Jump to content

Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 33 минута, Mali Marko рече

Хаха ма јок,нису ми паре приоритет у животу што каже @Neša_ Неле (нит сам леп,нит имам паре :smeh1:) не видим себе више у овом систему (ако уопште систем постоји). Читао сам да има тако нешто за Украјинке и Албанке али верујем да ни ти ни ја нећемо доћи до тога :)

Била нека изложба аутомобила скоро?

Pomolis se brate i cekas Boziju volju. 

Lepota je relativna stvar, ono sto je za neku devojku lepo za drugu nije i tako. Tako da Nele bas nije u pravu. ? U ovom sistemu retko ko ima pare ( u tom smislu u kom misli Nesa). Svi imamo novac samo mozda ne toliko da se razbacamo. ?

Videcemo, neci da razmisljam sad o tome, sta bude Bozija promisao to ce mi biti, i ako se nesto pokvari on moze da popravi ( postoji jedan osmeh koji mi je drag,vec neko vreme, pa cemo videti sta ce biti). :)

Sto se tice izlozbi gotovo je za ovu godinu, sada ostaje rally da se vozi, slalom i ostale zanimacije. Sad krecemo planiranje za skup za sledecu godinu. Ovaj sad mora da bude bolji nego predhodni. ?

Ti brate moj ako vec planiras da odes u inostranstvo, gledaj da ides za Rusiju i nadjes neku. Kazu da kad te prihvate vole te za ceo zivot.  ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 5.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Vegeta рече

Ne čekaš ništa, nego sam uradiš.

Mozda sam uradio i vise nego sto mislis, i preduzimao neke korake, ali su bili pogresni a ti si mislio da radis ispravno, mozda je i ona gresila a mislila je da ne gresi. Zato pistis Boga da to ispravi i naoruzas se strpljenjem i ljubavlju i cekas je da shvati sta zeli. Da se sinhronizujete u zeljama i potebama. Mozda tad nije bilo vreme, pa posle bude, samo strpljenja brate.

Nekada ne mozes samo da se uzdas u sebe, jer kad se uzdas u sebe lako dodje do nesporazuma i do problema, kazes ono sto ne mislis, ili mislis tada pa ti zao, ona oce pa nece, ti se uvresis itd... Mozda deluje nezainteresovano a stalo joj je, mozda si i ti takav ne zelis ds budes povredjen pa zelis da js odgurnes od sebe da te ne povredi, a zeleo bih je kraj sebe za ceo zivot.

Mi smo ljudi koji zivimo sa svojim slabostima i borimo se protiv njih.

Nekada moras da sacekas Boziju volju i pustis je ali je cekas da se odluci i sazri ta ideja i kod nje i kod tebe da treba da budete zajedno za ceo zivot. 

I da pustis da se stvari same skockaju. Nekada prosto to samo mora da bude tako, ne ide uvek kako smo zamislili i kako zelimo. A sve se desava sa nekim visim razlogom i visim ciljem.

.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Nije bitno sta pisemo ili mislimo( ili smo pisali rekli sve to nosi vetar u zaborav..) Bitno je sta osecamo i kakvu vibraciju 20180923_134408.thumb.jpg.26182976b4edb6f968712c1ca0575ddf.jpgjoj salje nasa dusa. ;)

"Ako drusa zraci ljubavlju prema drugoj dusi, ta dusa ce to i osetiti. Osetice i primiti tu ljubav manifestirati i vratiti je dusi koj je salje. Ako dusa koja trazi ljubav nema ljubavi a kako ce je dobiti?"

O.Damaskin

Подели на овим сајтовима

Materija, materijalizam, od mater, mati, majka, ženski rod ahahaha :D

Slušao sam protestantsku sveštenikInju (?), ona je to tako objasnila ;)

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 4.9.2018. at 22:36, Liga Džentlmena рече

Nista pre braka i u postu.

Ево шта кажу свети оци.

Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем. (Кор., 7,5)

Преподобни Серафим Саровски. Ево какве је он савете давао младићу који је ступао у брак: "...и још чувајте чистоту, чувајте се средом и петком, и празничним и недељним данима. За нечување чистоте, за нечување средом и петком, супружницима се деца рађају мртва, а за нечување празником и недељним данима жене умиру на порођају" (Дивеевская летопись, с 343).

То исто писао је у једном писму и старац Амвросије Отпински: "Болест жене ваше, може бити, произашла је по вашој кривици: или нисте поштовали празнике у супружанским односима, или нисте сачували супружанску верност, за шта сте и кажњени болестима жене" (Писма мирјанима).

Преподобни Лав Оптински: 

"Ако будете чували своју савест чистом уочи празника, средом и петком, ако се будете уздржавали у посту, онда ће вас Господ Бог, богати у добру и милостиви, благословити таквом децом која ће вас утешити својим добрим и моралним животом и биће вам руководитељи ка будућем животу, што вам желим да добијете".

Прп. Јефрем Сирин: Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено", ради испуњења религиозних обавеза, у време постова и молитви. Дакле, у дане празничне уздржавајте се да вас не искуша сатана.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Плаво Небо рече

Ево шта кажу свети оци.

Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем. (Кор., 7,5)

Преподобни Серафим Саровски. Ево какве је он савете давао младићу који је ступао у брак: "...и још чувајте чистоту, чувајте се средом и петком, и празничним и недељним данима. За нечување чистоте, за нечување средом и петком, супружницима се деца рађају мртва, а за нечување празником и недељним данима жене умиру на порођају" (Дивеевская летопись, с 343).

То исто писао је у једном писму и старац Амвросије Отпински: "Болест жене ваше, може бити, произашла је по вашој кривици: или нисте поштовали празнике у супружанским односима, или нисте сачували супружанску верност, за шта сте и кажњени болестима жене" (Писма мирјанима).

Преподобни Лав Оптински: 

"Ако будете чували своју савест чистом уочи празника, средом и петком, ако се будете уздржавали у посту, онда ће вас Господ Бог, богати у добру и милостиви, благословити таквом децом која ће вас утешити својим добрим и моралним животом и биће вам руководитељи ка будућем животу, што вам желим да добијете".

Прп. Јефрем Сирин: Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено", ради испуњења религиозних обавеза, у време постова и молитви. Дакле, у дане празничне уздржавајте се да вас не искуша сатана.

Ja stvarno gotivim hrabre ljude koji se ne boje da udju u raspravku i iznesu svoje misljenje.

Mozda sam bio malo razocaran i besan sto su neke stvari ostale nedorecene pa sam pisao drugacije ali sada smirenije gledam na sve pa mogu i smirenije da odgovorim.

Cudno je kako kad zavolis nekoga onako iskreno pa i ako ona nije kraj tebe ili ste niste ni upoznali ( ali vam se duse traze na neki samo Bogi znani nacin) sve se u tebi smiri. ☺

Slazem se sa svime sto pises mislim da je sve to ispravno, tako sam i ja mislio dok sam bio mladji. Oke treba se uzdrzavati, treba se postovati, treba se voleti. Uzajamno razumrvati i davati se maksimalno za osobu koju volis. I postujem takve ljude stvarno treba imati veliku volju i zelju da se to ispostuje.

U principu dosli smo do zakljucka da je sve to samo savet bracnim drugovima, tj da bi valjalo toga da se pridrzavaju u braku, znaci ne mora tako striktno da bude kako pise. Nista u zivotu nije crno i belo ima i malo sivog. 

Znaci sve to sto pise ne mora uslovno da bude 100 posto tacno.

Ja verujem da Bog je veliki i da on poznaje nase slabosti, i da nam ih je dao da bi se sacuvali  da ne ucinimo od neki veci greh.

Ako se ti ne kockas, ne krades, ne bijes, ne pusis, ne pijes ( oke svremena na vreme po koju), trudis se da budes posten, da pomazes drugima, manastiru kad god ima nesto da se radi, imas medju svestenicima prave prijatelje, trudis se da promenis nesto u drustvu itd... 

Zasto mislis da bi tebe i tvoju suprugu Bog kaznio ako se prepustite toj strasti umereno ne bitno koji je dan? Postoji bas tema na forumu koju je pisao svestenik, ako se sve ispostuje ostaje nam samo 15 dana godisnje za to zadovoljstvo.

Ja ne bih voleo da budem u tih 15 dana. 

I iskreno mislim da Bog ne bih kaznio ni mene ni suprugu ako bi se stvarno ono istinski voleli. Sve bolesti dolaze od manjka ljubavi, prema sebi, drugima, zeni deci....

I smatram da su ljudi dok su mladi u braku treba da uzivaju i da postuju tih nedelju dana za pricest. Sto si stariji sve manje strasti imas i manje potrebe za time. Tezis vise duhovnosti i nekom manastirskom zivotu. Zamisli sebe kao mudrog starca u manastiru sa nekih 70 -80 godina i velikim zivotnim iskustvom. Zar to nije lepo?

Ali dok sam mlad stvarno bi mi bilo tesko da se toliko suzdrzavam ali ako nadjes devojku koja je cedna i ne zeli nista pre braka, naravno da je treba ispostovati ako je volis ispostovaces je... Ali u braku mora postojati dogovor za sve pa i za to.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Liga Džentlmena рече

Zasto mislis da bi tebe i tvoju suprugu Bog kaznio ako se prepustite toj strasti umereno ne bitno koji je dan? Postoji bas tema na forumu koju je pisao svestenik, ako se sve ispostuje ostaje nam samo 15 dana godisnje za to zadovoljstvo.

Нисам ти написао да мислим да би мене и моју супругу Бог казнио, нити било кога другог. Бог на разне начине дели савете људима. И сигурно не чека да што пре направимо неки грех па да нас одмах казни. Па ипак, није лоше имати страх Божји. Дете ако се не плаши својих родитеља врло лако направи неки белај. Али, ако је лепо васпитано и притом зна да може, кажем, да може добити батине од родитеља, онда неће исти белај и направити. Трудиће се да ради по п.с. А и брате насмејао си ме, па зар ти стварно верујеш том свештенику да ако се све испоштује да онда брачним супружницима остаје само 15 дана за љубавне односе? Пусти те приче.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Плаво Небо рече

и брате насмејао си ме, па зар ти стварно верујеш том свештенику да ако се све испоштује да онда брачним супружницима остаје само 15 дана за љубавне односе? Пусти те приче.

Slazem se sa ovim gore, ali se ne slazem sastrahom Bozijim. Bog je ljubav i ne treba ga se plasiti nikako. Vec trebamo mi ziveti tu ljubav. Isto je i sa decom ne mora da te se plase vec da imanu postovanje prema tebi jer vidi ljubav koju mu prizas. Strahopostovanje se pretvara u mrznju cist primer su ti mafijasi.

Pa izbroji sam pa javi koliko dana ostaje. Svaku sredu, svski petak, nefelju, praznik i post. ☺

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Liga Džentlmena рече

Pa izbroji sam pa javi koliko dana ostaje. Svaku sredu, svski petak, nefelju, praznik i post. ☺

I oduzmi ova slova sto izgresih. ?

Sve polazi brate iz ljubavi, postovanje, oprastanje, trpljenje, prilagodjavanje... A ne radi se to iz straha, a to osetis kad se nesto radi iz ljubavi a kad nije iz sujete itd. Deca to najbolje osecaju, vidi se to po njihovom osmehu, izrazu lica.

Ako te se neko plasi on se trudi da taj strah neutralise, i onda nema ljubavi....

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Liga Džentlmena рече

Slazem se sa ovim gore, ali se ne slazem sastrahom Bozijim. Bog je ljubav i ne treba ga se plasiti nikako. Vec trebamo mi ziveti tu ljubav. Isto je i sa decom ne mora da te se plase vec da imanu postovanje prema tebi jer vidi ljubav koju mu prizas. Strahopostovanje se pretvara u mrznju cist primer su ti mafijasi.

''Почетак мудрости јесте страх Господњи'', тако учи Свети Дух кроз своје следбенике, тако пише у Светом Писму. И у праву си, Бог јесте Љубав. А што се тиче бројања дана.. :))) па бре само за септембар се забројах, али, преко 15 дана избројах сигурно. Мало ли је само за један месец :scratch_head:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Плаво Небо рече

''Почетак мудрости јесте страх Господњи'', тако учи Свети Дух кроз своје следбенике, тако пише у Светом Писму. И у праву си, Бог јесте Љубав. А што се тиче бројања дана.. :))) па бре само за септембар се забројах, али, преко 15 дана избројах сигурно. Мало ли је само за један месец :scratch_head:

Hehe dobar si. ? Ne znam, zavisi od tvojih kapaciteta i potreba. :smeh1:

E pa to bas ne kapiram, kako se gleda na taj strah Gospodnji, to bih bas voleo neko da mi objasni, zasto trebamo Gospoda da se plasimo? 

Meni je nekao draze da na Gospoda gledam kao na nekoga ko je velika ljubav za sve nas, taj ko ima ljubavi taj i oprasta, prima gresnike pod svoj skut. Ali kad gresimo on nas ne kaznjava samo nas opominje, i kada mnogo gresimo on se samo pomeri od nas i uzme nas djavo dok se opet ne vratimo Tvorcu. To je moje vodjenje.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Плаво Небо рече

Ево шта кажу свети оци.

Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим .

Po dogovoru privremeno da bi se predali postu i molitvi...

Ne pise da mora ceo post, sreda, petak, nedelja, praznici. ☺ Pise samo po dogovoru, tj onoliko kolilo vi mislite da je potrebno a ne koliko vam drugi odobri. 

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2018. at 18:40, Плаво Небо рече

Ево шта кажу свети оци.

Преподобни Лав Оптински: 

Ја сам наилазио и на строжа од ових мишљења и на блажа...

Осим тога договор који помиње апостол што се мене тиче подразумева и да не може један од супружника другог да испрограмира на оваква правила... мора да носи слабости оног слабијег и у вери и у подвигу... Зато је између осталог брак мучеништво и подвиг... да се одрекнеш себе и свог "типика" ради љубави према другом... као када одеш у госте па поједеш мрсно да не разочараш домаћине или децу који те послуже нечим са љубаваљу. Некада су монаси причали: "када идеш у госте свој типик остављаш кући" а данас се унапред пита и тражи да има нешто посно за веома побожне којима су важнија правила од поштовања.

Осим тога ако телесни однос прља пост и празник поставља се питање: зашто се онда било када уопште прљати? А и свакога дана је неки светитељ, некоме слава, негде се служи литургија, неки посебно поштују и суботу, неки посте и понедељком јер је анђеоски дан....

А ако није реч о прљању о чему је онда реч? Можда је реч о сметњама за духовни живот. Јер неко има слабију савест па га све малтене прља, свака ситница (као рецимо када проба мрсан ручак у посни дан да види је ли довољно слан) а неко има јачу савест па му не смета за духовни живот да има однос са особом коју воли. Може мислим да се повуче паралела са ситуацијом код ап. Павла: једни су јели месо идолских жртава јер су били свесни да су идоли ништа и било их баш брига, помоле се и захвале Богу за храну и једу слободно јер је све Божије, али другима је то била саблазан јер је то месо учествовало у идолопоклоничком обреду и сматрали су га нечистим, прљавим, оскрнављеним молитвама туђим "боговима" итд. И ап. Павле је саветовао ове са јаком савешћу тј. који су знали да су "богови" ништа и да је све Господње, да се пред слабима, који све то нису разумели, уздржавају да их не саблажњавају, док не ојачају духовно.

А што се тиче гледања дана и осталог треба да знате да живот у браку може да донесе ствари од којих заборавиш и који је месец а камоли дан у недељи... па још и да калкулишеш хоћеш ли да узвратиш на љубав...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan :::. рече

Ја сам наилазио и на строжа од ових мишљења и на блажа... Осим тога договор који помиње апостол мислим да подразумева и да не може један од супружника другог да испрограмира на оваква правила... мора да носи слабости оног слабијег и у вери и у подвигу... Зато је између осталог брак мучеништво и подвиг... да се одрекнеш себе и свог "типика" ради љубави према другом... као када одеш у госте па поједеш мрсно да не разочараш домаћине или децу који те послуже нечим са љубаваљу. Некада су монаси причали: "када идеш у (други манастир у) госте свој (монашки) типик остављаш кући (и поштујеш ред код домаћина)" а данас се унапред пита и тражи да има нешто посно за веома побожне.

Осим тога ако телесни однос прља пост и празник поставља се питање: зашто се онда било када уопште прљати? А и свакога дана је неки светитељ, некоме слава, негде се служи литургија, неки посебно поштују и суботу, неки посте и понедељком јер је анђеоски дан....

А ако није реч о прљању о чему је онда реч? Можда је реч о сметњама за духовни живот. Јер неко има слабију савест па га све малтене прља, свака ситница (као рецимо када проба мрсан ручак у посни дан да види је ли довољно слан) а неко има јачу савест па му не смета за духовни живот да има однос са особом коју воли. Може мислим да се повуче паралела са ситуацијом код ап. Павла: једни су јели месо идолских жртава јер су били свесни да су идоли ништа и било их баш брига, помоле се и захвале Богу за храну и једу слободно јер је све Божије али другима је то била саблазан јер је то месо учествовало у идолопоклоничком обреду и сматрали су га нечистим, прљавим, оскрнављеним молитвама туђим "боговима" итд. И ап. Павле је саветовао ове са јаком савешћу тј. који су знали да су "богови" ништа и да је све Господње, да се пред слабима, који све то нису разумели, уздржавају да их не саблажњавају док не ојачају духовно.

А што се тиче гледања дана и осталог треба да знате да живот у браку може да донесе ствари од којих заборавиш и који је месец а камоли дан у недељи... па још и да калкулишеш хоћеш ли да узвратиш на љубав...

:ok:Brate u ovom postu si rekao sve ono sto sam ja pokusavao da kazem nedeljama unazad pa su me neki i pogfesno razumeli i doslo je do nesuglasica itd. To sam upravo hteo da kazem.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...