Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Naravno sve individualno [emoji4] ko sto smo svi razliciti tako i metodi ispravljanja.Ali opet postoji nesto kao cilj sto vazi za sve.Samo hocu da kazem nije lako biti svestenik koji eto mora da propoveda i masovno ne samo pojedinacno,i sta ce nego da uzme nekakv cilj koji vazi za sve a to je celomudrenost sto povlaci cistotu svake vrste.Cisto sumnjam da su i ovi sto su pisali tekstove sa svojim vernicima radili drugacije nego individualno.Al da ne ulazim u to dalje.E a zato je upravo ovo i bitno postaviti cilj,sta je greh sta nije greh ,opsti stav ,putokaz,zastavicu na cilju,zato sto mnogima savest nije dovoljan gonic, da tako kazem [emoji4] Mislim niti sam svestenik niti znam kako je to obracati zabludelu pastvu niti sam neko ko moze da savetuje kritikuje,ali eto mislim da ipak ima smisla izneseno u tekstu,sa tim da je najvaznije kako se to shvata i kako posmatra u praksi. Ne govorim ja da ne treba postojati nikakva granica, vec da bi se kanoni trebali prosirivati, ali ne na nacin da se dozvoli sve, jer niko ne govori o nekom zaokretu u suprotnom smjeru,vec o evoluciji kanona koja bi ukljucivala i danasnje, savremene, kulturne, politicke i ekonomske uslove. Kako ja to vidim, pa spomenuo sam tinejdzere, neophodno je uzeti u obzir mnogo duzi zivotni vijek, obrazovanje i sve ostalo, odnosno uslove koje je neophodno stvoriti za koliko toliko normalan zivot, i sa druge strane to povezati sa sexualnim nagonom koji se javlja kod vecine ljudi danas u isto vrijeme kao i kod onih koji su zivljeli kada su se kanoni pisali i neophodno ga je kanalisati na ispravan nacin, u ovom slucaju kroz vezu, koja nece naravno ukljucivati nikakvo sexualno exbicionisanje, to se podrazumjeva valjda u hriscanstvu. Mnogo toga se promijenilo, kulturna evolucije je brza i ona diktira uslove zivota za razliku od bioloske koja se i nije mijenjala u zadnjih nekoliko vijekova. Potrebna nam je evolucija unutar Crkve, koja podrazumjeva razumijevanje savremenih kompleksnih uslova i njihovo implementiranje u kanone. Neophodno je govoriti i o homosexualcima kao i svima ostalim ,koji vole i koji takodje nisu u stanju da se uzdrzavaju citav zivot jer ih usamljenost i pozivanje na podvig kakav malo ko moze da podnese moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, depresije i tako dalje. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока александар живаљев, Жика and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 4 minutes ago, Ronald рече Ne govorim ja da ne treba postojati nikakva granica, vec da bi se kanoni trebali prosirivati, ali ne na nacin da se dozvoli sve, jer niko ne govori o nekom zaokretu u suprotnom smjeru,vec o evoluciji kanona koja bi ukljucivala i danasnje, savremene, kulturne, politicke i ekonomske uslove. Kako ja to vidim, pa spomenuo sam tinejdzere, neophodno je uzeti u obzir mnogo duzi zivotni vijek, obrazovanje i sve ostalo, odnosno uslove koje je neophodno stvoriti za koliko toliko normalan zivot, i sa druge strane to povezati sa sexualnim nagonom koji se javlja kod vecine ljudi danas u isto vrijeme kao i kod onih koji su zivljeli kada su se kanoni pisali i neophodno ga je kanalisati na ispravan nacin, u ovom slucaju kroz vezu, koja nece naravno ukljucivati nikakvo sexualno exbicionisanje, to se podrazumjeva valjda u hriscanstvu. Mnogo toga se promijenilo, kulturna evolucije je brza i ona diktira uslove zivota za razliku od bioloske koja se i nije mijenjala u zadnjih nekoliko vijekova. Potrebna nam je evolucija unutar Crkve, koja podrazumjeva razumijevanje savremenih kompleksnih uslova i njihovo implementiranje u kanone. Neophodno je govoriti i o homosexualcima kao i svima ostalim ,koji vole i koji takodje nisu u stanju da se uzdrzavaju citav zivot jer ih usamljenost i pozivanje na podvig kakav malo ko moze da podnese moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, depresije i tako dalje. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Prosirivati na takav nacin da se zavedu i izabrani? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Prosirivati na takav nacin da se zavedu i izabrani? Ne boj se ti vec izgleda znas da si izabran, pa tako u svemu vidis nekakve opasnosti od promjena. Pozovi neku djevojku u grad, mozda bi to najbolja promjena bila za tebe naravno bez marame osim ako nije modni detalj, posto rece da to volis da vidis kad djevojke obuku. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Драшко and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ali Roni paki i paki ko to brani Mislim da se ne lazemo niko nikog puskom nece terati, mozda su na prste jedne ruke duhovnici koji ce ti lupiti epitimiju za vanbracnu vezu, stvarno ne vidim gde vidis problem? Милан Ракић, PredragVId and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ali Roni paki i paki ko to brani [emoji6] Mislim da se ne lazemo niko nikog puskom nece terati, mozda su na prste jedne ruke duhovnici koji ce ti lupiti epitimiju za vanbracnu vezu, stvarno ne vidim gde vidis problem? Jeco ja govorim o tome da se te stvari u obzir uzmu kada se i javno govori, jer je na individualnom planu druga prica. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 49 minutes ago, Ronald рече Ne boj se ti vec izgleda znas da si izabran, pa tako u svemu vidis nekakve opasnosti od promjena. Pozovi neku djevojku u grad, mozda bi to najbolja promjena bila za tebe naravno bez marame osim ako nije modni detalj, posto rece da to volis da vidis kad djevojke obuku. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Овакав начин комуникације је, у најмању руку, а гледе чињенице на каквом се Форуму налазимо-ружан! Паметан си дечко-не морам да ти објашњавам. Што је за тебе "ненормално", за неког православног кршћанина је нормално! Можемо да дебатујемо о потреби "уплива и наметања" монашке литературе у "мирјанске редове". О томе, на који се начин те поруке презентују, те да ли су те "поруке" општеобавезујуће за све православне или постоји нека врста "сегрегације"... Како год, ниво на који си се обратио форумском другару неће више бити толерисан! Његово је право да ли ће од монашке (и светоотачке) литературе да усвоји део или цело... Његова ствар! Али, п(р)озивати некога и отворено извргавати "шали" његов појам православности, целомудрености и прочаја, свакако неће бити толерисан! Јасно!? Драгана Милошевић, Данче*, PredragVId and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Овакав начин комуникације је, у најмању руку, а гледе чињенице на каквом се Форуму налазимо-ружан! Паметан си дечко-не морам да ти објашњавам. Што је за тебе "ненормално", за неког православног кршћанина је нормално! Можемо да дебатујемо о потреби "уплива и наметања" монашке литературе у "мирјанске редове". О томе, на који се начин те поруке презентују, те да ли су те "поруке" општеобавезујуће за све православне или постоји нека врста "сегрегације"... Како год, ниво на који си се обратио форумском другару неће више бити толерисан! Његово је право да ли ће од монашке (и светоотачке) литературе да усвоји део или цело... Његова ствар! Али, п(р)озивати некога и отворено извргавати "шали" његов појам православности, целомудрености и прочаја, свакако неће бити толерисан! Јасно!? Ok slazem se, ako sam ispao licemjeran to treba i sankcionisati. Izvinjavam se i Saletu mada nisam imao namjeru da ga uvrijedim vec zezam jer i on u mojim porukama stalno vidi nekakve lose namjere po Crkvu, a nema ih. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока PredragVId, Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 hour ago, Ronald рече PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ne razumijem[emoji2] Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 hour ago, Милан Ракић рече Али, п(р)озивати некога и отворено извргавати "шали" његов појам православности, целомудрености и прочаја, свакако неће бити толерисан! Јасно!? Adelaida, александар живаљев, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 hour ago, Ronald рече Ne boj se ti vec izgleda znas da si izabran, pa tako u svemu vidis nekakve opasnosti od promjena. Pozovi neku djevojku u grad, mozda bi to najbolja promjena bila za tebe naravno bez marame osim ako nije modni detalj, posto rece da to volis da vidis kad djevojke obuku. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Ne znam odakle ti to da ja sebe smatram izabranim ili nesto boljim od nekoga.Ne znam zasto kad neko pise o grijehu, zasto se odmah shvata kao da on za sebe tvrdi da je bezgresan i da osudjije druge, ne kontam. A odakle tebi da ja nemam djevojku . 1 hour ago, Ronald рече Ok slazem se, ako sam ispao licemjeran to treba i sankcionisati. Izvinjavam se i Saletu mada nisam imao namjeru da ga uvrijedim vec zezam jer i on u mojim porukama stalno vidi nekakve lose namjere po Crkvu, a nema ih. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Ne vidim ja tvoje lose namjere po crkvu, kao sto sam napisao, Isus je rekao da ce ustati lazni proroci i lazne mesije i da ce pokusati zavesti cak i izabrane. александар живаљев and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ономад на оној теми у чему уживате скоро свима се провуче кроз писаније у сексу... а сад на овој теми сви гадљиви, ц, ц, ц... -Владимир-, PredragVId, Adelaida and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ne vidim ja tvoje lose namjere po crkvu, kao sto sam napisao, Isus je rekao da ce ustati lazni proroci i lazne mesije i da ce pokusati zavesti cak i izabrane. Drago mi je da imas djevojku i da si srecan, nadam se da je i ona. Sve najbolje, da se ne raspravljamo vise, imamo totalno drugacije poglede i to je to. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 5 minutes ago, Данче* рече Ономад на оној теми у чему уживате скоро свима се провуче кроз писаније у сексу... а сад на овој теми сви гадљиви, ц, ц, ц... Знаш како каже Маркес...сви имамо три живота јавни, приватни и тајни... тако је од прилике и са мишљењем Милан Ракић, AnaLaz, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 15 minutes ago, verum est in beer рече Блуд је све оно што није природно. А пошто ми не верујемо у природу, већ у Христа, онда је логично да смо жењени, пошто Адам и Ева нису били жењени, па видите шта се не само њима десило, већ свима нама. Заглибили смо жестоко. Зато се венчавајте и нема блуда, осим брачних свађи, али то је већ нешто друго. Was? Znači ako je prirodno nije blud? Ok...hvala PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука