Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 ja mislim da je samo način da se stavi tačka...Razlike su velike i suštinske između obe strane. Mislis da je poziv sabora Artemiju na bratsku ljubav samo licemerje? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Mislis da je poziv sabora Artemiju na bratsku ljubav samo licemerje? on je više puta pozivan...ovo mu je zadnja šansa, formalno data, za koju svi znaju da će da propadne...zato su mu i dali tri dana, da bi postupak raščinjenja završili do Duhova...moje mišljenje... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 on je više puta pozivan...ovo mu je zadnja šansa, formalno data, za koju svi znaju da će da propadne...zato su mu i dali tri dana, da bi postupak raščinjenja završili do Duhova...moje mišljenje... Mislim, da mu je Sveti Duh dao tri dana. Благовесник and nana је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Штета што Артемије није ни близу да се благочестиво супротстави екуменским владикама. Уместо да имамо такве, Артемије је само сабрао острашћене људе и повукао у другу крајност. Као да се обе стране хране међусобно. Доста нам је замагљено пред очима од свега тога. Благовесник, Јанко, Ђорђе Р and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Штета што Артемије није ни близу да се благочестиво супротстави екуменским владикама. Уместо да имамо такве, Артемије је само сабрао острашћене људе и повукао у другу крајност. Као да се обе стране хране међусобно. Доста нам је замагљено пред очима од свега тога. Истину збориш. Ипак једна ствар стоји, а то је Црква. Колико год лоших било у Цркви, они пролазе и одлазе, а Црква Духом Светим остаје. Ван Цркве нема спасења, и ниједан страдалник на правди Бога није се спасао ван Цркве. Ко има уши да чује, очи да види и стрпљења да активно УНУТАР Цркве (са)чека... Себе прогласити Црквом зна се куда води... александар живаљев, Ђорђе Р and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 on je više puta pozivan...ovo mu je zadnja šansa, formalno data, za koju svi znaju da će da propadne...zato su mu i dali tri dana, da bi postupak raščinjenja završili do Duhova...moje mišljenje... Мислим да би и без овог позива требало да буде екскомунициран, трајно анатемисан, јер материјала за то има на претек. Не знам да ли се икоме у историји толико снисходило. Није му постављен никакав услов, не тражи се покајање, ништа се од њега не тражи, него само да се врати у Цркву. На жалост, код њега не можемо да видимо вапај сина за оцем, за мајком Црквом. У питању је тешка духовна болест, ако он сматра да његова заједница чини Цркву, ван јединства са осталим помесним црквама. Он не може да служи ни у једном православном храму, нигде у свету. Ово писмо је апсолутно непотребно, не постоји форма због које би оно требало да се упути. Стога је оно израз братске љубави и искрене жеље да се брат врати у окриље мајке Цркве. Срђан Шијакињић, lab_man, nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Kada se čovek naprima pomisli između ostalog gubi i mogućnost da oseti trenutak. Kakav je samo trenutak blesnuo ovim pismom. Ne mogu da razumem da Hrišćanin ne može da shvati da mu nanošenje nepravde ne daje za pravo da radi pogrešne stvari. To je izlazak iz trpljenja nepravde. U redu, nije lako, nikome to nije lako, i čak i da su sa obe strane bili pogrešni koraci ne znam u kojoj meri - evo ga momenat! Ali, ali, ako čovek ni malo neće da se potrudi da razume, da previdi svoje "ja" makar u toj meri da može koliko toliko objektivno da osmotri drugu stranu, onda od toga nema ništa. On će kao robot koji radi na pomisli samo da toči gorivo u sebe i da ponavlja hiljadu puta ponovljeno.. te ovaj vladika koristi šampon protiv peruti, ovaj za suvu kosu.. besmislice. Ok, sigurno da ima i teških stvari, i veoma teških, ali to i dalje nije razlog da izađeš iz Crkve! Šteta ako se zaista ne bude prepoznao ovaj trenutak. Ђорђе Р, nana and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 https://www.facebook.com/589094077853766/photos/a.589766767786497.1073741828.589094077853766/804355022994336/?type=1&theater Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 28, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 https://www.facebook.com/589094077853766/photos/a.589766767786497.1073741828.589094077853766/804355022994336/?type=1&theater Која глупост... Но, мислим да СПЦ треба да се огради од ове странице подхитно или да бар овај сајт направи једну вест о овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Највећа трагедија је у томе што су владика бачки Иринеј и бивши епископ Артемије у кључним стварима слични по питању еклисиологије и тријадологије. Зато је толики судар међу њима, као да се те струје хране међусобно - попут еволуциониста и креациониста. Права је загонетка како митрополит Зизјулас толерише теолошке ставове Иринеја по питању примата. Како то још увек Иринеј бачки предводи екуменски дијалог СПЦ са римокатолицима? Зизјулас је лепо рекао да примат морамо протумачити и применити из живота Свете Тројице, док Иринеј отворено каже супротно. Каже да примат не можемо пронаћи у Светој Тројици. Артемије такође заступа, здружено са Виловским, став да ипостасна својства Свете Тројице у апсолутном смислу имају апофатички карактер. Примат се не сме ни споменути. Све то доводи до тога да проблеми иду у два смера. Нити ће се расколници вратити, нити Црква иде како треба ка јединству у екуменским напорима. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heruvim Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Mislim da je sve receno na njihovom facebook profilu i mislim da nista od artemijevog pokajanja .... https://www.facebook.com/pages/%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%98%D0%9D%D0%90-%D0%88%D0%95-%D0%A1%D0%90%D0%9C%D0%9E-%D0%88%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%90-%D0%92%D0%9B%D0%90%D0%94%D0%98%D0%9A%D0%90-%D0%90%D0%A0%D0%A2%D0%95%D0%9C%D0%98%D0%88%D0%95/93589526605?fref=ts OVO JE NJIHOV POST na face : Да је у Саборском "позиву на помирење" (читај покајање владике Артемија за сва безакоња која су они сами начинили) било трунке искрености и озбиљне намере, тај позив би започео речима: "Сабор је анулирао све досадашње неканонске одлуке по питању епископа Артемија и његове пастве, те га позива на разговор о даљим корацима у решавању проблема". То би, додуше, био само исправан канонски почетак, али без догматског закључка који би гласио "Сабор се ограђује од даљег учествовања у јеретичком екуменистичком покрету", немогуће је успостављање литургијског општења са патријархом Иринејем и прочим екуменистима. Они то знају, зато су и направили ово медисјку обману лажног пружања руке помирења. Зато, екуменисти, помирите се са Богом и светим Савом, и помирићете се аутоматски и са нама правоверним светосавцима, ту више неће бити проблема, али то без покајања на бива, а гордоме је покајање скоро немогуће. Због тога је данас тужно свако благочестиво срце гледајући како екуменисти прибегавају сваком лукавству, само да би прикрили сопствено безакоње и отступање од вере и како би жртвено јагње, владику Артемија, "заклали" до краја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Јадни Артемије, нема где да оде. Мада, са оваквим понашањем, може директно код епископа Римског, тамо већ знају како је ићи тим путем. Човек Жоја and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Човече, упропасти ти екуменизам у неколико постова од јуче па до сад. Је ли море, да ти ниси њи'ов, а? Аааа, знам ја такве, ти с' овде убачен да ровариш. Постаде човек антиекумениста преко ноћи . Мој човек . Најзад схватио да је та прича пресипање из шупљег у празно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 У правом смислу, екуменизам данас не постоји. Можда ће постојати. Артемије с правом пита какав је то екуменизам данас. Шта то може бити? Штета што ни Артемије ни регуларна Црква нису досегли екуменизам. Не само Артемије, и неки учесници екуменизма су у суштини антиекуменисти. Драгана Милошевић, Ђорђе Р and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 У правом смислу, екуменизам данас не постоји. Можда ће постојати. Артемије с правом пита какав је то екуменизам данас. Шта то може бити? Штета што ни Артемије ни регуларна Црква нису досегли екуменизам. Не само Артемије, и неки учесници екуменизма су у суштини антиекуменисти. Ја бих рекао да је то пинк (ружичасти) екуменизам. Мало се сликамо, мало љубимо руке, мало дајемо несмотрене, у суштини нетачне изјаве,... Можда стварно негде и постоји неки озбиљни православни екуменизам, али он се не види. Зато сам ја антиекумениста, као и манастири Свете Горе. Али то нема никакве везе са расколницима, који користе несрећни пинк екуменизам зарад храњења своје сујете и гордости, да могу да се граде заштитницима и бранитељима православља. Јадно је то православље, што га они бране... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука