Jump to content

Internet-upoznavanje srodne duse

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Antonio рече

Ја кажем да су духовници добри саветници и водичи често. Људи са искуством.

Можда је светосавље посебно. Али ја филозофски не видим да се нигде одваја од библије. Ја би волео да видим чудо неко или исцељење па да попричам о духовном корену тог чуда са тим чудотворцем ако је то могуће. Ако је неко место било свето пре Исуса па је ту направљена црква на место другог храма док је владао биоцентризам. Онда то тек доводи у питање зашто је место свето а не држи се биоцентризам као пут живота у благодати Аврама и Саре.

Немој да мислиш да ја нисам читао библију, статистике и неке битније оце. црква не дозвољава биоцентризам неких 1400 година. Апостол Павле је реко да ће Исус да дође у време баш његовог живота и осталих апостола. Ишо човек у Рим као правник и оснивач цркви, проповедник Аврамовог биоцентризма и Исусовог месијанства које спасава јевреје и друге народе, па и од Римског закона који забрањује биоцентризам. Римљани их све заједно протерали и ставили на муке јер је то против општег морала било да се тако уче млада деца и будући родитељи.

Тек је Јован богослов након уништења храма, кад су прогнани хришћани и свако ко је био биоцентриста, па и сами Јован богослов, онда је написао да ће ипак Исус да дође за 1000 година у новом телу у апокалипси.

То није Исусова вера ако монаси у целибату воде цркву, или ако нема биоцентризма. Чак и раскол цркве се није десио код првих апостола којих је било много и нису сви познавали Исуса и пратили га 24 сата. И нико од њих није покренуо своје учење, само су неки напуштали службу због умора. Кад је Рим прихватио цркву, али тако да је законом забрањен биоцентризам. То је довело до раскола цркве и сабора због учења о природи Исуса, Марије, Јована и осталих чланова породице који су били и апостоли… Увек је била борба да се то врати и понекад би вратили законско право на биоцентризам људима који су чланови цркве. То је цар Јустиниан дозволио једно време законом, па црква одбила. Ту су сукоби велики били.

можда би ја постао православан ако неки теолог може да ми разјасни тумачење констангвитета који има структуру култа у библији. Еволутивни констангвинитет је највећа научна јерес. То ми није прихватљиво, свакако да је човек створени облик живота, али не кроз консангвинитет.

Статитика је опште позната. Док је статистика која се бави проучавањем њиховог вехабизма, показала да се баш деца рођена тако, спремају за терористичке нападе као свети људи. Оно кад их ухвате па тестирају интелигенцију и генетику то се види као карактеристика.

WWW.EXPRESS.CO.UK

ONCE again our media has been engulfed for a week with details of another mass killing by a jihadist, and this time not Paris, Nice, Berlin or Brussels but right in our own capital.

THECONVERSATION.COM

The process of radicalisation is a complex system that cannot be reduced to the brain, behaviour, or environment. It exists at the intersection of all these elements.

"можда би ја постао православан ако неки теолог може да ми разјасни тумачење констангвитета који има структуру култа у библији. Еволутивни констангвинитет је највећа научна јерес. То ми није прихватљиво, свакако да је човек створени облик живота, али не кроз консангвинитет.

Статитика је опште позната. Док је статистика која се бави проучавањем њиховог вехабизма, показала да се баш деца рођена тако, спремају за терористичке нападе као свети људи. Оно кад их ухвате па тестирају интелигенцију и генетику то се види као карактеристика."

Kada je jedna devojka ovakvo slicno pitanje postavila svom duhovniku on joj je ovako odgovirio: 

"Cerko ti treba da se udas"

Ti ne treba da postanes pravoslavan samo zato sto ces verovati u neko "cudo "ili videti "cudo", kakvi smo mi to vernici ako nam trebaju cuda da bi poverovali, ili bolje reci neka velika cuda? 

Najveci dokaz je da je jedan doktor u Grckoj ne znam mu ime, kada je svestenik pricescivao ljude, trazio da se i on pricesti, kada je uzeo pricet nije ga progutao vec je ondeo na ispitivanje i dobio je odgovor da je to krv 33 godisnjeg muskarca. Posle toga je skinuo matil a obukao rasu i sada je na Svetoj Gori. Takva svedocenja imaju i kod Rusa i ostalih naroda. Zatim, ako hoces " cudo" pravac Jetusalim za blagodatni ogananj. Oces cudo pravac kod S. Vasilija Ostroskog. Hoces cudo, pravac Hilandar na mesec dana, pa sam budi svedok mnogih cuda Bozijih. A sta mislis koliko je cudo da samo iguman Hilandara ima duhono ukrepljenje da sluzi u Manastiru svete Troice i to samo nocu, gde je bio bezboznicki hram, i ko god da je prespavao u tom manastiru vratio se sed i lud. I jos jedno cudo, pogledaj igumana Metodija, zar nema onaj isti duboki i prozorljiv pogled kao Vladika Nikolaj?

Ako zaista zelis biti pravoslavan a nisi tu samo da bi se mlatio i dokazivao pamet ti pravo kod pravih mudraca i cuvara Svetosavlja, tj Hilandaraca pa postavi tim ljudima koji su u instituciji monastva i samom vrhu duhovnog napretka sva pitanja, i verujem da ces dobiti duseukrepljujuce odgovore. Mi smo ovde mali za sve njih tamo.

Tako je da svi starci koji su Bogougodni su orvo mnogo radili na sebi, na svom psiholoskom i duhovnom polju, borili se sa svijim manama i duhovima koji ih priganjaju da bi stigli do savrsenstva duse e to ti je brate moj privid raja ta radost koju osecaju oni, jer Bogu ide dusa a ne telo, ako je dusa kao detetova cista, Bogu je ugodna i taj covek je redostan bez obzira koliko godina ima, bas zato sto mu je dusa kao u deteta. Jer zapamti Bog je sadasnjost i to se ogleda u dusi coveka, a telo stari ali dusa ne stari ona je sve lepsa i mladja kod ljudi koji izgradjuju vrline koje se zahtevaju u jevandjeljima i u Bozijim zapovsetima.

Znaci sve odgovore vezane za duh i dusu trazis kod onih koji su to usavrsili a to su braca na Hilandaru, pa ko zna mozda i ti sa tim znanjem odes tim putem. Ja kad sam otisao na Hilandar, tad sam shvatio da nista ne znam, a ako mi verujes tamo postoji biblioteka sa 25000 knjiga, zamiali kako bi se ti snasau i kako bi bio odusevljen tolikim znanjem sakupljenim na jednom mestu.

Cudni su putevi Gospodnji. A Hilandar ti je institucija, znanja dubovnosti i Svetosavlja.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Flojd рече

A sta mislis koliko je cudo da samo iguman Hilandara ima duhono ukrepljenje da sluzi u Manastiru svete Troice i to samo nocu, gde je bio bezboznicki hram, i ko god da je prespavao u tom manastiru vratio se sed i lud.

Читао сам да је крајем шездесетих-почетком седамдесетих монах Георгије Витковић живео тамо око две године, где буквално нико није смео да проведе једну ноћ. 

WWW.MANASTIRKLISINA.COM

У Манастиру Клисина, иако то многи не знају, чува се дио моштију Светог схимонаха Георгија (Витковића) Светогорца, који својим физичким пÑ

Подели на овим сајтовима

@Ayla  Ne zamišljaš me valjda tako?

Pa, vi žene, uopšte ne umete da procenite čoveka. :smeh1:

Ili nećete.

Ja sam evo raspoložen da se vidim sa tobom uživo i da otklonimo jednom tu tvoju zabludu u vezi sa mnom. Međutim, mislim da se plašiš poražavajućeg saznanja da nisi bila u pravu, ni u jednom delu svoje predstave o meni.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bojan* рече

@Ayla  Ne zamišljaš me valjda tako?

Pa, vi žene, uopšte ne umete da procenite čoveka. :smeh1:

Ili nećete.

Ja sam evo raspoložen da se vidim sa tobom uživo i da otklonimo jednom tu tvoju zabludu u vezi sa mnom. Međutim, mislim da se plašiš poražavajućeg saznanja da nisi bila u pravu, ni u jednom delu svoje predstave o meni.

Sunce moje, ti mene ne možeš razočarati... ja tebe vidim.
Inače, od večeras, moja država je zatvorena. Granični prelazi su zatvoreni.
Koronavirus je stao između nas dvoje... mogli smo biti srećni, ali zla kob je svoju šapu digla na nas.... prokletdajekoronavirus :((

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...