Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

A ono kad je iz S.Arabije otiso u Izrael i na konferenciji reko da je upravo dosao sa bliskog istoka :D:D:D 

A sad vas molim da ponovo pogledate snimak i obratite paznju na coveka iz Trampove ekipe, koji sedi u donjem desnom uglu, i njegovu reakciju na tu trampovu izjavu :D:D:D 

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, cloudking рече

A sad vas molim da ponovo pogledate snimak i obratite paznju na coveka iz Trampove ekipe, koji sedi u donjem desnom uglu, i njegovu reakciju na tu trampovu izjavu :D:D:D

Uopšte ne želim toliko da budem za Trampa koliko me bukvalno terate ovakvim pokvarenim i nabeđeno superiornim ponašanjem. :)

Čovek napravio lapsus i ispravio se bukvalno istog sekunda, odmah skačete kako je idiot... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Sloboda ismevanja političkim ideologijama i religijskim idejama ili postoji ili ne.

Da li bi bilo ismevanje da sad stavim sliku neke žene kako je vezanu siluju zli patrijarhalci s oblačićem gore slava bogu ovaj moj me nije tako mesecima ili bi pak rekla da je to neprimereno u najmanju ruku?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Ne znam francuski... sta pise?

Kad nemaš u vugla pitaj gugla.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Teroristicki napad zene sa macetom u Torontu, a ovi obavestavaju kao da je u pitanju nezgoda. Nije udarna vest a ja sam tek sad slucano saznala. Inace, to da je imala macetu i da je povredila coveka mozete saznati tek iz predposlednjeg pasusa teksta. Sramota!

http://m.torontosun.com/2017/06/06/woman-screaming-allahu-akbar-charged-in-toronto-store-attack-sources

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

Kad nemaš u vugla pitaj gugla.....

Boli me uvo, ti si to postavio kao nekakav argument, ako ti nemas potrebu da ga objasnis, sto bih se ja maltertirao sam. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

Da li bi bilo ismevanje da sad stavim sliku neke žene kako je vezanu siluju zli patrijarhalci s oblačićem gore slava bogu ovaj moj me nije tako mesecima ili bi pak rekla da je to neprimereno u najmanju ruku?

Ne razumem pitanje.

Uzmimo da je u pitanju crtež. Ako bi pomenuti, khm, sadržaj bio ograničen na odrasle (čini mi se da su scene silovanja u većini društava za 18+) onda potpada pod slobodu govora.

Ja bih možda smatrala da je neprimereno (mada ne razumem ni poentu ni da li treba da bude smešno ili nešto drugo, verovatno bih ignorisala). Ali, recimo, kažem da je neprimereno. To potpada pod slobodu govora.

Neko kaže "Ne smaraj." To potpada pod slobodu govora.

I tako u krug.

Ni u jednom trenutku ne bih smatrala da je opravdano da te nekakve gnevne feministkinje (je l' se na to negde ciljalo?) ubiju ili povrede.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Аурор рече

Uopšte ne želim toliko da budem za Trampa koliko me bukvalno terate ovakvim pokvarenim i nabeđeno superiornim ponašanjem. :)

Čovek napravio lapsus i ispravio se bukvalno istog sekunda, odmah skačete kako je idiot... 

пре 7 часа, Аурор рече

'Nači chill the f. out...

Verovatno su svi umorni jer su putovali i sastančili ko zna koliko dugo, izgleda da su posetili dve države isti dan.

Jaooo sto bre nisam bar malo ko ti pa da krenem da ti sljuskam ovde mimove sa trampovim biserima... i to po kategorijama, oces kad je bio umoran, oces kad je bio odmoran, oces kad je bio naspavan, oces kad je ustao u pola noci... :D

Mada bi bilo zanimljivo gledati tu sportsku disciplinu "izvlacenje opravdanja iz zadnjice za Trampovo debilno ponasanje" :D sport bi mogao da se zove Spajserovanje! :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Ne razumem pitanje.

Uzmimo da je u pitanju crtež. Ako bi pomenuti, khm, sadržaj bio ograničen na odrasle (čini mi se da su scene silovanja u većini društava za 18+) onda potpada pod slobodu govora.

Ja bih možda smatrala da je neprimereno (mada ne razumem ni poentu ni da li treba da bude smešno ili nešto drugo, verovatno bih ignorisala). Ali, recimo, kažem da je neprimereno. To potpada pod slobodu govora.

Neko kaže "Ne smaraj." To potpada pod slobodu govora.

I tako u krug.

Ni u jednom trenutku ne bih smatrala da je opravdano da te nekakve gnevne feministkinje (je l' se na to negde ciljalo?) ubiju ili povrede.

E, ali ovo nije kompletan odgovor, jer nisam sasvim razumela pitanje. Da li bi se takvim tvojim uratkom ismevao feminizam? Ili pozivalo na realno nasilje prema ženama?

Istu distinkciju pravim (ne samo ja, ali iznosim svoj stav) između slobodnog govora o religijama i pozivanja na nasilje prema pripadnicima religija.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Аурор рече

Ako neko sa jednim klikom razotkrije lako proverljive laži, ne znači da je nabeđen i superioran, već nije ideološki ispran, kao neki. Ne znam kako ti to nije jasno. Braniš neodbranjivo, jer to što radi Trump nije legitimni konservativizam, već borderline fašizam. To što skačete u mestu ko deca i ponavljate kako je fašizam samo ofucana fraza, to njeno značenje ne umanjuje, naprotiv. To što radiš i ti i tvoja alt-right (kakav eufemizam jebote) bratija nije ništa drugo do neracionalno, neutemeljeno propagiranje mržnje. Time što se sprdate iz malograđanskog liberalnog hipsteraja vaša stanovišta nisu ništa više istinita, naprotiv. Dalje, svojim ponašanjem samo 'ticking the correct boxes' - troluješ mimovima, botuješ i radiš sve, samo ne vodiš normalne diskusije i samo si simptom porušene piramide autoriteta znanja, koja je toliki užas postmoderne, da ne znam ni gde da počnem. Svi ste stručnjaci za sve. Dokuči već jedared da ti nisi i ne možeš biti stručnjak za islamsku teologiju, jer: nisi obrazovan u tom smeru i kao posledicu nemaš odgovarajuće znanje. Ti ne možeš dati kompetentno mišljenje o islamu. Tačka. Mislim, razumem kada neko otvara i pitanja 'kompatibilnosti civilizacija',  da mora da se oslovi strah stanovništva pred Drugim (ali ne da se potpaljuje) a ne da se jednostavno ignoriše, jer taj strah je deo, i političke, realnosti. Ali ako smo na nešto alergični, to je na lupanje kao maksim po diviziji. Dalje, u ovoj temi uopšte ne diskutuješ, nego troluješ i samo ponavljaš neki stav. A taj rigidni stav je ideologija. 

Dalje, muslimanski ekstremizam nije nešto svojstveno samo islamu: 

http://studies.aljazeera.net/en/reports/2016/09/muslim-minorities-peril-rise-buddhist-violence-asia-160908090547506.html

http://www.bbc.com/news/world-asia-18395788

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507121/

Цитат

Practice of FGM (Female genital mutilation, moj dodatak) has no relationship with religion. Muslims and Christians practice it, but it is more widely spread in Christian predominated parts of Nigeria.[2]

https://en.wikipedia.org/wiki/Colorado_Springs_Planned_Parenthood_shooting

I to samo nekoliko sekundi gugla, pošto nemam u vugla. Vaša klika ne oslovljava probleme, već ih ignoriše, potire, i to često direktnim pozivima na nasilje. A samim ignorisanjem nauke i naučnih konsenzusa, a pre svega idiotsko ludiranje iz piramide znanja sa nekakvih kvaziciničnim mimovima (gde, očigledno, niko od te klike nije slušao jedan čas teorije literature, pa ne ume ni da razluči između fakcije, fikcije i različitih diskurza) svrstavate se u najgore užase postmoderne koji postoje. Alt-right nije rešenje problema, alt-right znači u perspektivi opšte svetsko krvoproliće, a najžalosnije je da najčešće neće krv liti armija botova koja radi idiotske komparacije sa onim što se u literaturi, sa razlogom, zove fiction.

Zato, ili diskutujte, ili odjebite više sa svojim teorijama zavere i kosmičkim znanjem o svemu, jer ste sve, samo ne produktivni, vi ste samo drugi obraz onih mamlaza koji, eto tako, sami od sebe, dižu u vazduh svetske metropole. To je ništa drugo do ideološko repodukovanje neutemeljenih stanovišta i samo korak od toga da ne voliš islam (pa pobogu, zbog toga na isti nisi prešao, valjda), do toga da se traže nasilne metode i postavljaju strawmeni. A interesantnije mi je kako se masa upecala, iako je bio thread derailed već u samom startu. Da umeš da manipulišeš, umeš, a za dobro svih, prestani. Nije hrišćanski.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Аурор рече

Jedan lapsus? 

Jednina? :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...