Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=08&dd=16&nav_category=78&nav_id=1293717

Lider KKK: Drago mi je što je devojka ubijena

Vašington -- Lider američkog Kju kluks klana (KKK) Džastin Mur je rekao da mu je "drago" što su ljudi povređeni u Šarlotstvilu i što je stradala jedna mlada devojka.

IZVOR: B92 
FacebookLike.svg Twitter.svgTwitter.svg 
Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Kako prenosi "Independent", Mur je u izjavi za WBTV rekao da je u pitanju "gomila komunjara koji protestuju protiv nečijeg prava na slobodu govora".

"Zato mi uopšte ne smeta što su ljudi tamo povređeni. Mislim da ćemo gledati još nasilja na događajima belih nacionalista", rekao je Mur.

Mur očekuje da će incidenata biti mnogo više i svalio je veliki deo krivice na antifašiste. 

"Mi smo bili na našem događaju i onda smo videli gomilu komunističkih zastava i antifašista i mislim da ćemo ovakve stvari gledati još češće. Belcima je muka od dvostrukih aršina u Americi, koje podržava kontrolisana štampa. Trebalo bi da nam bude dopušteno da protestujemo mirno, ali oni stalno pokušavaju da nas zaustave. Zato mislim da nas ubuduće čeka još nasilja", rekao je Mur. 

Devojka Heder Hajer (32) ubijena je kada je automobil uleteo u grupu ljudi koji su protestovali protiv velikog skupa belih nacionalista. Za volanom je bio 20-godišnji Džejms Aleks Filds, koji se izjašnjava kao "beli nacionalista". 

Incidenti u Šarlotsvilu su centralna tema u američkim medijima, a atmosferu podgreva novi "rat" medija i dela javnosti na jednoj strani i predsednika Donalda Trampa na drugoj strani. 

Tramp je bio na meti kritika zato što se nije uživo obratio javnosti posle incidenata, da bi zatim na konferenciji za novinare rekao da ima "finih ljudi i sa jedne i sa druge strane", ali i da ima i loših ljudi i da krivicu za nasilje snosi i takozvana "alt-levica". 

Tramp je u žustroj raspravi sa novinarima rekao i da su ekstremni desničari imali dozvolu za svoj skup, dok druga strana nije, a njegovi odgovori su u medijima protumačeni kao "podrška neonacistima".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 43 минута, Grizzly Adams рече

Ako su ti nacisti reper za politicko nasilje onda su antifa i BLM beznacajni u tom poretku.

Ako su ti antifa i BLM reper za politicko nasilje onda su nacisti posebna kateogrija sama za sebe.

Eto... tolko je prosto. Ne razumem da nikakav problem nemate da stavljate znak jednakosti izmedju nacista i antife... kao i jedni i drugi su podjednako zli (sto skandalozno izjavi veliki vodja pre neki dan)? Kao sto rekoh, nacisti pobise par desetina miliona ljudi i antifa je udarila jadnog Spensera u vuglu na sred ulice... stvarno ista stvar... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Mur očekuje da će incidenata biti mnogo više i svalio je veliki deo krivice na antifašiste. 

@Аурор Uplasili jadnog nacistu pa on od jeda morao prosto da ubije nekoga...

Eh... da je Kilari sada  u kabinetu, ovi bi kao i do sad smeli samo po podrumima da se okupljaju i da razmenjuju mirisljave stikere sa hitlerovim fotkama...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Ako su ti nacisti reper za politicko nasilje onda su antifa i BLM beznacajni u tom poretku.

Ako su ti antifa i BLM reper za politicko nasilje onda su nacisti posebna kateogrija sama za sebe.

Eto... tolko je prosto. Ne razumem da nikakav problem nemate da stavljate znak jednakosti izmedju nacista i antife... kao i jedni i drugi su podjednako zli (sto skandalozno izjavi veliki vodja pre neki dan)? Kao sto rekoh, nacisti pobise par desetina miliona ljudi i antifa je udarila jadnog Spensera u vuglu na sred ulice... stvarno ista stvar... :)

Брадер, стварно не желим да се расправљам. Видим да је теби то "очигледно", мени је потпуно бесмислено и контрадикторно.

Ево само један пример - кажеш "нацисти побише десетине милиона људи", а колико су људи побили комунисти? Процене су око 100 милиона...

За мене је све то иста стока. Не видим никакву разлику.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Брадер, стварно не желим да се расправљам. Видим да је теби то "очигледно", мени је потпуно бесмислено и контрадикторно.

Ево само један пример - кажеш "нацисти побише десетине милиона људи", а колико су људи побили комунисти? Процене су око 100 милиона...

За мене је све то иста стока. Не видим никакву разлику.

e pa ako su svi koji su protiv desnice komunisti to je vec poseban nivo besmisla razgovora u kojem ja ne umem da ucestvujem...

Подели на овим сајтовима

Већ сам писао о томе, али ајде укратко да поновим.

Људи су веома субјективни по том питању јер је нацизам поражен у рату и осуђен. Комунизам нажалост никад није осуђен и раскринкан као сатанско зло какво јесте. И онда људи имају утисак да је комунизам нешто "бољи" од нацизма. Није. Исто срање. И по "теорији" и по резултатима.

Само смо кроз школе и културу научени да реагујемо на наци заставу, а нисмо научени да исто реагујемо на совјетску. Ако немаш исто гађење и реакцију према ова два симбола онда нешто није у реду, јер кад рационално погледаш идеологију и последице - једнаки су по злу.

188px-Flag_of_the_German_Reich_(1935%E2%

188px-Flag_of_the_Soviet_Union.svg.png

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

e pa ako su svi koji su protiv desnice komunisti to je vec poseban nivo besmisla razgovora u kojem ja ne umem da ucestvujem...

А где сам рекао да су "сви који су против деснице комунисти"?

Ни ја не умем да учествујем у таквом разговору где се подметне нешто што нисам рекао...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Већ сам писао о томе, али ајде укратко да поновим.

Људи су веома субјективни по том питању јер је нацизам поражен у рату и осуђен. Комунизам нажалост никад није осуђен и раскринкан као сатанско зло какво јесте. И онда људи имају утисак да је комунизам нешто "бољи" од нацизма. Није. Исто срање. И по "теорији" и по резултатима.

Само смо кроз школе и културу научени да реагујемо на наци заставу, а нисмо научени да исто реагујемо на совјетску. Ако немаш исто гађење и реакцију према ова два симбола онда нешто није у реду, јер кад рационално погледаш идеологију и последице - једнаки су по злу.

188px-Flag_of_the_German_Reich_(1935%E2%

188px-Flag_of_the_Soviet_Union.svg.png

Cekaj, cekaj... nemam nista protiv icega sto si ovde napisao, ali imam utisak da se podmece lazna polarizacija na nacije i komunjare u situaciji gde pricamo o nacistima i BLM i antifa pokretu?

Kakve veze ima gadjenje prema komunistickoj zastavi prema situaciji koja se trenutno desava u USA? OK, gadni su mi nacisti i gadni su mi komunisti, ali kakve to veze ima? Ja ne vidim kommuniste da protestuju po ulicama? Zasto ih uopste pominjes u ovom kontekstu? Osim ako ne zelis da kazes da su antifa i BLM u tom komunjarskom taboru ... ali u tom slucaju sam dosta zbunjen jer sam do sada mislio da je izraz "komunjare" upucen liberalima zapravo bio samo pejorativ, a ne realna kvalifikacija...

Jer ti sad na ulici imas realne naciste... ljudi koji su javno i otvoreno nacisti, nose kukaste krstove i statijaznam i poredis ih sa komunistima koji su u ovoj prici cista fikcija? Ja nisam do sada cuo da je neki komunisticki pokret sa petokrakom marsirao ulicama zahtevajuci proletarijat i nacionalizacije...  zato su mi ta poredjenja vrlo prepredena i imam utisak da im je cilj da skrenu paznju.

Подели на овим сајтовима

Osim ako ne zelis da kazes da su antifa i BLM u tom komunjarskom taboru ...

Pa da, čoveče... 

The first German movement to call itself Antifaschistische Aktion was proclaimed by the German Communist Party (KPD) in their newspaper Rote Fahne in 1932 and held its first rally in Berlin on 10 July 1932, then capital of the Weimar Republic. During the early 1930s amidst rising tensions between Nazis and the communists, Berlin in particular has been the site of regular and often very violent clashes between the two groups. In May 1932, the communist paramilitary organisation Rotfrontkämpferbund had been banned and, following a skirmish between Nazi and communist members in the parliament, the Antifaschistische Aktion was founded to ensure that the communists had still a militant wing to rival the paramilitary organisations of the Nazis. After the forced dissolution in the wake of the Machtergreifung in 1933, the movement was revived during the 1980s.

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Поносим се што сам Србин

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Pa da, čoveče... 

The first German movement to call itself Antifaschistische Aktion was proclaimed by the German Communist Party (KPD) in their newspaper Rote Fahne in 1932 and held its first rally in Berlin on 10 July 1932, then capital of the Weimar Republic. During the early 1930s amidst rising tensions between Nazis and the communists, Berlin in particular has been the site of regular and often very violent clashes between the two groups. In May 1932, the communist paramilitary organisation Rotfrontkämpferbund had been banned and, following a skirmish between Nazi and communist members in the parliament, the Antifaschistische Aktion was founded to ensure that the communists had still a militant wing to rival the paramilitary organisations of the Nazis. After the forced dissolution in the wake of the Machtergreifung in 1933, the movement was revived during the 1980s.

Ti prvo da skoknes do vikipedije da vidis sta je to komunizam... jer ovako nema smisla... mozes i udruzenje pekara da proglasis za komunisticko...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Pa da, čoveče... 

Ok... ako se po tebi svet deli na nacije i komunjare... a znamo da nisi komunjara... sta si onda? :D

Подели на овим сајтовима

Cekaj, cekaj... nista nemam protiv icego sto si ovde napisao, ali imam utisak da se podmece lazna polarizacija na nacije i komunjare u situaciji gde pricamo o nacistima i BLM i antifa pokretu?

Kakve veze ima gadjenje prema komunistickoj zastavi prema situaciji koja se trenutno desava u USA? OK, gadni su mi nacisti i gadni su mi komunisti, ali kakve to veze ima? Ja ne vidim kommuniste da protestuju po ulicama? Zasto ih uopste pominjes u ovom kontekstu? Osim ako ne zelis da kazes da su antifa i BLM u tom komunjarskom taboru ... ali u tom slucaju sam dosta zbunjen jer sam do sada mislio da je izraz "komunjare" upucen liberalima zapravo bio samo pejorativ, a ne realna kvalifikacija...

Антифа и БЛМ су се јасно исјаснили комуњаре. Не пежоративно, него идеолошки.

Осим тога су изузетно насилни, стално физички нападају људе и праве нереде. Они су и започели ове последње нереде тако што су напали десничарски протест.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

LoL!

Čoveče, imaju i iste zastave, ovo je iz 1932:

Antifa-Conference-1932.png

Mogu i ja da masem gusarskom zastavom pa i dalje nisam gusar... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...