Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Lijepo zvuči, sa stanovišta psihologije. Razumljivo je da će mlad čovjek zastupati nekakvo stanovište oslobođene seksualnosti, prirodno je to. Za vjerujućeg pravoslavca, Hristos nije 'divan lik'. Pravoslavlje nema ništa sa hipi rajevima.  "Velika ljubav zbog koje se mnogo prašta' je ponajmanje erotska ljubav. To će biti prije neka ljubav čista od požude i zavisnosti, odricateljna, žrtvena. 

Ljubav o kojoj je ap. Pavle govorio takođe nije to. Naročito ne kako je izložio u Korinćanima prva, na šta si aludirao. Naprotiv, on tu kaže: "Ljubav ne traži svoje, ne čini što se ne pristoji, ne raduje se nepravdi, a raduje se istini". 

kod mene nije erotska ljubav,nego zaljubljenost,volim ga kao osobu a ne seksualni predmet

Подели на овим сајтовима

@@Vinke,

ако је истина све ово што си написао (извини за сумњу, ипак је ово интернет), теби брате свака част, овакву борбу може да води само јака личност, помолићу се да из ње изађеш као победник.

naravno da je istina,ove pisem zato sto nemam kome da se poverim,partneru da kazem ovakve stvari mislice da ga ostavljam,ali eto od svih vasih komentara zakljucio sam da sebe  nesmem zbog toga sto jesam smatrati greskom prirode i velikim gresnikom jer bi me to  samo dovello do ludila i ocajanja,moje misljenje je bilo takvo i ranije,samo nesigurno.popovima vise moju licnost necu ispovedati jer sam jednom zbog toga pao u ocaj,zabranio mi je pricest,ok..ako ne zasluzujem pricest,moj greh sto se jace nisam borio,ako zasluzujem pricest u borbi,i padanju onda se zna ciji je to greh,i to "padanje"mnogi ljudi pogresno shvataju,kao ako padnem jednom,xe kako jednom,to je isto kao kad bi bio samo jednom sa tipom koga neznam,za zenske kazu sda je kurva,ne ja takvo padanje nisam nikad imao,ako sam ikad pao to je sad,2 godine veze,znaci 2 godine padam,za padanje na jednu noc nisam nikad bio pristalica niti cu,mada te nekad povuce ali se tog osecaja mozes otresti jer ne zelis da budes kurva ili sta li vec

Подели на овим сајтовима

Што се тиче твог проблема са хомосексуалношћу, пре свега да буде јасно да нема разлике између тога и хетеросексуалности, тако да та твоја борба нимало није другачија од моје и борбе Лепог са својом сексуалношћу. Додуше Лепи се баш нешто и не бори судећи по оним темама. 

Тако да једини вишак терета што имаш на својим плећима јесте онај што су га други ставили, дакле друштво и конзервативна средина у којој има и разних попа што воле да моралишу. 

Ако узмеш ово горе што написах Лепом, сексуалност каква год да је није нужно лоша. Ако си ти срећан, ако не мрзиш никога,  не завидиш, ниси бесан,  ниси депресиван по цео дан, ниси мрачњак, намћор, већ лик који би скочио у воду за другога, који тежи томе да допринесе нечему и некоме, ради на томе да другима буде боље, да су други срећни, ако волиш, онда та твоја сексуалност није никакав проблем. Већи си хришћанин него што мислиш, већи и од ових хетеросексуалних ма шта год они причали. 

Ако ти због своје сексуалности мрзиш сваког ко те увреди, понизи због тога какав си, бесан си на људе, очајан, онда имаш већи проблем са тим него са својом сексуалношћу. И то ти је већи грех него хомосексуалност. 

Тако да ради на томе да никога не мрзиш, да се не љутиш, не завидиш, да опростиш свакоме и да волиш, а не на томе да победиш своје хомосексуалне склоности које вероватно нећеш никад и то ће те још више уништити и можда ћеш бити несрећнији. Ако волиш мушкарце, воли шта да се ради, и ја волим жене, па која је разлика? Гледано у томе којим се мотивима водимо никаква. 

sad cete pomisliti da lazem ili neznam ni ja sta,ali stvarno nikoga ne mrzim,za bozic sad osobe koje su se naljutile na mene iz nekih razloga sto smatram da sam pravilno uradio,zvao sam ih i isao na ;pomirenje,oni sto nisu hteli da se pomire je njihova stvar,e sto se depresivnosti tice u nju jesam upao osudom moje licnosti prvenstveno zbog popa koji nije hteo da me pricesti i stava SPC prema ljudima kao sto sam ja pijem antidepresive,jer kum kad mi je umro,jos vise sam se priblizio crkvi i tad nastaje ovaj problem zbog koga sam najvise u depresiji i naravno kao i svaki od vas ponekad gubim veru,ali mi se tako i vraca ali odem u crku ali ne tako cesto jer znam njen stav prema meni,nije da ne odem ali redje,sa ocem sam stalno u kontaktu i za svako pitanje o veri sem ovoga sto sam ja interesujem se kod njega,zovem ga,on me posavetuje,jedan divan odnos i jako dobar covek ali njemu na ispovesti nisam rekao moj problem nego samo da se ne mogu pricestiti,tj imam epitimiju od drugog svestenika jer znam sta bi mi i on rekao a ne zelim da kvarim odnos sa njim ili da zbog toga ne odem u crkvu

Подели на овим сајтовима

naravno da je istina,ove pisem zato sto nemam kome da se poverim,partneru da kazem ovakve stvari mislice da ga ostavljam,ali eto od svih vasih komentara zakljucio sam da sebe  nesmem zbog toga sto jesam smatrati greskom prirode i velikim gresnikom jer bi me to  samo dovello do ludila i ocajanja,moje misljenje je bilo takvo i ranije,samo nesigurno.popovima vise moju licnost necu ispovedati jer sam jednom zbog toga pao u ocaj,zabranio mi je pricest,ok..ako ne zasluzujem pricest,moj greh sto se jace nisam borio,ako zasluzujem pricest u borbi,i padanju onda se zna ciji je to greh,i to "padanje"mnogi ljudi pogresno shvataju,kao ako padnem jednom,xe kako jednom,to je isto kao kad bi bio samo jednom sa tipom koga neznam,za zenske kazu sda je kurva,ne ja takvo padanje nisam nikad imao,ako sam ikad pao to je sad,2 godine veze,znaci 2 godine padam,za padanje na jednu noc nisam nikad bio pristalica niti cu,mada te nekad povuce ali se tog osecaja mozes otresti jer ne zelis da budes kurva ili sta li vec

Izvini što upadam ovako bez predstavljanja, no, možda ti pomogne ovo da se tako i toliko ne trapiš:

%E2%80%8Bpharmaceutical-researcher-creat

Kad bi jedna od ovih tableta bila takva i imala takav terapeutski efekt da bi liječila gayeve

i lesbe i vraćala im hetero orijentaciju da li bi je bez ikakvih daljih razmišljanja odmah popio?

Ako bi onda nemaš za šta da se dalje osudjuješ!

Ko sudi nek si nadje tabletu Božije Prozretelnosti!

Подели на овим сајтовима

Izvini što upadam ovako bez predstavljanja, no, možda ti pomogne ovo da se tako i toliko ne trapiš:

%E2%80%8Bpharmaceutical-researcher-creat

Kad bi jedna od ovih tableta bila takva i imala takav terapeutski efekt da bi liječila gayeve

i lesbe i vraćala im hetero orijentaciju da li bi je bez ikakvih daljih razmišljanja odmah popio?

Ako bi onda nemaš za šta da se dalje osudjuješ!

Ko sudi nek si nadje tabletu Božije Prozretelnosti!

Naravno da bi je popio,jer i pored toga sto jesam,zelim decu,zelim porodicu,zavidim heteroseksualcima sto to sebi mogu da ostvare i da zive u takvoj za mene blagodati,mislim da nebi bilo srecnijeg coveka od mene,o tome razmisljam stalno i kad god razmisljam,evo i sad krenu mi suze i jako sam tuzan...pored pokojnog kuma tj njegovih malisana,ljubav koju prema njima osecam je nenormalno velika,bez razmisljanja  bi dao zivot za njih,ako njih toliko volim,koliko bih voleo svoju decu,koliko bi me to ucinilo srecnim u zivotu,a tu srecu sebi ne mogu da priustim.Sam po sebi sam tuzan uvek bio sto sam to sto jesam bas iz ovih razloga a jos i osudjivanje,prica sa tim popom sto mi je dao epitimiju me gurnulo jos dublje u tugu,kajanje.kidanje samog sebe.po prirodi sam lakoveran,mozda sam sam sebe doveo u takvo stanje shvacajuci svaki savet od popa ili vas ovde koji imaju sta da mi kazu veoma ozbiljno,jednostavno nemam svoj stav,znam sta zelim i rekao sam ali to mi je nemoguce....zelim samo sto pre da izadjem iz ovakvog mog psihickog stanja i da zivim koliko toliko normalno sa ovim sto jesam.ljubav mog partnera me drzi i svaka prica sa njim ili samo kad sedim pored njega donosi mi mir i odsustvo ovakvih misli kakve imam,jer stvarno da mi nije njega neznam kako bih sve podnosio,ali pocecu ili bolje receno probati izgraditi svoj stav prema meni na osnovu vasih prepiski ovde.hvala vam svima na iskrenom misljenju.

Подели на овим сајтовима

Naravno da bi je popio,jer i pored toga sto jesam,zelim decu,zelim porodicu,zavidim heteroseksualcima sto to sebi mogu da ostvare i da zive u takvoj za mene blagodati,mislim da nebi bilo srecnijeg coveka od mene,o tome razmisljam stalno i kad god razmisljam,evo i sad krenu mi suze i jako sam tuzan...pored pokojnog kuma tj njegovih malisana,ljubav koju prema njima osecam je nenormalno velika,bez razmisljanja  bi dao zivot za njih,ako njih toliko volim,koliko bih voleo svoju decu,koliko bi me to ucinilo srecnim u zivotu,a tu srecu sebi ne mogu da priustim.Sam po sebi sam tuzan uvek bio sto sam to sto jesam bas iz ovih razloga a jos i osudjivanje,prica sa tim popom sto mi je dao epitimiju me gurnulo jos dublje u tugu,kajanje.kidanje samog sebe.po prirodi sam lakoveran,mozda sam sam sebe doveo u takvo stanje shvacajuci svaki savet od popa ili vas ovde koji imaju sta da mi kazu veoma ozbiljno,jednostavno nemam svoj stav,znam sta zelim i rekao sam ali to mi je nemoguce....zelim samo sto pre da izadjem iz ovakvog mog psihickog stanja i da zivim koliko toliko normalno sa ovim sto jesam.ljubav mog partnera me drzi i svaka prica sa njim ili samo kad sedim pored njega donosi mi mir i odsustvo ovakvih misli kakve imam,jer stvarno da mi nije njega neznam kako bih sve podnosio,ali pocecu ili bolje receno probati izgraditi svoj stav prema meni na osnovu vasih prepiski ovde.hvala vam svima na iskrenom misljenju.

Samo pripazi na to da ne miješaš svoj stav sa zakonima i kanonima Crkve, epitimija je ok, od pričešća nisu udaljavani, odlučivani samo takvi kao ti već i onakvi hetero, "normalni" rekli bismo koji van crkvenog braka sexualno opšte. Tvoj stav ili stanje, njihov stav ili stanje je jedna stvar a Crkva i njena pravila druga, potrebno je poznavati sebe ali isto tako poštovati stav Crkve ma kakav on bio po nekog od nas lično i činio nam se "unfriendly" i tvd za naš pojam. Za iznimke od svega toga je "zadužen" i ovlašćen samo Bog i niko ti ne može umjesto njega reći kako će to biti na kraju s tobom ili s bilo kim drugim, glavno budi iskren prema sebi i prema drugima, poštuj sebe, druge i Crkvu. Crkva je Crtkva grješnika a postoji takodjer i ispovijest ili ispovijed grijeha.

Подели на овим сајтовима

Samo pripazi na to da ne miješaš svoj stav sa zakonima i kanonima Crkve, epitimija je ok, od pričešća nisu samo udaljavani, odlučivani takvi kao ti već i onakvi hetero, "normalni" rekli bismo koji van crkvenog braka sexualno opšte. Tvoj stav ili stanje, njihov stav ili stanje je jedna stvar a Crkva i njena pravila druga, potrebno je poznavati sebe ali isto tako poštovati stav Crkve ma kakv on bio po nekog od nas lično "unfriendly" i tvd za naš pojam. Za iznimke od svega toga je "zadužen" i ovlašćen samo Bog i niko ti ne može umjesto njega reći kako će to biti na kraju s tobom ili s bilo kim drugim, glavno budi iskren prema sebi i prema drugima, poštuj sebe, druge i Crkvu.

naravno da ostujeem crkvu i popove,jer kroz njih dolazimo do boga,mada crkvu gledam kao hram Boziji vece reci nemam da objasnim,a popovi su kao i mi gresni,mada ni jednom ne zamweram to,mi kao ljudi obicni koja iskusenja imamo,mogu tek da zamislim koliko njima djavo neda mira zato sro su se zavetovali Bogu.e sad kod poricesca,zivim u selu i svako svakog zna a takodje i taj pop koji mi je dao epitimiju cija je crkva u gradicu pored mene daju pricest ljudima koji varaju,mislim znaju da varaju zene a meni ne.nisam 100% siguran u to ali mala je sredina i svako svakog zna,posebno ako je pop u toj istoj crkvi vise godina.npr sto mi je ok,nas pop koji je"pekao" svoj zanat na Ostrogu je zeni koja je ispovedila abortus rekao da posti sredu i petak za decu  i pricestio je,i odlicno,nije je udaljio od crkve,a od mene se trazi kod tog drugog popa da se pokajem i ostavim svoj 'bludni" zivot da bih dobio pricest,samo mi nije objasnio kako da se pokajem...pricest mi je veoma vazna i da ostanem bez danasnjeg partnera neverujem da bih se pricestio ikad jer znam stav crkve a da se zakunem da ponovo necu pasti ne mogu,i tu bi pricest smatrao nedostojnim sto sam je uzeo,nemogu tako olako da je shvacam kao neki ljudi koji su svesni da nebi trebalo da je uzmu a uzimaju,je,ne osudjujem nikoga samo navodim primer,ali ok svako zna za sebe sta mu je najbolje

Подели на овим сајтовима

naravno da ostujeem crkvu i popove,jer kroz njih dolazimo do boga,mada crkvu gledam kao hram Boziji vece reci nemam da objasnim,a popovi su kao i mi gresni,mada ni jednom ne zamweram to,mi kao ljudi obicni koja iskusenja imamo,mogu tek da zamislim koliko njima djavo neda mira zato sro su se zavetovali Bogu.e sad kod poricesca,zivim u selu i svako svakog zna a takodje i taj pop koji mi je dao epitimiju cija je crkva u gradicu pored mene daju pricest ljudima koji varaju,mislim znaju da varaju zene a meni ne.nisam 100% siguran u to ali mala je sredina i svako svakog zna,posebno ako je pop u toj istoj crkvi vise godina.npr sto mi je ok,nas pop koji je"pekao" svoj zanat na Ostrogu je zeni koja je ispovedila abortus rekao da posti sredu i petak za decu  i pricestio je,i odlicno,nije je udaljio od crkve,a od mene se trazi kod tog drugog popa da se pokajem i ostavim svoj 'bludni" zivot da bih dobio pricest,samo mi nije objasnio kako da se pokajem...pricest mi je veoma vazna i da ostanem bez danasnjeg partnera neverujem da bih se pricestio ikad jer znam stav crkve a da se zakunem da ponovo necu pasti ne mogu,i tu bi pricest smatrao nedostojnim sto sam je uzeo,nemogu tako olako da je shvacam kao neki ljudi koji su svesni da nebi trebalo da je uzmu a uzimaju,je,ne osudjujem nikoga samo navodim primer,ali ok svako zna za sebe sta mu je najbolje

Подели на овим сајтовима

ali pocecu ili bolje receno probati izgraditi svoj stav prema meni na osnovu vasih prepiski ovde.hvala vam svima na iskrenom misljenju.

Nemoj nikada da pomisliš, da imaš veći problem, nego što to imamo mi!!!

Moli se. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

naravno da ostujeem crkvu i popove,jer kroz njih dolazimo do boga,mada crkvu gledam kao hram Boziji vece reci nemam da objasnim,a popovi su kao i mi gresni,mada ni jednom ne zamweram to,mi kao ljudi obicni koja iskusenja imamo,mogu tek da zamislim koliko njima djavo neda mira zato sro su se zavetovali Bogu.e sad kod poricesca,zivim u selu i svako svakog zna a takodje i taj pop koji mi je dao epitimiju cija je crkva u gradicu pored mene daju pricest ljudima koji varaju,mislim znaju da varaju zene a meni ne.nisam 100% siguran u to ali mala je sredina i svako svakog zna,posebno ako je pop u toj istoj crkvi vise godina.npr sto mi je ok,nas pop koji je"pekao" svoj zanat na Ostrogu je zeni koja je ispovedila abortus rekao da posti sredu i petak za decu  i pricestio je,i odlicno,nije je udaljio od crkve,a od mene se trazi kod tog drugog popa da se pokajem i ostavim svoj 'bludni" zivot da bih dobio pricest,samo mi nije objasnio kako da se pokajem...pricest mi je veoma vazna i da ostanem bez danasnjeg partnera neverujem da bih se pricestio ikad je znam stav 

Poštovat Crkvui znači poštovati ono što je Crkva preko svojih namjesnika, sveštenika i episkopa odredila tebi na popravljanje a ne obazirat se na ostale, njihove grijehe, epitimije i da li im je u nečem progledano kroz prste itd. Kad čuješ od svog duhovnika da se možeš pričestit onda je to na njegovu odgovornost, idi i pričesti se, kad ti to on brani onda nejdi na pričest, ispoštuj to. U svakom slučaju nadji si duhovnika za koga smatraš da će bolje razumjet tvoju takvu poziciju ako to taj kojeg imaš nije u stanju. Nije bitno koliko puta godišnje ili mjesečno mu ideš već to da bude upućen u  tvoj život, osjećaje, misli itd. a dalje ga potom ne mjenjaj bez razloga i velike potrebe. Slobodno si izaberi novog duhovnika ako misliš da bi ti to prospjelo u duhovnom životu, to nije nikakav grijeh a ni problem, problem je nemati duhovnika, tad se može reći da si u problemu kad ga nemaš nikakvog ili kad ga imaš takvog koji te "ne čuje" pa na kraju to izgleda kao da ga nemaš. Nikom danas nije lako kad su hrišćani, ni LGBT a ni hetero, tek da vidiš njihoviih grijeha i iskušenja. Oni još imaju pred Bogom odgovornost i za svoju djecu, barem se io tom ne moraš starat.

Подели на овим сајтовима

Nemoj nikada da pomisliš, da imaš veći problem, nego što to imamo mi!!!

Moli se. 

kako da ne pomislim kada ga imam,barem tako dugo mislim i tu moju misao neznam kako da izbacim kad znam lepo sta pise u Bibliji o tome i to me najvise muci.Nemogu da se promenim i odolim zovu prirode,kako je vecinom ovde tumacite "pale" i kad lepo pise da se zna sta me ceka

Подели на овим сајтовима

Poštovat Crkvui znači poštovati ono što je Crkva preko svojih namjesnika, sveštenika i episkopa odredila tebi na popravljanje a ne obizarat se na ostale, njihove grijehe, epitimije i da li im je u nečem progledano kroz prste itd. Kad čuješ od svog duhovnika da se možeš pričestit onda je to na njegovu odgovornost, idi i pričesti se, kad ti to on brani onda nejdi na pričest, ispoštuj to. U svakom slučaju nadji si duhovnika za koga smatraš da će bolje razumjet tvoju takvu poziciju ako to taj kojeg imaš nije u stanju. Nije bitno koliko puta godišnje ili mjesečno mu ideš već to da bude upućen u  tvoj život, osjećaje, misli itd. a dalje ga potom ne mjenjaj bez razloga i velike potrebe. Slobodno si izaberi novog duhovnika ako misliš da bi ti to prospjelo u duhovnom životu, to nije nikakav grijeh a ni problem, problem je nemati duhovnika, tad se može reći da si u problemu kad ga bnemaš nikakvog ili kad ga imaš takvog koji te "ne čuje"..

rekao sam tu da ne osudjujem sto daju pricest onima za koje svi znaju kakvi su,jer nisam cuo njegovu ispoved,ako je ispovedio.Duhovnik mi je taj nas pop iz sela koji je dosao iz Ostroga,samo mu nisam rekao zbog cega ne mogu da se pricestim jer je njegov stav isti verovatno kao i kod onog sto mi neda pricest dok se ne pokajem.Da mom duhovniku ponovo sve ispricam i da prolazim kroz sta sam prolazio kad sam to ispovedio,veruj mi da ne mogu,nemam snage ponovo prolaziti sve to,a znam da bi mi bilo ist,ako ne i gore,jer svi oni govore bori se,to mije i on rekao mada nezna koji je problem u pitanju

Подели на овим сајтовима

@@Vinke,

Оно што све време желим да ти кажем...Бога, и љубав Божију, нико никада никоме није мгао да забрани, осим сами себи, љегова доброта нема алтернативу. Не ускраћуј себе Богу, и пусти њега да одради своје. :)

Моли се. :)

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

kako da ne pomislim kada ga imam,barem tako dugo mislim i tu moju misao neznam kako da izbacim kad znam lepo sta pise u Bibliji o tome i to me najvise muci.Nemogu da se promenim i odolim zovu prirode,kako je vecinom ovde tumacite "pale" i kad lepo pise da se zna sta me ceka

Samo malo duže ostani na ovom forumu i biće ti jasnije.

Ajde sad da pokušam polako da ti objasnim.

Hristos nije došao da sudi palom čoveku, to moraš jasno da znaš, niti je došao da klasifikuje grehove, pa mu je neke lakše oprostiti a druge teže. Dakle greh je greh ma kakav on bio i nemoj da dozvoliš gledajući sa Hristove perspektive, da je sam Bog spreman da deli grehove na teže ili lakše prilikom svog opraštanja grehova i uzimanja svih grehova ljudskih na sebe, Dakle svima je isto, svi dobijaju oproštaj i svi dobijaju podjednako ispruženu ruku Hristovu koju je ispružio prema nama.

Da probam u jednoj rečenici, mada mi neki zameraju što to volim da učinim. Dakle Isus Hristos, Ovaploćeni Božanski Logos, prisnije rečeno Sin Božji, je tačno znao kad je došao na zemlju, kakvih sve grehova pala ljudska priroda ima, među njima je i homoseksualizam, kao nasleđeni greh ljudskog roda i nije ni veći ni manji, niti sam Hristos klasifikuje grehove kad ih oprašta.

Isus Hristos je došao da podigne palu ljudsku prirodu, ne tako da nas trenira kako da je savladamo, nego da uzme grehove na sebe i po milosti Njegovoj i Oca u Svetome duhu, svaki ljudski greh nasleđen ili novo stvoren oprosti i podigne palog čoveka u novom Adamu u vaskrslom Hristu.

Milost je Njegova ta koja nam sudi i mi ljudi smo dužni da budemo nemi posmatrači Njegove milosti a ne da uzimamo mi sud u ruke.

Moli se, neprekidno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Samo malo duže ostani na ovom forumu i biće ti jasnije.

Ajde sad da pokušam polako da ti objasnim.

Hristos nije došao da sudi palom čoveku, to moraš jasno da znaš, niti je došao da klasifikuje grehove, pa mu je neke lakše oprostiti a druge teže. Dakle greh je greh ma kakav on bio i nemoj da dozvoliš gledajući sa Hristove perspektive, da je sam Bog spreman da deli grehove na teže ili lakše prilikom svog opraštanja grehova i uzimanja svih grehova ljudskih na sebe, Dakle svima je isto, svi dobijaju oproštaj i svi dobijaju podjednako ispruženu ruku Hristovu koju je ispružio prema nama.

Da probam u jednoj rečenici, mada mi neki zameraju što to volim da učinim. Dakle Isus Hristos, Ovaploćeni Božanski Logos, prisnije rečeno Sin Božji, je tačno znao kad je došao na zemlju, kakvih sve grehova pala ljudska priroda ima, među njima je i homoseksualizam, kao nasleđeni greh ljudskog roda i nije ni veći ni manji, niti sam Hristos klasifikuje grehove kad ih oprašta.

Isus Hristos je došao da podigne palu ljudsku prirodu, ne tako da nas trenira kako da je savladamo, nego da uzme grehove na sebe i po milosti Njegovoj i Oca u Svetome duhu, svaki ljudski greh nasleđen ili novo stvoren oprosti i podigne palog čoveka u novom Adamu u vaskrslom Hristu.

Milost je Njegova ta koja nam sudi i mi ljudi smo dužni da budemo nemi posmatrači Njegove milosti a ne da uzimamo mi sud u ruke.

Moli se, neprekidno.

pam u tome i jeste problem,sam homoseksualizam nije greh ako ga ne cinis u praksi,kad osudim,ugrizem se za jezik,kad ogovaram takodje i znam da sam pocinio greh protiv svoje brace i mogu reci da se skoro istog trenutka pokajem i znam da nije u redu i gledam da takve stvari u sebi suzbijem,te koje mogu,ali kako ove,Nemogu svesno ulaziti u greh za koji ne vidim da je greh a tako pise u Bibliji.i svesno me to jede iznutra sto mozak kaze da je greh a srce ne misli tako.Nadam se da me sad razumes

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...