Jump to content

Препоручена порука

3 minutes ago, Џуманџи рече

Се сећаш ове теме? https://pouke.org/forum/topic/43468-монахиња-нина-кригина-о-женској-еманципацији/?page=1:)) И то на овом форуму, пази ш'а се трпа у Православље (бдв, наравно, текстове дотичне особе редовно преносе борбазашљам и ппородицаорг)!

Какав флеш ... :unbelieveble:

Ово су Поуке, код нас нема милости за b/s. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 220
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Едукација пре свега жена,а ради смањења насиља , треба се споровести пре него што изаберу насилника за мужа, а не да се залепе за првог којих их добро истамбура...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Grizzly Adams рече

Зашто би развод уопште био "зло" у таквој ситуацији?

Не слажем се уопште да је зло, него је добро. Јер тај брак је давно поништен насиљем, он више не постоји осим формално на папиру.

А, шта ћемо са децом, која имају потребе да им оба родитеља (нарочито у нешто тежим ситуацијама) буду поред њих?

Како се та деца осећају када виде другаре који су срећнији и имају оба родитеља и веома често далеко боље материјално стање?

Ја многу да се сложим да је то мање зло, а далеко је то од доброг.

Када је породица сложна и не распада се, то је једино добро.

Замисли и оваку ситуацију:

Разводе се родитељи, а оба би желела да деца припадну њима. Споре се око тога, па шетају децу час код једног, час код другог родитеља. Па се деца нађу између две ватре, где сваки од родитеља објашњава да је он у праву, а да је онај други лош човек.

Шта ту има добро за децу?

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ненад Р. рече

Главни проблем је инфантилност одраслих, било да су у браку или разведени, све је решиво договором. :)

Знам људе који се одлично слажу након развода. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Дијана. рече

Ne znam sto svaku temu okrecete na nadmetanje i dokazivanje da li je drustvo mizogino ili mizandricno. Ja postavljam teme koje imaju ideju da mire i iznalaze rjesenja, a ne sudjenja ko je (vise) kriv sto je stanje porodice u drustvu lose...

Не може се за било шта кривити друштво. Ми смо апсолутно одговорни за своје понашање.

Дијана, апсолутно се слажем са тобом и тема је одлична.:ok:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Ненад Р. рече

А, шта ћемо са децом, која имају потребе да им оба родитеља (нарочито у нешто тежим ситуацијама) буду поред њих?

Како се та деца осећају када виде другаре који су срећнији и имају оба родитеља и веома често далеко боље материјално стање?

Срећа није опште место, срећа је лична ствар. Прекините да "кречите гробове", да одржавате форму тамо гд суштине нема.

Само да подржим Гризлијеву, Јецину и Флрентинину причу својом личном причом. Разведена сам, отишла сам када је већ било питање "он или ми", није било насиља (физичког) и моја деца никада нису присуствовала чак ни свађи (што не значи да смо били супер пар, него да је комуникација била никаква), 24 године сам одржавала "окречени гроб" док нисам дошла у позицију или ћу ја њега на спавању или ће мене Ренато да спашава (Ренато, спасао многе који су покушали самоубиство скоком са Панчевачког моста, прим. аут), а онда ми се (хвала Богу) десио клик у глави и видела сам како ствари стоје, да смо не породица, него гомила несрећних и мизерних људи, и што је најцрње у таквом браку и деца су постала депресивна, несрећна, асоцијална... Отишла сам у најгорем (мада из ове перспективе можда и најбољем тренутку) када сам остала без посла, али чекања више није било ни секунде, ја више ништа нисам имала да игубим.

Да ли су деца патила, да наравно, нико нормалан не жели да живи са једним родитељем. Шта су изгубили? изгубили су стан и можда мало бољи стандард и пристали да буду са мном у малом стану и не ретко да једу `леб и паштету. шта су добили? добили су свој мир, слободу и могућност да се чупају и боре за своју срећу.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije dobar odgovor ovo što ću da kažem.. al' u ponekim slučajevima klin se klinom izbija... Ne znam.. ja kad vidim da jači maltretira i kinji slabijeg... zato što je izkompleksiran.. prva pomisao mi bude da s mesta treba poručiti trojicu da mu izbiju kompleks... A gde slabiji kinji i maltretira jačeg... ovog slabijeg vezati za stolicu i izneti napolje dok se ne smiri.. posle ga odvezati i sa ljubavlju mu skuvati čaj sa medom... i ima da bude kao mala maca.. 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Снежана рече

Срећа није опште место, срећа је лична ствар. Прекините да "кречите гробове", да одржавате форму тамо гд суштине нема.

Snezo, setih te se upravo :D pricah sa dragim i bupne on kaze ti si rođena u pogresnom telu, trebalo bi da si musko :D

A meni si ti bila prva asocijacija na tu recenicu. Ne kazem da to znaci odsustvo neznosti, seksipila i zenstvenosti u tvom slucaju, al nema one "tipicno zrnske" njanjavosti i "osetljivosti" koja je ne po razumu. :bighug:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Ненад Р. рече

Не слажем се са тобом. Деца ће заувек имати родитеље без обзира да ли су у браку или нису. Ако су родитељи разведени то не значи да немају никакве обавезе према деци.

16 minutes ago, Џуманџи рече

Знам људе који се одлично слажу након развода. :)

Знам и ја. Такође мој бивши супруг  и ја након развода остварили смо много бољу комуникацију и добро се слажемо. Заиста могу да кажем да је добар отац без обзира што нас двоје нисмо заједно. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Ненад Р. рече

Разводе се родитељи, а оба би желела да деца припадну њима. Споре се око тога, па шетају децу час код једног, час код другог родитеља. Па се деца нађу између две ватре, где сваки од родитеља објашњава да је он у праву, а да је онај други лош човек.

Ima istine ali mi ovde pricamo o nasilju.

Kako ce se deca osecati? Osecace se mnogo bolje nego sto bi se osecala da su sa povredama ili da svakodnevno gledaju kako jedan roditelj povredjuje drugog. Dovoljno dobar razlog za promenu, zar ne? 

Odrasli smo ljudi. Moramo prihvatiti da zivot nosi situacije u kojima su nam mogucnosti izbora ogranicene. Ako je partner nasilnik, ne mozes izabrati da se probudi kao nenasilnik jer ta mogucnost ne postoji. Mozes birati da ostanes s njim/njom ili da odes tj. pobegnes.

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Ненад Р. рече

Не може се за било шта кривити друштво. Ми смо апсолутно одговорни за своје понашање.

Дијана, апсолутно се слажем са тобом и тема је одлична.:ok:

Nije za "bilo sta". Drustvo tj. sistem je kriv jer ne sankcionise nasilje ili ga sankcionise selektivno i tako je i u politici i u nauci i u kulturu i u obrazovanju i u porodici.

Jednostavno, u nasem sistemu nasilje NIJE sankcionisano pravilno i posteno.

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Јелена011 рече

Snezo, setih te se upravo :D pricah sa dragim i bupne on kaze ti si rođena u pogresnom telu, trebalo bi da si musko :D

A meni si ti bila prva asocijacija na tu recenicu. Ne kazem da to znaci odsustvo neznosti, seksipila i zenstvenosti u tvom slucaju, al nema one "tipicno zrnske" njanjavosti i "osetljivosti" koja je ne po razumu. :bighug:

:smizla10:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Ненад Р. рече

Sve je bolje za decu od nasilnog patoloskog okruzenja "mame zrtve" i tate "prekog inace dobrog covrka", jer ce samo nauciti da budu isti takvi. Naucice da biti covek znaci zauzeti se za sebe, za sigurnost svoje porodice, za bezbedno odrastanje ma koliko bolelo, naucice da imaju pravo da budu sigurni, da postave granice, da budu srecni i da niko nema prava da postavlja uslove za ljubav. Ako je bar jedan normalan, ako su oboje na nivou deteta sebicnog, razmazenog i zatucanog onda jbg.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...