Jump to content

Глупост дана...

Препоручена порука

Vučić prosvetarima: Imaćete uskoro veće plate nego ikada; 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече
Vučić prosvetarima: Imaćete uskoro veće plate nego ikada; 

Al kupovnu moc manju nego ikad. :D 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

:0426_feel:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
пре 7 часа, Снежана рече

@RYLAH, @Avocado,   Ако није проблем, да ли можете да прокоментаришете ово!!!??? Хвала

Извршитељи често јесу идиоти и кад би се они питали било би овако, и још и горе, али није баш овако у реалности.

Ова фама је почела после писања о једној породици која је изгубила стан због дуга у швајцарцима а после, кад су отишли код родитеља, дошли и тамо да им пописују ствари. То јест, кад су им једном одузели некретнину, сад су прешли на покретне ствари. У принципу, поднесе се приговор трећег лица да те ствари нису ствари извршног дужника и не би требало да буде већих проблема.

Имам утисак да се у медијима намерно диже фрка против банака и извршитеља. Против првих јер се сређује полако ситуација са дуговима индексираним у страној валути и полако више ослобађају људе тог дужничког ропства, а против других јер им је реформа закона о извешењу и обезбеђењу дала и превелика овлашћења, а судови скоро да и не контролишу њихов рад и свашта се дешава. 

Друга је крајност опет оно што се раније дешавало, да је неко врло лако могао да избегне да плати дуг, или да годинама вода повериоце. Кад кажем "повериоца", ту најмање мислим на банке. То је значило да теби лично некодугује паре и треба да ти плати, и то избегне због оваквих прописа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Снежана рече

@RYLAH, @Avocado,   Ако није проблем, да ли можете да прокоментаришете ово!!!??? Хвала.

Фотографија корисника Dejan Ivankovic

Klasično preterivanje vezano za izvršitelje... vlasnik stvari uloži prigovor i to je to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Samo još jedan praktičan savet povodom ovoga ako nekom bude trebalo... Prigovor se podnosi sudu koji ga prosleđuje poveriocu na izjašnjenje i izvršitelju... a izvršitelj sprovodi izvršenje... pošto su nam sudovi poslovično neažurni, a sve se dešava relativno brzo, OBAVEZNO pisanim putem obavestite i neposredno izvršitelja da je uložen prigovor... ni jedan normalan izvršitelj neće nastaviti sa izvršenjem u toj situaciji, čak i ako mu sud nije prosledio prigovor.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Da li se to odnosi samo na slučajeve kada vlasnik stana prijavi osobe da žive kod njega - na toj adresi ili i kada nisu prijavljene? Pitam zato što mi je svekrva, pre par dana, imala neprijatnu situaciju pa sam se sada zabrinula da ne postane još neprijatnija.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Branka62 рече

Da li se to odnosi samo na slučajeve kada vlasnik stana prijavi osobe da žive kod njega - na toj adresi ili i kada nisu prijavljene? Pitam zato što mi je svekrva, pre par dana, imala neprijatnu situaciju pa sam se sada zabrinula da ne postane još neprijatnija.

По закону, гледа се адреса на којој је дужник пријављен, значи или пребивалиште или боравиште које је пријављено милицији. Али у пракси, посебно због ситуације да код нас људи врло често и не пријављују кад промене пребивалиште или боравиште све док не промене личну карту, узима се адреса коју извршни поверилац означи у предлогу (или у поднеску којим обавештава суд о промени адресе извршног дужника) и онда власник непокретности мора да доказује да овај не живи код њега.

Логика иде за тим да се дуг наплати, а ако су ствари на којима је одређено извршење промениле адресу, то је мање-више небитно, пописују се и продају ствари извршног дужника, где год да се налазе. Рецимо, ако би их извршни дужник ставио у неко складиште, и ту би могле да се пописују. Тако да адреса извршног дужника није толико битна колико где се налазе његове ствари.

Тако и кад се ствар извршног дужника налази код трећег лица, извршитељ може да је попише ако се учни вероватним да је то заправо ствар извршног дужника.

Кратак одговор: не верујем да ће имати много утицаја ако неко није пријавио промену адресе. Ако би неки подробнији савет у вези са том ситуацијом, кликни на линк у мом потпису и објасни ситуацију на теми, одговорићемо и конкретно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@RYLAH @Avocado

Ако сам добро разумео, по закону су моје ствари за пленидбу ако дужници живе код мене док ја не уложим жалбу и не докажем супротно? Зашто је то тако и по којој логици је то нормално? Зар не би потражиоци пре пленидбе требало да докажу чије ствари имају право да плене?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...