Trifke Написано Фебруар 20, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2018 пре 12 минута, Vladan3 рече Слажем се, ја моју рођену мајку која се од мене научила вери не могу да убедим да не пости суботом, тако кажу све жене што иду по манастирима и крај... O tome tek da ti ne pricam. Zoran Đurović and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 20, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2018 Dajte bre ljudi ovo ludilo mora neko iz SPC da zaustavi,ovde se besomucno teraju ljudi da poste na vodi, nista ne sme iz pekare sve je na ulju, napravise od ove dece isposnike dok se po manastirima sluze plodovi mora na vodi,eno na Jutjubu pravljenje hrane u manastiru Kovilj po meni na nivou hotela B kategorije minimum. Sa jednog popularnog zenskog foruma. dragisha članica Poruke: 68 Pol: Odg: Post « Odgovor #1569 poslato: juče u 16:12 » U bre ali ga vi komplikujete sa tom hranom, ja od jutros pojeo samo dve neke suve kifle, dve pomorandze i dve manje sladje kafe, za veceru planiram da grickam bele semenke i peceni kikiriki. Inace smenski radim, danas 12h. Da ne ispadne da osudjujem nekog, daleko bilo, samo kazem. Pozdrav Sačuvana maajaa99 članica Poruke: 11.445 Pol: Odg: Post « Odgovor #1570 poslato: juče u 16:29 » Hvala na komentaru, ali mi ocigledno biramo da se hranimo kvalitetno, a ne samo suvom hranom pozdrav. Sačuvana lasvegas članica Poruke: 46 Pol: Odg: Post « Odgovor #1571 poslato: juče u 21:47 » Ako postis na vodi ne bi trebao da jedeš kifle, trebalo bi da izbegavas pekaru, tamo je skoro sve na ulju. Sačuvana "A goal without a plan is just a wish" Agafja članica Poruke: 2.854 Pol: Odg: Post « Odgovor #1572 poslato: danas u 09:07 » Ko ima vremena može da pravi kuvane djevreke. Može da se uzme crni hleb i neki začin da se premazu kriskice, iseku na kockice pa da se prepeku. Budu lepi brusketi, super za doručak na poslu sa nekim cajem. Sačuvana Oglasi justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1573 poslato: danas u 13:21 » Da li je dozvoljena sardina? Sačuvana Helen24 članica Poruke: 10 Pol: Odg: Post « Odgovor #1574 poslato: danas u 13:24 » Citat: justhere danas u 13:21 Da li je dozvoljena sardina? Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1575 poslato: danas u 13:27 » Hvala na odgovoru, a u slučaju da pojedem sardinu, da li ću moći da se pričestim? Sačuvana Neobicno obicna devojka članica Poruke: 1.755 Pol: Odg: Post « Odgovor #1576 poslato: danas u 13:33 » Da bi se pričestio neophodno je da se posti isključivo na vodi, bez ulja i ribe. Ako pojedemo nešto od toga, prekršili smo post na vodi i ne možemo se pričestiti. Vaskršnji post je strog, riba (bilo kakva pa i ta iz konzerve) jede se samo dva puta, na Cveti i Blagovesti (ove godine ne jer se padaju na Veliku Subotu). Osim ako vernik iz nekog razloga nema drugačije dopuštenje od svog duhovnika, posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Sačuvana Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem. Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću. Došlo mi je da idem i ja idem kao lud - unutra u mene. well-being članica Poruke: 714 Pol: Music Therapy_Healing Sounds Odg: Post « Odgovor #1577 poslato: danas u 14:01 » Citat: Helen24 danas u 13:24 Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. Citat: Neobicno obicna devojka danas u 13:33 ... posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Нема дозвољено или може се суботом и недељом на уљу већ је недозвољено постити на води тим данима, јер су то дани празнични, а уље је знак радости. Једина субота у току целе године када се не једе уље је Велика Субота, а ниједна недеља, све Недеље су на уљу. Можете само да суботом увече вечерате на води кад хоћете да се Причестите сутрадан у недељу, ако желите да због Причести отпостите мало строже. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2018 пре 2 часа, draganzzz рече pravljenje hrane u manastiru Kovilj po meni na nivou hotela B kategorije minimum. Sa jednog popularnog zenskog foruma. Невезано за тему! Зарадили су себи, иди живи и ради са њима 10 дана! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 21, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2018 пре 15 часа, Гајић рече Невезано за тему! Зарадили су себи, иди живи и ради са њима 10 дана! Bili pravoslavni monasi iz Platine(Kalifornija) ucenici Serafima Rouza, koji inace vise nemaju nego sto imaju struju u manastiru, koji za nase pojmove zive kao Amishi, elem po srpskijem manastirima, te jedan rece "divni manastiri, osecao sam se kao u hotelu", te se vratise u Kaliforniju. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2018 пре 3 минута, draganzzz рече Bili pravoslavni monasi iz Platine(Kalifornija) ucenici Serafima Rouza, koji inace vise nemaju nego sto imaju struju u manastiru, koji za nase pojmove zive kao Amishi, elem po srpskijem manastirima, te jedan rece "divni manastiri, osecao sam se kao u hotelu", te se vratise u Kaliforniju. Препоручи им кревете сексери, а гости када им дођу нека их ставе у скептичке и услуже обедом од балеге Школе за факире имате код ревнитеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 21, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2018 пре 18 часа, draganzzz рече Dajte bre ljudi ovo ludilo mora neko iz SPC da zaustavi,ovde se besomucno teraju ljudi da poste na vodi, nista ne sme iz pekare sve je na ulju, napravise od ove dece isposnike dok se po manastirima sluze plodovi mora na vodi,eno na Jutjubu pravljenje hrane u manastiru Kovilj po meni na nivou hotela B kategorije minimum. Sa jednog popularnog zenskog foruma. dragisha članica Poruke: 68 Pol: Odg: Post « Odgovor #1569 poslato: juče u 16:12 » U bre ali ga vi komplikujete sa tom hranom, ja od jutros pojeo samo dve neke suve kifle, dve pomorandze i dve manje sladje kafe, za veceru planiram da grickam bele semenke i peceni kikiriki. Inace smenski radim, danas 12h. Da ne ispadne da osudjujem nekog, daleko bilo, samo kazem. Pozdrav Sačuvana maajaa99 članica Poruke: 11.445 Pol: Odg: Post « Odgovor #1570 poslato: juče u 16:29 » Hvala na komentaru, ali mi ocigledno biramo da se hranimo kvalitetno, a ne samo suvom hranom pozdrav. Sačuvana lasvegas članica Poruke: 46 Pol: Odg: Post « Odgovor #1571 poslato: juče u 21:47 » Ako postis na vodi ne bi trebao da jedeš kifle, trebalo bi da izbegavas pekaru, tamo je skoro sve na ulju. Sačuvana "A goal without a plan is just a wish" Agafja članica Poruke: 2.854 Pol: Odg: Post « Odgovor #1572 poslato: danas u 09:07 » Ko ima vremena može da pravi kuvane djevreke. Može da se uzme crni hleb i neki začin da se premazu kriskice, iseku na kockice pa da se prepeku. Budu lepi brusketi, super za doručak na poslu sa nekim cajem. Sačuvana Oglasi justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1573 poslato: danas u 13:21 » Da li je dozvoljena sardina? Sačuvana Helen24 članica Poruke: 10 Pol: Odg: Post « Odgovor #1574 poslato: danas u 13:24 » Citat: justhere danas u 13:21 Da li je dozvoljena sardina? Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1575 poslato: danas u 13:27 » Hvala na odgovoru, a u slučaju da pojedem sardinu, da li ću moći da se pričestim? Sačuvana Neobicno obicna devojka članica Poruke: 1.755 Pol: Odg: Post « Odgovor #1576 poslato: danas u 13:33 » Da bi se pričestio neophodno je da se posti isključivo na vodi, bez ulja i ribe. Ako pojedemo nešto od toga, prekršili smo post na vodi i ne možemo se pričestiti. Vaskršnji post je strog, riba (bilo kakva pa i ta iz konzerve) jede se samo dva puta, na Cveti i Blagovesti (ove godine ne jer se padaju na Veliku Subotu). Osim ako vernik iz nekog razloga nema drugačije dopuštenje od svog duhovnika, posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Sačuvana Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem. Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću. Došlo mi je da idem i ja idem kao lud - unutra u mene. well-being članica Poruke: 714 Pol: Music Therapy_Healing Sounds Odg: Post « Odgovor #1577 poslato: danas u 14:01 » Citat: Helen24 danas u 13:24 Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. Citat: Neobicno obicna devojka danas u 13:33 ... posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Нема дозвољено или може се суботом и недељом на уљу већ је недозвољено постити на води тим данима, јер су то дани празнични, а уље је знак радости. Једина субота у току целе године када се не једе уље је Велика Субота, а ниједна недеља, све Недеље су на уљу. Можете само да суботом увече вечерате на води кад хоћете да се Причестите сутрадан у недељу, ако желите да због Причести отпостите мало строже. Podjednako su ludi i oni koji slusaju te ludake i ludaci koji im daju ta pravila. Nema ti tu pomoci brajko moj, zato sto i jedni i drugi misle da Bogu cine veliku uslugu sto poste. Zoran Đurović and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 22, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 пре 20 часа, Гајић рече Препоручи им кревете сексери, а гости када им дођу нека их ставе у скептичке и услуже обедом од балеге Школе за факире имате код ревнитеља. Da mi je neko pricao da ce "vo vremja ona postojati i crkveni botovi", ne bi im valahi verovao! Pozdrav Zoran Đurović and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 22, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 пре 32 минута, draganzzz рече Da mi je neko pricao da ce "vo vremja ona postojati i crkveni botovi", ne bi im valahi verovao! Pozdrav Ништа, ватај се Васе Пелагића и напред другови Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 22, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 пре 56 минута, draganzzz рече Da mi je neko pricao da ce "vo vremja ona postojati i crkveni botovi", ne bi im valahi verovao! Pozdrav Један од мојих дарова Цркви, од идејног решења, па надаље постећи ме научише да се не мрштим као да се оскоруша неједох. Људи твојих схватања ме називају теоретичарем, а једу од знања искајући правде Ево се и хвалим, одмах ме под мач бато Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 22, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 пре 2 часа, Гајић рече Један од мојих дарова Цркви, од идејног решења, па надаље постећи ме научише да се не мрштим као да се оскоруша неједох. Људи твојих схватања ме називају теоретичарем, а једу од знања искајући правде Ево се и хвалим, одмах ме под мач бато Кога пресујеш овде? Ваљда си их прво под мач? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Фебруар 22, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 @draganzzz Ладно пишеш на форуму Ана? On 20.2.2018. at 22:56, draganzzz рече Dajte bre ljudi ovo ludilo mora neko iz SPC da zaustavi,ovde se besomucno teraju ljudi da poste na vodi, nista ne sme iz pekare sve je na ulju, napravise od ove dece isposnike dok se po manastirima sluze plodovi mora na vodi,eno na Jutjubu pravljenje hrane u manastiru Kovilj po meni na nivou hotela B kategorije minimum. Sa jednog popularnog zenskog foruma. dragisha članica Poruke: 68 Pol: Odg: Post « Odgovor #1569 poslato: juče u 16:12 » U bre ali ga vi komplikujete sa tom hranom, ja od jutros pojeo samo dve neke suve kifle, dve pomorandze i dve manje sladje kafe, za veceru planiram da grickam bele semenke i peceni kikiriki. Inace smenski radim, danas 12h. Da ne ispadne da osudjujem nekog, daleko bilo, samo kazem. Pozdrav Sačuvana maajaa99 članica Poruke: 11.445 Pol: Odg: Post « Odgovor #1570 poslato: juče u 16:29 » Hvala na komentaru, ali mi ocigledno biramo da se hranimo kvalitetno, a ne samo suvom hranom pozdrav. Sačuvana lasvegas članica Poruke: 46 Pol: Odg: Post « Odgovor #1571 poslato: juče u 21:47 » Ako postis na vodi ne bi trebao da jedeš kifle, trebalo bi da izbegavas pekaru, tamo je skoro sve na ulju. Sačuvana "A goal without a plan is just a wish" Agafja članica Poruke: 2.854 Pol: Odg: Post « Odgovor #1572 poslato: danas u 09:07 » Ko ima vremena može da pravi kuvane djevreke. Može da se uzme crni hleb i neki začin da se premazu kriskice, iseku na kockice pa da se prepeku. Budu lepi brusketi, super za doručak na poslu sa nekim cajem. Sačuvana Oglasi justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1573 poslato: danas u 13:21 » Da li je dozvoljena sardina? Sačuvana Helen24 članica Poruke: 10 Pol: Odg: Post « Odgovor #1574 poslato: danas u 13:24 » Citat: justhere danas u 13:21 Da li je dozvoljena sardina? Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1575 poslato: danas u 13:27 » Hvala na odgovoru, a u slučaju da pojedem sardinu, da li ću moći da se pričestim? Sačuvana Neobicno obicna devojka članica Poruke: 1.755 Pol: Odg: Post « Odgovor #1576 poslato: danas u 13:33 » Da bi se pričestio neophodno je da se posti isključivo na vodi, bez ulja i ribe. Ako pojedemo nešto od toga, prekršili smo post na vodi i ne možemo se pričestiti. Vaskršnji post je strog, riba (bilo kakva pa i ta iz konzerve) jede se samo dva puta, na Cveti i Blagovesti (ove godine ne jer se padaju na Veliku Subotu). Osim ako vernik iz nekog razloga nema drugačije dopuštenje od svog duhovnika, posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Sačuvana Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem. Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću. Došlo mi je da idem i ja idem kao lud - unutra u mene. well-being članica Poruke: 714 Pol: Music Therapy_Healing Sounds Odg: Post « Odgovor #1577 poslato: danas u 14:01 » Citat: Helen24 danas u 13:24 Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. Citat: Neobicno obicna devojka danas u 13:33 ... posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Нема дозвољено или може се суботом и недељом на уљу већ је недозвољено постити на води тим данима, јер су то дани празнични, а уље је знак радости. Једина субота у току целе године када се не једе уље је Велика Субота, а ниједна недеља, све Недеље су на уљу. Можете само да суботом увече вечерате на води кад хоћете да се Причестите сутрадан у недељу, ако желите да због Причести отпостите мало строже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 22, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2018 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Кога пресујеш овде? Ваљда си их прво под мач? Ма робот за умакање свећа Види шта је растопљеног воска, још додамо тамјана, импрегнирамо и миомириће во вјеки, вјеков Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 23, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2018 пре 14 часа, Гајић рече Ма робот за умакање свећа Види шта је растопљеног воска, још додамо тамјана, импрегнирамо и миомириће во вјеки, вјеков У ово би и Терминатора могли да растопите! Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 23, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2018 On 20.2.2018. at 22:56, draganzzz рече Dajte bre ljudi ovo ludilo mora neko iz SPC da zaustavi,ovde se besomucno teraju ljudi da poste na vodi, nista ne sme iz pekare sve je na ulju, napravise od ove dece isposnike dok se po manastirima sluze plodovi mora na vodi,eno na Jutjubu pravljenje hrane u manastiru Kovilj po meni na nivou hotela B kategorije minimum. Sa jednog popularnog zenskog foruma. dragisha članica Poruke: 68 Pol: Odg: Post « Odgovor #1569 poslato: juče u 16:12 » U bre ali ga vi komplikujete sa tom hranom, ja od jutros pojeo samo dve neke suve kifle, dve pomorandze i dve manje sladje kafe, za veceru planiram da grickam bele semenke i peceni kikiriki. Inace smenski radim, danas 12h. Da ne ispadne da osudjujem nekog, daleko bilo, samo kazem. Pozdrav Sačuvana maajaa99 članica Poruke: 11.445 Pol: Odg: Post « Odgovor #1570 poslato: juče u 16:29 » Hvala na komentaru, ali mi ocigledno biramo da se hranimo kvalitetno, a ne samo suvom hranom pozdrav. Sačuvana lasvegas članica Poruke: 46 Pol: Odg: Post « Odgovor #1571 poslato: juče u 21:47 » Ako postis na vodi ne bi trebao da jedeš kifle, trebalo bi da izbegavas pekaru, tamo je skoro sve na ulju. Sačuvana "A goal without a plan is just a wish" Agafja članica Poruke: 2.854 Pol: Odg: Post « Odgovor #1572 poslato: danas u 09:07 » Ko ima vremena može da pravi kuvane djevreke. Može da se uzme crni hleb i neki začin da se premazu kriskice, iseku na kockice pa da se prepeku. Budu lepi brusketi, super za doručak na poslu sa nekim cajem. Sačuvana Oglasi justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1573 poslato: danas u 13:21 » Da li je dozvoljena sardina? Sačuvana Helen24 članica Poruke: 10 Pol: Odg: Post « Odgovor #1574 poslato: danas u 13:24 » Citat: justhere danas u 13:21 Da li je dozvoljena sardina? Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. justhere članica Poruke: 183 Pol: Odg: Post « Odgovor #1575 poslato: danas u 13:27 » Hvala na odgovoru, a u slučaju da pojedem sardinu, da li ću moći da se pričestim? Sačuvana Neobicno obicna devojka članica Poruke: 1.755 Pol: Odg: Post « Odgovor #1576 poslato: danas u 13:33 » Da bi se pričestio neophodno je da se posti isključivo na vodi, bez ulja i ribe. Ako pojedemo nešto od toga, prekršili smo post na vodi i ne možemo se pričestiti. Vaskršnji post je strog, riba (bilo kakva pa i ta iz konzerve) jede se samo dva puta, na Cveti i Blagovesti (ove godine ne jer se padaju na Veliku Subotu). Osim ako vernik iz nekog razloga nema drugačije dopuštenje od svog duhovnika, posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Sačuvana Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem. Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću. Došlo mi je da idem i ja idem kao lud - unutra u mene. well-being članica Poruke: 714 Pol: Music Therapy_Healing Sounds Odg: Post « Odgovor #1577 poslato: danas u 14:01 » Citat: Helen24 danas u 13:24 Samo subotom i nedeljom moze hrana na ulju i vino. Ostali dani na vodi. Citat: Neobicno obicna devojka danas u 13:33 ... posti se uglavnom na vodi osim vikendom kad je dozvoljeno ulje i vino. Нема дозвољено или може се суботом и недељом на уљу већ је недозвољено постити на води тим данима, јер су то дани празнични, а уље је знак радости. Једина субота у току целе године када се не једе уље је Велика Субота, а ниједна недеља, све Недеље су на уљу. Можете само да суботом увече вечерате на води кад хоћете да се Причестите сутрадан у недељу, ако желите да због Причести отпостите мало строже. Ovo sve clanice sa Ane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 23, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2018 Мислим да свако треба да пости онако како он сам може и како мисли да је довољно за свој лични неки подвиг. Мени је храна била велики проблем ја на води скоро ништа не једем, не волим ни пасуљ на води, кромпир још мање, ма ништа од тих бућкуриша те ми је увек то било тешко, касније сам увидео да је у посту храна најмањи проблем и да ја који сам јешан и велики месождер, могу издржати цео дан на једној кифли и соку неком и без проблема постити на води, а да је пуно теже испратити онај духовни пост поред тог телесног и да је ту и већа борба и већа искушења. Ево пре неки дан сам издржао на једној јабуци и нисам имао проблем, нити глад, нити било шта, али сам зато тај дан не због поста да ме неко разуме погрешно већ других околности био и гневан и псовао и не знам шта не. И ту сам схватио колико је у ствари искушење веће у том духовном посту. Чак ми је и то занимљиво ми знамо рецимо шта треба јести понедељком, уторком,средом, кад је уље, кад је риба, кад је вино, имамо милион посних кувара, монаси раде емисије о посним јелима, а онда чујемо свештенике да је са тим телесним једнако битан и духовни пост, а за духовни пост немамо никакав пандан тим календарима,куварима,емисијама и остало. Као да свесно се намерно ставља акценат на телесни, а онда се чуди што људи само тај телесни и упражњавају. Нико није рекао иде пост, па не даље пости се на води, овде на уљу, овде на риби, него ти ако постиш немој да превариш људе, немој да узимаш не знам мито, немој да не знам нешто треће, него се акцентује само храна. Можда је и то снисхођење људима јер је заиста телесни пост много лакша прича од духовног, сад не знам како би људи реаговали кад би свештеник нпр хипотетички приписао одређене молитве да се читају сваки дан у време поста, опет лакше је гледати у продавницама у састојке и читати она ситна слова шта је од чега, зар не...(да не буде забуне то и сам често чиним) Zoran Đurović, Драшко, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука