Jump to content

Internet-upoznavanje srodne duse

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Antonio рече

реко си да ти је бљак ако жена није невина. Ту ја као покушавам да ти објасним да у СЗ постоји учење које се проглашава погрешним и нема заменско учење у НЗ. Можеш само да постанеш конфузан као представа Исуса из раних цркви, код њих је било оно, покајте се људи (сви који нису грци) без духа живота Бога који вам ја доносим. Он је Авраму лично реко да оплоди сестру, па њој да ожени сина за прву родицу… Ту нема више приче о моралу жена и мушкараца од 7. века J. Мораш да имаш свој став који је здрав пре свега. Ако пустиш погрешно семе да расте у теби, нпр. СЗ, онда имаш проблем брале јер нит си православан него рецимо са зачином Мирољуба. Онда твој чула и биће теже ка неком подсвесном моралу СЗ где можда не обратиш пажњу да видиш сврху и контекст тог морала.

Где бре, да причам са неким од вас другара, да не видим каква је то особа душевно. нпр. мени су родитељи православци, ја никад нисам видео ту нешто. Разумеш моју дилему? Питам се дал можда ја нисам нешто схватио о православном учењу иако мислим да ми је кристално јасно. Нисам као ваша екипа, имао време и прилику, да слушам учења о православљу, али хришћанство познајем уопштено кроз статистике и неке житије које су битне хронолошки. Да одем на Атос ми је баш као неки улазак у машину за дробљење мозга. Ти ми први кажеш да тамо ниси видео чудо. Не могу да питам некога ко је отишо и одреко се свега да мене научи како то све што је напустио, заправо функционише. Било би ме стид да монаха питам који од њих хода по води, баца муње, ствара људе од блата, исцељује све болести… лакше ми је у разговору о таквим темама, да питам вас који се не подвизавате, дал сте некад неко чудо видели и сл.

Pa njih i treba da pitas. TO i jeste poenta. Oni su to osetili.

Ne nego ti je lakse da ides linijom manjeg otpora. TO rade samo slabi ljudi, a ti mi ne delujes tako.

Znaci podvig i pravac Sveta Gora, pitas ljude koji su osetili, videli Boga, pricali sa njim, a ti si nasao da raspravljas sa najgorim od sve pravoslavne dece, o temema o Bogu idi breu persun.

Pa ako hoces da pricas sa nama obicnim ljudima da resis te dileme, pomiri se sa tim da ce da te gledaju kao Bogohulnika. 

I nasao si gde ces da pitas na forumu.  :trtmilo:E moj kralju....

Ziva rec je ziva rec.:amen:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Bojan* рече

Ma nisam to rekao, nego su promiskuitetni ljudi bljak.

можда си мислио тако, али си написао другачије. ја понекад мувам девојке на инстаграм и тамо пазим шта пишем:D

ја волим дискусије о моралу и етици ако су конструктивне. Што се жена тиче, ако се мени свиђа једна девојка, ја ту не могу да размишљам превише. Морал ми је битан само док је са мном у вези. 

Подели на овим сајтовима

@Bojan* Pazi sad Roki ! Corona bejbe . Uz ovo ce smekamo macorke. Taj stil, brziiii

Svako jutro mi počinje u 12
Ustanem iz kreveta, obučem trešu, Najke
Kupi me ortak, jer kola mi ne rade
Onda idemo u centar, kuliramo uz kafe
Gledamo mačke uz kraći espreso
Šmekaju nas ribe koje došle su sa dečkom !

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Flojd рече

Pa ako hoces da pricas sa nama obicnim ljudima da resis te dileme, pomiri se sa tim da ce da te gledaju kao Bogohulnika. 

I nasao si gde ces da pitas na forumu.  :trtmilo:E moj kralju....

Ziva rec je ziva rec.:amen:

И то што кажеш, видет ћу да саставим и пошаљем питања неком професору са универзитета, па ако ми одг. супер.

ја сам мислио да је овде велика већина активних чланова, са дипломом теологије.

Могу мене да сматрају богохулником. Јер мени је хула на сами извор живота што би био бог, ако човек спопада родбину и ради сличне ствари, јер је је геоцентризам и биоцентризам пресуђен некоме кроз гласове. Да ја нисам у праву, црква не би на сабору, признала да су јевреји погрешили са биоцентризмом и сл. учењима. мсм. кладили се људо на црно а рулет показао црвено. Али ми је логички чудно и несхватљиво подоста ствари...

пре 2 минута, Богомислић рече

А шта ћеш ако је камењарка и прекине везу пре него што ти то сазнаш и онда ти буде неморална иза леђа, док ти мислиш да сте још у вези?

то би схватио као секс из сажаљења. Јер оно воли другог, мене јој је жао.

Брак је друга ствар, ту пре развода не бих праштао. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Богомислић рече

Не може морал да буде небитан од (уз још неке естетске елементе) прави разлику између кандидаткиње за жену-мајку-краљицу и камењарке.

Ако је заволела другог, шта ја да радим ту, сем да јој ако сам расположен пожелим све најбоље.

Ја сигурно нећу некоме да преотмем жену из везе директно. Па оно брате, таква девојка ако навикава некога на варање, то није сигурно овај ког је оставила.

Брак је друга ствар, ту пре развода сигурно не бих праштао.

морал је јако важан и природно се развија, то није нешто што се учи већ урођен и људи само могу да га потисну због биохемије што је природно, или свесно то да раде јер себе преумљују. Али мало је неповратних случајева, људи увек могу да осете морал и врате се у природно стање.

ја сам нов у терминима. шта карактерише камењарке и одваја од других девојака? јел то као оно кад се каже за неку да је шабанка?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Smaragdni kamičak рече

Of skroz. :sunce::smeh1:

1f37547500705728d5dafb0b8d1dced6.jpg

Takoe, Sma. Ne k'o ovi naši koji se iznenade kada zateknu u sopstvenom novčaniku među vizit-karticama dva Vajferta, eventualno Milutina Milankovića. Baja galantno gužva taj bakšiš.

Malo krlja priču burma, al 'ajde...da ne manišemo. 

• Оплаках :)) 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Antonio рече

Ја сигурно нећу некоме да преотмем жену из везе директно. Па оно брате, таква девојка ако навикава некога на варање, то није сигурно овај ког је оставила.

Пре него што се уопште упустиш у везу, шутнеш је ако је неко некад у прошлости преотео, односно ако је варала.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Antonio рече

шта карактерише камењарке и одваја од других девојака? јел то као оно кад се каже за неку да је шабанка?

Pandan džovanu.

20200319_230216.jpg

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дуња рече

Takoe, Sma. Ne k'o ovi naši koji se iznenade kada zateknu u sopstvenom novčaniku među vizit-karticama dva Vajferta, eventualno Milutina Milankovića. Baja galantno gužva taj bakšiš.

Malo krlja priču burma, al 'ajde...da ne manišemo. 

Pa zato je i oženjen, jer je lep i bogat, bar ja tako pročitah ovde na forumu, samo takvi imaju šanse. :stadaradim: A kad se ožene posebno dobiju na svJežini:

1408549436854_wps_11_Picture_Shows_Jamie

:)))

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Dovoljno je da je bogat da bi bio lep, sposoban, šarmantan, zgodan, pažljiv, da se ne lažemo. A ako nije odan, to dodatno znači da je i kvalitetan i dobar. Kakav je to čovek koji ne usrećuje i druge žene? 

Nebesa, prejak uticaj Duška Radovića na mene. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...