Jump to content

МОБИНГ У СПЦ: Владика понижавао свештеника

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нема потребе да се "пријављујеш", ако си се интересовао, онда си могао да видиш све, ако се и ниси интересовао, могао си да видиш Сунцекретов54 резиме... "купио" ме је са једрилицом,, Кратос се "вратио" и то је то! Ако хоћеш да видиш

Исхитрено сам реаговао кад сам видео бан, нисам приметио ништа између. Добро, свака част.

Подели на овим сајтовима

Грехота за Кратоса, добар је дечко. Ја мислим исто што и он по питању екуменизма, и још горе. Не знам само то за Догматику, али сам такође слушао од разних теолога да је Јустин скрајнут са Богословије, а примат преузео Зизјулас. Ако је то за бан, онда да се пријавим.

kao neko, ko se do skora ucio u jednoj od bogoslovija SPC (ima jedno pet godina) odgovorno tvrdim da nisi u pravu. :) Poglavlja iz dogmatike oca Justina se uce,i to kako,osobeno deo o eklisiologiji,i bogosluzbenim dogmatskim sadrzajima i izrazima(sholasticki receno,formulama). Knjige od mitropolita Jovana Zizijulasa su takodje prisutne,tipa Dogmatske teme(iz koje se obradjuju prve lekcije),Eklisioloska pitanja,i par cuvenih clanaka(od maske do licnosti,i jos neki).Paralelno se radi filosofija u trecoj godini,pa nam je to bilo jako korisno.Takodje od literature(osnovne,po preporuci Sinoda!!!) se koriste knjige iz dogmatskog Bogoslovlja ruskih savremenih autora,Alimpija Kastaljskog i Isajije Bjelova,kao i knjiga Mitr.Ilariona Tajana vere,kao jedna od referenci.Tako da ta papazjanija od kaludjera i teologa koja u zivotu nije procitala nista dalje od kalendara da vidi kad je crveno slovo(a neki ni to),koja zali boze da ne moze,nego nece nicim u zivotu da se bavi osim spletkama i tracevima,samo da prostis izvoljeva i namislja sve i svasta,da jelte opravda svoje licno neznanje i nevererovanje.Ako ovome dodate nepismen narod,koji je sveze izaso iz komunistickog inkubatora marksizma,i rata devedesetih,imate pokrete i druzinu ovih sto danas vrsljaju po katakombama i slicnim ustanovama.Ja bi mogo ovako do sutra da ti pricam,nego da ne duzim vise. I sledeci put kad pricas s nekim,prije nego sto negdje napises nesto,proveri to dva puta,inace ispadas neozbiljan sagovornik. :) 

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

Ко је Митрополит на снимку ..?

Неко од старокалендарских јеретика... Иначе једно време су били у "литургијском" општењу са Михајлом Денисенком (анатемисани Филарет "патријарх" кијевски), који је у "литургијском" општењу са Мирашом...  brrr

http://metropoliamilano.com/sinodo/

Подели на овим сајтовима

Неко од старокалендарских јеретика... Иначе једно време су били у "литургијском" општењу са Михајлом Денисенком (анатемисани Филарет "патријарх" кијевски), који је у "литургијском" општењу са Мирашом...  brrr

http://metropoliamilano.com/sinodo/

Fala ..

c,c,c  $ta je nos .. ponekad se i sam divim nosu svom .. :D

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Fala ..

c,c,c  $ta je nos .. ponekad se i sam divim nosu svom .. :D

Кака смрди у какво год паковање да се упакује... 

Подели на овим сајтовима

А сад и вама антиекуменистима да кажем пар народнијех речи, онако са срца.

Као обичан, али најобичнији верник СПЦ, по рођењу сељак, националан, слободарског духа, Србин са дна каце, па још уз то и са његошевском вертикалом, немам никакав проблем са католицима. Мене савршено не интересују усијане главе у Риму, Москви и Цариграду, па и у Београду. То је све политика, одувек је била политика и тешко да ће се то икад променити. И ако бих то узимао као критерујум никад не бих проговорио ни реч са неким католиком. Само што се ја не шнирам отпозади.

Ти католици, обични католици, а имамо их и на форуму, су људи као ви и ја, и верују у истог Христа, у исто Јеванђеље као и ми. Не пада ми на памет да се због неких тамо глава које никад у животу нећу видети, са њима свађам, или још горе да се бијем. Сутра могу отићи код неког Манолиса да направимо неки посао, сутра ми неки Зајрон може затребати, а можда и ја њему. Капирате? То су људи као ви и ја. А баш такав, обичан, ја сам се дуго времена дружио са једним колегом католиком, који је још уз то и Шиптар. Дупло зло, јел да? Мало морген, човек рокер, има бенд, паметан, образован...Били смо одлични пријатељи и колеге. Сад је он одмаглио, ено га у Аустралијама. Тим његовим стопама ће ускоро поћи и један верујући муслиман, једна душа жива од човека, који је узгред и сестрин кум и пријатељ мога зета, Србина православца из РС, још од малена. Неће да буду жртве разних Бакира, којекаквих Зукорлића, вехабија, Тачија....

Отишли људи, схватили да нас те главе свађају и хушкају једне на друге, да се ми бијемо док они уживају у својим величинама, политичким, идеолошким, националним или верским, свеједно. Трагедија је што на свим странама имамо оне који се наложе, приме на те приче, и онда крену да скидају ћириличне табле, пишу расистичке графите, праве своје феудалне (а неки кажу и криминалне) исламске и терористиче заједнице, организују разне Образе и сличне покрете... наговарају народ на зло....И сад сви ми треба да будемо овце које ће за туђе рачуне да се кољу. Е па не може, нећу. И баш зато што нећу ја хоћу са њима да разговарам. Само тако се скидају предрасуде, стереотипи и мрак, и само тако, кроз комуникацију, можеш сконтати да ли ти тај други заиста жели неко зло или сво зло потиче из кабинета и фотеља којима смо препустили своје животе. И докле год будете били анти, дотле те главе неће морати да брину за топовско месо у својој игри моћи.

:aplauz:  :aplauz:  :aplauz:

Подели на овим сајтовима

@,

Лепо си приметио и навео онo  о усмерењу неког ко себе дефинише као.. ,,Анти'' .. - код тијех усијаних глава (и главешина) ..то је срж! 

Не трпи Христијанин да буде ,,Анти'' .. Он је увек ,,ЗА'' - па по томе за шта је, лако закључи свак ког занима, против чега је .. 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

А сад и вама антиекуменистима да кажем пар народнијех речи, онако са срца.

Као обичан, али најобичнији верник СПЦ, по рођењу сељак, националан, слободарског духа, Србин са дна каце, па још уз то и са његошевском вертикалом, немам никакав проблем са католицима. Мене савршено не интересују усијане главе у Риму, Москви и Цариграду, па и у Београду. То је све политика, одувек је била политика и тешко да ће се то икад променити. И ако бих то узимао као критерујум никад не бих проговорио ни реч са неким католиком. Само што се ја не шнирам отпозади.

Ти католици, обични католици, а имамо их и на форуму, су људи као ви и ја, и верују у истог Христа, у исто Јеванђеље као и ми. Не пада ми на памет да се због неких тамо глава које никад у животу нећу видети, са њима свађам, или још горе да се бијем. Сутра могу отићи код неког Манолиса да направимо неки посао, сутра ми неки Зајрон може затребати, а можда и ја њему. Капирате? То су људи као ви и ја. А баш такав, обичан, ја сам се дуго времена дружио са једним колегом католиком, који је још уз то и Шиптар. Дупло зло, јел да? Мало морген, човек рокер, има бенд, паметан, образован...Били смо одлични пријатељи и колеге. Сад је он одмаглио, ено га у Аустралијама. Тим његовим стопама ће ускоро поћи и један верујући муслиман, једна душа жива од човека, који је узгред и сестрин кум и пријатељ мога зета, Србина православца из РС, још од малена. Неће да буду жртве разних Бакира, којекаквих Зукорлића, вехабија, Тачија....

Отишли људи, схватили да нас те главе свађају и хушкају једне на друге, да се ми бијемо док они уживају у својим величинама, политичким, идеолошким, националним или верским, свеједно. Трагедија је што на свим странама имамо оне који се наложе, приме на те приче, и онда крену да скидају ћириличне табле, пишу расистичке графите, праве своје феудалне (а неки кажу и криминалне) исламске и терористиче заједнице, организују разне Образе и сличне покрете... наговарају народ на зло....И сад сви ми треба да будемо овце које ће за туђе рачуне да се кољу. Е па не може, нећу. И баш зато што нећу ја хоћу са њима да разговарам. Само тако се скидају предрасуде, стереотипи и мрак, и само тако, кроз комуникацију, можеш сконтати да ли ти тај други заиста жели неко зло или сво зло потиче из кабинета и фотеља којима смо препустили своје животе. И докле год будете били анти, дотле те главе неће морати да брину за топовско месо у својој игри моћи.

Ne znam ali ovde mi se čini da ti po nekom automatizmu,da ne kažem predrasudi iznosiš viđenje da je neko ko je antiekumenista istovremeno je i mrzitelj katolika,muslimana,šiptara,hindusa,budista,ateista,agnostika i šta ti ja znam.To nema veze imam i ja prijatelje šiptare,imam i muslimane,većina su ateisti i ne mrzim ih,imaju pravo na svoj stav o bilo čemu.Ali ako ovde neko kaže da je antiekumenista,drvlje i kamenje na njega.Farisej,zurlot,fanatik,artemista....

Antiekumenizam je stav po pitanju nekakvog ujedinjavanja sa katolicima  koji su viševekovne ubice pravoslavnih šizmatika.Daleko im lepa kuća.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

И докле год будете били анти, дотле те главе неће морати да брину за топовско месо у својој игри моћи.

Imamo ih dosta po Dalmaciji i Hercegovini iza vremena Otomana,koji nisu bili anti,pa postadose nasi najveci koljaci.

Подели на овим сајтовима

Da li je antifašizam onda loš pošto je anti?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

To nema veze imam i ja prijatelje šiptare,imam i muslimane,većina su ateisti i ne mrzim ih,imaju pravo na svoj stav o bilo čemu.

Dakle ekumenista si, odnosno ikumenista.

Sam pojam da poželiš dobro jutro komšiji te strstava u red ekumenista, na mikroplanu, na makroplanu se to prenosi na Crkvenu diplomatiju.

Problem je u nerazumevanju stvari, odnosno sinkretizmu, ovde se ne bavimo sinkretizmom, manje-više svi razmišljamo isto kao i ti .

Подели на овим сајтовима

Ja po ugledu na mog Smedervca,starog antiekumenistu  :ani_biggrin:

На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим Српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу.

Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског (и светог Марка Ефеског, видети прилог). Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог митрополита (тадашња Русија још није имала патријарха), због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче. Ватикан то Србима никад није опростио. Вековима је католицима у срце усађивао мржњу према Србима…

Подели на овим сајтовима

Па нормално брате. То и јесте трагедија, што се идентитет гради на анти-причи, што се иде системом елиминације, елиминиши ово, елиминиши оно, елиминиши све, е да би на крају дошли до оног ко смо заиста. А још је већа трагедија кад тако мисле и раде усијане главе, оне које би прво требало да буду ЗА. 

Ja sam za poštovanje 7 Vaseljenskih Sabora.Sve više od toga oda zla je.Ako smo pravoslavni.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...