Vladan :::. Написано Децембар 17, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2018 пре 21 минута, Broken рече Imam već nepunih 9 godina Renault Scenic 2001. godište. Došlo vreme da se menja. Takav neki tip automobila bih najradije uzeo ali da nije Francuz. Druga stvar, pre bih dizelaša. Nikad nisam imao dizelaša i sad bih ga uzeo.Ne znam kakav je ovaj Touran ? I ona Corola Verso, nju sam pre gledao, neki stariji model. Znam d aToyota ima bolju reputaciju nego Renault. Moram pogledati šta se tu nudi. Mada, sad kad sam krenuo da gledam automobile hvata me strah jer vidim koliko zapravo ne znam šta je bitnije a šta manje bitno. Na šta da obratim pažnju. Размисли и о Зафири Б дизел, кажу да су много бољи од дизела из А серије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 17, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2018 пре 1 сат, Vegeta рече Samo tako, kad joj usne gore, ljubiti do zore. Inače, ako bi mi malo na leto pomogla oko malinjaka, stvarno bi mirisala. OD ŽIVOTA HOĆU SVEEEE! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lenka88 Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 9 часа, Juanito рече Ух, колко се грдно вараш што супростављаш математички и уметнички мозак. Знам много људи који имају оба. Рекао бих да ја имам оба. Не знам да ли постоје две ствари у овом универзуму које више иду заједно од математике и уметности. И веруј ми на реч да те математика ништа мање не приближава Богу од уметности. Ако верујеш. Ако не верујеш, неће те ни једно ни друго приближити. Математика је предивна, предивна ствар. To je istina. Moja struka ima dosta veze sa matematikom pa sam kroz fax upoznala dosta ljudi koji mogu potvrditi ovo gore. Vecina njih je imalo sklonosti ka nekoj umetnosti, dal muzika dal slikanje...a oni ostali bez tih sklonosti su rado ucestvovali u razgovorima i bili dobri poznavaoci. I jos uvek su. A matematika je sama po sebi umetnost. Juanito and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 10 часа, Broken рече Imam već nepunih 9 godina Renault Scenic 2001. godište. Došlo vreme da se menja. Takav neki tip automobila bih najradije uzeo ali da nije Francuz. Druga stvar, pre bih dizelaša. Nikad nisam imao dizelaša i sad bih ga uzeo.Ne znam kakav je ovaj Touran ? I ona Corola Verso, nju sam pre gledao, neki stariji model. Znam d aToyota ima bolju reputaciju nego Renault. Moram pogledati šta se tu nudi. Mada, sad kad sam krenuo da gledam automobile hvata me strah jer vidim koliko zapravo ne znam šta je bitnije a šta manje bitno. Na šta da obratim pažnju. Meni je bila zelja da kupim daciju karavana, koji ima 7 sedista i veliki priljag taman da spakujes zenu i petoro decice. Ali to je mali auto, bolji je Mini van je miniven. Mada bi i neki sportski karavan resio problem ako en bih imao mogucnosti za drugi auto. Milsjenja su podeljena,neki kazu da je dobar neki da nije. Ja iskreno ne bih dizela,ima tu mnogo peripetija plivajućim zamajcem, diznama, turbinom, katalizatorom, bos pumpom,a i dizel je skplji od beznzina. Benzinci su laksi za osdrzavanje, a ugradnjom plina se resava problem sa potrosnjim, mada za plin treba da bude dobar i motor i elektronika. Konkretno ovaj model sa 2.0 TDI motorom trosi oko 5,5l imadosta prostora i delovi nisu skupi. Moze da preveze vise od 5 putnika i ima veliki prtljznik, a moze i vise od pet putnika. Kazu da u njemu mozes da spakujes"Pola stana". Ali u Auto Bild magazinu na testu je dobio poslednje mestopoizdrzljivosti. Ali vlasnici Tuarana u Srbiju su przadovoljni tim autom. Cak i sa motorom od 1.6 kubika benzinac, kazu da neverovatno malo trosi. Evo jedno misljenje vozaca tuarana: Imao sam nesto vise od 4 godine Touran 1.6 FSI, Trendline, 7 sedista. Presao sa njim od 0 - 58.000 km, pre nego sto dobih i cetvrto dete te ga prodah za nekih 9.500 evra (da benzincima bas pada cena) ne bi li kupio autobus - Fiat Scudo. Evo ukratko mojih zapazanja: - Unutrasnjost nemacki utegnuta, sve na svojem mestu, nista ne skripi niti krcka (samo srednja konzola je od malo losije plastike, sto kvari