JESSY Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Prof. dr Danica Grujičić svakodnevno operiše tumore i spasava živote pacijentima. Nedavno je odlučila da pokuša da otkloni boljke društva, ukorenjene u ekonomiji, politici i zdravstvu. Foto: Petar Dimitrijević / RAS SrbijaDanica Grujičić Načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije na Fejsbuku govori o problemima današnjice, posebno o problemima mladih. Pročitajte još Leči tumore na mozgu, a sada hoće da iskoreni NAJVEĆI TUMOR SRPSKOG DRUŠTVA - Ja zaista ne mogu da gledam kako nam deca odlaze. Toliko dobre dece odlazi, pa čak i ona koja nisu toliko dobra, to su ipak naša deca. Zar je moguće da njima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo - kaže za "Blic" Danica Grujičić. Zar je moguće da mladima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo? Danica Grujičić Prema njenim rečima, sva snaga Srbije je u mladima i upravo zato je odabrala Fejsbuk kako bi im se obratila. - Osećala sam potrebu da se vapajem obratim mladima. Na Klinici imam sjajne mlade ljude koji sebi ne mogu da obezbede ni novac za odlazak na kongres. Mladi doktori će otići i ja se stvarno toga plašim. Ne da neće imati ko mene da leči, nego neće biti lekara, inženjera, prosvetnih radnika. Ako svi odemo ova zemlja će se prepustiti nekom drugom - apeluje dr Danica Grujičić. http://www.blic.rs/vesti/drustvo/nece-biti-lekara-inzenjera-nastavnika-postovi-doktorke-danice-grujicic-protresli/s4mhvqb александар живаљев and ivona је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 9 minutes ago, JESSY рече Zar je moguće da mladima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo? А која земља то "обезбеђује"? Grizzly Adams, Justin Waters and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Управо сада, ☺︎ Juan ☺︎ рече А која земља то "обезбеђује"? koliko ja shvatam, drzava treba da im omoguci da rade i zarade za te najneophodnije stvari... Sanja Т., Лапис Лазули, Neša_ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 ne verujem da je mislila da bukvalno obezbedi, a uostalom zasto da ne, vec da obezbedi uslove da ljudi to steknu po prirodi stvari. Лапис Лазули, александар живаљев, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Ma super, i? Sto volem vako pametne ljude Mislim svaka njoj cast kao lekaru al ona je zasticena kao beli medved i lako je njoj da prica iz te pozicije, pri tom, samo opisuje stanje i ne nudi nikakvo resenje. Ne mora za citavu drzavu, eto za njenu oblast. Ne treba drzava ni da obezbedi nista, bar ne direktno. Ovo me podseca na kukanje mladih koji nece da mrdnu dupetom da bilo sta rade jer bukvalno citiram "kako su mojim roditeljima dali i stan i posao a ja moram da se mucim". Pazi stvarno, treba da se muci da nadje sam sebi posao matori "klinac" od 30 i kusur. александар живаљев, мирођија and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 4 minutes ago, Јелена011 рече lako je njoj da prica iz te pozicije, pri tom, samo opisuje stanje i ne nudi nikakvo resenje. za pocetak je vazno da se prica o tome, a da li ona nudi neko resenje, mi ne znamo...sigurno nece to raditi po novinama... александар живаљев, АлександраВ, Ненад Р. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Управо сада, JESSY рече za pocetak je vazno da se prica o tome, a da li ona nudi neko resenje, mi ne znamo...sigurno nece to raditi po novinama... Nije vise pocetak Jessy, imas kriticara mislim ne sad nesto previse, ali imas ljudi koji pricaju i koji ukazuju na svasta nesto i na tome se zavrsi. Znas, to je demagogija cista "vazno je poceti", pa nama je prosao voz odavno, od price leba nema, treba nesto uraditi. Ali nista se ne moze i nece uraditi ni preko noci ni ekstremno veliko i tu ljudi padnu, jer bi i ova doktorka odjednom da menja citav svet. Pusti to, uradi jednu sitnicu, jednu malenu dobru stvar za nekog svakog dana, jednu sitnu, nebitnu dosadnu stvar i to je vise nego dovoljno. I kad svi tako budemo ziveli ili bar oni koji sebe zovu pravoslavnima, onda nam nece trebati ni drzava ni veliki vodja niti bilo ko. Svi hoce da menjaju sistem, a na obicnog coveka zaborave iako svi krenu od price da rade u njegovo ime. Ubi nas ideologija, komunizam u svom promenjenom obliku. Ona je doktorka, profesorka, njeno je da uci, da inspirise mlade, i da tamo gde ona radi pokaze da moze drugacije. Imam previse iskustva sa bolnicama i znam kako to ide, i znam da je i u KCS kao i svugde, rat klanova, rat sestara sa lekarima, rat ovih sa onim... Izvoli doktorka, imas teren za igru igraj, pusti sad velike price. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 6 minutes ago, Јелена011 рече Ma super, i? Sto volem vako pametne ljude Mislim svaka njoj cast kao lekaru al ona je zasticena kao beli medved i lako je njoj da prica iz te pozicije, pri tom, samo opisuje stanje i ne nudi nikakvo resenje. Ne mora za citavu drzavu, eto za njenu oblast. Ne treba drzava ni da obezbedi nista, bar ne direktno. Ovo me podseca na kukanje mladih koji nece da mrdnu dupetom da bilo sta rade jer bukvalno citiram "kako su mojim roditeljima dali i stan i posao a ja moram da se mucim". Pazi stvarno, treba da se muci da nadje sam sebi posao matori "klinac" od 30 i kusur. Misliš da je suvišno da ljudi konstatuju stanje stvari posebno kad su odgovrni za ljudske živote? Da donese rešenje, pa za početak mi nećemo da čujemo o problemima, a ako i čujemo nismo u partijama koje stvari ''rešavaju''. A da ne pričam o posledicama kada pokušaš da rešiš problem ispostavi se da to nimalo nije naivno i da osim partijske visoke pozicije niko u ovoj zemlji nije zasticen kao beli medved.O tome da smo došli do stava da držva ne treba ništa već je pitanje šta mi možemo za nju da uradimo treba, itekako da se poradi, jer država kao najviši oblik insitucionog funkcionisanja jednog naroda naravno da ima obaveze i odgovornosti. Verujem da je ova doktorka o tome mislila kada je ovako nesto sugerisala. Neša_, АлександраВ and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 15 minutes ago, JESSY рече koliko ja shvatam, drzava treba da im omoguci da rade i zarade za te najneophodnije stvari... Ne treba ni to da im omoguci. Drzava treba da prestane da onemogucuje (na posredan nacin) da rade i zarade. No doktorka nije daleko odmakla od neizljecivog socijalistickog tumora koji je jos svud prisutan u "narodnom tkivu" koji stoji na devizi "drzava da uradi nesto". Osim toga na njenom fejsbuk profilu moze se vidjeti i podrska stavu da osiromaseni uranijum ima veze sa porastom oboljelih do raka i sva on prica o NATO-u. Toliko od kredibilnosti njenih stavova kojima nesto zeli da promjeni. Zakljucak je u sustini jasan, ljudi odlaze jer truli sistem koji ne funkcionise upravo i nefunkcionise jer se zasniva na promasenim stavovima koje doticna doktorka i gaji. Juanito and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 mislim da nije poenta u tome da pljujemo tu doktorku...sta je ona lose uradila ? nego da se svi kao drustvo pokrenemo, da svako od nas ucini ono sto je u nasoj moci...naravno da pojedinac ne moze nista...kao ni grupa koja nije u vodecoj partiji...ali cinimo ono sto mozemo... ivona, nikolay, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Rupa na saksiji kao i svaka druga priča tog tipa. Svi znamo za problem, niko ga ne rešava. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 19 minutes ago, Justin Waters рече Drzava treba da prestane da onemogucuje (na posredan nacin) da rade i zarade. Malo li je . Opet će nešto da uradi-da prestaje da otima i isisava život svojih građana. Majka Srbija je kao majka krmača koja jede svoju decu. Debora је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Bas suprotno, moramo raditi kao pojedinci, nauciti se licnoj odgovornosti, licnoj aktivnosti, sve to kolektivno je unapred osudjeno na propast, od tita do niko nece da vas bije do ovog sad koji isto tako vice, to je ideologija i nacin funkcionisanja mase. Nama treba,pojedinac, jedan na jedan. Pa sitno. Tek kada pojedinac uzme uradi nesto moze da s vremenom oko sebe okupi isto tako aktivne pojedince. Glup i trivijalan primer -stolar Mile, koliko li je samo on dobra ucinio za druge i "privukao je" osim budala i druge entuzijaste koji cine dobro. Mi smo samo vecito protiv ovog onog, treba da radimo nesto za. Al tu svi stanu jer lakse je biti deo velikog inkvizitora, masine u kojoj si samo sraf i gde nemas licnu odgovornost. Primer opet trivijalan, u glupavoj americi je sasvim normalno volontirati od najmanjeg uzrasta, pomagati drugima, bez neke pompe, jer su deca naucena i da njihovo malo nekom je mnogo. Oni ne cekaju drzavu duradi nesto. Mi smo generacijama vaspitani da je odgovornost na drugima. A nije na pojedincu je, oduvek, Hriscanima pogotovo Аурор, Ненад Р. and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Debora Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Ja se slažem sa tobom Jelena011, ali ono gde mislim da vi nju niste razumeli je što je skočila sa prvog na peti stepenik Meni je skroz ok da ova doktorka priča za početak, da ukaže na greške, da se pojavi u medijima neko ko ima glas razuma, pa hajmo polako odatle sve dalje i dalje... (joj.., okrenuh glavu na sekund, opet onaj na tv-u, počeće iz frižidera da mi iskače...) Da moramo i kao pojedinci da uradimo nešto, moramo i to svakako. Iz ovog ludila i haosa jedino dobro što imamo, mi koji smo rođeni u haosu i nastavljamo da živimo u njemu, je što smo prekaljeni. Mi možemo sve! Suštinski smo borbeni, jaki, i imamo tog inata taman dobro doziranog da uradimo nešto, ali ono što uvek pričam je da se moramo boriti ljudi... Ništa nam sa neba neće pasti... Ja ne mogu da izdržim da ćutim u javnim ustanovama! Ne mogu, jače je od mene, i ima da se borim uvek i uvek protiv sistema, dok se ne dovedu u red. A videćete: jedan po jedan, pa da vidite kako polako sistem postaje bolji... Gde god se okrenem: kriva Drina. E pa ja uzmem pa je ispravim. Ja sam vam jedna od onih za koju kažu: "šefe, eno neka ludača se tamo buni, nije normalna, daj rešite to..." I onda oni reše Sve se da rešiti. Mislm, ja svoje rešavam, šta ću. Vidim da može i da je po zakonu, pa čekaj... ako je tako, zašto ja da trpim nezakonje? Po kom je zakonu to? Nepisanom? Ne može, imam i ja onda tonu nepisanih zakona... Trgnemo se malo tu, malo prestanemo da se oslanjamo na druge, malo dodamo hrabrosti u sve to da...ne znam... započnemo neki biznis, bar online ako ništa drugo, pomerimo se iz velikih gradova ako vidimo da ne ide i eto... Ko će ljudi moji nama obezbediti penzije ako nećemo mi sami? :/ ko će nam dati kuću, plac, ako mi sami ne uradimo nešto? Niko, ma niko! Zaboravite na roditelje, babe, dede... ima sreće onaj kome su nešto ostavili, kome nisu: snalazi se kako znaš i umeš i bori se za sebe uvek! Jasno nam je da je država katastrofa, vlast još veća katastrofa, nezakonje, haos, nemaština. Ne možemo svi napolje iz zemlje Neko mora ovde i da ostane. I, šta onda? Trpećemo, kao pod Turcima? Nećemo - radi većeg dobra. Nećemo valjda u toj meri nazadovati, to nije normalno, nije prirodno.. Evo hajde mi odavde sa foruma da se okupimo i ujedinimo oko nečega. Neka svako uradi nešto bolje za sebe, što će opet doneti korist svima. evo ideje koja mi je u sekundi pala na pamet i koja može da se nadograđuje i modifikuje. Okupimo se na fejsu, i svako od nas zna nešto da uradi. Napravimo grupu/stranicu na kojoj ćemo svoje veštine da prodajemo. Od umetničkih slika do usluga (tipa graf. dizajn ili savet advokata). Od prikupljenog novca... to ćemo lako. Ne zna se kome je više potreban... dal gladnima i žednima, dal bolesnima i nemoćnima. I imaćemo onaj super osećaj na kraju dana da smo nešto uradili, nešto KONKRETNO. Ovaj gnev na državu i sve nenormalno u njoj ništa nam dobro ne donosi... niti možemo bez njega (gneva), niti sa njim.. možemo bar da ga ublažimo i osećamo da se makar milioniti deo nešto promenilo danas ili sutra. Da ne razvodnjavam više, toliko imam da kažem... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Kako ja da uradim nešto kad me država i Vučić sprečavaju . Mentalitet Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука