Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Ja imam tendenciju da verujem Snopes:

Why Was Melania Trump Frowning on Inauguration Day?

A video clip showing Melania Trump smile and then frown during her husband's inauguration is real, but the reason for her reaction is unknown.

Dobro, vidio sam neke branitelje Trampa koji kažu da nije, pa zato pitam:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 18 минута, uros рече

Postavim clanak o ukidanju Ujedinjenih nacija i izbacivanju sedista iz Njujorka a vi ste razvezli temu o Melanijinim izrazima lica. Vrh :D

Pa dobro Urose, ukidanje novca nacionalnim frekvencijama je dobro, oko UN i nije baš pošto je za svijet u rešavanju globalnih problema bolje da bude ujedinjen. Zatim zabrana naucnicima o klimatskim promjenama da javno objavljuju radove takodje nije dobra. Čitam ja sve, ako bude htio da gradi zid sa Meksikom od novca USA poreskih obveznika to nije dobro, mada nikakav zid nije dobar, to je besmisleno. Nadam se da će ukinuti još brdo regulacija, to je najbitnije.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ronald рече

Pa dobro Urose, ukidanje novca nacionalnim frekvencijama je dobro, oko UN i nije baš pošto je za svijet u rešavanju globalnih problema bolje da bude ujedinjen. Zatim zabrana naucnicima o klimatskim promjenama da javno objavljuju radove takodje nije dobra. Čitam ja sve

Sve je to izuzetno dobro i zdravo. Super-drzavne organizacije poput UN su izuzetno destruktivne, uzasno skupe i nepotrebne.

A tim naucnicima niko ne brani da lepo daju otkaz u drzavnoj agenciji i da odu u privatni sektor i da zapocnu svoj biznis i rade sta im padne napamet (blogovi, social media, you name it!), ili da nadju posao u privatnom sektoru i rade ono sto im nalozi poslodavac. Cini mi se da je manje zapazen mnogo bitniji detalj iz te odluke: nova administracija je toj agenciji nalozila da obustave finansiranje bilo kakvih "projekata". 

A znas kako je u realnosti izgledala ta prica? Vrlo jednostavno: moralna gromada od naucnika iz agencije za environment ode u kompaniju koja poseduje fabriku automobila i ucenjuje ih da ce da objavi tekst o zagadjivanju na blogu/stampi/social mediji, noseci pri tome autoritet agencije iza sebe, ako kompanija ne plati mito (na jedan od milijardu legalnih nacina, tipa da uplati donaciju u "dobrotvorni fond" porodice Klinton). Pomnozi to sa brojem tih "blogera" pa vidi koliko poslova je izgubljeno zato sto su umesto u reinvestiranje kompanije novac davale malicioznim fondovima, lobistima, na poreze, itd.

Da i ne ulazimo gazilion regulacija koje kongres/senat jedva doceka da donese na preporuku tih agencija, i kako te potencijalne regulacije mogu da sluze za ucenjivanje.

Подели на овим сајтовима

Urose hajde da uzmemo u obzir da u EPI ima mnogo korupcije kao u svakoj drugoj državnoj agenciji itd. Ali evo pošto se preko 90% naučnika slaže da su klimatske promjene realnost i to kao prethodno uništavanje prirode o kojem možeš pročitati kod mnogih ekologa koji se slažu gotovo svi, da li ti misliš da su svi ovi naučnici spremni da laziraju rezultate kako bi ucjenjivali kompanije? Ti stvarno misliš da bi neko kao Ed Wilson to radio i da li ti misliš da biljne i životinjske vrste ne nestaju ili da to nema i neće imati nikakve posledice po planetu?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ronald рече

Urose hajde da uzmemo u obzir da u EPI ima mnogo korupcije kao u svakoj drugoj državnoj agenciji itd. Ali evo pošto se preko 90% naučnika slaže da su klimatske promjene realnost i to kao prethodno uništavanje prirode o kojem možeš pročitati kod mnogih ekologa koji se slažu gotovo svi, da li ti misliš da su svi ovi naučnici spremni da laziraju rezultate kako bi ucjenjivali kompanije? Ti stvarno misliš da bi neko kao Ed Wilson to radio i da li ti misliš da biljne i životinjske vrste ne nestaju ili da to nema i neće imati nikakve posledice po planetu?

Ako pitas za moje licno misljenje ono je bazirano na emocijama zato sto nemam vremena da se detaljnije pozabavim tom materijom. A vremen nemam jer druge stvari smatram daleko preteznijim od ovog pitanja.

Ono sto znam je da postoji ogromna korupcija u celoj toj prici koja nanosi konkretno zlo ljudima. Hajde prvo da prekratimo zlo koje konkretni ljudi dozivljavaju pa da se onda bavimo posledicama po planetu? 

Drugo sto znam je da niko tim naucnicima ne brani da sami rade sta god zele. Neka pisu i prodaju knjige, neka zapocinju kompanije ili neprofitne organizacije, milioni ljudi su zainteresovani za te stvari i zele da pomognu. Samo nek se sklone vise iz drzave i nek ispuste policijsku palicu iz svojih plemenitih, humanih ruku. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Ja imam tendenciju da verujem Snopes:

Why Was Melania Trump Frowning on Inauguration Day?

A video clip showing Melania Trump smile and then frown during her husband's inauguration is real, but the reason for her reaction is unknown.

SJW су нешто чачкали тај видео, 100%! Нема шансе да се неко мршти кад је Дони у близини, то ваљда свако нормалан зна...

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, uros рече

Ako pitas za moje licno misljenje ono je bazirano na emocijama zato sto nemam vremena da se detaljnije pozabavim tom materijom. A vremen nemam jer druge stvari smatram daleko preteznijim od ovog pitanja.

Ono sto znam je da postoji ogromna korupcija u celoj toj prici koja nanosi konkretno zlo ljudima. Hajde prvo da prekratimo zlo koje konkretni ljudi dozivljavaju pa da se onda bavimo posledicama po planetu? 

Drugo sto znam je da niko tim naucnicima ne brani da sami rade sta god zele. Neka pisu i prodaju knjige, neka zapocinju kompanije ili neprofitne organizacije, milioni ljudi su zainteresovani za te stvari i zele da pomognu. Samo nek se sklone vise iz drzave i nek ispuste policijsku palicu iz svojih plemenitih, humanih ruku. 

Urose nije problem, jer evo ja sam krajnji anarhokapitalista i volio bih da nema države, ali sam i realan i mislim da bi citav svijet morao da se pozabavi ovim problemima, prije svega da zaštitimo prirodu pola nama, a pola ostalim životinjama i biljkama, to je racionalan pristup Ed-a Wilsona i najbolji za održavanje biodiverziteta. Nisu ove agencije nikakvo veliko rešenje, to je samo korak, koji je takodje dosta loše poslozen, nego što njihovim ukidanjem prestaje uopste razgovor o GW i bilo čemu drugom vezanom za njegove uzroke. Zašto ti naučnici ne rade u privatnom sektoru? Pa evo uzmi realno da li neku naftnu kompaniju boli briga za ekološke štete? Pa naravno da ne mare za to niti ih je briga i što bi oni zapošljavali nekog ekologa, kada su to štete koje ostavljaju posledice i za njihovu djecu i unuke, mada oni nisu svjesni. Godišnje se nelegalno posjece šuma kao teritorija Austrije, mada je stopa sjecenja opala ili stagnira, ali zbog nepristupacnosti, ne zato što su se ljudi popravili itd.,da ne idem koje biljne i životinjske vrste nestaju i koliko je veća stopa izumiranja u zadnjih 100 godina od realne. Možeš da kažeš da agencije nisu dobre i da nisu kvalitetno rešenje, ali ne možeš kao Tramp da kažeš kako je to izmišljotina. 

Od 1991-2012 13959 naučnih radova je potvrdilo postojanje GW a 24 ne, medjutim i sa ta 24 rada postoje problemi. Tokom 2013-2014  69406 radova je potvrdilo GW a samo 4 ne što je Lowrence Powell prikazao u svom radu, koji se može kritikovati što je uradio Andy Skuce koji takodje piše o problemima GW, ali koncenzus ostaje.

http://bst.sagepub.com/content/35/5-6/121

Napisaće Milan Cirkovic u narednom periodu jedan tekst o GW baš zbog libertarijanaca koji imaju problem sa tim.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ћириличар рече

Билд д вол!

Хаха :D  Сад је јасно да је обичан демагошки билмез, ма колико неко сумњао у то или се надао са моооожда има макар грам мозга у глави. Није ни чудо што га Путин воли, ништа не може тако брзо да уништи Америку као пар мандата под Донијем :D  

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, GeniusAtWork рече

Хаха :D  Сад је јасно да је обичан демагошки билмез, ма колико неко сумњао у то или се надао са моооожда има макар грам мозга у глави. Није ни чудо што га Путин воли, ништа не може тако брзо да уништи Америку као пар мандата под Донијем :D  

Možeš da mu pljuneš pod prozor, komunjaro!

FB_IMG_1485383450532.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, GeniusAtWork рече

Tesko da ce prestici Obamu 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...