Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Nema leka, samo borba da se ne potone, nesto slicno kao i tvoja borba

Zato i velim: Nauci me, Boze, da trpim i borim se.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

No, i to što kažeš, imaš Recht, kod nas bi se sem tam neki takav i našao i kad ne baš iza svakog ćoška.

http://www.srednja.hr/Novosti/Svijet/Don-Gallo-Svecenik-koji-pusi-hasis-i-podrzava-gay-zajedicu

A nisi prvi ni jedini na svijetu s takvim problemom, moraćeš stat u red:

http://www.telegraf.rs/vesti/1422276-ispovest-gej-popa-kako-sam-skinuo-mantiju-i-priznao-da-sam-homoseksualac-foto

:D

Dzaba,crkva za takve popove govori da su zalutali

Подели на овим сајтовима

Nemogu svesno ulaziti u greh za koji ne vidim da je greh a tako pise u Bibliji.i svesno me to jede iznutra sto mozak kaze da je greh a srce ne misli tako.Nadam se da me sad razumes

Ja tebe odlično razumem šta pišeš ali ti ne razumeš mene.

Isus Hristos je došao da oprosti sve grehove. Isus Hristos je uzeo grehe na sebe, dakle upravo zbog te pale prirode čoveka, jedini način je bio u tom momentu, da grehe svekolikog čovečanstva, osim hule na Duha Svetoga, uzme na sebe i založi svoje Telo i svoju Krv, za oprost i život večni.

Dakle tada su grehovi bili i danas su između ostalog i laž i lažno svedočenje i lažno predstavljanje i ubistva i blud i homoseksulalizam i svi mogući poznati i nepoznati gresi koje čovek može da učini. Bog oprašta iako zna da se grehovi kod čoveka upravo zbog pale prirode ponavljaju,obnavljaju sve do same telesne smrti.

Sve te grehe je Hristos uzeo na sebe, ne da nas kažnjava no da nas oslobodi robstva pale prirode, u koju zamisli spada i homoseksualizam, te nas podigne u obećanju carstva budućeg veka, gde ćemo svi ući po milosti Njegovoj a ne po nečinjenju ili činjenju greha.

Treba se čuvati grehova ali ne treba lagati da čovek može da se oslobodi svih grehova te naše pale prirode. I svetitelji su činili grehove sve do svoje smrt razumeš? 

Razumi sada dve najvažnije zapovesti:

-Nemoj imati drugih Bogova osim mene. (pa čak i po cenu da ti i sveštena lica kažu da nisi dostojan Boga)

-Druga zapovest glasi: ljubi bližnjeg svoga (pa čak i po cenu da se nekome gadiš)

Moli se.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Vinke, mislim da je jako bitno da nađeš nekog duhovnika s kojim ćeš moći da budeš otvoren. Trvenje u sebi nije dobro. Treba nekako da pomiriš sve to u sebi, da se pomiriš sa sobom, prihvatiš sebe, i onda lakše možeš dalje.

Kažeš da si dugo godina to potiskivao, i da u jednom momentu više nisi mogao, to je zapravo očekivano, jer psiha je kao opruga, što više guraš u jednu stranu ona će se silovito osloboditi u suprotnu. Hoću da kažem da od potiskivanja i negiranja nema ništa.

Već tako je kako je, trudiš se u životu koliko možeš, a Gospod će učiniti ostalo.

I nemoj se svakome otvarati, ni iz inata, neki jedva čekaju žrtvu, da nahrane svoju duševnu prazninu.

Neki naročiti savet u vezi toga kako da pomiriš svoju seksualnost sa duhovnošću, ja ne umem da ti dam. Zato kažem pričaj sa nekim duhovnikom, a možda i mi možemo da preporučimo nekoga

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ja tebe odlično razumem šta pišeš ali ti ne razumeš mene.

Isus Hristos je došao da oprosti sve grehove. Isus Hristos je uzeo grehe na sebe, dakle upravo zbog te pale prirode čoveka, jedini način je bio u tom momentu, da grehe svekolikog čovečanstva, osim hule na Duha Svetoga, uzme na sebe i založi svoje Telo i svoju Krv, za oprost i život večni.

Dakle tada su grehovi bili i danas su između ostalog i laž i lažno svedočenje i lažno predstavljanje i ubistva i blud i homoseksulalizam i svi mogući poznati i nepoznati gresi koje čovek može da učini. Bog oprašta iako zna da se grehovi kod čoveka upravo zbog pale prirode ponavljaju,obnavljaju sve do same telesne smrti.

Sve te grehe je Hristos uzeo na sebe, ne da nas kažnjava no da nas oslobodi robstva pale prirode, u koju zamisli spada i homoseksualizam, te nas podigne u obećanju carstva budućeg veka, gde ćemo svi ući po milosti Njegovoj a ne po nečinjenju ili činjenju greha.

Treba se čuvati grehova ali ne treba lagati da čovek može da se oslobodi svih grehova te naše pale prirode. I svetitelji su činili grehove sve do svoje smrt razumeš? 

Razumi sada dve najvažnije zapovesti:

-Nemoj imati drugih Bogova osim mene. (pa čak i po cenu da ti i sveštena lica kažu da nisi dostojan Boga)

-Druga zapovest glasi: ljubi bližnjeg svoga (pa čak i po cenu da se nekome gadiš)

Moli se.

znam za takvo tumacenje kao sto ti kazes,imam druga protestanta iz nemacke koji je gey i on isto govori,pa nisam hteo bas veliku paznju dati tom savetu jer je protestant a ja koliko toliko zelim da se drzim pravoslavlja

Подели на овим сајтовима

Doibro je to  Иван ♪♫ napisao, moj profesor fizike je stalno govorio "i najgora knjiga je bolja od najbolje teke" i toga što si mi (ne)stignemo zapisat  na časovima fizike ili na "lekcijama života", svejedno.  Tim prije to vrijedi u duhovnom životu. I "najgori" duhovnik je bolji od najboljeg automake, uradim to ja sam i sličnih sistema i improvizacija. Pa ni doktori se u ozbiljnijim bolestima i slučajevima ne liječe sami iako imaju i zvanje i diplomu i školu na to. Kad obole od raka i sl. hodaju isto ko i svi ostali pacijenti drugim doktorima. Isto tako i sveštenici i duhovnici, niko nije duhovnik samom sebi i ne ispovijeda i ne razrješuje sam sebe od grijeha, taman posla. I oni hodaju drugima. U tvom slučaju je sasvim opravdano izabrat si što boljeg duhovnika i birat si ga sve dok ga ne nadješ. to ne bih smatrao za nadstandard ili neki luxus. Ko traži naći će, ko kuca otvoroće mu se!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ovaj mladenec sa takmičenja Československo traži superstar bi najvjerovatnije

onu tu neku tabletu popio trenutno ili sam izmislio da to može i toga je u stanju.

Kad čovjek izfgleda i ponaša ovako, to je teško, šta tek reći onda o takvima

koji tako uopšte ni izbliza a ni izdaleka ne izgledaju, ne govore falsetom i nisu isfeminizovani.

A samo još recite da to nije urodjeno i da si je on taj dole mogao izabrat to kako sad izgleda, jašta radi.

To je baš mogaö i izabrao si, njemu sigurno bude uživancija da mu nadobudni mladenci pišu piod videom IDIOT.

Naravno da nisu svi gayevi takvi "u osmicu" smotani, mnogi izgledaju normalno, tim je to samo gore po njih.

CZE - Karel Vitner - Superstar 2006 - IDIOT

Ovi mladenci opet s druge strane ne izgledaju kao taj gore, prije normalno i hetero, sve kako treba ali ....

Rusko má talent, stupid russian talent

Подели на овим сајтовима

znam za takvo tumacenje kao sto ti kazes,imam druga protestanta iz nemacke koji je gey i on isto govori,pa nisam hteo bas veliku paznju dati tom savetu jer je protestant a ja koliko toliko zelim da se drzim pravoslavlja

Slusaj me Vinke,ja nisam protestant,niti zagovaram valjanje u grehu. Ja ne tumacim Isusa Hrista, vec ti govorim sta je Hristos uradio.

Hristos je oprostio i uzeo sve grehe na sebe,jer sam covek nije mogao u paloj prirodi pobediti greh.

Greh svi cinimo i danas i sutra i sve do telesne smrti.Ja sam hteo bratski da te posavetujem, da sebe ne osudjujes i ne padnes u ocaj i depresiju, vec da na miru razmislis i u miru se molis Isusu Hristu,onako kako ga ispoveda Pravoslavna Crkva.

Hteo sam da ti bratski predocim, da tvoji grehovi nisu ni manji ni veci od ostalog covecanstva, kako bi ti kupio mir za molitvu jer verujem da se samo tako moze doci do odgovora a ne da te neko blagosilja carobnim stapicem, ma iz koje Crkve on bio.

Ja razdvajam homoseksualnost od homoseksualizma, sto ocigledno nisi primetio.

Moli se.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Или да се пресели у Чешку. :)

Da, to bi mogao, ali ne samo zbog toga, tu ima stvari poslije kojih se ne bi vratio,

pored kojih bi zaboravio od čega je pobjegao i na šta je zaboravit htio, hahahaha!

https://goo.gl/1B6ZWz

Подели на овим сајтовима

Apostol upoznavsi pored Hrista svoju palu prirodu, pitao je Bogocoveka koliko puta u toku dana smem da pogresim a da mi ti to ne uzmes za zlo i da mi oprostis?

7x77 puta mu odgovara Hristos.

Jedinu istinsku komunikaciju sa Bogom, ces ostvariti molitvom i ne postoji filosofski ni duhovni savet koji bi to zamenio. Ne postoji ni tumacenja, niti drugojacije ispovedanje,niti ucenje, koje bi moglo zameniti molitvu. 

Moli se.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Slusaj me Vinke,ja nisam protestant,niti zagovaram valjanje u grehu. Ja ne tumacim Isusa Hrista, vec ti govorim sta je Hristos uradio.

Hristos je oprostio i uzeo sve grehe na sebe,jer sam covek nije mogao u paloj prirodi pobediti greh.

Greh svi cinimo i danas i sutra i sve do telesne smrti.Ja sam hteo bratski da te posavetujem, da sebe ne osudjujes i ne padnes u ocaj i depresiju, vec da na miru razmislis i u miru se molis Isusu Hristu,onako kako ga ispoveda Pravoslavna Crkva.

Hteo sam da ti bratski predocim, da tvoji grehovi nisu ni manji ni veci od ostalog covecanstva, kako bi ti kupio mir za molitvu jer verujem da se samo tako moze doci do odgovora a ne da te neko blagosilja carobnim stapicem, ma iz koje Crkve on bio.

Ja razdvajam homoseksualnost od homoseksualizma, sto ocigledno nisi primetio.

Moli se.

ok izvini ako sam te necim uvredio ali tako mi se ucinilo.shvacam ali ne shvacam razliku izmedju homoseksualnost od homoseksualizma

Подели на овим сајтовима

ok izvini ako sam te necim uvredio ali tako mi se ucinilo.shvacam ali ne shvacam razliku izmedju homoseksualnost od homoseksualizma

Ne nisi me uvredio, samo ne znam kako sve ovo sto imam da ti kazem povezujes sa protestantima.

Ja jesam na ivici zileta ali ne pritiskam jako ni na jednu stranu. Mnogi bi ako me ne procitaju dva puta optuzili da sirim homoseksualizam a ne da ustvari imam razumevanja za homoseksualnu prirodu i krst koja ona nosi sama po sebi.

Evo pokusacu da zatvorim svoje reci sa onim savetima koje sam ti dao a to je, da se neprestano molis, ma sta ti drugi ljudi pricali i ukazivali. Ja ne umem da budem unutar tvog organizma i znam sta je homoseksualna priroda ali umem da svedocim i znam, da dok god imas mira i mirne savesti, da stanes sa strahopostovanjem pred Ikonom Boga zivoga i usrdno i iskreno se molis, ti si onda na pravom putu i ne sme niko ama bas niko da ti svedoci drugacije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...