Jump to content

Ljubavna veza iz koristi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Aleksandar Ciganović рече

Ako nije ista teznja puci ce..Bar je u mom slucaju tako bilo :D

To stoji, zato je za ovu vezu gde su osobe drugacijih stavova potrebno mnogo vise vremena i energije u odnosu na onu gde se osobe slazu oko stavova i pogleda na svet. Ali ne znaci da takve veze nema i ne moze biti, jer ako ne znamo za primer iz iskustva, onda teorijski mozemo da dodjemo do zakljucka kog sam ti izneo.

Подели на овим сајтовима

Ma kakvi stavovi , kakve emocije , molim vas , o cemu vi pricate ... Neki ljudi imaju samo stav , odnos i ljubav prema novcu ...  

Tema je veze iz koristi ... U poslednje vreme mozete primetiti da muskarci nisu nikakav izuzetak po tom pitanju ... Svi samo zele da se negde - citiracu -> " uglave ... "

:351780:

Подели на овим сајтовима

Сам наслов теме је мало контрадикторан, или је љубавна веза или је веза из користи, не може бити и једно и дуго.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Aleksandar Ciganović рече

Sta mislite o vezama iz koristi i zbog cega to ljudi rade?Kako je moguce da neko zaboravi na svoje dostojanstvo i bude sa nekim recimo zato sto taj neko ima novca itd?Takodje me zanima sta mislite o onom partneru koji misli da moze da vuce drugu stranu za nos i da je ona tu da bi njemu sluzila?I na kraju svega sta mislite da je najpotrebnije za uspesnu vezu?:D

Човек Жоја вели да постоје разне врсте користи. Е саде, видиш, ти пуцаш на материјалну корист. Оно акош право некад се то тако и женило и удавало, гледало се из каке је куће ђувегија и млада, ел ће имати о чега да живе, начи и леба и с лебом. Начи ништа оћеш ме гољо оћу те дроњо. Оно јес, бивало је и другачијихш случајева ал ређе. И не само то него се гледало и како ће бидне потомство-то ти је стара сељачка фора да млада мора дима широке кукове јербо је то био знак распознавања плодности и рађања и штатијазнам. Па се онда гледало јел било каких болештина по вамилијама, самоубистава, умоболних итд., па ако јес онда ништа макар млада и ђувегија ашиковали и ма колко да се воледу. Значи гледало се на корист. Е саде, видиш, то се и није млого променило, само неке друге сорте корисности а неке остале и исте. То ти је тржиште свега и свачега па коме шта одговара, понуда и потражња и тако то. Ко на сточној пијаци :) Тако је то одувек бивало код људова, махом, мада има изузетака, да не кажем Авеља у Каиновој историји.

Е саде, ти изузеци, то је она друга врста корисности. Хоће ли те веза-брак учинити бољим човеком (из хришћанског угла гледано), или пак хоће ли ти лоша веза-брак указати на неке твоје мане, страсти итд. па да онда у заједници са оним кога волиш (ако волиш, тј. ако у питању није чиста заљубљеност или сексуалност) напредујеш, да једно друго "воспитавате", стичете врлине, воздижете се и изграђујете, што реко апостол (мислим на оно да нам је све слободно и дозвољено ал нам није све на корист и не изграђује нас). А штос тиче формуле за успех то ти брат саветује да баталиш. Нема правила. Јербо си и ти и та жена јединствене и непоновљиве личности, ни пре ни после вас нико као ви, да не кажем оригинали, што ће рећи да постоји јединствени сет "елемената" и фактора  у вашем односу који одговара само вашој вези а који обезбеђује "успех". Мада та реч (успех) може значити било шта.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Muramasa рече

To nije ljubavna veza, nego kombinacija. Ako je čist račun i ako oboje znaju u šta ulaze, rekao bih da je to pošteno. Moje je da biram da li ću da uđem u takvu vrstu veze.

Што каже Жељко Самарџић,

"И рећи ћу свима, што ме зову и слепим и глупим,

Добро је док имам чиме да је купим. "

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, -Владимир- рече

Што каже Жељко Самарџић,

"И рећи ћу свима, што ме зову и слепим и глупим,

Добро је док имам чиме да је купим. "

12:smeha:

А.М.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Aleksandar Ciganović рече

Sta mislite o vezama iz koristi i zbog cega to ljudi rade?Kako je moguce da neko zaboravi na svoje dostojanstvo i bude sa nekim recimo zato sto taj neko ima novca itd?Takodje me zanima sta mislite o onom partneru koji misli da moze da vuce drugu stranu za nos i da je ona tu da bi njemu sluzila?I na kraju svega sta mislite da je najpotrebnije za uspesnu vezu?:D

Деца у патријархалним, нарочито руралним срединама су често заборављала на своје достојанство, али нису заборављала на достојанство породице, па су прихватала уговорене бракове и неретко их обогаћивала љубављу ћутке извршавајући све оно што је заједница од њих очекивала. Врло је важно правилно неговати традиционалне везе и не представљати их у негативном светлу због савремених трендова. Тако да: ако је веза из користи сколопљена уз надзор старијих и мудријих глава, онда да се заборави на своје достојанство. Ако ли је то само маладалачки хир, то је онда велика невоља.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Томислав Шаги Бунић, најпознатији католички теолог у бившој ЈУ, тврдио је да су "бракови из интереса", много поузданији, јер у њиховој основи лежи рационалност а не тек пука емоционалност.:)

Подели на овим сајтовима

Svaka ljubav je vecna , samo neke uspeju a neke ne. Razidju se ljudi jer im karakteri ne mogu zajedno i ode svako na svoju stranu i nadju drugog da vole ali ona pethodna ljubav ostaje , negde u pozadini , kao zar ispod pepela . Kad zavolis nekoga jednom , volis ga zauvek .... Sto se tice veza iz koristi j ne razumem zasto je to tako zove , kad neko legne pod nekog za pare na pola sata to je prostitucija a kad leze stalno pod istog u duzem vremenskom periodu to onda nije prostitucija nego je "veza iz koristi" . Ja tu ne pravim razliku ...

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, zuti car рече

Sto se tice veza iz koristi j ne razumem zasto je to tako zove , kad neko legne pod nekog za pare na pola sata to je prostitucija a kad leze stalno pod istog u duzem vremenskom periodu to onda nije prostitucija nego je "veza iz koristi" . Ja tu ne pravim razliku ...

Да ли ми се чини или се овај део односи само на жене које улазе у везу из користи, а шта је са мушкарцима? Па и они који плаћају да би били у вези нису ништ бољи, вероватно немају шта друго ни да понуде, осим новца (статуса, положаја, не битно, свиме чиме се може трговати).

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Да ли ми се чини или се овај део односи само на жене које улазе у везу из користи, а шта је са мушкарцима? Па и они који плаћају да би били у вези нису ништ бољи, вероватно немају шта друго ни да понуде, осим новца (статуса, положаја, не битно, свиме чиме се може трговати).

Lose ti se cini i muskarci idu za starijim , ruznim , svakavim zenama zbog para ,  statusa ...postoje i muske prostitutke , eno puno ih je moje rodno mesto . Je ne diskriminisem nikoga ...

Подели на овим сајтовима

'Veza iz koristi' je prostitucija, i duševni aspekt je u tome gadniji i jadniji nego tjelesni. 

Ljubav prava koja traje, koja ne postaje navika, konformizam i slično tome je rijetka, ali je moguća. Za hrišćane ona je cilj i ideal, njeno dostizanje i čuvanje je podvig.

Ne bih rekla da po pravilu jedno više voli; prije da se ljubav rađa prvo u jednom, pa onda ona u drugom budi odgovor na tu ljubav, jedan je izvorište, ali tek zajedno čine rijeku ljubavi. Uostalom nema tu mjerenja. Ljubav je sloboda i izlazak iz straha i slabosti sopstvenosti, Dobijanje kroz davanje, vraćanje sebi kroz ispražnjenje od sebe, sve uzajamno.

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Дијана. рече

Uostalom nema tu mjerenja.

Тачно, ту не може бити мерења. Веома је тешко проценити то "више воли", некада нам неко ко трчи и ломи се и више прича итд, изгледа као пожртвованији и самим тим га доживљавамо као особу која у вези више воли, а он је напросто само видљивији у својој љубави. Ми не можемо да знамо шта се одиграва између две особе, не видимо све оне фине нити љубави којима су повезани, нити знамо које нити дају а које примају. То ми је као када неко за неки пар каже - он је лепши или она је лепша. Мени је то невероватно глупо.

Што се тиче "везе из користи", ја веома ретко било коју везу тако посматрам (ту не подразумевам "услуге" и очигледну купопродају). Можда сам наивна, можда волим да видим лепше него што јесте, можда је утицај бајки на мене био превелик :) Али ако тако почнемо да посматрамо, па свака веза може да се назове везом из користи.

Подели на овим сајтовима

Po meni veza iz koristi se svodi na jednu kljucnu stvar a to je ulazim u vezu da uzmem a ne da dam.S tim da uzimanje i davanje mogu biti jako siroki pojmovi od dusevnih do materijalnih.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

52 minutes ago, Anika рече

Ja to mogu da razumem . Ljudima je potreban novac i oni nalaze sredstva da ostvare svoj cilj  ...  U toj zbrci treba biti pametan i prepoznati pravu ljubav ... Ne treba osudjivati ljude , jer niko ne zeli da zivi u oskudici , osim ako nije monah ... Ali covek to treba da zna , da bi na neki nacin mogao da se zastiti  ... U suprotnom je naivan . 

Измењено од Дијана.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...