Jump to content

Ваш омиљени парфем?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 8 минута, Поуке.орг инфо рече

Znam kako nam Pouke mirišu.
Jes! :sunce:

Подели на овим сајтовима

Znam kako nam Pouke mirišu.

Jes! :sunce:

Na vanilu i čokoladu sa mirisom kafe [emoji4]

Evo i recenzije

Večeras kupljen(drugi put), i veoma sam srećan zbog toga, iz više razloga! RoccoBaroocco, njihov prvi muški(ako se ne varam) Silver Jeans, je jedan od mojih prvih kupljenih parfema u inostranstvu, sada već ultra daleke 95. Sada je već i punoletan! Eh, kada se setim tih vremena: svi su bili 'namunjeni , tipa XS, Blue Jeans, Cool Water(doduše i on je skoro pa bio copycat Cool Water, ali imao je nešto svoje), Kenzo, naravno Kouros, Fahrenheit, da ne nabrajam dalje, a ja onako pun sebe jer se ne uklapam u kliše tadašnjih dizel vremena, pa ni 5 ni 6, nego RoccoBarocco(i + jedna doskočica za isti), i nema dalje. Uh, 'ala vreme brzo leti. Drugo , mnogo mi je šmekersko ime RoccoBarocco, baš onako, blage naznake 'kičerice, a opet tako prijatno i za videti i za pročitati, nekako sam uvek bio slab na žabare. Parfem je jak, sladak , ali nije gurmanski, tj.nije u nekoj većoj meri, što je predivno, baš kao da sam ga ja pravio, tj.moj nos. Sama mirisna esencija je predivan mix između Lolita Lempicka Au Masculin i Givenchy Pi, sa zaista veoma sličnim 'šmekom , ali opet snažniji nego Lempicka , pa čak i sam Pi, a ima i neke svoje tripove, ne toliko drugačije u odnosu na gore 2 pomenuta, mada iskreno ja ga doživljavam kao potpuniju, luksuzniju, čak i 'urbaniju verziju istih! Pun je sintetičkog pudera(ovde je skoro pa isti Pi), koji donosi čokolada, u totalnoj harmoniji sa orijentalnim i toplim cimentom, koji se u dosluhu sa predivnom vanilom, ali nikako blagoj, možda suptilnoj, i iskrama nežnog mošusa, i tu se odlično odupreo da ne pređe u gurmansku varijantu, naravno uz ogromnu pomoć hard core pačulija, koji je opet razbijen kedrom, koji mu daje i džentlmensku notu, ali ne tako jaku kao old school 80-ih, već upliv u more slatkiša sa veoma blagim cvetnim primesama i jasnim potenciranjem kafe , koja je u opet začinska , ali ne začinska kao kod recimo A*Men-a, već dosta suptilnija. Kedar je ovde slično izveden kao kod Aigner Black, veoma prijatan i topao, što je donekle i paradoks, jer je kedar sam po sebi oštar, ali ta oštrina pripada nekoj drugoj eri parfema, koja je ipak iza nas.Takođe, moram da primetim da moj nos ne detektuje nikakv citrus i sl, na samom početku parfema, donekle se oseća lavanda i bergamot, koji su veoma prijatni, i malo vuku na Code, ali to je samo sada već i obrazac kod većine slatkih i modernih parfema, ali RoccoBarocco ipak sledi neki svoj put, koji je doduše tu negde, ali opet i različit. Iako je pun s notama, Roccobarocco sledi linearan pravac, koji je beskompromisan, a opet nije dosadan, već samo dosledan! Za kraj nešto najlepše što se meni desilo u poslednje vreme! Na mojoj koži, sillage preko 10h, možda i svih 12h, šok, pozitivni od koga se neću dugo oporaviti. Na odeći , naravno ne namerno prskanoj, već u inetrakciji sa kožom, čitavih 72h!!! Teško mi je da priznam, ali mi je Roccobarocco, postojaniji čak i od mog ljubljenog Joop Pour Homme. Zaista, skoro pa apstraktna moć projekcije, pogotovo, što već svi znate da moje čulo mirisa više i ne postoji, već samo sećanje na njega! Rešio sam, i to većina vas zna, da stvarno više ne kupujem designer parfeme, već da pređem na niche, ali ako u designer svetu i dalje postoje ova blaga, ja sam spreman da tragam za njima, do kraja. Ne želim da zvučim 'kliše, ali lako je kupiti niche zver za glavu ipo ojra, ili koliko već. Recimo Lorenzo Villoresi Teint de Neige, koji je zaista vrh, ili još skuplja varijanta i moćnija,Tom Ford Private Blend Champaca Absolute po ceni polovnog golfa 2. Dobro, ovo se možda tešim, ali ipak stvarno mislim tako. Mada je ludost i sa ovih mojih skoro pa 200 designer parfema, ali dobro, više nisam samo ljubitelj parfema ,sada sam i kolekcionar, a to je već parfemska zavisnost kojoj nema leka, mada iskreno, ja i ne želim da budem izlečen, nikada...p.s. Mali update. Stavio sam ga danas, imao sam neki događaj sa ženom. Recimo, prsnuo sam ga do 10 puta. I ludilo mogza. Dugine boje, u vidu oštre sa dodatkom anisa, ali nemetelizirane vanile. Simfonija užitaka sa parfemom koji je na granici gurmanskog , a opet to nije. Može, ali ne ispod 11 stepeni, pa do neke nule, ipak ne ispod. Za to ispod je zadužen JOOP PH, Blue Sugar, Karl Lagerfeld Classic, i naravno Tom ford Extreme. Sve vreme sam ga skoro pa intezivno osećao, što je za mene parfemskog pajdomana, užitak do krajnih granica. Nije toliko surov, kao recimo A*Men, ali je izuzetno glasan, veoma je blizak sa Pi, tu je negde i Lolita, naravno i body Kouros. Ozbiljna priča ljudi, sasvim. Od jednog krajnje šmekerskog napolitanskog brenda. Kapa dole za ovo 'predivno parfemsko iskustvo!!!

Послато са SM-N950F користећи Pouke.org мобилну апликацију

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...