Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

33 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Је л могу и ја мало да се зезам о Јасеновцу и осеченим српским главама и продатим бубрезима на Косову? Мислим, кад смо већ кренули да се боримо против политичке коректности...

Слободно. Битно је шта стоји иза тих вицева, која намјера. Ако једноставно волиш црњи хумор и немаш неке садистичке националистичке антисрпске/јеврејске итд. ставове које испољаваш тим вицевима, не видим проблем. Суштина је што је то контроверзно, зато је и смијешно. Као кад Хитлер чује да један Јевреј логораш има 20 кила, па му приђе и штипне му образ и каже:"Буци буци, мали буцко." :ani_biggrin: И ево, шта је проблем? Нити сам анти-семита, нити сам нациста, презирем ставове и гледишта која су доводила до таквих гадости и опет могу одвојити реалнсот од просте зезанције. А и та зезанција врши неку улогу, јер је уједно и лакхмус папир да се разазнају ставови људи који га причају или слушају по њиховим реакцијама. Такође такви вицеви потврђују чак колико је такво нешто огавно и зло, јер да би некоме било смијешно подразумијева се да зна зашто је то лоше.

А сад, да ли ћеш ти причати те вицеве некоме коме они сметају иако знаш да их се гнуша, то је питање твог односа према том човјеку, а не према питању геноцида у Јасеновцу или према било којој трагедији која је предмет вица.

А да има људи који заиста мисле овакве гадости, има их. И шта ћеш, то је само по себи трагедија.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 minute ago, Ћириличар рече

то је питање твог односа према том човјеку

Бинго! Управо смо дошли до суштине проблема са свим овим лудилом што се дешава на свим странама. Ја једноставно мислим да и левичари и десничари у Америци имају катастрофалан однос према живим људима. Не видим ништа лоше да се о томе говори као о проблему, већ да се уместо тога форсира свет у коме ћемо бити го**на једни према другима. А зашто да будемо го**на? ”Па види шта раде левичари и SJW!”, то је једини одговор кад питам ”зашто”.

У суштини чист самодеструктивни и деструктивни инат, ништа друго. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Заборавио си шта је све урадио грађанима Србије

Ах, то је већ мало другачија тема од ове око Трампа. Али није неповезано. У праву си. Шеки је стари ауторитарац и ријетко су из његових уста излазиле блаже ријечи а из руку нормалнија дјела која је Трамп заправо изрекао и урадио. за разлику од Војводе.

10 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

За (привремену) забрану муслиманима ми се чини да сам чуо из његових уста лично. Али за ово подвучено се не сећам да је рекао, па сам сад проверио и испало је да су му медији напаковали. Стоје наслови ”Трамп рекао да муслимани треба да се обележе као Јевреји у нацистичкој Немачкој”, а у тексту видиш да је био некакав интервју у коме је Трамп причао како треба да контролишу џамије и слично, а онда је новинар питао да ли то значи да Мислимани треба да носе посебно легитимације, а Трамп је ” refused to rule out ” и наставио неповезано да млати у свом стилу, али ниједном није лично поменуо посебне легитимације или обележавање. 

Да, рекао је на неком скупу да ће увести ту мјеру, па је онда публика вриштала у екстази. Мислим да је то било још за вријеме избора за номинацију. Све током избора је користио као полигон за шоу и шокирање, не би ли прикупио гласове. И да су га медији оставили на миру и били нормални, не би пробудили инат у људима као што су урадили и као што и даље раде саблажњавајући се над Трампом. Значи, нема шта му нису покушавали пренадувати или напаковати, а он је то схватио па је само једну контроверзну ријеч ту и тамо убацио и БУМ, џекпот. Петсто чланака како је он овакав-онакав због нечега што није ни изрекао или урадио. Проблем је велики колико су медији постали неки одвојен свијет за себе, колико себе преозбиљно схватају док неозбиљно и непрофесионално врше свој посао. И онда дође будала и хохштаплер који их наравно искористи.

И заиста сам се разочарао у неке јавне личности, а највише у Тревора, колико су упали у његову замку. Дејли шоу временом има све мање зезанција и критичких увода преко хумора, а све више "ФАК ЈУ ТРАМП ЈУ КЕНТ ДО ДЕТ!". Џон Стјуарт би га елегантно демолирао на тотално другачији начин. А са друге стране, Дејв Шапел у свом првом наступу направи пар шала око тога "Трамп расиста", а све заврши тиме да му жели срећу и да се нада да је све оно био шоу, јер није упао у исту замку.

Подели на овим сајтовима

(VIDEO) MARIN LE PEN ZA NOVE VOĐE SVETA: Putin, Tramp i ja bismo svima doneli mir i bezbednost

PLANETA 09:43, 17.11.2016. 0

Predsednica Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da će svet postati bezbedniji ako ona pobedi na francuskim predsedničkim izborima jer će raditi rame uz rame s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i izabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Le Penova, koja je pozdravila Trampovu pobedu na američkim predsedničkim izbirma, kaže da se narodi u državama širom sveta sve više okreću protiv političkih elita i establišmenta.

Да ли је ово реално, шта мислите?

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Бинго! Управо смо дошли до суштине проблема са свим овим лудилом што се дешава на свим странама. Ја једноставно мислим да и левичари и десничари у Америци имају катастрофалан однос према живим људима. Не видим ништа лоше да се о томе говори као о проблему, већ да се уместо тога форсира свет у коме ћемо бити го**на једни према другима. А зашто да будемо го**на? ”Па види шта раде левичари и SJW!”, то је једини одговор кад питам ”зашто”.

У суштини чист самодеструктивни и деструктивни инат, ништа друго. 

Е видиш, суштина мог и твог неслагања је та што ја полазим од јавне сфере, гдје нема интерперсоналних односа него само према темама и проблемима ( заправо није ни случај да се не слажемо, него говоримо о различитим стварима ). Ту је чак пожељно бити и безобразан, ако је корисно и конструктивно, па ако се неко увриједи.. Боже мој... Јавни је простор, то се и очекује у тој сфери, јер је објективно немогуће да ће се свакоме све свиђати. Али сфера личних односа појединац-појединац је друга прича. Ту већ се мора имати обзира, у приватном разговору. Али ако изађемо на јавну трибину да расправљамо о нечему, ту већ лична осјећања појединца нису битнија од проблема или теме о којој се прича. И то је срж проблема када са лијева долазе захтјеви за уљудношћу и коректношћу у јавној сфери или у расправама од јавног значаја чак и науштрб изналажења рјешења, јер неки људи не могу да раздвоје те двије сфере. Но исто важи и у другом правцу - недозвољено је бити "некоректан" само да би био некоректан, контроверзан и шта знам још. Контровезрност и некоректност мора имати сврху, функцију, неку корисност или макар не смије умањивати прогрес у дискусији. Зато Карлинови наступи нису проблем, јер он кроз своје садистичке шале жели да дочара неке свари и пренесе неку поруку, док би неки алтрајташ једва дочекао да се истовари по нечему чисто да би био безобразан. Што Грампи рече мудро:

Grumpy cat.jpg

Подели на овим сајтовима

Trump team to bar administration officials from lobbying for five years

President-elect Donald Trump will ban administration officials from lobbying for five years after leaving their posts, his transition team said Wednesday.

"It goes back to Mr. Trump's goal of making sure people aren't using government to enrich themselves," Republican National Committee chief strategist and Trump transition team member Sean Spicer said on a conference call. 

All appointees will have to sign a document that signifies they either are not a registered lobbyist or have terminated any lobbying ties, as well as a pledge to not go back within five years. 

The news comes after reports that Vice President-elect Mike Pence, now in charge of the transition, purged the team of all lobbyists. Politico also reported Wednesday that having recent lobbyists on the transition team violated the team's internal ethics rules. 

http://thehill.com/homenews/administration/306500-trump-team-to-bar-administration-officials-from-lobbying-for-five

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Haos u Vašingtonu: Demonstranti upali u zgradu u kojoj se nalazi Trampov tim! (VIDEO)

Demonstranti u holu zgrade glavne administracije u Vašingtonu zahtevaju da Tramp otpusti glavnog stratega Stivena Benona

Fotografije i snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju grupe aktivista koji su se okupili ispred zgrade glavne administracije u Vašingtonu.

Inače demonstranti su pripadnici organizacije "If not nau" ( If not now) koja se bori za prava Jevreja.

Demonstranti zahtevaju da Tramp otpusti glavnog stratega Stivena Benona, koji je u nekoliko navrata izražavao antisemitske stavove.

Aktivisti uzvikuju parole "otpustite benona!" i "jevrejski otpor!".

http://vesti-online.com/Vesti/Svet/613937/Haos-u-Vasingtonu-Demonstranti-upali-u-zgradu-u-kojoj-se-nalazi-Trampov-tim-VIDEO

Ови баш не умеју лепо и спортски да признају пораз, па сад праве хаос јер им је криво што их је Трамп победио. 

Подели на овим сајтовима

:smeh1:

Key Apple assembler Hon Hai Precision Industry, also known as Foxconn Technology Group, has been studying the possibility of moving iPhone production to the U.S.

Хауевер:

"Making iPhones in the U.S. means the cost will more than double," the source said.

http://asia.nikkei.com/Business/AC/Apple-could-make-iPhones-in-US-in-future-sources

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Екипа, је 'л знате да Трамп планира да своје троје деце и зета (Иванкиног мужа) постави за саветнике за националну безбедност, што би им дало приступ најосетљивијим информацијама и државним тајнама? :D Плус, свој бизнис је оставио деци док председникује, тако да сигурно неће бити никаквог конфликта интереса...оно, неће моћи уопште као председник да повлачи потезе који ће му, преко деце, донoсити финансијску добит у трговању са иностранством :D

Да ми је неко пре пар година рекао да ћу уживо да присуствујем Вучићизацији САД :D:D  

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, GeniusAtWork рече

Екипа, је 'л знате да Трамп планира да своје троје деце и зета (Иванкиног мужа) постави за саветнике за националну безбедност, што би им дало приступ најосетљивијим информацијама и државним тајнама?

Am... nope? :)

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/798850338384023552

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Ћириличар рече

Ту је чак пожељно бити и безобразан, ако је корисно и конструктивно, па ако се неко увриједи.. Боже мој... Јавни је простор, то се и очекује у тој сфери, јер је објективно немогуће да ће се свакоме све свиђати. Али сфера личних односа појединац-појединац је друга прича. Ту већ се мора имати обзира, у приватном разговору. Али ако изађемо на јавну трибину да расправљамо о нечему, ту већ лична осјећања појединца нису битнија од проблема или теме о којој се прича.

Не говорим о осећањима. Него ми није јасно како неко ко је суштински фина особа у приватном животу и приватним разговорима може да се трансформише у кретена у јавном наступу да би остварио ово или оно? Ако си фин приватно, бићеш фин и јавно. Не можеш бити фин (или рецимо хришћанин) у приватном животу, а у јавном бити кретен и јајара.

Подели на овим сајтовима

36 minutes ago, Grizzly Adams рече

:smeh1:

Key Apple assembler Hon Hai Precision Industry, also known as Foxconn Technology Group, has been studying the possibility of moving iPhone production to the U.S.

Хауевер:

"Making iPhones in the U.S. means the cost will more than double," the source said.

http://asia.nikkei.com/Business/AC/Apple-could-make-iPhones-in-US-in-future-sources

Цитат

Apple's move appears to fall in line with Trump's pledge to push American companies to make their products at home.

Тоооо, Трампе, либертаријанче стари! Државни и народни интереси морају да буду изнад приватних интереса безличних компанија! Мејк Америка Јуроп аген!

Подели на овим сајтовима

Трамп комуњара, говори приватним компанијама где и како треба да послују. Америка полако, али сигурно постаје СССР.

Подели на овим сајтовима

Пазите шта каже мистр президнт тренутни: 

President Obama says he hopes President-elect Donald J. Trump "willing to stand up to Russia where they are deviating from our values and international norms."

Какав кловн... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...