utisak) - Vrlo intuitivan fabricki radio, moderan, a jednostavan - Auto fenomenalno lezi na putu (donji postroj je Audi A3). Vozio sam ga dosta i po planinama i fenomenalno se ponasa u krivinama. - Motor 1.6 FSI (115 ks) sa 6 brzina, potrosnja ulja "0". Covek mora da se navikne na cesto saltanje ne bi li najbolje iskoristio snagu motora narocito u planinama. Za autoput i brzine do 130-140 sasvim OK, ali mu ne bi skodilo malo vise snage. Nadam se da su to resili sa 1.4 TSI motorom. - Menjac fenomenalan, cvrst, precizan (cuveno tak, tak, kad se menjaju brzine) - Odlican auto za porodicu do troje dece (ogroman prtljaznik - cak i moj koji je imao 2 sklopiva sedista u prtljazniku). Opcija obaranja zadnjih sedista za spavanje i pomeranje unapred odlicna za duzi put s decom (ali je istina da nije bas bezbedno, zbog pojaseva i lezeceg polozaja u kom su deca) - Lose odradjen nagib krova. Kad pada kisa i kad treba da ubacim decu pozadi ili da ih izvadim....pljus kao da neko prolije lavor vode. Tako da sam morao da uvek imam kisobran sa sobom i da pazljivo otvaram vrata ne bi li prvo voda iscurela, ali ne na decu. - osetljiva plastika u prtljazniku, lako se grebe pri prevozu nekog tereta. - Stvarno puno prostora za spakovan MPV u 4.4 metra. - Retrovizori bi mogli da se sklapaju vise (nekako strce ukoso i manje su sklopivi nego kod drugih kola) - Boljka - ako se dobro ne zatvori gepek, ne radi zadnji brisac (mnogi i medju njima ja pomisle da se brisac pokvario), a indikator ne pokazuje da gepek nije dobro zatvoren. - Dobro resenje: brisaci koji jos vise uspore kada stojite, ne drljaju na suvo - Automatska klima zimi kad dostigne neku temp. npr. 21 par puta pocela da hladi....vrlo nezgodno, morao da povecavam temp. na 22-23 - Pregradak za rukavice moze da hladi pice i zimi kad radi grejanje :); kod novog fiata greje - prosecna potrosnja za zainteresovane na linku [link] (saznao za sajt tek 2008. godine) Sve u svemu zadovoljan autom i da nije cetvrto dete doslo ne bih ga menjao bar jos par godina. *PS Mala opaska: Imao sam Astru iz 1996 koja je imala najprostiji pokazivac nivoa tecnosti za pranje stakala, a to nisu imali ni Touran, ni sadasnji Scudo. Vrlo nezgodno kad idete zimi i kad treba da operete stakla a ono nema tecnosti... To mi je prosto neverovatno da pored sve elektronike ne stavljaju vise tako nesto. I drugi: Kupili smo ga prošle godine, 1,9 TD 105 KS, 7 sedišta. Do sada 10.000 km bez ikakvih problema. Kao alternativu vozio sam probno Peugeot 308 SW i Grand Picasso C4, Toyotu Corolu Verso nisam ni hteo da isprobam kada sam video kako je mali prtljažnik (novi Verso: prve serije uvek imaju neke mane), Renault nisam ni želeo da probam. Minus u odnosu na Peugeot i Citroen: TDI (pumpa dizna) motor koji je u odnosu na HDI (common rail) bučan i ne tako startan Plus: sve ostalo, instrument tabla, manje elektronike, manje staklene površine (ko je ikada vozio auto sa velikim staklenim površinama leti po jakom suncu zna o čemu pričam), zapremina prtljažnika (veliki plus), za moj ukus optimalne dimenzije auta tako da može da bude i gradski auto i auto za putovanja sa porodicom, jednom rečju sve ostalo... Inače sam do sada vozio samo Citroene tako da mi ova odluka nije bila laka, ali i kao za sve ostalo, svako treba da odabere ono što misli da mu trenuntno najbolje odgovara i isto tako da poštuje odluke i mišljenja drugih. P.S. Da sada nijednog trenutka nisam zažalio što smo kupili Tourana, a ne neki drugi auto. Ja bih ipak birao benzinca,ti 1.6 motori su provereni i jedni od boljih u wv grupaciji i registracija je manja u odnosu na jace dizl motore. Turbo motore bi zaobilazio mislim na benzince, jer su oni vise za neko jurcanje nego za svkodnevnu voznju, velika su naprezanja masine i zamor i nisu bas jeftini za odrzavanje, moras ih znati voziti i odrzavati. Dizeli sa turbinom su najcesce cipovani, ali povecacanje snage vuce i mnoge druge probleme tj, trebalo bi da se odrade jos mnoge druge modifikacije kao bi to radilo kako treba i da ne ostavlja posledice na sam motor. Vise snage vuce potrebu i za boljim vesanjem itd. U principu, kome treba auto za jurcanje, on prepravi postojeci ili uzme neki manji. Ali bih se ipet odlucio za nekog Japanca. Uvek je najbolje uzeti auto iz uvoza. Ili sam uzeti pasos i otici na put vidismalo grad, da pogledas ponude, stranci obicno ne lazu kada je stanje auta u pitanju. I dovezes auto. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 10 часа, Vegeta рече Zaboravio sam da napomenem da je džaba što haljine mirišu na maline ako nisu vruće, odnosno tesne i kratke, nego su do članaka, što se nose uz prepodobnu maramu. Ti ako si muskarac kakav se predstavljas,lakoces je ti zagrejati kakva god duzina haljine da joj bude. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 18, 2018 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 1 минут, Liga Džentlmena рече Ti ako si muskarac kakav se predstavljas,lakoces je ti zagrejati kakvu god haljinu da nosi. Prepodobna neće mene, ni zagrejati ni zainteresovati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 On 15.12.2018. at 18:00, Smaragdni kamičak рече Da. Za razliku od tebe koji želiš "nenašminkanu, neistetoviranu, ženstvenu, humanu, skromnu, plemenitu, dobru, spontanu...". По чему је ово захтевно ? То се ваљда подразумева Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 36 минута, Petar-M рече По чему је ово захтевно ? То се ваљда подразумева Izvukao si iz konteksta, Petre, trebalo bi da pročitaš sve. I niko nikom ne duguje da bude sa njim, sem ako se obećao. Petar-M and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 7 часа, Vegeta рече Prepodobna neće mene, ni zagrejati ni zainteresovati. Ima i medju njima dobrih devojaka. To sto imas lose misljenje o njima ne znaci da su lose. Zar sumnjas u svoje moci i moci svoje boginje pa ne osvajas prepodobne, zasto ne pokusas da ih preobratis? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 18, 2018 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 3 минута, Liga Džentlmena рече Zar sumnjas u svoje moci i moci svoje boginje pa ne osvajas prepodobne, zasto ne pokusas da ih preobratis? Zašto bih to radio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 37 минута, Vegeta рече Zašto bih to radio? To bi bio najbolji dokaz da radi teorija tvoje boginje. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 18, 2018 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 Управо сада, Liga Džentlmena рече To bi bio najbolji dokaz da radi teorija tvoje boginje. I šta sad? Smuvam neku prepodobnu samo da bih dokazao da ono što sam naučio od Boginje može da je učini mojom i da poništi nepoželjne efekte prepodobnosti? Jok. Ja se u vezu upuštam samo zato što želim tu devojku sa kojom sam, inače se neću upuštati. Sad sam u srećnoj vezi i ne pada mi na pamet da se upuštam u avanture. Po doktrini Boginje, ja ću moju malenu ružicu rumenu da urolam i ljubim bele grudi i za to sam siguran da radi kako treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 27 минута, Vegeta рече I šta sad? Smuvam neku prepodobnu samo da bih dokazao da ono što sam naučio od Boginje može da je učini mojom i da poništi nepoželjne efekte prepodobnosti? Jok. Ja se u vezu upuštam samo zato što želim tu devojku sa kojom sam, inače se neću upuštati. Sad sam u srećnoj vezi i ne pada mi na pamet da se upuštam u avanture. Po doktrini Boginje, ja ću moju malenu ružicu rumenu da urolam i ljubim bele grudi i za to sam siguran da radi kako treba. Pa to, ne pale kod prepodobnih devojaka saveti tvoje boginje. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 18, 2018 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 36 минута, Liga Džentlmena рече Pa to, ne pale kod prepodobnih devojaka saveti tvoje boginje. Pale, pale, i to više nego kod normalnih devojaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Децембар 18, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2018 пре 9 часа, Vegeta рече Prepodobna neće mene, ni zagrejati ni zainteresovati. Ni skinuti se zbog tebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука