Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Brate, NIKO od vas savremenih vernika ne aledi avoje verske knjige i postulate onako "kako je napisano" ali pazi, NIKO!

A ti od mene ocekujes da se slozim s tobom da je islam zlo. Otkud znam sta pise tamo, dal je zlo ili ne... isto ko sto znam sta pise u tvojoj svetoj knjizi i to apsolutno dzabe jer ne praktikujes te stvari a i jesni i drugi ste spremni coveka da unistite braneci nesto sto NIKOionako nema ni nameru da sledi.

Problem je terorizam. Ne islam.

A pricali smo o auroru kog si po stoti put jrenuonepozvan da branis iako nisi ni bio tu kad je kacio svoje odvartne mimovekoje nisi ni video a cije znacenje on negira i sakriva se izanekih glupih objasnjenja kao mi smo debili svi odreda sta li, pa ne kaporamo nista...

Sad se folira "Islam je zlo"...pa sto nije kacio mimove  sa tim znacenjem nego je svesno i namerno targetirao SVE muslimane.

Jatebe da pitam sad, sta imas na sebi? Jel odeca napravljena od razlicitih materijala? E pa cestitam. Ti nisi hriscanin jer biblija to izricito zabranjuje...eto cisto da znas kako izgleda kad kazes "oni koji ne slede doslovno kuran nisu muslimani"

... jes, vi ce im kazete...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Аурор рече

Kako "nema veze"? 

A Muslim is someone who follows or practices Islam, a monotheistic Abrahamic religion. Muslims consider the Quran (Koran), their holy book, to be the verbatim word of God as revealed to the Islamic prophet and messenger Muhammad. The majority of Muslims also follow the teachings and practices of Muhammad (sunnah) as recorded in traditional accounts (hadith).[11]"Muslim" is an Arabic word meaning "one who submits (to Allah)".[12]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Muslim

A sta je pravislavac onda? Valjda neko ko sledi bibliju? Ok, jel jedes prasetinu? Cestitam nisi pravoslavac.

U jbt, kolko je lako! ;)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Ajde ovako. Posto izgleda rec islam nema kod tebe neku tezinu. Sta da ti se u evropu svake godine usunja po 2 miliona ljudi iz fasisticke zemlje, koji kazu da su fasisti i da se zalazu i veruju u fasizam? 

Zato sam te pitao, da vidim da li shvtas da je islam fasisticka politicka ideolgija, a ne prosto "religija". Njima je podrska za serijatsko pravo deo religije.

Pa i deo tvoje religije je da budes ok sa robovlasnistvom pa ... oh, wait... :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Brate, NIKO od vas savremenih vernika ne aledi avoje verske knjige i postulate onako "kako je napisano" ali pazi, NIKO!

Zato sto moja verska knjiga nije diktirana od boga. Zato sto moja verska knjiga ima mesta intepretaciji. Dovoljno si dugo na ovom forumu da to ne bi znao. 

Kuran je diktiran od boga, nema mesta intepretaciji. 
Jedine razlike u shia i suni muslimanima su u tome sto jedni gledaju samo kuran bukvalno a drugi kuran + neke muhamedove drugare. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A sta je pravislavac onda? Valjda neko ko sledi bibliju?

Ne, pravoslavac je neko ko sledi ucenje crkve a ne bibliju kao bukvalnu knjigu diktiranu od boga. 
Je l moguce da ti toliko pojma nemas o pravoslavlju ovde si 10 godina?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Zna, nego baca svoje trademark fore ;)

Kao se pravi lud, "piše i tamo" i slično...

Ne nego je to ateisticka propagandna glupost koju jos nisu ostavili i ne shvataju da se biblija tumaci simbolicno od pocetka, je rsu razliciti pisci imali razlicite stilove a neki simbolicne. 

I misli da je biblija za hriscanina isto sto i kuran za muslimana. A nije. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Ne misli, zna da nije, samo baca trademark fore.

mozda si u pravu, mozda nije svetstan da je ono sto je radjeno od strane nekih crkvi u srednjem veku zloupotreba ucenja hriscanstva i ponasanje suprotno od naredjenog  a ono sto rade muslimani pracenje ucenja kurana i muslimansko ponasanje bas onako kako je naredjeno. 

Подели на овим сајтовима

ne znam stvarno ja ne verujem da neko misli da hriscanstvu uci da treba zakonom biti propisano da se kamenuju homoseksualci. Zapravo hriscanstvo nigde ne kaze da treba da se kamenuju homoseksualci. Niti je ikad ucilo. 

Niti hriscanstvo uci da se kamenuju ateisti. Niti je ikad ucilo.

Ali sa druge strane Islam uci obe prakse, i jos propisuje da to bude deo zakona. I to muslimani smatraju da je izdiktirano direktno od boga. I nigde nije rekao "govorim simbolicki" nego je rekao tako i tako. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

ja pojma nemam kakve ovo veze ima sa onim sto sam ja pricao. 

Ту већ не могу претерано да ти помогнем, није до мене. Али укратко: поента је да им се не исплати да имају легалне имигранте за послове у којима се не тражи никаква квалификација, јер су им потребни робови. Легални имигранти или домаће становништво не могу/неће да буду робови. Најпростија логика.

пре 5 минута, Млађони рече

I nemam pojma sta si milslio zakoni ekonomije vaze dokle neko vara. Zakon ekonomije vazi uvek, i crno trziste radi po zakonima ekonomije kao sto su ponuda-traznja-cena.

Економија је друштвени конструкт, и њене законитости су везане за услове на одређеном пределу (односно за "друштвени уговор" који влада на одређеном подручју, ресурсе, и хиљаду других друштвених варијабли). Није то нека природна сила или егзактна наука која ће да има константне законитости. Стога, економски закони, онакви какви се уче у књигама, важе само док неко не вара. Кад неко крене да вара, економски закони не могу да објасне нити врше егзактна предвиђања. И нисам причао о црном тржишту него о варању. Између тога је огромна разлика.

пре 6 минута, Млађони рече

Moj argument: Migracije negativno uticu na plate poslova radnicke klase u britaniji. Pod tim sam mislio, djubretar, cistac, vodoinstalater, elektricar, gradjevinski radnik itd. 
Rile mi odgovara: Ne citas me, upliv na ukupne plate je skoro nikakav. 

И онда долазимо до дела расправе у ком се вртимо у круг. Не утичу на Британце, јер Британци те послове не раде, сем у занемарљивом проценту. Истраживања ове скале се никад не раде парцијално, већ само агрегатно, и узима се пресек стања. Британцима се више исплати да седе код куће и примају социјалну помоћ него да раде те послове које раде мигранти. Како је за Брегзит био потребан глас преко половине становништва, тешко да су о Брегзиту одлучили људи који су тамо у толико малом проценту, којима су мигранти узели послове или смањили плате.

Ово не подразумева водоинсталатере и електричаре, јер они нису нешколована радна снага. Студија показује да њима имиграција скоро уопште није нашкодила.

Уствари, ево из студије на коју си се позивао:

Цитат

Which occupations attract the most immigrants? Figure 3a shows the ratio of immigrants to natives in each broadly defined occupation group — measured at the SOC 2000 1-digit level. It shows that the immigrant-native ratio varies considerably across broad occupations. It is highest for elementary workers (for example, cleaners and labourers) and operatives (clothing cutters, plastic wood and machine operatives): in these occupations 1 in 3 workers are immigrants.

2
Цитат

Figure 4 makes evident that immigration has grown across most occupations, with the sharpest rise in the lowest skill occupations (Elementary jobs).

Такође, да си макар погледао студију на коју си се позивао, видео би да британске фирме морају да увозе раднике за послове који траже највише образовање, као и послове који траже неквалификовану или полуквалификовану радну снагу, јер су ти послови у дефициту са радницима. Што значи да Британци послове за које се не тражи никаква квалификација неће да раде.

Поред тога, прочитао би и о ком се заправо проценту смањења плате међу нешколованима ради, где је удар на плате највећи. Кад се имиграција попне десет посто, плата се смањи за 1,88 посто. Што ће рећи да је и парцијалним гледањем удар имиграната на зараде неквалификоване радне снаге скоро занемарљив.

Сем ако сада нећеш да тврдиш да је два посто од плате за десетак година (колико је отприлике потребно да се број имиграната у специфичном занимању попне за десет посто) много пара?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ma moz da se vadite kolko god ocete, jesnostavno takvog ste kova. Za sve su vam drugi krivci jer ste slabici po prirodi. :)

Zene su vam krive sto se osecate ko sonje.

Crnci vam krivi sto "nemate prava".

Muslimani vam krivi sto ne umete da prihvatite razlike.

Vecito neka kuknjava i vecito neka ugrozenost.

Sto se tice tumacenja biblije, znam to bolje od obojice.  Ta fora sa slobodnim tumacenjem je dobar fazon al na zalost spada pod folder "sto je babi milo" jer dok vas cirklejerk traje na temu "jbt kolko smo najludji vernici od svih" vasi verski drugari itekako bibliju tumace bukvalno. Imas ih i na forumu i to vecinu!! A da ne pricam o spoljnom svetu gde bi vas rodjeni pravoslavci spalili na lomaci samo kad bi smeli... "biblija se tumaci slobodno"- od kad datira ta filozifija leba vam? Kad ste se setili tog fazona al iskreno? "Vi"kao crkva?

Jer kad bi se vratili 2000godina i rekli apostolima to isto, pljunuli bi vas u lice... jeste pljunuli... mozda to ne zvuci kao nesto sto bi uradio hriscanin al je svima vec jasno da hriscanske vrednosti momentalno padaju u vodu kad se znak pitanja pojavi iznad sopstvene guzice.

Ljubi bliznjeg svog? Jeste al kad bi se zajebavali drogirani...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Млађони рече

Ne znam stvarno ja ne verujem da neko misli da hriscanstvu uci da treba zakonom biti propisano da se kamenuju homoseksualci. Zapravo hriscanstvo nigde ne kaze da treba da se kamenuju homoseksualci. Niti je ikad ucilo. 

Aha... ovo sad treba da zvuci kao da sam ja to rekao... sjajno! :)

Lep ti taj covek sto si ga napravio samo ce ga oduva vetar, slama je lagana... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...