Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Znam zato sto verujem ...       :945729:

Valjda treba da vidis taj duhovni svijet da bi mogla reci da znas. Mozda si ti i vidjela, posto si negdje na forumu spomenula kako ti je u nekom slucaju bilo lakse posle konzumiranja votke:-). Mozda je to bio nekakav ruski "skok s votkom".:-) I moj drug, koji je nekoliko puta konzumirao LSD vidio je sve i svasta, mada sam i ja provodeci dosta vremena pod Ostrogom kao dijete vidio svakakve ljude, ali opet nisam siguran sta oni vide. Ako te je Gospod udostojio onda OK, mada volio bih da mi ispricas to iskustvo.

Подели на овим сајтовима

Na prethodnoj strani, na klipu koji sam postavio, obratiti pažnju na završnu riječ od 47:00 minuta u kojem simaptični hrišćanski gej par govori od bračnoj jednakosti i koliko je to stvar koja će morati da se prevaziđe kako na državnom tako i u konzervativnim hrišćanskim zajednicama...mislim, samo je pitanje vremena. 

Ja kapiram da je to klip iz države Minnesote, u kojoj iz pravoslavne perspektive govore neke minorne i nepriznate hrišćanske zajednice ali to što mi živimo u iznad svega tradicionalnim sredinama u kojoj je homofobija na ekstremno visokom nivou ne  znači da kao hrišćani ne treba da idemo ispred sredine i države u kojoj živimo, pa čak i ispred starijih vladika koje uz svo poštovanje, često na ovu temu nemaju ništa korisno i nadahnjuće da kažu...barem kod nas ja nisam ništa čuo.

Подели на овим сајтовима

Valjda treba da vidis taj duhovni svijet da bi mogla reci da znas. Mozda si ti i vidjela, posto si negdje na forumu spomenula kako ti je u nekom slucaju bilo lakse posle konzumiranja votke:-). Mozda je to bio nekakav ruski "skok s votkom".:-) I moj drug, koji je nekoliko puta konzumirao LSD vidio je sve i svasta, mada sam i ja provodeci dosta vremena pod Ostrogom kao dijete vidio svakakve ljude, ali opet nisam siguran sta oni vide. Ako te je Gospod udostojio onda OK, mada volio bih da mi ispricas to iskustvo.

Ne sumnjaj nikad u moju zensku intuiciju ...  

p.s. Ako si nekim slucajem "video" sta sam jutos pila ... Samo da znas - u toj casici za rakiju je bila topla cokolada    ...   :smeh1:  ... Odlucila sam da se malo podvizavam . 

Ne skrecite sa teme , neko recite -  zar nisu neki sveti oci rekli da su homoseksualci obmanuti ...  :coolio:  ... Tj . kako je to njih djavo prevario ? 

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ne sumnjaj nikad u moju zensku intuiciju ...  

p.s. Ako si nekim slucajem "video" sta sam jutos pila ... Samo da znas - u toj casici za rakiju je bila topla cokolada    ...   :smeh1:  ... Odlucila sam da se malo podvizavam . 

Ne skrecite sa teme , neko recite -  zar nisu neki sveti oci rekli da su homoseksualci obmanuti ...  :coolio:  ... Tj . kako je to njih djavo prevario ?

Naravno da sam "vidio" votka sa ukusom cokolade:-)Mozda i nekakav liker, od sad prelazis sa "skoka sa votkom" na desetoboj, ukombinujes desetak pica i shvatices da su i Oci mogli pogrijesiti kad su govorili o homosexualnosti jer nisu imali znanje koje danas imamo, jer ne znam zasto bi neko bio obmanut, ako je njegovana priroda a takva kakva jeste:-) Hajde da uzmemo da demonske sile kako ih ti shvatas imaju nekakav uticaj na odluke ljudi, medjutim to nema nikakve veze sa prirodom.
Подели на овим сајтовима

Добро људи, али у чему је толики проблем.

Ово већ добрано прелази у човекоугађање.

Сви ми за нешто мислимо да је наша природа, да без тога не можемо, да је то просто тако и шта сад.

А суштина је да само без Христа не можемо и да све оно што сада мислимо да је наша природа је наша пала природа и да не можемо једноставно да се препустимо и кажемо "ја сам такав какав сам а ти Христе види шта ћеш са мном".

Црква је рекла шта је сматрала да треба и ту се прича о томе како је то природно стога похвално завршава.

Једно је неслагање са начином на који други људи дискриминишу другачије од себе, једно је прихватање човека као и сваког другог грешника, а сасвим неправославно уздизање и прихватање тог греха.

Сваки однос мимо брачног односа мужа и жене је грех. Тачка.

Људи чине грех из разних разлога, неке разумемо, неки су нам ближи неки даљи, али све је то мимо брака грех.

Исто као све приче емотивно незрелих "ја је волим и зато ћу да се кексам", а до брака не долази исте су приче "ја га волим и ми смо хомосексуалци али ето савремени православци немају ту ширину да нас прихвате".

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Сви ми за нешто мислимо да је наша природа, да без тога не можемо, да је то просто тако и шта сад.

А суштина је да само без Христа не можемо и да све оно што сада мислимо да је наша природа је наша пала природа и да не можемо једноставно да се препустимо и кажемо "ја сам такав какав сам а ти Христе види шта ћеш са мном".

Црква је рекла шта је сматрала да треба и ту се прича о томе како је то природно стога похвално завршава.

Једно је неслагање са начином на који други људи дискриминишу другачије од себе, једно је прихватање човека као и сваког другог грешника, а сасвим неправославно уздизање и прихватање тог греха.

Људи чине грех из разних разлога, неке разумемо, неки су нам ближи неки даљи, али све је то мимо брака грех.

Исто као све приче емотивно незрелих "ја је волим и зато ћу да се кексам", а до брака не долази исте су приче "ја га волим и ми смо хомосексуалци али ето савремени православци немају ту ширину да нас прихвате".

Crkva je rekla sta je smatrala da treba? Pa realno Crkva je malo rekla po ovom pitanju, kao i po mnogim drugom, ali ako se misli da je to dovoljno, onda slobodno mogu zatvoriti sva pitanja na koja nemaju odgovor jer je sve jasno i nema potrebe za bilo kakvim objasnjenjem.
Подели на овим сајтовима

Pa ne mora to da nam se svidja :) Ne svidja se ni meni mnogo toga, omilela mi moja grsna priroda :)))

Al sustinski, rekla nam je vako, greh je van braka koji je odnos muza i zene. 

E pa sad sto je to nama svima tesko, to je do nas.

Ona kao zivi organizam moze da nam pomogne u tome "kako", kao sto pomaze svim gresnicima tj svim ljudima generalno da se bore s grehom i to "kako" se menja tokom vremena, nije ono ucrtano za vjeki...

Ali to je isto kao da piroman kaze meni je paljenje u krvi, il lopov da mu je kradja...i nepokajanim bludnicima svih vrsta je to u krvi.

Nema tu neke razlike medju nama svako od nas se sa svojim grehom bori kako zna i ume.

Al reci da to nije greh vec je problem nas raslabljenih.

Brate greh je, ko sto je prejedanje greh ili slavoljublje greh, ili koristoljublje ili uninije ili sta sve ne...

Подели на овим сајтовима

Pa ne mora to da nam se svidja :) Ne svidja se ni meni mnogo toga, omilela mi moja grsna priroda :)))

Al sustinski, rekla nam je vako, greh je van braka koji je odnos muza i zene. 

E pa sad sto je to nama svima tesko, to je do nas.

Ona kao zivi organizam moze da nam pomogne u tome "kako", kao sto pomaze svim gresnicima tj svim ljudima generalno da se bore s grehom i to "kako" se menja tokom vremena, nije ono ucrtano za vjeki...

Ali to je isto kao da piroman kaze meni je paljenje u krvi, il lopov da mu je kradja...i nepokajanim bludnicima svih vrsta je to u krvi.

Nema tu neke razlike medju nama svako od nas se sa svojim grehom bori kako zna i ume.

Al reci da to nije greh vec je problem nas raslabljenih.

Brate greh je, ko sto je prejedanje greh ili slavoljublje greh, ili koristoljublje ili uninije ili sta sve ne...

Problem je sto niko ne moze da objasni zasto je to grijeh, ako se iz tog odnosa moze razviti ljubav.

Подели на овим сајтовима

Crkva je rekla sta ima pre 2000 godina . Koliko danas vise znamo o ljudskoj prirodi , o psihi i telu nego ljudi pre 1500, 2000 godina? Stvari koje su pricali su takodje bile pod uticajem kulture u kojoj su ziveli, ne retko politike  i nacina zivota a to se i te kako promenilo u poslednjih 2000 godina. Danas znamo neuporedivo vise u svim oblastima i svet vidimo i dozivljavamo drugacije . Zivimo drugacije , sa cudima koja su nezamisliva za ljude prethodnih vekova . Neke stvari jednostavno ne mozemo da zanemarimo ili ne obracamo paznju na njih jer danas znamo vise i shodno tom znanju bi trebali da budemo bolji jer imamo vise mogucnosti da takvi budemo ,da razumemo ono sto ljudi proslih vekova nisu mogli . Bog je stvorio sve pa i homoseksualce , mi ne znamo zasto ali sigurno je da Bog ne pravi greske. Nije nase da sudimo nego da se potrudimo da sto vise i sto bolje razumemo , jer sto vise znamo to ce nam biti teze da osudjujemo .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pitanje je sta je ljubav, znas tu je caka.

Ono sto mi mislimo da je ljubav cesto nema veze s ljubavlju.

Hrista ok, zanima i kako mi zivimo ovde, ali poenta naseg zivota na zemlji nije da budemo ususkani u ljubavi ovde, nego da budemo sa Hristom.

I gleda nas iz te perspektive.

Mi kad tako postavimo stvari imamo odgovor - ko voli vise majku ili oca vise nego mene nije mene dostojan, a zamisli tek "ali ja volim njega\nju", "kako ja da zivim bez nje\njega".

U takvom odnosu nema mesta za Hrista niti ima poverenja u Hrista, samim tim da li to moze zaista biti ljubav?

Hriscanstvo nas uci da ljubav nisu zmarci u stomaku, da je ljubav i stvar izbora, da nam ne treba druga polovina da bismo bili celi i potpuni nego da smo mi sami za sebe celi i potpuni i vredni i dovoljni, ali da zelimo sebe da podelimo s nekim. Tako i ovo ako nekom treba covek il zena da bi se ostvario kao covek, on nema problem sa tim sto mu pera mika laza kazu da je to greh, nego sto on sam ima pogresno uverenje da nije potpun dok se ne ostvari u seksualnoj vezi sa istim polom ili suprotnim polom.

Isti problem takve vrsta nezrele ljubavi imaju i heteroseksualci, koji veruju u neku romantizovanu verziju princa na belom konju ili savrsene princeze koji ce im doneti ljubav, spokoj, srecu, blagostanje... E samo jos kad bi imali tu mr\s savrsenu sve bi bilo na svom mestu. Ne videci da ce biti podjednako nesrecni ma ko da je pored njih dok god u samima sebi se nisu s Bogom pomirili.

Isto i homoseksualci, mogu biti i tuzni i ljuti i svakakvi, ali ako kazu - ali ja njega toliko volim da ako nisam s njim ja cu umreti, to nije zrela ljubav odraslog coveka, totalno je nebitno da li je homoseksualna il heteroseksualna.

Подели на овим сајтовима

Pitanje je sta je ljubav, znas tu je caka.

Ono sto mi mislimo da je ljubav cesto nema veze s ljubavlju.

Hrista ok, zanima i kako mi zivimo ovde, ali poenta naseg zivota na zemlji nije da budemo ususkani u ljubavi ovde, nego da budemo sa Hristom.

I gleda nas iz te perspektive.

Mi kad tako postavimo stvari imamo odgovor - ko voli vise majku ili oca vise nego mene nije mene dostojan, a zamisli tek "ali ja volim njega\nju", "kako ja da zivim bez nje\njega".

U takvom odnosu nema mesta za Hrista niti ima poverenja u Hrista, samim tim da li to moze zaista biti ljubav?

Hriscanstvo nas uci da ljubav nisu zmarci u stomaku, da je ljubav i stvar izbora, da nam ne treba druga polovina da bismo bili celi i potpuni nego da smo mi sami za sebe celi i potpuni i vredni i dovoljni, ali da zelimo sebe da podelimo s nekim. Tako i ovo ako nekom treba covek il zena da bi se ostvario kao covek, on nema problem sa tim sto mu pera mika laza kazu da je to greh, nego sto on sam ima pogresno uverenje da nije potpun dok se ne ostvari u seksualnoj vezi sa istim polom ili suprotnim polom.

Isti problem takve vrsta nezrele ljubavi imaju i heteroseksualci, koji veruju u neku romantizovanu verziju princa na belom konju ili savrsene princeze koji ce im doneti ljubav, spokoj, srecu, blagostanje... E samo jos kad bi imali tu mr\s savrsenu sve bi bilo na svom mestu. Ne videci da ce biti podjednako nesrecni ma ko da je pored njih dok god u samima sebi se nisu s Bogom pomirili.

Isto i homoseksualci, mogu biti i tuzni i ljuti i svakakvi, ali ako kazu - ali ja njega toliko volim da ako nisam s njim ja cu umreti, to nije zrela ljubav odraslog coveka, totalno je nebitno da li je homoseksualna il heteroseksualna.

Pa ne znam, pogledaj na netu homosexualni par( crnci, zgodnu momci) usvojili tri djevojcice i odnos koji oni kaju izmedju sebe i prema djeci ja bih nazvao ljubavlju, ne znam kako ti Jeco to zoves.
Подели на овим сајтовима

Crkva je rekla sta ima pre 2000 godina . Koliko danas vise znamo o ljudskoj prirodi , o psihi i telu nego ljudi pre 1500, 2000 godina? Stvari koje su pricali su takodje bile pod uticajem kulture u kojoj su ziveli, ne retko politike  i nacina zivota a to se i te kako promenilo u poslednjih 2000 godina. Danas znamo neuporedivo vise u svim oblastima i svet vidimo i dozivljavamo drugacije . Zivimo drugacije , sa cudima koja su nezamisliva za ljude prethodnih vekova . Neke stvari jednostavno ne mozemo da zanemarimo ili ne obracamo paznju na njih jer danas znamo vise i shodno tom znanju bi trebali da budemo bolji jer imamo vise mogucnosti da takvi budemo ,da razumemo ono sto ljudi proslih vekova nisu mogli . Bog je stvorio sve pa i homoseksualce , mi ne znamo zasto ali sigurno je da Bog ne pravi greske. Nije nase da sudimo nego da se potrudimo da sto vise i sto bolje razumemo , jer sto vise znamo to ce nam biti teze da osudjujemo .

Vi pricate stalno o nekim krajnostima, pa jednu krajnost branite drugom..

Ko prica o osudi?

Ja sam odavno vec na ovoj temi rekla sta mislim o homoseksualcima i svim tim osudama, i ja jesam da se mnogo toga promeni sa drustvenog stanovista, ali to je drustveni i da kazem dusevni problem.

Mi volimo da se igramo bacanja kamena s ramena vise nego leba da jedemo, to sve stoji.

I pozvani smo da ne osudjujemo i da prihvatamo coveka i da ga volimo i svasta nesto.

Ali iritira to pozivanje na relativizaciju.

Greh je, prosto kao sto je mnogo toga greh, a to sto smo mi takvi da ne mozemo da se izborimo s tim i to nam tesko pada ne daje nam za pravo da kazemo da nije greh.

I ja sam pusac i ne kazem jaoj pa nema vezeeeeee, pa jaaaa sebe voliiim, pa vi mene ne razuuuuuuuuumeteeee i tako dalje.

Ne dizem prasinu oko toga prosto ali sigurno necu reci da je to "ma nema veze".

I sad trenutno je prica o tome "ma nema veze".

Ima veze, samo treba da naucimo da zivimo sa covekom, takvim kakav je. Gresan vaki naki i da ga ne osudjujemo jer smo svi isti, gresni i nikakvi, samo nam se dijagnoze razlikuju :)

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam, pogledaj na netu homosexualni par( crnci, zgodnu momci) usvojili tri djevojcice i odnos koji oni kaju izmedju sebe i prema djeci ja bih nazvao ljubavlju, ne znam kako ti Jeco to zoves.

Mnogo vrsta ljubavi postoje, ovo je pravoslavni forum pravoslavnih ljudi.

Ljubav je e ima dobar tekst od arhimandrita Andreja Konanosa ovde na forumu bas o tome sta je ljubav.

Ja pricam o ljubavi zrtvenoj koja vodi ka Hristu, ne o ljudskoj prijatnoj ljubavi tj osecanju.

Ti mi navodis primer nepoznatih ljudi koje gledas iz medija.

Pa cekaj, to je isto kao da navodis primer pljuvacine iz medija, sve je to debelo relativno, nit ih poznajes nit znas celu pricu, nit znas pozadinu price...

Mnogo toga se pise po novinama. Zasto bih im ja verovala? Il bilo ko?

Ja tako mogu tebi sijaset onih pljuvackih koji osudjuju homoseksualce i svedocenja dece iz takvih brakova koji govore o nekim perverzijama...al pravo da ti kazem men' to ne zanima. Mislim kao sto ima placenih pljuvanja tako ima i hvaljenja, to nije merilo nicega.

Pri tom pricamo o homoseksualnom osnosu a ne o roditeljstvu...

A tu tek ima da se pise, o roditeljstvu kao takvom, koliko je to klizav i zahtevan teren, i kad dete ima mamu i tatu...i sta je cilj vaspitanja i tako u nedogled.

A ti to sve stavio u jednu korpu - e video sam slatki su mi i onda to automatski znaci da su divni.

Pa toga nema ni u ekonomiji :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...