Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ne znam. Mnogo tih kanona je danas nejasno i ljudi ili ne obracaju paznju uopste, ponasaju se po svojoj savjesti ili se muce i ljute kako bi se uzdrzavali. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Када су моју пријатељицу питали зашто јој не пада на памет да је муж (који је често одуствовао) неће преварити, рекла је: "Ми смо се венчали после студија и ушли смо у брак невини; он је научио пре брака да се контролише, не бринем се ја." Ronald and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 U ljubavnim odnosima, postoji jedna posebna duhovna, emotivna dimenzija, koja se ne može raspravljati suvom logikom. Pa i ne samo u ljubavnim odnosima, već i u odnosu prema svom telu, i prema samom sebi uopšte. Ako se ne vole, a imaju seks, zar onda to nije međusobno upotrebljavanje? Duh Crkve uvek postupa u korist bližnjeg, a ne koristi ga za svoju trenutnu korist. Upotrebljavanje, objektivizacija drugih jeste zlo. Лапис Лазули and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 8 minutes ago, Ronald рече Nije sopsteveno, nisam ni rekao, ali Crkva je jasna svi odnosi prije braka su blud, zar ne? Што Милојков има обичај да каже, грех није морална него онтолошка категорија. Генерално, требало би да брак буде део оне заповести која се помиње на литургији, "сами себе, једни друге, сав живот свој, Христу Богу предајмо", значи и однос са вољеном особом као важан сегмент нашег живота треба везати за Христа. Према томе секс и веза без брака , сама по себи не мора бити ништа лоше, али је грех, тј. промашај јер се држи ван цркве, не посвећује се Христу. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 42 minutes ago, *Jелена* рече Pa to je odgovor Ajlic.Svako prema svojim mocima kako rece Dragana.Aj da probam da budem slikovita.Neko ceo dan bludnici,ali se uvece pokaje,iskreno se pokaje.Ispovedi pricesti,primi mu se za pravdu jer se bori sa sobom.Neko je netaknut fizicki ali u mislima ludilo,pa opet i taj verujem ako se eto za rad Boga odrekne bar jedne od tih misli kaze u sebi eto Boze ne mogu vise ,a ti znas dobro moje moci ali evo jednu odbacujem,Bog ce mu verujem primiti to za pravdu.To je to,nema tu opsteg recepta svako licni odnos sa Bogom ima,tesko iko moze ulaziti u tudj odnos sa Bogom,mozemo se baviti samo svojim jer u taj jedino imamo realan uvid . Ne znam jesam uspela da budem jasnija.Ako ne tu smo za dalje Ово ми личи на оно: " Када сам био мали молио сам Бога да добијем бицикло, а онда сам схватио да Бог "не ради" по том принципу, бицикло сам украо и молио Бога да ми опрости" Аурор, -Владимир- and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, Снежана рече Ово ми личи на оно: " Када сам био мали молио сам Бога да добијем бицикло, а онда сам схватио да Бог "не ради" по том принципу, бицикло сам украо и молио Бога да ми опрости" ...a Bog je velik, pa je oprostio. Sada bih avion...o, velik je Gospod! -Владимир-, Снежана and Ronald је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 11 minutes ago, Ronald рече Mnogo tih kanona je danas nejasno i ljudi ili ne obracaju paznju uopste, ponasaju se po svojoj savjesti ili se muce i ljute kako bi se uzdrzavali. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Svi su ti kanoni nastali upravo zato što ljudi nisu umeli da se rukovode po savesti i pravili su haos (jeresi, raskole itd.). Štaviše, samorukovođenje je odavno evidentirano kao najbrži način da se opasno zastrani. Ronald, Рапсоди and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 zasto u smislu sa kojim ciljem, a ne u smislu odakle ti ta ideja da je crkva to rekla [emoji3] Pa ne znam ako nije Crkva rekla to znaci da sexualni odnosi prije braka nisu blud ako imaju nekakav ispravan cilj, to mislis? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Nemate pojma ... Ko zna koliko je ljudi slucajno nevino ili slucajno ne bas tako blagocestivo ... Zivot je komplikovan . -Владимир- and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Управо сада, Ronald рече Pa ne znam ako nije Crkva rekla to znaci da sexualni odnosi prije braka nisu blud ako imaju nekakav ispravan cilj, to mislis? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Jok, pitam tebe,zasto bi crkva koji krompir rekla da su odnosi greh, sta je htela time da postigne, zasto je to tako rekla, kako ona to vidi.,.pitam te jer iz tvojih komentara ispada da je crkva sadisticki nastrojena i totalno ne konta ljude nego je tako smislila da tera ljude da se uzdrzavaju iz ne znam,puke dosade. Zasto mislis da su ljudi nekada tako razmisljali,da su svetitelji o tome pisali...sta su svi ti ljudi vekovima imali na dusi da tako misle? Pri tom ne mislim na onu frakciju koja vidi prljavstinu u svemu. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Svi su ti kanoni nastali upravo zato što ljudi nisu umeli da se rukovode po savesti i pravili su haos (jeresi, raskole itd.). Štaviše, samorukovođenje je odavno evidentirano kao najbrži način da se opasno zastrani. To mi je jasno, ali zasto ovi svestenici na pocetku to ne naglase vec jasno i nedvosmisleno sex izvan braka vide kao blud. Ili je pravilo jasno ili se razvodnjava u zavisnosti od induvidue. Ti mozes da kazes ovaj kanon je smjernica, medjutim to niko ne govori koliko ja mogu da cujem, vec su vrlo jasni. Malo je i licemjerno da u javnosti govore o tome kao bludu, a individualno popustaju jer je to ipak putokaz. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Jok, pitam tebe,zasto bi crkva koji krompir rekla da su odnosi greh, sta je htela time da postigne, zasto je to tako rekla, kako ona to vidi.,.pitam te jer iz tvojih komentara ispada da je crkva sadisticki nastrojena i totalno ne konta ljude nego je tako smislila da tera ljude da se uzdrzavaju iz ne znam,puke dosade. Zasto mislis da su ljudi nekada tako razmisljali,da su svetitelji o tome pisali...sta su svi ti ljudi vekovima imali na dusi da tako misle? Pri tom ne mislim na onu frakciju koja vidi prljavstinu u svemu. Ali ja pitam tebe jer ispada da ne znam, je li Crkva rekla da su odnosi prije braka blud ili nije? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 17 minutes ago, Ronald рече Ali ja pitam tebe jer ispada da ne znam, je li Crkva rekla da su odnosi prije braka blud ili nije? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Da, jeste, crkva je rekla poodavno da je blud greh. I zato te pitam prosto sta ti mislis, zasto je tako rekla i sta je time htela da postigne. Da nas sve kastrira il mozda ima nekog dubljeg smisla u tome. Prosto pitanje. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 27 minutes ago, Ronald рече To mi je jasno, ali zasto ovi svestenici na pocetku to ne naglase vec jasno i nedvosmisleno sex izvan braka vide kao blud. Ili je pravilo jasno ili se razvodnjava u zavisnosti od induvidue. Ti mozes da kazes ovaj kanon je smjernica, medjutim to niko ne govori koliko ja mogu da cujem, vec su vrlo jasni. Malo je i licemjerno da u javnosti govore o tome kao bludu, a individualno popustaju jer je to ipak putokaz. Ne znači da su oni licemerni zato što sam ja rekao nešto drugačije. Oni su rekli svoje, i sigurno se drže toga, ja sam rekao da ne znam i da zavisi. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Da, jeste, crkva je rekla poodavno da je blud greh. I zato te pitam prosto sta ti mislis, zasto je tako rekla i sta je time htela da postigne. Da nas sve kastrira il mozda ima nekog dubljeg smisla u tome. Prosto pitanje. Ne razumijes sta te pitam je li Crkva za drxualne odnose prije braka tekla da su blud? Sama izvodis zakljucke i meni nesto insnuiras ili pokusavas. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука