Jump to content

Одговорност на ЖРУ - писање иза "nick"-a и права анонимуса

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Схватићу као набацивање ово што ме неке не избацују из уста :)

Ja bi brate da mi tebe iz nacionalističkih razloga lepo proteramo sa sajta pa i iz Srbije . Šta ćeš ti nama ovdena ?

Mi smo sami sebi najdovoljni.

Osim toga ti i nisi naš , samo si pravoslavan, jaka stvar pa ima i kineza pravoslavnih jes da ne divane srpski , ali nisu ni naši , a ima i indijanaca pravoslavaca. Nego da mi tebe lepo proteramo u Njemačku ili Englesku ili u Ameriku , pa da te tamo negde zaposlimo za urednika nekog sajta , pa da ti onda lepo vidiš šta si izgubio ...

Hahahahahahahahahahahahaah!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 90
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А сад да се врнемо на тему.

Дакле ја уопште не контам која је поента ове теме , а ево вече цело покушавам да сватим.

Коме се нем свиђаш ...ђењааа ...

Ја сигурно после бановања на б92 форуму не мислим тамо опет да идем

рецимо

тако је и за сваки форум, јелте

Подели на овим сајтовима

Ko se s kim svađao..? :D

I koje veze ima koje poreklo ima Dejan ili bilo ko drugi, tako ne gradimo buduću Srbiju, najbolju državu na svetu.. ;)

Од куде ја знам видиш да га нико не воли

А мама ми је рекла да сам циник кад сам имао 5 година, после тога су ме крстили ...

Подели на овим сајтовима

Dacu sve od sebe da budem pazljivija .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Мислим да одговорност у комуникацији зависи доста од тога какви ступамо у комуникацију. Од расположења и припреме, карактера, навика и ставова... За добру комуникацију је важно бити отворен и саслушати другог. Ставити, макар мало, другог испред себе. Ако тога нема, нема ни дијалога, па ни одговорности. (Јер према коме да будем одговоран, када не видим другог?)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Svakako, ali vrlo često se desi da dođeš tako otvoren i onda vidiš da su na početku teme napisane budalaštine koje treba poklopiti (a to često vodi u offtopic). Da li i posle tih pročitanih budalaština nastavljaš kao konstruktivni učesnik razgovora?

Подели на овим сајтовима

Svakako, ali vrlo često se desi da dođeš tako otvoren i onda vidiš da su na početku teme napisane budalaštine koje treba poklopiti (a to često vodi u offtopic). Da li i posle tih pročitanih budalaština nastavljaš kao konstruktivni učesnik razgovora?

Takve teme zaobidjem na brzu brzinu .

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Moj prilog prijatnijoj i konstruktivnoj komunikaciji na forumu ŽRU

Primetili smo da su neki ljudi prijatniji i omiljeni i komunikaciono poželjniji, a neki nisu.

Razlika nije zato što je neko bolji ili gori, no način iznošenja mišljenja stava je drugačiji.

Percepcija i razumevanje je druga stavka, koja ne zavisi od onoga ko iskazuje no onih koji primaju informaciju.

Posebnau pažnju treba posvetiti naslovima tema. Tema koja ima negativnu ikonotaciju treba zameniti sa pozitivnom ikonotacijom.

Novinari koriste bombaste naslove, da bi privukli pažnju čitaoca na svoja pisanja. Pažljivim iščitavanjem utvrđujemo da naslov nije baš deo priče no segment koji često ukazuje na najnegativniji mogući rezultat.

Ista rečenica može se iskazati na više načina ali dva osnovna preovladaju.

Svaki post, rečenica iskazana kao svoj stav sa istaknutim ličnim stavom, osećanjem prema temi je prikladan kulturan i komunikacijski otvoren. Takav stil ima plodno tle za korisnom interakcijom misli i spoznaje.

Komunikacija koja nastaje porukom „ti“ ili „vi“ , svako naše pitanje upućeno na zahtevan način; nije produktivna komunikacija i neće doprineti konstruktivnom uzvratnom odgovoru na isto.

Na svakom forumu dolaze ljudi koji žele da razmene mišljenje, da čuju iskustva, da obogate svoje znanje.

Posećujem kada imam vremena forume , po nešto i napišem. Sa foruma ponesem mnogo tema o kojima razmišljam (koje su me pobudile da o njima razmišljam. Često ne odgovorim na temi zato što ima prepucavanja , posebno ubeđivanja i nametanja, iz reči „potkovanjh“ izbija samozadovoljstvo potreba za nametanjem, osuđivanjem, nipodništavanje, u cilju glorifikacije sebe a manje iznošenje svog stava bez upliva ega, što je na kraju njihova stvar...)

Poruka poštovanim članovima foruma: neka ovaj forum ŽRU. obiluje dobrom voljom, poštovanjem, uvažavanjem, razumevanjem a sve u cilju napredovanja svakog njenog člana i učesnika koji boji i ulepšava svojim prilogom ovu virtualnu stranu mnoštva.

Persa

Malo više o razmišljanju o komunikacijama sam napisala na temi vrzmalica.

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Да, офтопик...Шта паметно рећи на глупости? Да су глупости? Ако су очигледне глупости, то зна и њихов аутор, нема сврхе да му их било ко појашњава. Ако нису, не бих их назвао глупостима, већ другачијим мишљењем (какво год да је) на које ако желим могу да одговорим и да им се супротставим. Довољно је једном рећи и после наставити са темом која је покренута. Ако буде требало, може се отворити и нова тема где ће се расправити дата ствар. Ко је спреман да се одрекне свог мишљења и става зарад истине и добра, наћи ће корист у расправи. Ко мисли да је у праву, а нема стрпљења и тражи грешке других, а своје не примећује, са њиме је тешко разговарати.

Конструктивно. Једна по једна тема, једно по једно разјашњавање, удовољавање, расветљавање мисаоне, емотивне или неке друге недоумице или потребе, у разговорима заинтересованих учесника, на разне начине. Ако се тема офтопикује, концентрација пада и тема губи смисао. Двадесет таквих тема и пажња попушта, некоме више, другоме мање. Интелектуално слабијима, као мени, то је довољно да забораве шта су хтели на почетку. Телевизија, новине, форуми... Свака част модераторима и ономе ко преживи ту навалу, а остане сабран као на почетку.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...