Solomon Kane Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 шта остало? Све остало. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Тек то ми се не свиђа...прво ти проспе кофу помија на главу а после као да ништа није било...а и много, много пута сам у животу био присутан немилим сценама (извлачењу ушију, шутирању искушеника током богослужења, вербалним увредама итд,итд) чији је инспиратор вл. Атанасије, тако да...само ви уживајте у слици коју сте створили о човеку који је несумњиво велики зналац теологије, али остало...уживајте! Poslednje dve nedelje sasluživao je Liturgiju u Hramu Svetog Save...On i za vreme Liturgije ne može da se smiri..za tih sat i po on je nekoliko puta obleteo ceo Hram... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Умировљен али не мирује никако...где год се јави евентуални проблем он је ту или где год се он појави ето невоље ....не знаш више да ли невоља прати њега или он невољу. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Јаој,па јел су некоме испала црева што је Таса некога повукао за уши...камо среће да су и раније вукли непослушне за уши,можда не би било таквих проблема као сад у цркви... На крају крајева,колико ја знам,једини владика који је самовољно пензионисан , можда баш зато да га не би осуђивали како вуче за уши своје парохијане,а да се посвети ономе што најбоље зна,богословљу... Благовесник and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Умировљен али не мирује никако...где год се јави евентуални проблем он је ту или где год се појави невоља наступи....не знаш више да ли невоља прати њега или он невољу. svako ima svoje i dobre i loše strane...harizmatičan čovek, ali ne drži ga mesto... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 запело је код Првог ватиканског концила. ни макац. У чему се запело? Где је ту теологија? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 svako ima svoje i dobre i loše strane...harizmatičan čovek, ali ne drži ga mesto... То је његов проблем...који очигледно многима одговара, па га шаљу тамо где год се или наслути неки проблем (који можда реално и не постоји) или где треба да се направи неки проблем. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 То је његов проблем...који очигледно многима одговара, па га шаљу тамо где год се или наслути неки проблем (који можда реално и не постоји) или где треба да се направи неки проблем. par puta sam prisustvovao njegovim Liturgijama u Hercegovini i Crnoj Gori i ta njegova hieraktivnost nije dolazila do izražaja...ali ove dve nedelje je baš bilo očito izraženo..oblačio je i skidao odeždu tokom liturgije više puta, leteo po Crkvi, pozdravljao se sa decom, razgovarao... Благовесник and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 па и чачкају га, а после им ђаво крив.. сети се само Јефрема и Георгија који су полемисали с њим у Православљу око литургијских тема. не знају где су тањи, а нашли се да му држе слово. ако се повукао међу књиге и пише, они опет траже кавгу. Чачкају га али чачка и он друге. Међутим, то није главни проблем...проблем је што мора да буде мирођија у свакој чорби било које врсте. lab_man and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 мислиш да је Артемија он отерао у раскол? Нико не може натерати некога на нешто ако тај то не жели - из слабости, неразумности, истинског убеђења или из страха - али тај други можда може посредно, на разноразне начине, свесно или несвесно, утицати да то нешто буде дефинитиван избор тог неког. lab_man and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 taj se prijatelju neće pokajati..da je imao nameru za tako što ne bi rukopoložio tzv. episkope. Igrom slučaja poznajem neke od njegovih teologa, neki su i doktori nauka...nema tu ni mrvica hrišćanske skrušenosti...samo slika sopstvene čistoće.. Da bi neko smogao snage, da se istinski pokaje, onda takav gresnik, trazi oslonac u Crkvi, cije si ti pretpostavljam Telo. Moze se lako desiti, da se monah artemije naslonio bas na tebe (citaj takav stav) i da mu to Telo nije dalo oslonac, pruzilo veru i molitvu. ako hoces razmisli o ovome. Jedino ako ti je sam samcati Bog otkrio artemijev odgovor i Bozju reakciju na isti. Mogao bi ovo malo i da zaoshtrim ali se nadam, da ces ugledati ljubav a ne moju opasku, samo zato sto je opaska. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Da bi neko smogao snage, da se istinski pokaje, onda takav gresnik, trazi oslonac u Crkvi, cije si ti pretpostavljam Telo. Moze se lako desiti, da se monah artemije naslonio bas na tebe (citaj takav stav) i da mu to Telo nije dalo oslonac, pruzilo veru i molitvu. ako hoces razmisli o ovome. Jedino ako ti je sam samcati Bog otkrio artemijev odgovor i Bozju reakciju na isti. Mogao bi ovo malo i da zaoshtrim ali se nadam, da ces ugledati ljubav a ne moju opasku, samo zato sto je opaska. ja se nadam da si ti u pravu, al sve mi nešto govori da je on izgubljen za crkvu...zaoštravao ti to brate ili ne...videćemo u petak... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Ја сам се више пута нашалио да ће Артемије постати Грешни Марко попут Милоја. Али то не бих желео. Пг and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 ja se nadam da si ti u pravu, al sve mi nešto govori da je on izgubljen za crkvu...zaoštravao ti to brate ili ne...videćemo u petak... Duhovnost je jedna ziva kategorija, nije duhovnost samo deo proslog vremena i proslih desavanja, takodje nije samo deo buduceg vremena i obecanja, vec je Duhovnost sada i ovde i sveprisutno u svim desavanjima. Dumrem,numem da mi se cini ono sto ce Bog objaviti u artemijevom odgovoru. Ako bi se saboru samo cinilo, bez vere,ljubavi i molitve za jednog clana, ne bi ni napisali ovo pismo. Ovo pismo nadam se nije samo nacin, da se formalno stavi tacka na slucaj artemije, lab_man је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Duhovnost je jedna ziva kategorija, nije duhovnost samo deo proslog vremena i proslih desavanja, takodje nije samo deo buduceg vremena i obecanja, vec je Duhovnost sada i ovde i sveprisutno u svim desavanjima. Dumrem,numem da mi se cini ono sto ce Bog objaviti u artemijevom odgovoru. Ako bi se saboru samo cinilo, bez vere,ljubavi i molitve za jednog clana, ne bi ni napisali ovo pismo. Ovo pismo nadam se nije samo nacin, da se formalno stavi tacku na slucaj artemije, ja mislim da je samo način da se stavi tačka...Razlike su velike i suštinske između obe strane. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука