Кратос Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Јер је и "не убиј" исто "препорука". Pa Mojsije prvi krši tu ,,preporuku,, odmah po prijemu ,,preporuka,,jer ovi dole prekršiše drugu ,,preporuku,, Da ne pričam o Božijoj direktnoj ,,preporuci,, da se preljubnici istrebe i kamenuju do smrti,pa ,,preporuka ,, veštici ne daj da živi,da se pobiju sodomisti,da se pobiju deca koja psuju roditelje... Pa ajde da ne bude samo SZ u NZ Bog likvidira Ananiju i njegovu ženu zbog laži Duhu Svetome o tome za koliko su novca prodali imanje... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Mozda su nase zene vise religiozne, Bogobojaznije od strankinja, a mozda su i moralnije pa ne mijenjaju partnere kao strankinje, ma da sve je vise uticaja iz tih stranih zemalja gdje je broj ljudi koji nevjeruju u Boga veoma veliki, pa mozemo i ovdje na pravoslavnom forumu procitati kako je seks prije braka nesto sasvim normalno, kako otvorena veza nije blud, nije grijeh. Mene zanima sta vas dvojica mislite da li je seks prije braka grijeh, mogu i ostali odgovoriti... Ne bojim se ja uticaja stranih zemalja, već našeg uticaja na strane zemlje. Gde god se pojavimo urušavamo svaki sistem. Uništili smo sopstvenu državu, pa smo sada i tudje počeli.Švedjani nisu zaključavali kuće i kola dok se naša mafija i emigracija tamo nije naselila. Naše žene se samo predstavljau kao moralne, i šalju takavu sliku u svoju okolinu dok su u toj okolini, kada odu na more, gde ih niko ne zna, druga se pesma peva, dok strankinje , često, nemaju potrebu to da rade, to samo znači da su strankinje manje licemerne, može i tako da se gleda. Da ne ispadne da samo žene to rade, licemerstvo je dominatna osobina našeg naroda, svi glumimo "nebeski narod" a čitava država nam počiva na korupciji, kriminala kolko voliš, naročito maloletničkog, narkomana na izvoz, abortusa itd... Dakle, nas 90% se izjašnjava kao Pravoslavno, suštiski nas nema ni 1% posto pravoslavnih, što znači da imaš 98% licemera, pa ti sad linijom manjeg otpora upiri prst u druge i krivi ih, ili idi linijom vladike Nikolaja, linijom samokritike sebe i naroda oko tebe. To što naši roditelji ne vaspitavaju svoju decu, pa je uticaj negativnog iz inostranstva ili odakle god, prenaglašen kod nas, to nije njihov problem, već naš. Što se tiče seksa pre braka, mani je problem upražnjavati seks pre braka, nego ga ne upražnjavati pa postati patološki arogantan zbog svog "vrlinskog" života. Ne postoji ravna linija razgraničenja u pravoslavlju, nismo svi jednaki, što nekom prija to drugom šteti, sve je po meri duhovnoga rasta. Јелена011 and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Čim je besprekorniji čovjek spolja, tim je više demona u njemu. Frojd Pre nego počnete da forisrate moralizam, mislite o ovome. Z n a ci - Frojd je bio ljubomoran iz podsvesti ( zavidan ) ... A to znaci da nije voleo , mozda je cak i mrzeo , ljude koji nisu robovali strastima . Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Сада ће феминисткиње да се наоштре................ Ма обично га утупе.. :8 Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 warning! дис из само лично мишљење Савест није константна (сад мислим и на савест по питању секса и свега у вези са истим), променљива је, можда највише тиме колико нам је однос са Богом искренији, дубљи, искуственији, какавог духовника имамо (ово све ако смо православци), какви су нам пријатељи (поготову они који су верујући), како су нас третирали вршњаци, родбина,,,, Спутавање, сузбијање сексуалних нагона ради лажне побожности (можда боље рећи неискрене побожности), на силу......није добра. То може само да зезне ствар и да будемо жешће изфрустрирани у себи. Савко мора да упозна себе као мушкарца/жену....поготову у том аспекту сексуалности. Неко има јаче нагоне, неко слабије, неко чешће, неко ређе жели. А да ли има нешто типа шта као Хришћанин морам по том питању, не знам Очигледно је став-не пре брака, једно од правила. Хах .. Надам се да нам на десетине срБББских (бивших) монаха у разним чиновима, од искушеничког до архимандритског, - манастира напустивших те женика поставших, говоре нешто на ову тему ..а? الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Кључна је строгост према себи. У глави кажеш "то и то не може" и тачка. Боље лупити себи пар шамара ако не можеш да се уздржиш, него да срљаш и правиш проблеме и себи и другима. Овај живот је јако пролазан и није свеједно где ћемо се наћи... Хехе .. шамар .. jeл овако .. https://youtu.be/RhiPXfIpwxg?t=510 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Ja sam muza, s druge strane, odbila od vere u pocetku braka jer je moj tadasnji duhovnik imao vrlo precizna i stroga pravila za svaki detalj seksualnosti. ,, Не вири у туђу постељу..не гурај нос тамо..!'' Саветује ,,духовнике'' Авва Атанасије (Јевтић) Pontifex Emeritus, Arsenija, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 stice se utisak da se ovo nije slushalo .. Molim vas .. NAPAMET... PROPITIVACU Дејан је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Ne bojim se ja uticaja stranih zemalja, već našeg uticaja na strane zemlje. Gde god se pojavimo urušavamo svaki sistem. Uništili smo sopstvenu državu, pa smo sada i tudje počeli.Švedjani nisu zaključavali kuće i kola dok se naša mafija i emigracija tamo nije naselila. Naše žene se samo predstavljau kao moralne, i šalju takavu sliku u svoju okolinu dok su u toj okolini, kada odu na more, gde ih niko ne zna, druga se pesma peva, dok strankinje , često, nemaju potrebu to da rade, to samo znači da su strankinje manje licemerne, može i tako da se gleda. Da ne ispadne da samo žene to rade, licemerstvo je dominatna osobina našeg naroda, svi glumimo "nebeski narod" a čitava država nam počiva na korupciji, kriminala kolko voliš, naročito maloletničkog, narkomana na izvoz, abortusa itd... Dakle, nas 90% se izjašnjava kao Pravoslavno, suštiski nas nema ni 1% posto pravoslavnih, što znači da imaš 98% licemera, pa ti sad linijom manjeg otpora upiri prst u druge i krivi ih, ili idi linijom vladike Nikolaja, linijom samokritike sebe i naroda oko tebe. To što naši roditelji ne vaspitavaju svoju decu, pa je uticaj negativnog iz inostranstva ili odakle god, prenaglašen kod nas, to nije njihov problem, već naš. Što se tiče seksa pre braka, mani je problem upražnjavati seks pre braka, nego ga ne upražnjavati pa postati patološki arogantan zbog svog "vrlinskog" života. Ne postoji ravna linija razgraničenja u pravoslavlju, nismo svi jednaki, što nekom prija to drugom šteti, sve je po meri duhovnoga rasta. Ne bih se slozio da mi urusavamo tudje sisteme, ne znam sta je to krenulo od nas a da je svijet prihvatio ili da smo mu mi nametnuli, a i ovo sto si pomenuo mafiju, pa i ta mafija je iz stranih zemalja dosla nama a ne potekla od nas. a mnogo je primjera sto se tice bluda,seksualnih izopacenosti koje dolaze iz vana, imamo seksualnu revoluciju koja je pokrenuta u Americi i koja je veoma prosirila, blud, nemoral tako da je sad potpuno normalno, moralno imati seks prije braka pa cak i zivjeti zajedno prije braka, dok je to prije nekoliko desetaka godina kod nas bilo nezamislivo, a sad je cak i kod vjernika prihvaceno kao nesto bezgresno, meni se sve vise cini da je to djelo antihrista, za koga je receno da ce zavesti i vjernike i da ce biti smatran Bogom. Naravno da i roditelji snose odgovornost zbog svega sto djeca, mladi prihvataju, ali isto tako snose i mediji koji su pod stranim uticajima i koji sire blud i nemoral kao nesto sasvim prihvatljivo i pozeljno. Mislim da mi nisi odgovorio na pitanje da li smatras da je seks prije braka grijeh ili ja nisam razumio, ali nema veze ... koliko ja znam, pravoslavlje, crkva kaze da je seks prije braka grijeh i svako ko ne misli tako ne bori se protiv grijeha nego protiv pravoslavlja a na kraju i protiv Boga Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Па ништа, њена (духовна) реалност сада је пакао, а биће и у вечности (у коју не верује) не промени ли се... I tako si obesmislio pojam duhovne realnosti i pakla, paklenog stanja samo da bi zabasurio fenomen koji strci naspram tvoje paradigme/koncepta gresnosti i pakla. Pre apostola Pavla i Dostojevskog moramo pazljivije citati Hrista koji kaze ima jos mnogo toga ali ne mozete nositi. Sto znaci da ima i bice jos mnogo stvari koje ne mozemo konceptualno objasniti pojmovnim oblicima istine koje su nam dati. Ali i ne trebamo, narocito ne po cenu prokazivanja nekoga za nesto sto nije, jer Crkva nije matematicka akademija da se takmici u iznalazenju istinitih i neprotivrecnih apriori sudova. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Ne bih se slozio da mi urusavamo tudje sisteme, ne znam sta je to krenulo od nas a da je svijet prihvatio ili da smo mu mi nametnuli, a i ovo sto si pomenuo mafiju, pa i ta mafija je iz stranih zemalja dosla nama a ne potekla od nas. a mnogo je primjera sto se tice bluda,seksualnih izopacenosti koje dolaze iz vana, imamo seksualnu revoluciju koja je pokrenuta u Americi i koja je veoma prosirila, blud, nemoral tako da je sad potpuno normalno, moralno imati seks prije braka pa cak i zivjeti zajedno prije braka, dok je to prije nekoliko desetaka godina kod nas bilo nezamislivo, a sad je cak i kod vjernika prihvaceno kao nesto bezgresno, meni se sve vise cini da je to djelo antihrista, za koga je receno da ce zavesti i vjernike i da ce biti smatran Bogom. Čitaj prijatelju Crven ban, izguglaj, pa ćeš videti da nikada cvećke nismo bili, a čitaj i Nečistu krv.Ja se slažem sa tobom kada naš narod opisuješ kao teletabise koji nekritički sve usvajaju, ali ako kreneš tako kako si započeo, na kraju ćeš i sebe početi da opravdavaš, više nećeš biti ti kriv , biće kriv djavo koji te nagovorio. Da smo mineki vaspitan narod, ne bi unutrašnji i spoljašnji utcaj bio toliko izražen. Druga stvar, seksa pre braka, u braku, i sa drugima sa strane je uvek bilo, samo se o tome nije pričalo, sada se priča i u tome je razlika. Ja sam tek pre neku godinu saznao da se moj deda dva puta ženio, to se krilo ko zmija noge što krije, takve su te generacije bile. Ljudi su uvek isti, razlika je što oni nekada nisu imali struju, mi je imamo. Драшко, Kaludjerovic Sreten, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 dok je to prije nekoliko desetaka godina kod nas bilo nezamislivo Što ne znači da su ljudi bili bolji, sve te generacije su izrodile ovu sadašnju, koja je smućaj pa proli, a drvo se po plodu poznaje. Јелена011 and billy2014 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 а да тако мућкајући не пролијеш и нешто добро. стари Грци су веровали да са сваком сменом нараштаја људи постају све лошији. прво је био онај златни нараштај, кад су људи наводно наликовали полубоговима, а онда дође сребрни и тако редом док не стигосмо до ''смућај и пролиј''. е, али није баш тако, јер Свето Писмо нас другачије учи. добра су деца.. какви су им били преци. златна су. na svakom kraju se nalazi početak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Ja se slažem sa tobom kada naš narod opisuješ kao teletabise koji nekritički sve usvajaju, ali ako kreneš tako kako si započeo, na kraju ćeš i sebe početi da opravdavaš, više nećeš biti ti kriv , biće kriv djavo koji te nagovorio. Da smo mineki vaspitan narod, ne bi unutrašnji i spoljašnji utcaj bio toliko izražen. Druga stvar, seksa pre braka, u braku, i sa drugima sa strane je uvek bilo, samo se o tome nije pričalo, sada se priča i u tome je razlika. Slazem se da nismo bili cvjecke, slazem se da se prije krilo ali nije bilo ovoliko nemorala i bluda kao danas... sto se tice predbracnog seksa, mijenjanje partnera prije braka sigurno nije jer su mnogo ranije ulazili u brak, a i nevinost je nesto znacila, dok u danasnje vrijeme ...svojim usima sam cuo kad se smiju djevojci koja je nevinaa, a sve nam je nametnuto izvana najvise tom seksualnom revolucijom. ali ako kreneš tako kako si započeo, na kraju ćeš i sebe početi da opravdavaš, više nećeš biti ti kriv , biće kriv djavo koji te nagovorio. Naravno da mi ljudi snosimo odgovornost ali kao sto sam napisao mnogo se na mlade utice iz vana npr putem medija tako da kako je sotonski uticaj sve jaci veoma je tesko da se omladina, ljudi sacuvaju od grijeha. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Što ne znači da su ljudi bili bolji, sve te generacije su izrodile ovu sadašnju, koja je smućaj pa proli, a drvo se po plodu poznaje. Samo sto je plod prskan otrovima Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука