Jump to content

Препоручена порука

5 minutes ago, kordun рече

brak nije igracka nego zavjet sa Gospodom, ne mozes tu da nastupas sad ocu, sad necu, onda sumnjas u Boga i njegovu volju, zato se u brak i ne ulazi sa bilo kime, onda imas probleme. postoje specijalni slucajevi ali oni su specijalni i o tom odlucuje svestenik visokog ranga tipa vladike cini mi se

Nasilje je jedan od osnova za razvod crkvenog braka.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 220
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

5 minutes ago, Paradoksologija рече

Pa evo, ako tebe neko zarobi i proda u roblje i vlasnik te tera da radiš po ceo dan najteže i najprljavije poslove i mlati te čim mu nešto nije po volji, da li bi i to prihvatio kao 'kretena' u životu vernika koji je od Boga i koji ima svrhu i koji ti služi kao Hristov krst, a obećano ti je da niko neće dobiti onoliko koliko ne može da izdrži... da li bi smerno i smireno trpeo do kraja života, moleći se za svog gospodara i nadajući da će ga tvoja dobrota spasti, ili bi možda pokušao da pobegneš?

Ima li nekih situacija u kojima znamo da jeste volja Božija da nas mimoiđe ova čaša? Da dugujemo ponešto i ljudskom dostojanstvu samih sebe? Ja bih rekla, itekako. I nasilje u braku je jedna od tih situacija. 

vidis Bog to meni nikada ne bi priustio zato sto bi znao da bi ja stradao prvog dana, to prosto nije za mene, tako se moja dusa kaliti ne moze, za mene su drugaciji putevi, jako sam osjetljiv na tudju silu

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, kordun рече

vidis Bog to meni nikada ne bi priustio zato sto bi znao da bi ja stradao prvog dana, to prosto nije za mene, tako se moja dusa kaliti ne moze, za mene su drugaciji putevi, jako sam osjetljiv na tudju silu

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, kordun рече

sta sa zrtvama jasenovca?  to su mucenici bogu mili sigurno, zar ti mislis da nisu?

Наравно да су мученици, али твоја логика није ишла тим путем...Ти рече да је сваки кретен послат вернику од Бога са сврхом, по тој логици, Бог је послао кретене да на Јасеновачке жртве, што??? да би од њих мученике направио, мислим, ако је и од бога, много је или твоје резоновање није баш на месту.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno, ali neke tamo žene jesu za to da trpe i da se kale i nisu osetljive na tuđu silu?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Снежана рече

Наравно да су мученици, али твоја логика није ишла тим путем...Ти рече да је сваки кретен послат вернику од Бога са сврхом, по тој логици, Бог је послао кретене да на Јасеновачке жртве, што??? да би од њих мученике направио, мислим, ако је и од бога, много је или твоје резоновање није баш на месту.

ocigledno je bilo po Bozijoj volji, znas kraj zivota bilo kog covijeka na ovom svijetu ne ide bez Bozije volje, ja sam u to siguran, niej Bog bas toliko digao ruke od nas, tu je on, gdje god glavu okrenes

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, kordun рече

onaj ko zeli da osjeti napade srece i slicno mislim da bi mu pomogao heroin i tako neki vitamini

:))

Шалу на страну, проблем је што је друштво у ком живимо и само склоно насиљу. Мислим, да, може се одузети дете насилним родитељима и да се смести у дом, али и тамо добија сличан третман, како од запослених, тако и од друге деце.

Просто је насиље на овим просторима нормално, прихватљиво (="разумљиво") јер  "ми смо такав, срчан "народ"". 

Зато се расправљате на погрешном терену, наравно да се треба склањати и не трпети, али имамо случајева на сваком кораку. Близу мене пре пар месеци човек убио комшију и комшиницу због међе неке... Било би одлично санкционисати све случајеве насиља, али је то просто немогуће (и - логично - буде касно).

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kordun рече

ja nisam ulazio u osnove , znam samo da se nadam da cu moju babu tuci stapom preko ledja kad budemo penzioneri ako mi to ne potpise u bracnom ugovoru necu se ni zeniti nikad 

Preporučujem onda apstinenciju od braka. Čak i kada bi ona pristala na to, ako biste to pomenuli normalnom svešteniku prilikom predbračnog ispita, bilo bi mu jasno da to neće biti brak zasnovan na istinskim hrišćanskim načelima, te ne bi ni pristao da ga sklopi. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

ljudi vi ako mislite da vam ne treba trpljenje za vasu dusu ja mislim da se vi udaljavate od Boga, pa daj pogledajte kako je uspostavljen zivot na ovom svijetu, rodis se , ko djetetu ti sve super, sve idealno, kasnije krecu prve odgovornosti, muke, problemi, ostajes bez najmilijih jedno po jedno,mamu i tatu zatrpas u ladnu zemlju na groblju na kraju sam propadas fizicki unizis se do daske al ti dusa dodje na svoje, o cemu cemo mi pricati o idealu srece i radosti?

pa lijepo je to, samo ozbiljan covijek to preraste

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, kordun рече

ocigledno je bilo po Bozijoj volji, znas kraj zivota bilo kog covijeka na ovom svijetu ne ide bez Bozije volje, ja sam u to siguran

са божијим допуштењем можда, али по божијој вољи сигурно није, не желим да верујем у бога чија је воља да на најмучнији начин жртвује толике људе да би их онда спасао и направио себи мученике.

А.М.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Paradoksologija рече

Preporučujem onda apstinenciju od braka. Čak i kada bi ona pristala na to, ako biste to pomenuli normalnom svešteniku prilikom predbračnog ispita, bilo bi mu jasno da to neće biti brak zasnovan na istinskim hrišćanskim načelima, te ne bi ni pristao da ga sklopi. 

preporuka se ne uvazava

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Снежана рече

са божијим допуштењем можда, али по божијој вољи сигурно није, не желим да верујем у бога чија је воља да на најмучнији начин жртвује толике људе да би их онда спасао и направио себи мученике.

dopustenje je proizvod volje ili mokracnih kanala?

naravno da sam mislio na dopustenje, ali ne moras me loviti za rijec vec za poentu

Подели на овим сајтовима

dopustenje je proizvod volje ili mokracnih kanala?

naravno da sam mislio na dopustenje, ali ne moras me loviti za rijec vec za poentu

као и увек нијансе су у питању, које драстичну разлику смислу дају...

има ли твоја прича поЈенту??? :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...