marija Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 vreme ne postoji, zar vreme nije relativna stvar vreme za mrava i vreme za čoveka ne protiče isto vreme na planeti Zemlji i vreme u dubinama svemira ne protiče isto šta znači jedan dan, za nas je dan 24h, šta je za Boga 1 dan? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 glupost!!Zasto se mi onda borimo, podvizavamo, zasto bi se iko trudio da zadobije zivot vecni kad bi Bog oprostio satani..to je prelest.Satana ce biti svezan i bacen u pakao za vjek vjekova.Tako je receno i tako ce da budne. 0104_cheesy Немојте ме само оптужити да исповедам апокатастазу. 0104_cheesy Апокатастаза код Григорија Ниског не подразумева да Бог ето тако без икаквог подвига и напота и покајања помилује грешнике и самог ђавола. Не, отацкаже да је то дуг и болан процес, вековима дуг, након којег ће доћи до исправног знања код ових. Сувише су то тешке и озбиљне ствари. Није џабе свети Максим рекао да је најбоље дао томе ћутимо, благословено ћутимо. Наравно, не брани нам светацда и мало размишљамо, али да се пазимо да не донесемо погрешан закључак - типа: не треба подвиг не треба ништа, ионако ћемо се сви спсити. Па и да јесте тако, не дао нам Бог да се у паклу спашавамо. Много је безболније овако као сада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 postoji jedna priča u knjizi Sveta Gora i svetogorci, gde se kaže kako se jedan mirjanin zamonašio i rekao...ja Bože nisam sposoban ni za kakve podvige i Ti to znaš, ali evo od sada do kraja svoga života nikoga nikada ni za šta neću osuditi, i kaže Starac Pajsije Svetogorac, da je kaluđer u raj ušao.....zar nije opšte poznata stvar da za ono za šta će s emeni suditi, drugom će biti oprošteno? svima je različito dato i od svih se različito traži kome je više dato od njega se više i traži svako sam za sebe mora otkriti svoj put u Hristu i onda uz pomoć duhovnika i uz Božju pomoć taj put slediti ispravi me Aleksandre, sigurna sam da ti je poznata ta priča ko želi, naći će način da učiini, ko ne želi naći će opravdanja ponekad pomislim da naša sopstvena savest ustvari jeste sam Hristos koja nas opominje kada zgrešimo....da se kajemo do pokajanja neki ljudi se i sada za ovozemaljskog života nalaze u paklu, jer bez prisustva Boga to i jeste svojevrstan pakao Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 u ovom djelu ne pise bas tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Једно је визија којом се шаље порука коју треба протумачити из визије, а друго је објективна реалност. Ја могу да кажем да је нешто објективно страшно, па да тај свој исказ насликам или опишем призорима који имају улогу да ви мене разумете шта под термином "страшно" подразумевам. То поготово важи када се жели дочарати реалност коју не познајемо. Иначе, хвала ти за линк. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 No problemos amigos! 0409_feel A sta je to objektivna realnost Aco,da ce se satana spasiti,da ce svi gresnici imati sansu u zagrobnom zivotu da se poprave,pokaju i da naslede carstvo pravednika, ne budi smesan moj prijatelju jer kakvu zajednicu moze da ima svetlost i tama kad su nespojivi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 No problemos amigos! 0409_feel A sta je to objektivna realnost Aco,da ce se satana spasiti,da ce svi gresnici imati sansu u zagrobnom zivotu da se poprave,pokaju i da naslede carstvo pravednika, ne budi smesan moj prijatelju jer kakvu zajednicu moze da ima svetlost i tama kad su nespojivi? Не, не, нисам то мислио. Када нешто говоримо о "оностраним" стварима (да их тако назовем, мада није најпаметнији израз) ми користимо појмове и предмете "овостраних" ствари да би смо оне прве дефнисали. Тиме само дочаравамо нешто "што око не виде и ухо не чу", али не приказујемо објективно слику "оностраног", онаквом каква она стварно јесте. Из простих разлога јер немамо појма ни искуства којима бисмо такву реалност описали. Зато говоримо у сликама и као у огледалу, као што каже апостол Павле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 E sad smo se dotakli price o mitarstvima i o ljudima koji su se da tako kazem"vratili sa onog sveta"! Kad pogledamo kome je Hristos propovjedao, videcemo da su to uglavnom bili najprostiji ljudi, i prema tome mislim da On kao savrseni Bog nije imao potrebe da im sad komplikuje u pricama, pricajuci im price koje ih ne bi dotakle, tj koje bi bile neshvatljive za njih.Hocu reci da je sve na tako jasan i prost nacin napisano, samo mi ljudi po svojim slabostima, volimo da umujemo radi neke svoje nazovi je slave medj ljudima.Jedno se uglavnom svi verujuci slazemo da je pakao najgore mesto koje za coveka postoji.Sad ga neko dozivljava na ovaj ili onaj nacin, ja licno mislim da je upravo onako kakvo je opisano kod starca kleope i kao sto ga predstavljaju mitarstva.Jer covek posle smrti nastavlja da zivi, da se krece, da oseca,da misli, da ima telo, ruke , noge..samo malo od finijeg materijala nego sto je ovo telo.Naravno da mi ne znamo svu istinu iza zavese,al nam je barem malo otkriveno.Ne znamo npr zasto je Bog stvorio satanu?Zasto postoji zlo, zasto odmah nije unisteno ,zasto je sve moralo da se zavrsi kako ce se vec zavrsiti i slicne odgovore, al itekako znamo kakav je pakao i kakav je raj,al samo povrsno.Mjesto vjecne muke i mjesto vjecnog odmora. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 E sad smo se dotakli price o mitarstvima i o ljudima koji su se da tako kazem"vratili sa onog sveta"! Kad pogledamo kome je Hristos propovjedao, videcemo da su to uglavnom bili najprostiji ljudi, i prema tome mislim da On kao savrseni Bog nije imao potrebe da im sad komplikuje u pricama, pricajuci im price koje ih ne bi dotakle, tj koje bi bile neshvatljive za njih.Hocu reci da je sve na tako jasan i prost nacin napisano, samo mi ljudi po svojim slabostima, volimo da umujemo radi neke svoje nazovi je slave medj ljudima.Jedno se uglavnom svi verujuci slazemo da je pakao najgore mesto koje za coveka postoji.Sad ga neko dozivljava na ovaj ili onaj nacin, ja licno mislim da je upravo onako kakvo je opisano kod starca kleope i kao sto ga predstavljaju mitarstva.Jer covek posle smrti nastavlja da zivi, da se krece, da oseca,da misli, da ima telo, ruke , noge..samo malo od finijeg materijala nego sto je ovo telo.Naravno da mi ne znamo svu istinu iza zavese,al nam je barem malo otkriveno.Ne znamo npr zasto je Bog stvorio satanu?Zasto postoji zlo, zasto odmah nije unisteno ,zasto je sve moralo da se zavrsi kako ce se vec zavrsiti i slicne odgovore, al itekako znamo kakav je pakao i kakav je raj,al samo povrsno.Mjesto vjecne muke i mjesto vjecnog odmora. 0409_feel Ух брале, ово није наша вера. У реду душа и све то, али ово што си ти написао...не. Немој тако, љуби те твој брат. Човек после смрти има тело али у гробу. Душа је нешто друго, она нема облик и обележја телесног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Александре дај неки текст о изгледу пакла,а да га Црква признаје. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Александре дај неки текст о изгледу пакла,а да га Црква признаје. Па дао сам, од покојног Патријарха Павла. Хе, "изглед"пакла и "изглед" раја?! Опет се враћамо на исто: "што око не виде и ухо не чу и у срце човечије не уђе." Покушајте даразумете ове речи апостола Павла па ћете разумети и оно што ја покушавам да вам објасним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Александре дај неки текст о изгледу пакла,а да га Црква признаје. Па дао сам, од покојног Патријарха Павла. Хе, "изглед"пакла и "изглед" раја?! Опет се враћамо на исто: "што око не виде и ухо не чу и у срце човечије не уђе." Покушајте даразумете ове речи апостола Павла па ћете разумети и оно што ја покушавам да вам објасним. А зашто онда причају да овај видео није Православан?Ако се не зна како изгледа живот после "смрти"? http-~~-//www.youtube.com/watch?v=njw0OkBp9RQ "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 E sad smo se dotakli price o mitarstvima i o ljudima koji su se da tako kazem"vratili sa onog sveta"! Kad pogledamo kome je Hristos propovjedao, videcemo da su to uglavnom bili najprostiji ljudi, i prema tome mislim da On kao savrseni Bog nije imao potrebe da im sad komplikuje u pricama, pricajuci im price koje ih ne bi dotakle, tj koje bi bile neshvatljive za njih.Hocu reci da je sve na tako jasan i prost nacin napisano, samo mi ljudi po svojim slabostima, volimo da umujemo radi neke svoje nazovi je slave medj ljudima.Jedno se uglavnom svi verujuci slazemo da je pakao najgore mesto koje za coveka postoji.Sad ga neko dozivljava na ovaj ili onaj nacin, ja licno mislim da je upravo onako kakvo je opisano kod starca kleope i kao sto ga predstavljaju mitarstva.Jer covek posle smrti nastavlja da zivi, da se krece, da oseca,da misli, da ima telo, ruke , noge..samo malo od finijeg materijala nego sto je ovo telo.Naravno da mi ne znamo svu istinu iza zavese,al nam je barem malo otkriveno.Ne znamo npr zasto je Bog stvorio satanu?Zasto postoji zlo, zasto odmah nije unisteno ,zasto je sve moralo da se zavrsi kako ce se vec zavrsiti i slicne odgovore, al itekako znamo kakav je pakao i kakav je raj,al samo povrsno.Mjesto vjecne muke i mjesto vjecnog odmora. 0409_feel Ух брале, ово није наша вера. У реду душа и све то, али ово што си ти написао...не. Немој тако, љуби те твој брат. Човек после смрти има тело али у гробу. Душа је нешто друго, она нема облик и обележја телесног. Pa hteo sam da kazem da je dusa pravo covjekovo tjelo,samo od finijrg materijala konstruisana.Dok ovozemaljsko tjelo je nista drugo do odjelo covjecije....Znamo da ce ljudi dobiti po vaskrsenju nova tjela po zasluzi, sad ispravi me ako gresim. Bas kao sto telo ima mnoge udove i svi oni zajedno cine coveka, tako i dusa ima mnogo clanova: um, savest, volju, razmisljanje koje osudjuje i pravda; dusa sama po sebi jeste unutrasnji covek. http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/ljudskobice.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sandra Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Da li je neko, od onih koji pricaju da pakao ne postoji, procitao Sveto Pismo? I u njemu pricu o bogatasu i Lazaru koju upravo Hristos prica? E pa u toj prici koja se nalazi u Lukinom jevandjelju, 16.glava, stihovi od 19. do 31., Hristos bas govori o tome da je pakao plac i skrgut zuba, oganj vecni, itd..I naravno ne samo na tom mestu, vec u toku celog jevandjelja to ponavlja, ali, naravno, za one koji imaju usi da cuju!! Strasno kakve se jeresi profuravaju..Zasto smo onda Hriscani ako ne postoje raj i pakao?? Ajde, recite! Zasto?? Svasta cu jos da cujem.. 0409_feel "Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука