Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо сада, RYLAH рече

То ти је већ природно право :)) Само чекај да провале теорију друштвеног уговора па да видиш каква ће тек ту оправдања да налазе за све што можемо да видимо по форуму :)):)):)) 

Мени нису по себи спорне те теорије о друштвеном уговору. На пример, да ти пишеш ово што он пише, могао бих само да се не сложим и то је то. Легитимно мишљење. Оно што ми је смехотресно је како ови ново-десничари (алт-лицимури, што би реко Авокадо) покушавају да растегну либертаријанизам и у њега уклопе свој тешки етатизам који на моменте прелази у чист тоталтитаризам. Немају кохонес да заиста кажу шта су и за шта се залажу. :) 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 6 минута, Juanito рече

Могу, наравно. Само се не сећам да сам икада потписао било какав уговор са осталим носиоцима држављанства српског феуда. 

Sta je onda problem kada gomila ljudi koji zive u odrejdenoj zajednice rese da u tu zajednicu ne primaju druge ljude ne prodaju im njhovu privatnu svojinu i ne daju imda koracaju po njihovoj privatnoj svojini?

Osim ako se ne slazemo kod dela da su ulice i planine u srbiji privatna svojina gradjana srbije. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Jel bese ima neka tema  o libertarijanizmu il da ovde postavljam neka pitanja i obzervacije? Ne trazim kavgu nego me stvarno zanima da rascivijam u glavi taj libertarijanizam a prvi put mi se u zivotu desava da sto vise znam to manje kapiram...

Свака тема је о либертаријанизму. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

То ти је већ природно право :)) Само чекај да провале теорију друштвеног уговора па да видиш каква ће тек ту оправдања да налазе за све што можемо да видимо по форуму :)):)):)) 

Jos ti da provalis lokovo posmatranje drustvenog ugovora gde bi ti kraj bio.... 
(nisu hobs i ruso jedini teoreticari drustvenog ugovora, ali vidim za tebe jesu :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Мени нису по себи спорне те теорије о друштвеном уговору. На пример, да ти пишеш ово што он пише, могао бих само да се не сложим и то је то. Легитимно мишљење. Оно што ми је смехотресно је како ови ново-десничари (алт-лицимури, што би реко Авокадо) покушавају да растегну либертаријанизам и у њега уклопе свој тешки етатизам који на моменте прелази у чист тоталтитаризам. Немају кохонес да заиста кажу шта су и за шта се залажу. :) 

Auror juce rece da treba zabraniti gejevima da se ljube na javnim mestima... posto je to "grozan prizor"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Свака тема је о либертаријанизму. :smeh1:

Док не дође сезона за Параду Поноса... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

. Оно што ми је смехотресно је како ови ново-десничари (алт-лицимури, што би реко Авокадо) покушавају да растегну либертаријанизам и у њега уклопе свој тешки етатизам који на моменте прелази у чист тоталтитаризам. 

Gluposti, samo posmatram teritoriju srbiji kao privatno vlasnistvo gradjana srbije. Teritoriju nemacke kao privatno vlasnistvo gradjana nemacke. 
Ti nekako sve vreme odbijas da je ta teritorija njihova podeljena privatna svojina a tvoji drugari pricaju kako je to glupost. 

4

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Sta je onda problem kada gomila ljudi koji zive u odrejdenoj zajednice rese da u tu zajednicu ne primaju druge ljude ne prodaju im njhovu privatnu svojinu i ne daju imda koracaju po njihovoj privatnoj svojini?

Osim ako se ne slazemo kod dela da su ulice i planine u srbiji privatna svojina gradjana srbije. 

Проблем је кад та гомила некоме не дозволи да дођу на моју приватну својину и живе са мном или раде за мене. Јер је, сложићеш се, одлука о томе ко сме, а ко не сме да пређе границу де факто одлука о томе ко сме, а ко не сме да дође на мој приватни посед који је унутар те границе. 

Подели на овим сајтовима

Мени нису по себи спорне те теорије о друштвеном уговору.

Ма глупост обична. Претпостављена сагласност. Још једна од многих теорија из осамнаестог века која је била потпуна глупост јер је неутемељена у реалности.

Тако су диктатори Француске револуције мењали краља који је дат од Бога. Они су имали претпостављену сагласност народа у виду друштвеног уговора, који им је давао легитимитет да буду "строги али праведни".

У суштини, једини "друштвени уговор" би могао да буде референдум са чијим ће резултатима сви да се сагласе, како год да су гласали. Али и сам знаш колико је то често.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Проблем је кад та гомила некоме не дозволи да дођу на моју приватну својину и живе са мном или раде за мене. Јер је, сложићеш се, одлука о томе ко сме, а ко не сме да пређе границу де факто одлука о томе ко сме, а ко не сме да дође на мој приватни посед који је унутар те границе. 

Kao sto rekoh - JA NE BRANIM TO. Vec smo pricali o tome. 
Ono o cemu mi pricamo ovde nema veze sa time. 

Ja se ne slazem sa tim delom politika. Ali mislim da je to OK ZRTVA.
Isto kao sto se ne slazem sa radulovicevim progresivnim porezom ali mislim da je to OK ZRTVA. 

Je l se razumemo sad? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Auror juce rece da treba zabraniti gejevima da se ljube na javnim mestima... posto je to "grozan prizor"...

То је чист либертаријанизам... 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Nema brige, ja  sam pucao jer sam se nadao da ste vi skupina normalnih likova, i nadao sam se da se samo ne razumemo. Kada sam skontao sta je u pitanju ne pucam vise.

А шта је у питању?

пре 4 минута, Млађони рече

Jos ti da provalis lokovo posmatranje drustvenog ugovora gde bi ti kraj bio.... 
(nisu hobs i ruso jedini teoreticari drustvenog ugovora, ali vidim za tebe jesu :D

Не лупај, леба ти. Сад се већ толико бламираш да ми није ни забавно да те оповргавам јер се ради о материји која је занимљива за можда троје људи на форуму па нема сврхе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Ма глупост обична. Претпостављена сагласност. Још једна од многих теорија из осамнаестог века која је била потпуна глупост јер је неутемељена у реалности.

Тако су диктатори Француске револуције мењали краља који је дат од Бога. Они су имали претпостављену сагласност народа у виду друштвеног уговора, који им је давао легитимитет да буду "строги али праведни".

У суштини, једини "друштвени уговор" би могао да буде референдум са чијим ће резултатима сви да се сагласе, како год да су гласали. Али и сам знаш колико је то често.

Drustveni ugovor onako kako ga predstavljaju Hobs i Ruso jeste glupost. Citaj vise loka. Pocni od wikipedije. 

Arx9DEZCQAAxwmE.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...