Jump to content

Sistem te laže!!!

Оцени ову тему

LogosAgape

Препоручена порука

5 hours ago, LogosAgape рече

Pitam te za mišljenje čoveče boziji,

kako bi trebalo mimo sistema živeti?

Pa da moliš Boga, da doživiš brodolom i da se  nađeš na nekom pustom ostrvu i tu mirno van svih sistema da skončaš svoj blagočestivi život.......:)) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Хајдете за мном, један, два, три;

цео ЖРУ, у глас сви.

Филозофи, Румуни, Роми, лингвисти;

троми, лењи, мудри и атеисти.

Крените напред у борбу до победе;

запалите паркет и налите се воде.

Доћи ће багер, завртеће се лагер;

бедак је вече, уловићемо мече.

Скачите и створите највеће таласање;

устаће све овце спремне за гласање.

Мотке у руке, и до ВЦ-а;

Одвалите сваког, поред ТВ-а.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Овако нешто је смешно кад имаш тридесет ил више година, ал клинцима који су одрасли на Фарми, Пинку, ловачким причама разних криминалаца и сличном, који никад нису ни чули за Секс Пистолсе, Пинк Флојд, Еј Си Ди Си, Стоунсе, Азру, Атомце и слично, ово може да користи, јер овакву причу данашња деца немају да чују нигде него у песмама Београдског синдиката. Ово је пре свега намењено клинцима, и тако га треба гледати. Као и песме БС против дроге, криминалаца и осталог.

И сад има милијарду њих који ће да опљуну, то је најлакше, ал нисам видео да је неко други нешто урадио сем што пљује.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Кад морам Милошевићеву тврдњу да аминујем. :)))

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, Milan Nikolic рече

Хајдете за мном, један, два, три;

цео ЖРУ, у глас сви.

Филозофи, Румуни, Роми, лингвисти;

троми, лењи, мудри и атеисти.

Крените напред у борбу до победе;

запалите паркет и налите се воде.

Доћи ће багер, завртеће се лагер;

бедак је вече, уловићемо мече.

Скачите и створите највеће таласање;

устаће све овце спремне за гласање.

Мотке у руке, и до ВЦ-а;

Одвалите сваког, поред ТВ-а.

Dobra ti ova pesma....

I ja  bih  van, malo izvan šema

i svih teških  glupavih sistema

sistem bih da gurnem....

i u šumu šmugnem....

da ne budem  u šemi

i sistemskoj  poemi

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, RYLAH рече

Овако нешто је смешно кад имаш тридесет ил више година, ал клинцима који су одрасли на Фарми, Пинку, ловачким причама разних криминалаца и сличном, који никад нису ни чули за Секс Пистолсе, Пинк Флојд, Еј Си Ди Си, Стоунсе, Азру, Атомце и слично, ово може да користи, јер овакву причу данашња деца немају да чују нигде него у песмама Београдског синдиката. Ово је пре свега намењено клинцима, и тако га треба гледати. Као и песме БС против дроге, криминалаца и осталог.

И сад има милијарду њих који ће да опљуну, то је најлакше, ал нисам видео да је неко други нешто урадио сем што пљује.

СРЕЋАН РОЂЕНДАН КРАЉИЦЕ!!! :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, RYLAH рече

Мислим да генерализујеш превише.

Клинци које то интересује могу да пронађу све о тим и све од тих група које си набројао. Интернет, Јутјуб. И они су по томе у предности од било кога у историји до сада; и од мене и тебе који смо морали да то јуримо по цд клубовима, да нађеш касету, снимиш ако буде на ТВ, да ти неко сними на касети или да позајмиш/купиш плочу, и слично. А има клинаца који и те како слушају и такву врсту музике. Опет, то зависи од њих самих и од најближе околине, а ресурси за то су им надохват руке.

А ја стварно не видим шта су ново и епохално открили БС овом песмом? Да систем лаже и да су сви политичари исти? И шта поручују тачно новим генерацијама тиме, како они да то исправе и промене? Ја сам зато написао да ми се порука не свиђа јер подилази оној пасивној виктимизацији "сви су они исти и ми ту ништа не можемо, осим да се боримо (против кога тачно и како?), увек су криви они на власти, хајде да се мало празнимо и беснимо". Песма као песма ми је ОК, то сам и рекао већ, али не видим чему толика фрка око исте.

Подели на овим сајтовима

,,Верујем у систем све док не свиснем'';

тако на то гледа мој покојни деда.

Нећу више веровати никаквом систему;

отићи ћу код другара да завршим шему.

Верујем да постоји један други свет;

вечерас ћу да кренем на за тамо лет.

Верујте ми да ово није никаква жвака;

та се карта добија од плодова мака.

И тако тучем цео шприц у сопствену вену;

нећу више да се бринем за децу и жену.

Нека лопов себи купи најбољи ровер;

мој се спас зове од опијума овер.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Sudeci po spotu BS-a taj sistem nije samo ova nasa politicka scena, nego je mnogo siri. Recimo medju onim maskama-slikama primeticete i sliku Stiva Dzobsa. Kakve veze on ima sa srpskim politicarima? Nikakve naravno rekao bi neko na prvu loptu, no slusajuci dalje pesmu i gledajuci spot videcete da se tu spominju subjekti van granica poput MMF-a i da su prisutne slike Merkelove, Hilari, Trampa (koji ce pendrek on kada je isto antisistemski nastrojen), Sorosa i slicnih. Dakle, sistem koji laze Srbiju je siri ukljucuje medjunarodne aktere i najverovatnije laze ljude sirom sveta, ali to nije bitno sada jer nas zanima Srbija.

Inace samo dovodjenje u pitanje sistema moze biti problematicno. Ok je ako sistem znaci politicku bagru, ali to nije nista novo, no problem je ako sistem obuhvata institucije i neke vrednosti tipa demokratiju, nove tehnologije i internet. Donekle kao da se rugaju tome kada ih spominju u pesmi gde kazu kako eto to nije resilo nista nego sve isto pa i gore. Naravno nasa ''demokratija'' jeste rasulo, ali nije resenje ukidanje demokratije nego valjda njeno jacanje.

Sa umetnicke strane gledano, pesma je onako, imali su mnogo boljih i generalno cenim BS kao rep grupu jer je jedna od boljih sto se tice nase rep scene za razliku od ovih cmizdravaca tipa Elitni Odredi, Relja i ostali klinci. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, GeniusAtWork рече

Мислим да генерализујеш превише.

Клинци које то интересује могу да пронађу све о тим и све од тих група које си набројао. Интернет, Јутјуб. И они су по томе у предности од било кога у историји до сада; и од мене и тебе који смо морали да то јуримо по цд клубовима, да нађеш касету, снимиш ако буде на ТВ, да ти неко сними на касети или да позајмиш/купиш плочу, и слично. А има клинаца који и те како слушају и такву врсту музике. Опет, то зависи од њих самих и од најближе околине, а ресурси за то су им надохват руке.

А ја стварно не видим шта су ново и епохално открили БС овом песмом? Да систем лаже и да су сви политичари исти? И шта поручују тачно новим генерацијама тиме, како они да то исправе и промене? Ја сам зато написао да ми се порука не свиђа јер подилази оној пасивној виктимизацији "сви су они исти и ми ту ништа не можемо, осим да се боримо (против кога тачно и како?), увек су криви они на власти, хајде да се мало празнимо и беснимо". Песма као песма ми је ОК, то сам и написао, али не видим чему толика фрка око исте.

Све што си написао стоји, али заборављаш да је и кад смо ми били клинци рецимо неко ко слуша метал или Азру био сматран чудаком. А то време је сва та музика била још и "свежа", а неке од тих група су и даље свирале, или су непосредно пре тога престале да свирају. У основној, а посебно у средњој, морао сам да кријем шта слушам да ме не би сматрали будалом. Е сад, замисли ове данашње који немају ни Трећи канал ни ТВ Политику, радио слабо слушају, а родитељи су она генерација која је одрастала на денсерима девесетих а после прешли на ЗАМ па на Гранџ. Деца која су седми разред пре послушају Бају Малог Книнџу из форе него Азру (ово знам засигурно), јер није имао ко да им каже да је ово потоње кул и због чега је кул, и да их заинтересује.

А што се БС тиче, они и не праве музику за тебе и мене. Ово је откриће тим истим клинцима, исто као и њихове песме против дроге, вршњачког насиља, криминалаца на које се деца данас пале и слично. Вредност ове песме је у томе да деца крену да уопште размишљају о овим стварима, а после тога ће можда да крену и да размишљају о могућим алтернативама, ако их буде интересовало. АКо ништа друго, сконтаће да нешто ту не ваља, а ово не могу да чују на много места данас. Порука није структурисана, није понуђена алтернатива, ал превише би било очекивати тако нешто од реп песме, јбг :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Зашто сада спомињеш тог изумитеља Стива;

боље да се тај налив'о биповог пива.

Какви телефони, какви бакрачи;

некад су у моди били зипо упаљачи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, RYLAH рече

Деца која су седми разред пре послушају Бају Малог Книнџу из форе него Азру (ово знам засигурно), јер није имао ко да им каже да је ово потоње кул и због чега је кул, и да их заинтересује.

U pravu je Genije da malo generalizujes, jer tesko da danas klinci samo slusaju to. Evo ja sam pre par godina bio taj klinac i druzio se sa ostalim klincima raznih profila i dan danas kad ih sretnem vidjam te profile - od repera, preko metalaca do narodnjaka. Pogledaj samo u busevima videces razne stilove oblacenja koji karakterisu neku muziku - metalaca i rokera ima bas dosta, nisu retki. Tako da slusaju klinci Azru, rock is not dead :D 

13 minutes ago, RYLAH рече

Порука није структурисана, није понуђена алтернатива, ал превише би било очекивати тако нешто од реп песме, јбг

Ne znam koliko si ti uopste slusao rep, ali ga spustati na neki nizi umetnicki nivo jer besmisleno u fazonu da ne moze da ponudi nesto sto rok moze. Doduse ne slusam ni ja mnogo rep, mada slusam nu-metal, ali tekstovi pesama i same pesme znaju biti mnogo dobre, ukljucujuci ove nase, a BS je jedna od tih, bilo je i drugih onih nesto starijih tipa CYA. I to klincima uopste nije ni namenjeno nego su ozbiljne. 

Isti slucaj sa svim ostalim zanrovima. Imas jako dobrih narodnjaka kao sto imas i onih katastrofalnih, ali isto tako imas veoma losih rok i metal pesama koje mozes da slusas samo zbog muzike. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Deja Vu рече

Ne znam koliko si ti uopste slusao rep

Никад ми није лежао, најискреније. Од оних страних који певају о тешком животу у гету или о оргијањима, до ових наших који су ми увек били мало патетични. Врло могуће да генерализујем, ал ми баш никад није лежао.

2 minutes ago, Deja Vu рече

U pravu je Genije da malo generalizujes, jer tesko da danas klinci samo slusaju to.

Врло могуће. Причам о ономе што знам из свог окружења. Нисам баш спроводио неко истраживање :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ко није слушaо реп тај је остaо слеп;

или Крис Крос, - тај је остaо бос.

Послушате зато ово од Крис Кроса;

од тога се сваком мора подићи коса.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...