Jump to content

Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

Данка, почнем да флертујем са дјевојком и она прихвати. Почнемо се дописивати, виђати, и у једном тренутку јој кажем да сам примијетио да јој се свиђам :D  Реакција је атомска бомба. Одједном неће више ни да прича са мном 12:smeha: . Зашто? Стварно ми треба објашњење.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 7.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Isto k'o sto bi i tebi iskazivali postovanje.

Znas ono, uvazava tvoju licnost i misljenje, zahteve i zelje uzima u razmatranje, a ne odbacuje odmah... Smatra da si mu ravnopravno ljudsko bice... 

Po potrebi dopuniti :)

A šta ako uzme u razmatranje iz poštovanja ali posle odbaci?Da li je to onda izraz nepoštovanja?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Данка, почнем да флертујем са дјевојком и она прихвати. Почнемо се дописивати, виђати, и у једном тренутку јој кажем да сам примијетио да јој се свиђам :D  Реакција је атомска бомба. Одједном неће више ни да прича са мном 12:smeha: . Зашто? Стварно ми треба објашњење.

Eeee, Jovane (ti je ime), sta mislis da sledeci put pokusas sa: znas, primetio sam da ja gajim izvesne simpatije prema tebi? I pitas je onda sta ona misli o tome :)

Ili je pozoves da izadjete na kafu, bez obaveza i podpitanja, pa ces da vidis kuda stvari idu. Ako pristane, super. Ako ne pristane, sta sad.

Ako nesto bude, lepo, ako ne bude nista, izasao si na kafu sa jednom finom devojkom i proveo prijatno vreme sa njom. 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Na koji način su vama muškarci iskazivali poštovanje?

Hvala na pitanju.

Poštovanje je, kao i jednakost i sloboda,

pomalo kao vazduh i voda.

Nema mirisa, boje i ukusa, ali primetiš kada se gušiš ili umireš od žeđi.

Inače, poštovanje prema ženi prosto znači tretirati je kao kompletnu i kompleksnu osobu - a ne kao, recimo, maloumnu ženku, doživotnu devojčicu-princezicu, ili nežnu orhideju iz staklene bašte koju treba štititi od sveta i same sebe.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

A šta ako uzme u razmatranje iz poštovanja ali posle odbaci?Da li je to onda izraz nepoštovanja?

Apsolutno ne. Poštovanje znači saslušati nečiji stav i mišljenje i onda se možda ne složiti. 

Ako bi se a priori navodno slagao sa nekim, to bi bilo nepoštovanje - tako se nekad razgovara sa malom decom.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

:))  hahaha ovo ko onaj vic,kako crnogorac muva devojku:djevojko ja se tebe svidjam,a ti mene? :ani_biggrin:

da nijesi i ti od tijeh "junaka" :)));)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je to pitanje dogovaranja izmedju dvoje ljudi. Ne mogu da kazem da su svi moji zahtevi fenomenalni i fantasticni, ali treba da se uzmu u obzir, ,kao sto bih ja uzela njegove u obzir.

Secam se, kad smo najdrazi i ja poceli tek da se zabavljamo, trazio je od mene da idemo na jedan od prvih anime i manga festivala. Ja bila u fazonu: wtf, sa svim onim nerdovima, geekovima i dorkovima koji se obracaju jedni drugima sa sufiksima - san, - chan, i loze se na srednjoskolske uniforme i dr. Iz postovanja nisam odmah odbacila ovaj predlog, a iz ljubavi/postovanja sam otisla sa njim tamo. Sad ja njega vucem po tim japanese konvencijama :D i citam mange i gledam anime vise nego on. 

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Poštovanje prema ženama nije, recimo, doći na 70. stranicu teme u kojoj muškarci postavljaju ženama pitanja, i onda objasniti ženama da one u stvari ne znaju šta hoće i kažeš im šta im jedino u životu treba. :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

therapy-psychiatrists-cou-007-300x180.jp

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Данка, цијеним твој савјет, паметно одговараш.

Дјевојке или жене, ово можда звучи комично, али ја ћу сад извући овде једно за мене занимљиво питање, па вас молим да ми најискреније одговорите.

Да мени дјевојка тако каже као ја њој, ја не бих престао са њом разговарати, али какви су то механизми у жени да тако реагује? Је ли то равноправност или различитост?

Подели на овим сајтовима

Inače, poštovanje prema ženi prosto znači tretirati je kao kompletnu i kompleksnu osobu - a ne kao, recimo, maloumnu ženku, doživotnu devojčicu-princezicu, ili nežnu orhideju iz staklene bašte koju treba štititi od sveta i same sebe.

Па колико вас мисли да сте комплетне особе?, ајд за комплексност,мада не видим ни ту некога разлога за поштовање,чак шта више,моје поштовање ће те пре добити ако ту комплексност сведете на подношљиву меру...

У сваком случају,никад нећете скапирати да највеће поштење добијате једноставношћу и искреношћу,што вам је одвајкада била слаба тачка,јер ви хоћете да будете комплексне и компликоване... 0703_read

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

To je, inace, u vezi sa postovanjem jedan hod po ivici: recimo, ja imam dovoljno snage da ponesem svoj prtljag, prtljag svog dragog, i jos i dragog. Najverovatnije u jednoj ruci. Doduse, moram to jos sad da vidim, posto sam smrsala ove godine dosta, iz srednje kateogije sam presla u lajt veltervejt. 

Ipak, kad negde putujemo, on vuce svoj kofer, moj kofer, a ja nosim ranceve. 

Njemu znaci. I ja to postujem.

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

у једном тренутку јој кажем да сам примијетио да јој се свиђам

То се не прича, брате. Правиш се да не примећујеш. :D  Када буде хтела, сама ће ти рећи. Лепо је рекла Данка. Ако се и она свиђа теби, предухитри је и кажи ти њој.

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Па колико вас мисли да сте комплетне особе?, ајд за комплексност,мада не видим ни ту некога разлога за поштовање,чак шта више,моје поштовање ће те пре добити ако ту комплексност сведете на подношљиву меру...

У сваком случају,никад нећете скапирати да највеће поштење добијате једноставношћу и искреношћу,што вам је одвајкада била слаба тачка,јер ви хоћете да будете комплексне и компликоване... 0703_read

Kompletna u smislu cela osoba, ne samo zamišljeni objekat; kompleksna u smislu isto onoliko potencijalno okrenuta vrlo različitim stvarima i ljudima u životu kao i ti, ne samo skup stereotipa i funkcija.

Iskrenost je, inače, jedna od osobina koje su meni lično najbitnije u životu. Nema to veze sa onim što sam rekla.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ево једног конкретног питања. Јесте ли се сусреле са радом на селу? Каква су ваша искуства? Да ли вам се свидео неки посао?

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...