Лапис Лазули Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 8 minutes ago, Мики Стаменковић рече Што се мене тиче ја сам у браку већ дуго и имам троје деце.Пре сам ступио у црквени а након месец и по дана у грађански брак.Сведочим овде да знам за више случајева када су ако не баш духовници-јер само Бог зна ко је духовник- онда озбиљни свештеници саветовали некима који су ступали у животну заједницу да не склапају ни грађански ни црквени брак.Колико се сећам један такав брак у коме није било деце се распао,један у коме је било двоје деце се распао,један у коме није било деце после је постао нормалан црквени и грађански брак и један у коме је било троје деце после је постао нормалан брак.Мислим да су ти свештеници били у праву а нису могли да кажу немој да живиш с њим или слично него причекај.Ето толико од мене без цитата.Иначе у класичној литургици брак се наводи као једина света тајна која нема своју садржину већ је благослов фактичног природног стања и почео је да се као света тајна практикује негде у осмом веку. Ovo mi zapalo za oko,sta se pod time misli,kako sadrzinu,kakvu sadrzinu imaju druge svete tajne koju brak nema? Ako nije problem ,molim objasnjenje malo detaljnije.Hvala Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Знам човека (из прве руке) коме је било веома битно да му будућа супруга буде невина "до њега", односно да јој он буде први. Нашао и оженио се. Опасно је погрешио. Ronald, александар живаљев, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 9 minutes ago, Мики Стаменковић рече Што се мене тиче ја сам у браку већ дуго и имам троје деце.Пре сам ступио у црквени а након месец и по дана у грађански брак.Сведочим овде да знам за више случајева када су ако не баш духовници-јер само Бог зна ко је духовник- онда озбиљни свештеници саветовали некима који су ступали у животну заједницу да не склапају ни грађански ни црквени брак.Колико се сећам један такав брак у коме није било деце се распао,један у коме је било двоје деце се распао,један у коме није било деце после је постао нормалан црквени и грађански брак и један у коме је било троје деце после је постао нормалан брак.Мислим да су ти свештеници били у праву а нису могли да кажу немој да живиш с њим или слично него причекај.Ето толико од мене без цитата.Иначе у класичној литургици брак се наводи као једина света тајна која нема своју садржину већ је благослов фактичног природног стања и почео је да се као света тајна практикује негде у осмом веку. Pa da oni su ozvanicili zajednicu koja je ljudima omogućila da lakše prežive kao Svetu tajnu. Potvrda stanja prirodnog stanja koje bi u budućnosti moglo da se okrene, to samo govori koliko kultura tog doba ima jak uticaj na Crkvu. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, 3006 рече Знам човека (из прве руке) коме је било веома битно да му будућа супруга буде невина "до њега", односно да јој он буде први. Нашао и оженио се. Опасно је погрешио. Jel sam priznaje da je pogrijesio ili ti mislis tako ? Jesu li ti ljudi vjernici ili..... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, Sasa Vojvoda рече Jel sam priznaje da je pogrijesio ili ti mislis tako ? Jesu li ti ljudi vjernici ili..... ? О да, сам признаје... Па, начелно јесу верници. Тада нису били чести на литургијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Nije lose da se podvuce na ovoj temi da je jedna stvar telesna nevinost a druga stvar duhovna nevinost celomudrenost,koja se postize iskljucivo sa Bogom u zajednici,pa sve i da si savrseno telesno netaknut ne radjas se celomudren vec je zato dat zivot da se naucimo celomudrenosti.Svako se uci svojim putem prema svojim snagama,vazno je da ne izgubimo cilj iz vida.Opet naglasavam samo i samo za sebe govorim to kao nesto sto se odnosi na moj ziot ,ako se jos neko pronalazi u tome super ako ne opet super 3006 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 11 minutes ago, Sasa Vojvoda рече Nema se tu sta objasnjavati, imas unistenje Sodoma, a i apostoli govore o tome. Ima na ovom svijetu raznih bolesnika, na tv- u su bili hriscani, dva bracna para koji mijenjaju partnere, ne vide grijeh u tome. Apostoli govore o tome, hehe, pa što sad ne stradaju gradovi, pitanje koliko je ko bio u pravu. Ima svingera kojima brak funkcioniše kao i verujućih koji su nevini ušli u brak i pukla tikva http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 4 minutes ago, 3006 рече О да, сам признаје... Па, начелно јесу верници. Тада нису били чести на литургијама. А јел он био невин? То само показује колико не функционише принцип "мора да је невина, мора да зна да кува, да је добра у овоме или ономе"....већ је битно да без некога не можеш..или да хоћеш баш са том особом, па била она невина, искусна, лоша куварица... александар живаљев, -Владимир-, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Saša Vojvoda Ja znam dvoje ljudi koji su ušli u brak nevini i crkveni su, pa njihov brak ti je nešto najbliže totalnoj katastrofi, muka je to gledati. александар живаљев and Драшко је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 15 minutes ago, 3006 рече Знам човека (из прве руке) коме је било веома битно да му будућа супруга буде невина "до њега", односно да јој он буде први. Нашао и оженио се. Опасно је погрешио. Можда и није погрешио, време ће показати. Ако ништа друго, примиће мученички венац. Драшко and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 23 minutes ago, Мики Стаменковић рече Што се мене тиче ја сам у браку већ дуго и имам троје деце.Пре сам ступио у црквени а након месец и по дана у грађански брак.Сведочим овде да знам за више случајева када су ако не баш духовници-јер само Бог зна ко је духовник- онда озбиљни свештеници саветовали некима који су ступали у животну заједницу да не склапају ни грађански ни црквени брак.Колико се сећам један такав брак у коме није било деце се распао,један у коме је било двоје деце се распао,један у коме није било деце после је постао нормалан црквени и грађански брак и један у коме је било троје деце после је постао нормалан брак.Мислим да су ти свештеници били у праву а нису могли да кажу немој да живиш с њим или слично него причекај.Ето толико од мене без цитата.Иначе у класичној литургици брак се наводи као једина света тајна која нема своју садржину већ је благослов фактичног природног стања и почео је да се као света тајна практикује негде у осмом веку. Miki, sve stoji, samo uz dodatak. Samim seksom dvoje su smatrani da su u braku. Poceli su da zive zajedno, pao prvi seks i oni su u braku. To je ono pitanje Samarjanki imala si pet muzeva ni jedan ti nije muz. Tad seks kao fizickohemijska aktivnost postizanja zadovoljstva nije postojao odvojen od celokupnog odnosa. Sad imamo paradoks seksa s jedne i braka s druge, pa kao ko ce da se suzdrzava da ne jede jagode kad im je sezona. Na tom nivou je razmisljanje mladih. Seks je uzitak cula i tela a brak je neka ozbiljna stvar. Tako posmatrano nije ni cudo sto sve manje njih stupa u brak. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 minutes ago, Ronald рече Apostoli govore o tome, hehe, pa što sad ne stradaju gradovi, pitanje koliko je ko bio u pravu. Ima svingera kojima brak funkcioniše kao i verujućih koji su nevini ušli u brak i pukla tikva Stradaju i sad, samo sto ljudi ne vide nego i dalje nastavljaju po svom. Vjerujem da ima svingera kojim funkcionise "brak" ali sta im to znaci kad oni zive u bludu, a apostoli su jos govorili da bludnici nece u carstvo nebesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 7 minutes ago, Sasa Vojvoda рече Stradaju i sad, samo sto ljudi ne vide nego i dalje nastavljaju po svom. Vjerujem da ima svingera kojim funkcionise "brak" ali sta im to znaci kad oni zive u bludu, a apostoli su jos govorili da bludnici nece u carstvo nebesko. Ali možda ga oni zadobiju, a ja koji nemam sexualne odnose ne jer evo ti primera, kod mene u teretani je po svim "hrišćanskim kriterijumima" teška bludnica i sad ja nju čekam da završi i razmisljam o njoj jer je znam i divim se njenoj vrlini jer je godinama nikad nisam čuo da je nekoga ogovarala, zamisli to, te osobe me inspirišu. Opusti se malo, tvoja razmišljanja su kruta, i misliš da je sve crno ili bijelo, Bog je ljubav i voli svakog covjeka. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 12 minutes ago, Ronald рече Saša Vojvoda Ja znam dvoje ljudi koji su ušli u brak nevini i crkveni su, pa njihov brak ti je nešto najbliže totalnoj katastrofi, muka je to gledati. Треба бити зрео за брак, то је најбитније. Како се прилагодити једно другом,кроз добро и зло. Без тога, узалуд све. Иван ♪♫, Драшко, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 minutes ago, -Владимир- рече Треба бити зрео за брак, то је најбитније. Како се прилагодити једно другом,кроз добро и зло. Без тога, узалуд све. Znas kako kažu u Bosni je tinejdžer do 39 Драшко and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука