Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 минута, Juanito рече

Осим ако се не укључи Кина, па онда и Русија...

Rusija i kina su udarile sankcije severnoj koreji... nemaju pametnija posla nego da rizikuju svoje odnose sa amerikom da bi pomogli jednoj diktatorskoj zemlji koja ih sve vuce za nos. 

Zapravo kina ti je trenutno u uzasnim odnosima sa severnom korejom. 

edit:
Link - http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2109533/china-condemns-north-korean-nuclear-test

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Џуманџи рече

Uverena sam da ce boy scouts leader pohvaliti bar neki od ovih tvitova. :)))

Super su twitovi, konacno je neko severnu koreju stavio na mestu. Kim Jon Un je fasista koji vec generacijama ucenjuje predsednike raznoraznih drzva i preti nuklearkama u zamenu za pomoc. A krenuo je da gubi jedinog saveznika - Kinu. 

Подели на овим сајтовима

@Juanito Evo brale cisto da ne brines, ako ista bude sa severnom korejom ( a 99 % nece) kina sigurno nece da ima nist protiv (niti rusija) 
-http://edition.cnn.com/2017/05/04/asia/north-korea-china-relations-red-line/index.html
-http://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-announces-sanctions-against-north-korea-a6969256.html

Подели на овим сајтовима

On 9/2/2017 at 14:06, Tumaralo. рече

Potpuno sporedne ekonomsko-pilićarske diferencijacije.

Izuzetno bitne, sustinski razlicite. Ako mislis da su danas alt rajtovci ti koji su pobedili liberale nisu. Liberale su pobedili klasicni liberali. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Brate, dal njega gledas? od svih mainstream likova on je najgori, najmanje informsan, najvise gresaka ima itd. Mislim o ovoj temi nemam pojma, i ne znam koliko je iskren ali znam da je za skoro sve ekonomske teme kada sam ga slusao lagao i lupetao kao maksim po diviziji. 

lik je kao i svak idrugi komicar tu, nekad siri lazi nekad istine, zavisi koliko prica ide u kontekst naracije za koju je placan da siri (americki progresivizam).

Bas zato moras gledati alterantivne medije, njih niko ne placa osim njihove publike. Sto ne znaci da su po defaultu u pravu, lupetaju i oni gluposti ali makar u ime balansa informisanja bi trebalo da gledas i njih. Kao sto ja gledam i ove tvoje, sem ovog baje.. ali recimo Olivera, Mahera i mnoge druge gledam redovno. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam jel bilo, ali svi se secamo one paranoje medija oko trump tax return. I dobili su papir. I u 2006 je platio oko 30 % svog licnog prihoda u porezima. Dakle od svega sto je zaradio 30 % je otislo u poreze. 

matt christensen kao i obicno odlicno analizira ponasanje medija u tom slucaju. Kada su skontali da tramp placa svoj "fair share"  onda su presli na druge stvari... a da zaboravili su da napomenu procenat koji je tramp platio.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Млађони рече

Ne znam jel bilo, ali svi se secamo one paranoje medija oko trump tax return. I dobili su papir.

Изгледа да ипак нису. Добили су financial disclosure, што је потпуно другачије у односу на пореске пријаве. http://edition.cnn.com/2017/06/16/politics/trump-finances/index.html 

http://edition.cnn.com/2017/07/21/politics/trump-tax-returns/index.html

Колико сам успео да нађем, постоје објављене пореске пријаве из 2005. и 2006. колико ми се чини, али још увек није објавио неке новије, што је оно што су му тражили све време. Могуће је и да је поставио новије пореске пријаве, али ја их нисам нигде нашао, па ако их нађеш, постави их молим те на тему, занимљиво би ми било после целе ове приче да их видим.

Иначе, разлика између онога што је он поставио и пореских пријава је велика, јер једно није званичан документ које се подноси органу него твоја изјава о твом финансијском стању, а друго је званичан документ, које те обавезује оног тренутка кад га предаш (ово причам за случај да није објавио новије пореске пријаве, јер их стварно нигде нисам нашао). Ако вараш у financial disclosure, колико сам укапирао, можеш да одговараш само ако неко на основу тих информација претрпи штету и директно је заинтересован да те тужи (рецимо, на основу лажних навода инвестира у твоје предузеће).

http://dictionary.cambridge.org/us/dictionary/english/financial-disclosure - financial disclosure

http://www.businessdictionary.com/definition/tax-return.html - tax return

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, RYLAH рече

Изгледа да ипак нису. Добили су financial disclosure, што је потпуно другачије у односу на пореске пријаве. http://edition.cnn.com/2017/06/16/politics/trump-finances/index.html 

Pa dobro, u pravu si formalno gledano, sustina je da su dobili informacije za koje su ga prozivali za jednu godinu. Nije se on otvorio, nego su nasli nekako.

пре 36 минута, RYLAH рече

Могуће је и да је поставио новије пореске пријаве, али ја их нисам нигде нашао, па ако их нађеш, постави их молим те на тему, занимљиво би ми било после целе ове приче да их видим.

jok samo su ovo postavili. Vise je u pitanu ovde kompletna kritika medija posebno autorke koja je dizala hajp oko toga da bi na kraju rekla.. dobro imamo prihod, imamo poreze i sve deluje uredno...

ovo je inace vest stara par meseci.... a vidis svi ovi sto prozivaju trampa niko se nije setio da je postavi... :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Pa dobro, u pravu si formalno gledano, sustina je da su dobili informacije za koje su ga prozivali za jednu godinu.

Не знам колико би морао да буде луд да лаже у financial disclosure које као председник даје нацији, тако да не верујем да је ово и нешто претерано другачије од пореских пријава, само кажем да то опет нису пореске пријаве које су му тражили. Не знам стварно из ког разлога неће да их обелодани. С правом га за то по мени прозивају, зато што је први председник у претходник 40 година који није приложио пореске пријаве.

Ајде и да је постојало неких валидних разлога раније, као што је пореска контрола, иако му ни то није сметало, после годину и по дана и кад је постао председник САД стварно не разумем више ниједан разлог да то не објави.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Не знам колико би морао да буде луд да лаже у financial disclosure које као председник даје нацији

Ocigledno nisi pogledoa klip. To nije trump dao, to su mediji iskopali. Pogledaj klip. Posto je ceo klip upravo o tome, mediji su iskopali nesto, i onda dizali hipe oko toga kao da ce da otkriju nesto ne znam sta, procitali lajv, i nista. Sve normalno i uredno. 

Navodno je neki lik iz medija taj izvastaj ili kako se vec zove dobio u sanducetu. 

Цитат

Ајде и да је постојало неких валидних разлога раније, као што је пореска контрола, иако му ни то није сметало, после годину и по дана и кад је постао председник САД стварно не разумем више ниједан разлог да то не објави.

Sa ovim se slazem, to je nesto sto bi trebalo objaviti jer ta tradicika postoji sa dobrim razlogom. Ranije sam razumeo bas zbog tih razloga, sada vec mislim da nije u redu. Trebaju da ga prozivaju ali ne trebaju da dizu hajp i onda kad je nista da se prave ludi. 

Nego da se izvinu za sve spekulacije kojima su pokusali da mu nanesu stetu - ako te spekualcije nisu bile istina. 

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Млађони рече

Ocigledno nisi pogledoa klip.

Očigledno nisi pročitao članke koje ti je Rile postavio.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...