Jump to content

Петиција за "Алексин закон", покушај решавања проблема вршњачког насиља

Препоручена порука

Na stranu sns Goku potpuno te razumem i podrzavam.

I nas malac uskoro krece na borilacki sport, do sad je bio premali...

Pogotovo sto je on povucen po prirodi i sto mu klestima vadimo reci iz usta kako je bilo u vrticu, a svaki cas je u modricama. 

Dete koje je fizicki spremno, a pre svega psihicki jako, sigurno u sebe i zna da moze da udari, da moze da se odbrani, njega ce redje napadati.

Ali to o cemu Goku prica, je da okrene drugi obraz, u smislu da ne napada prvi, da nema potrebe da on bude nasilan prema drugima.

Jedno je odbraniti se i odbraniti slabijeg, a drugo biti toliko jak da postanes ti taj koji "zadaje pravdu".

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Meni je strašno što je stanje dovedeno do apsurda - mirna deca treba da se utreniraju da budu agresivnija da bi mogla da se odbrane ! Prestrašno mi je to !

I moje starije dete je jako mirno i povučeno, što znači,laka meta za maltretiranje, pri tom i pametnjaković - idealna kombinacija za nasilnike. Iz očaja sam pokušala da ga motivišem da krene na aikido ili džudo, samo da ovlada tehnikama odbrane ,ali dete neće,jednostavno nije zainteresovano. U strahu sam svaki dan da li ga je neko maltretirao u školi, a pri tom još i ne priča o tim događajima dok ne prođe već neko vreme kad je kasno da se reaguje. Uvek mu kažem da je jako važno da odmah ode do učiteljice, da prijavi, ali je obesrabren jer je već par puta dobio odgovor od učiteljice :" ne tužakaj" ili nije dobio nikakav odgovor.

Jednom prilikom sam u razgovoru sa učiteljicom spomenula i temu nasilja, pitala šta škola preduzima jer jedan isti dečak svaki dan udara decu, ona mi je samo odgovorila : "Mi ništa ne možemo". Ma nemoj !

I šta sad činiti ? Rekla sam sinovima da obavezno vraćaju svaki udarac, tačno na isto mesto,a onda odmah da se sklone tj. da odu i prijave učliteljici. Učiteljici sam rekla da, ukoliko mi dete bude maltretirano, ja znam kako ću i sa nasilnikom, a vala i sa školom.

Подели на овим сајтовима

Vilma, nazalost ne postoji drugo resenje.

Ova zena koju pomenuh je normalna, jos je iz pomazuce struke, ma ne pomaze. Desavalo se to i trajalo par meseci dok oni nisu pokusavali fino, pa do nastavnice pa roditelja pa direktor, vreme je prolazilo i zena je prosto zakljucila sama - u ovom sistemu je nemoguce boriti se sam protiv sistema i jos gorih ljudi, meni je cilj da zastitim dete, pa ili ispis iz skole il da prebijem to drugo dete, trece nema.

Ja se grozim toga i kad kazem, ali zaista nema treceg.

Mi samo dobijamo sve vise zakona po imenima dece i sve vise mrtve dece, ili se ubijaju ili ih ubijaju, otimaju...ludo je vreme postalo, krdo je cudo.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Goku рече

Прво, дијете које је у стању "патосирати сваког насилника" никада и неће бити мета истих

eto rešenja

1 hour ago, Goku рече

прије ће бити да ће патосирати некога ко се очеше о њега на ходнику, степеништу, игралишту

Pa nisam baš siguran u to. Uopšte ne mora da znači. Nije dete nasilno samo zato što je jače, ne, nasilno je jer mu je takva atmosfera u duši, a to ponese iz porodice.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Pa nisam baš siguran u to. Uopšte ne mora da znači. Nije dete nasilno samo zato što je jače, ne, nasilno je jer mu je takva atmosfera u duši, a to ponese iz porodice.

Па то, мада мислим да и то не мора бити 100% тачно, и јесте једино на шта можемо да утичемо, одн. на нашу дјецу. На туђу, на жалост, не можемо. На то сам мислио под окретањем другог образа а не да дијете мирно стоји док га неко злоставља.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...