Mrvica ex SANJA Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Ako će ti nešto značiti, ja kad sam depresivna uzmem i čitam psalme ili pravoslavni molitvenik i odmah mi bude bolje. Kad idem negde na put uvek sa sobom nosim molitvenik i Sveto pismo, pomaže provereno. Lezi na kauč i čitaj iako ti nije ni do čega. Ne moraš da stojiš pred ikonom, čitaj kao što čitaš neku dobru knjigu. Posle kad budeš u stanju da se aktiviraš sve će da dođe na svoje mesto pa ćeš moći da se moliš i stojeći. Svako dobro i drži se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Ako će ti nešto značiti, ja kad sam depresivna uzmem i čitam psalme ili pravoslavni molitvenik i odmah mi bude bolje. Kad idem negde na put uvek sa sobom nosim molitvenik i Sveto pismo, pomaže provereno. Lezi na kauč i čitaj iako ti nije ni do čega. Ne moraš da stojiš pred ikonom, čitaj kao što čitaš neku dobru knjigu. Posle kad budeš u stanju da se aktiviraš sve će da dođe na svoje mesto pa ćeš moći da se moliš i stojeći. Svako dobro i drži se. bendoff Srecom, 'napadi' su sve slabiji, i krace traju. Mogu reci da su to samo trenutna raspolozenja sad. Uglavnom sam sve postojanija u trpljenju i ne ropcem (da zlo ne cuje) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Hvala Bogu što si dobro. nije to ništa strašno, svakog ponekad "uhvati" uninije- kako dođe, tako i prođe... prst ka gore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Ево још нешто што може да буде корисно: Миљан Танић и о. Глигорије Марковић разговарају о депресији. http://slovoljubve.com/emisije/pod-znakom-pitanja-11-novembar-2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 лекови као што су хумор и комедија, то ми некако најсмисленије звучи DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Слажем се са Медом. Најбоље је изаћи вани са друштвом, нема бољег лијека. Такође физичка активност добро дође 301 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Ima li (duhovnog) leka depresiji... otvori se za Drugog i depresija odlazi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 otvori se za Drugog i depresija odlazi. to znas iz iskustva? izlecen si od depresije? Da! Delujem neko ko piše poštpalice? Iz sopstvenog iskustva i medicinske dokumentacije! Hajde podeli vise. Ovo je ipak jedan od retkih foruma gde postoji briga za ljudske duse.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 ajde podeli vise. Ovo je ipak jedan od retkih foruma gde postoji briga za ljudske duse.. Pa gde brate ovde da podelim 13 godina pakla? Došao sam do toga da sam ipak uspeo da osnujem porodicu dobijem dva bebca i po potrebi da popijem zoloft. Delio bi sa vama svaku radost od momenta kad sediš i više ne želiš samoću no sebe otvoriš bez stida i straha ako sunce naprimer za Drugog i odjednom postaješ Ličnost a ne biljka. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Pa gde brate ovde da podelim 13 godina pakla? Došao sam do toga da sam ipak uspeo da osnujem porodicu dobijem dva bebca i po potrebi da popijem zoloft. Delio bi sa vama svaku radost od momenta kad sediš i više ne želiš samoću no sebe otvoriš bez stida i straha ako sunce naprimer za Drugog i odjednom postaješ Ličnost a ne biljka. Pa ako si bio 13 godina u paklu i nemas nista da kazes o tome osim ono sto je usledilo posle mogu samo da zakljucim da si imao amneziju..ja bih se secao da sam bio u paklu...bio sam u nezamislivo mracnim stanjima duse koja su trajala godinama ali se ne usudjujem da ih nazovem paklom...i dalje traju ali mnogo blaze..sa povremenim skokovima ... Мене је из тог пакла извукло ПОВЕРЕЊЕ у Господа. Није било лако, и трајало је, али Богу хвала - прошло је. А узрок моје депресије је страх за здравље и живот мог старијег сина. Лекари пар година нису могли да открију шта му се дешава. Тако да узрок моје депресије нија била брига за мене, него за дете. Но, без обзира на то они који ме воле патили су и бринули за мене гледајући како копним, како пропадам, уместо да будем стуб, ослонац, база свом детету. Стога , мислим да депресија на неки начин јесте вид егоизма , али далеко од тога да треба осуђивати или сажаљевати депресивне људе. Треба им помоћи. Draga Lidija, iz ovog posta sam osetio cistotu tvoje duse ali to o cemu pricas nije depresija. To je bila histerija ili tuga ili uzasan stres izazvan spoljim faktorom. Depresija je iskonska. Depresija se nalazi na listi neizlecivih bolesti zajedno sa sizofrenijom. SIDA ima vise slucajeva izlecenja od depresije. Depresija je ponovicu ISKONSKA, to je presusena reka zivota. Nedostatak volje...kada gledate depresivnog coveka prisustvujete isparavanju jednog zivota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 a ako si bio 13 godina u paklu i nemas nista da kazes o tome osim ono sto je usledilo posle mogu samo da zakljucim da si imao amneziju..ja bih se secao da sam bio u paklu...bio sam u nezamislivo mracnim stanjima duse koja su trajala godinama ali se ne usudjujem da ih nazovem paklom...i dalje traju ali mnogo blaze..sa povremenim skokovima ... Ne znam brate da li sam ti bio jasan...Kažem da ne bi mogao pisati o 13 godina pakla ovde a ne zbog mog sećanja ili ne sećanja. Naravno da su to stvari koje se teško zaboravljaju, ja bi više voleo da pričam o pobedi a ne o samoj bitki , jer bi na ovakvom mestu delovala zbrda zdola. Ako imaš neko konkretno pitanje reci tu sam da podelim život sa svakim jer nema ništa tajno što se neće otkriti na svetlosti. Draga Lidija, iz ovog posta sam osetio cistotu tvoje duse ali to o cemu pricas nije depresija. To je bila histerija ili tuga ili uzasan stres izazvan spoljim faktorom. Depresija je iskonska. Depresija se nalazi na listi neizlecivih bolesti zajedno sa sizofrenijom. SIDA ima vise slucajeva izlecenja od depresije. Depresija je ponovicu ISKONSKA, to je presusena reka zivota. Nedostatak volje...kada gledate depresivnog coveka prisustvujete isparavanju jednog zivota. Zavisi u kojoj fazi se bolest nalazi. Neke blaže forme iako je šifra ista su izlečive ili bolje reći zalečive. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Ne znam brate da li sam ti bio jasan...Kažem da ne bi mogao pisati o 13 godina pakla ovde a ne zbog mog sećanja ili ne sećanja. Naravno da su to stvari koje se teško zaboravljaju, ja bi više voleo da pričam o pobedi a ne o samoj bitki , jer bi na ovakvom mestu delovala zbrda zdola. Ako imaš neko konkretno pitanje reci tu sam da podelim život sa svakim jer nema ništa tajno što se neće otkriti na svetlosti. Reci sve sto moze da bude pomoc depresivnima. Pri tom , pozenjo je da budu istaknuta licna iskustva nasuprot mrtvih fraza.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Reci sve sto moze da bude pomoc depresivnima. Pri tom , pozenjo je da budu istaknuta licna iskustva nasuprot mrtvih fraza.. Pedja brate ja jedino da stavim link sa mojom medicinskom dokumentacijom kako bi ubedio nekog da pričam iskustveno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Pedja brate ja jedino da stavim link sa mojom medicinskom dokumentacijom kako bi ubedio nekog da pričam iskustveno. Imam i ja med dokumentaciju koja ima stranica i stranica....brate dragi ne bih ja bio na pravoslavnom forumu da mi je merodavna savremena psihijatrija za dusevno zdravlje Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Vidi jedno vreme sam intezivno živeo i slavio to što je po pravoslavnom učenju vrlo moguće reći da onaj koji je bolestan sigurno zna da je ili da če da ga poseti Bog. Znaš li ti brate moj kad se Bogu otvoriš i počneš da živiš sa njim u istoj kući. A znaš li ti kad pomisliš da ne bi voleo Boga više da zadržavaš jer postoje i drugi ljudi a On ne želi da ode od tebe? Radujte se sestro i brate. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука