Богољуб 1 Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 пре 12 минута, ana čarnojević рече ми на форуму волимо да се шалимо, не замерите. ви сте удовац? Никакво замерање. Нека ни мени нико не замери. Не... ја сам само у пролазу... a ево где је још понешто из оног текста 1 hour ago, Богољуб 1 рече Стављам на ову тему цитате, мало превода из текста: Јединство идеала Христовог. Писмо пријатељу свештеномученика Илариона (Троицког), архиепископа верејског - монаха који се бавио и научним радом. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boro1973 Написано Јануар 7, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2020 Nismo jos imali ovakvu temu na forumu, tacnije o udovistvu mislim nijednu, kao ni o drugom braku iz perspektive licnih iskustava, uopsteno jesmo pricali. Ali imali smo povelik broj prica o razvodu, nazalost vrlo cesta i traumaticna pojava, i ne znam koliko tema o usamljenima, o nevoljnom 'trecem putu', strahovima i potajnim zeljama za drugom i saputnikom u zivotu u Hristu. Nasa Crkva blagoslovi i drugi i treci brak, tako da majcinski uvidjavno izlazi u susret ljudskim patnjama i potrebama. Bez obzira na razlog (razvod ili udovistvo), oba su veoma bolna i traumaticna iskustva, nakon vremena prebolijevanja, prirodno je da se stvori potreba za zajednistvom i dijeljenjem radosti i odgovornosti podizanja djece. Sa djecom iz prethodnih brakova, situacija se dosta usloznjava i potrebna je zrelost, odgovornost, uvidjavnost, pedagosko-psiholosko znanje i interesovanje da se djecja potreba za roditeljskom figurom oba pola ispostuje a da im se sto manje bola zada i povrijede rane koje imaju od razvoda/gubitka roditelja. Prisjecam se, znam slucaj dvije udovice sa sitnom djecicom, ali one su ostale same, nisu se udale ponovo mislim desetak i vise godina nakon smrti muza. Ne znam za tacne razloge, ali pretpostavljam i da mozda nisu mogle naci dovoljno zrelog i odgovornog muskarca koji bi smogao snage i srca da prihvati zenu s djecom, jer u tim slucajevima nema stigme kao kod 'raspustenice'. U generaciji nasih baba/prababa ima vise takvih slucajeva gdje se zena uglavnom udaje ponovo, ali danas zena ima izbor, u ekonomskom smislu, ako moze sama da obezbijedi egzistenciju i da vaze spram razlicitih potreba kako svojih tako i djecijih.Послато са iPhone користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boro1973 Написано Јануар 7, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2020 Знам / ЧОВЕКА /лично. Жена му се упокојила пре много година. Диван црквен човек, финансијски и више него добро ситуиран.Из старе Београдске докторске породице , културан образован / немам речи колико је диван / Живи и ради у Београду . Са првом супругом није имао деце. Други пут се оженио женом разведеном, која има девојчицу из првог брака . Немају заједничке деце. Живе заједно већ дужи низ година и имају добар брак . Заиста реткост , али ето нађе се још по који човек и мушкарац међу људима и бескичмењацима. Послато са iPhone користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука