МилошБГ Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Ипак, некако у овом случају, потпуно разумем попа. I ja ga razumem,ali cinjenica da je samo on ispricao svoj deo price i da drugu stranu nismo culi i cinjenica je da ovakvih slucajeva ima u pregrst eparhija gde su odredjeni svestenici u milosti i nemilosti nadleznog arhijereja ali o tome se ne razglaba siroko i ovako otvoreno. A ovde pojedinci samo sto nisu osudili na dozivotnu robiju episkopa. Баба је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Дакле крајња инстанца је епископ а не закон. Он је заправо закон и он руководи и процењује шта је најбоље за његову епархију. Jedan od primera je da u eparhiji banatskoj ima sveštenika koji žive u drugom braku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Овде се може наћи више критика на рачун СПЦ него похвала. Hvala Bogu, to i jeste zdrav odnos prem zajednici kojoj pripadaš, ukoliko se negativnosti često pojavljuju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 znaci li to da ja ne moram da cekam popa rusa da se smiluje i dodje nego mogu da krstim dete u katolickoj crkvi i to ce biti validno krstenje ? Koliko sam ja upoznat , krštenje je validno, kada neko kao kršten katolik prelazi u pravoslavlje obavi se samo miropomazanje, ne celo krštenje, ali postoje izuzeci. Paradoksologija and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Jedan od primera je da u eparhiji banatskoj ima sveštenika koji žive u drugom braku. Pazi sad ti sebe...jedan od primera da u eparhiji banatskoj zive svestenici sa drugim brakom,pa cekaj bre...pa ja da sad krenem da iznosim ovakve pojedinacne slucajeve iz drugih eparhija na sta bi to licilo? Ko je u drugom braku,zasto,koji broj,koliko svestenika,koliko je u drugim eparhijama,pa onda da usaglasimo vidimo ko je gde pa onda da pricamo o tome,ovako je zlonamerno... Pritom mnoga krupnija zlodela i kriminal cak se desava u drugim eparhijama popularnih episkopa...Ja znam za slucajeve o tome kako su svestenici odredjeni prodavali po 10 puta jedno grobno mesto na groblju,pa su kaznjeni time sto su udaljeni iz te crkve u neku jos "bogatiju" itd itd. pare su naravno ostale u vazduhu I pritom to se zna pa se o tome ne razglaba na forumu iako se zna iako je velika afera,a kamoli da se napada episkop zbog toga sto je radjeno pod njegovom vladavinom,ali sad cemo poceti jos da samo da iznosimo i da je svestenik pio kafu sa mlekom u eparhiji Banatskoj u vreme posta. geronymo је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 A vi sto nas antiekumeniste gledate kao neke primitivne i agresivne zveri koje nisu u stanju da se cak ni druze sa ljudima druge vere ,evo ja da vam kazem da to nije tako. Ja se ovde druzim sa svima sem sa pravslavnima , jer ih i nema , pa imam prjatelje adventiste ( taj je izuzetno dobar covek , samo malo zaludjen pravljenjem dece ima ih hvala Bogu sedmoro), budiste , taoiste , pripadnike nekih vera za koje nemam pojma ni sta propovedaju ...hrvate , amere , kineze , italijane ... Da se ponovim, ti nisi anntiekumenista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 @@МилошБГ, ja sam pomenuo eparhiju banatsku zato što je to primer, jedini, za koji znam i za koji sam čuo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Зато што знам ко је Никола Кнежевић и знам да не зна боље од мене, за тебе не знам. Човек је рекао оно што жели да се чује и то је то. Ја не говорим о томе што је он протестант, већ ко је он. Од свих православаца у овој држави, они су нашли Кнежевића да позову. Случајно? Или због тога што пише на њиховом сајту, представљајући се као теолог (али не чији) и где само критикује СПЦ. Зар у протестантизму нема проблема? Што никада није критиковао стање код њих? Нисмо деца, то може да пролази код оних који не знају. Znaš, lako je pisati iz tvoje pozicije. Prvo, ne znam ko si jer pišeš iza pseudonima, drugo i da znam tvoje ime, da li mogu da znam išta o tebi? O meni možeš iz medija, knjiga, naučnih radova da pročitaš dosta pa da na osnovu toga stekneš mišljenje. Međutim, nisam siguran da si dobro proučio ono što sam izjavljivao i pisao tokom prethodnih 10 godina. A što se kritike protestantizma tiče, imaš moj intervju na 4 strane u poznatom nedeljniku Vreme, gde i tekako kritikujem protestantizam, a oni koji me lično znaju, znaju i to da sam prilično veliki kritičar protestantizma, dakle, konkretno onih stvari koje se u njemu moraju menjati ili ne funkcionišu... Dakle, momčino, predstavi se, pa onda možemo da razgovaramo. PS: Volim kada iza pseudonima spominješ "neke tamo" teologe koji iza sebe imaju, na desetine naučnih radova, uređenih zbornika ili monografija, press clippinga itd... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Dakle, momčino, predstavi se, pa onda možemo da razgovaramo. Dakle, ništa bez ćuške. Uvek mi je bila uzbudljiva ta ljubav. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Nemoj Verume da se predstaviš, to je zamka, oće posle da te tuži! Милан Ракић, feeble, Ромејац and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 знам да не зна боље од мене Vrhunska argumentacija. Ala si objasnio, svaka čast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Па ја нисам ни разговарао са тобом, а ни немам неку жељу да причам. Лично се не знамо, али твоје радове знам, који су ми довољни за закључак. Занимљиво је како си се одједном појавио или ти се јавља када те неко помене, можда почнеш да штуцаш. То што си критиковао протестантизам је можда и истина, али је велика ствар када се критика појави на б92 или неком већем медију или када се пише за своју душу за мали број људи. У осталом, свако има право да коментарише шта хоће, али у континуитету критиковати само СПЦ је у реду, али да се зна из ког угла и са којим намерама. А и у твом новом документарцу, тј трејлеру се може закључити ко је највећи кривац и једино је у трејлеру стављен вл. Никанор. Случајно или су само српски великодостојници позивали на нешто страшно? Definitivno si me poklopio. Ostao sam bez reči. A razgovarati mnogo nećemo jer ja pišem pod imenom i prezimenom a ti pod pseudonimom... Btw, kada budeš pogledao (i ako budeš pogledao) sva tri nastavka filma, onda možeš da doneseš zaključak. Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Ta "pravoslavna" nadmenost i naduvenost u stavovima tipa: "šta ima neki tamo protestant da kritikuje našu crkvu"; "šta uopšte ima bilo ko da kritikuje crkvu za bilo šta" ... to mi se oduvek gadilo. Što reče jedan naš pravoslavni vladika: to su ljudi spaljene savesti. Ronald and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Ta "pravoslavna" nadmenost i naduvenost u stavovima tipa: "šta ima neki tamo protestant da kritikuje našu crkvu"; "šta uopšte ima bilo ko da kritikuje crkvu za bilo šta" ... to mi se oduvek gadilo. Što reče jedan naš pravoslavni vladika: to su ljudi spaljene savesti. Nije problem samo na tom nivou. Generalno je problem kad jedna grupa osudjuje drugu. Svako treba da pocisti u svom dvoristu prvo. Kao kad Hrvati osudjuje Srbe, a nisu pogledali imaju li oni kakvih problema, ili kad komsija uzme da kritikuje neka prvog komsiju a ne vidi kod njega sta se desava. Баба, Натан, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Nije problem samo na tom nivou. Generalno je problem kad jedna grupa osudjuje drugu. Svako treba da pocisti u svom dvoristu prvo. Kao kad Hrvati osudjuje Srbe, a nisu pogledali imaju li oni kakvih problema, ili kad komsija uzme da kritikuje neka prvog komsiju a ne vidi kod njega sta se desava. Najveci nas problem "vidimo trun u oku brata svog,a brvno u oku svom ne vidimo" generalno. A inace sve znamo i po nekad neobavjesteni ,dovoljno da sudimo jer ljubavi neimamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука