Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2015. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

Са фејсбука артемијеваца:

"Савет благочестивима:

Не наседајте на пилатовско "прање руку" Сабора архијереја СПЦ, позиви на некакво помирење су само задовољавање бирократских формалности у циљу стављања тачке на своје недело каиновског прогона и екскомуникације владике Артемија, тј. давање материјала бесомучно озлобљеном Атанасију Јевтићу, који ће као потпуни израз своје опсесивне мржње сачинити образложење за екскомуникацију владике Артемија. Позивају га да тражи опроштај и тиме преузме одговорност за сво безакоње које су починили и чине. Од циркузантског духа у коме се рад Сабора одвија и коме је Блиц постао службени гласник, ништа озбиљније се није ни очекивало. Наравно, проблем екуменизма за њих ни не постоји, зато га не помињу."

----------

Овакво тумачење овог позива се и очекивало. Ако Артемије прихвати позив СПЦ, многи ће бити у проблему, јер ће им бити тешко да се врате у ту СПЦ коју толико мрзе, оговарају. Многима стање раскола одговара. А много је и новца уложено у тај пројекат...

Надам се да ће Артемије, због оних који своје срце нису толико напунили мржњом, ипак прихватити братски позив.

све је врло јасно, монаху Артемију треба мир и молитва а стрелци ће истрчавати.

ова одлука је искључиво Артемијева, надам се да неће око њега много вриштати

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Пре ће м.Артемија његова камарила усмртити, него ли што ће он стићи да се покаје. Звучи ужасно, али бојим се да је тако.

Подели на овим сајтовима

Пре ће м.Артемија његова камарила усмртити, него ли што ће он стићи да се покаје. Звучи ужасно, али бојим се да је тако.

да, све време о томе причам.

Подели на овим сајтовима

да, све време о томе причам.

На жалост. Ја му као човеку стварно желим преумљење - и осталима око њега - али ...

Подели на овим сајтовима

То је ваљда тај реп којег се сви плашимо и цртамо га ђавђаву и осталим палим анђелима.

Колико је овде јасна слика, могла би да буде једно право сликарско уметничко дело, постојања репа.

Подели на овим сајтовима

На жалост. Ја му као човеку стварно желим преумљење - и осталима око њега - али ...

Знам а ја још луђи учим из овога шта је то исконско зло и како уме да савлада сваког човека.

Танка је линија претанка, да би сваки човек од нас говорио како сигурно може победити свакакво зло.

А те слике што имам... ту ни медицина не може да помогне :))

Подели на овим сајтовима

"Не наседајте на пилатовско "прање руку" Сабора архијереја СПЦ, позиви на некакво помирење су само задовољавање бирократских формалности у циљу стављања тачке на своје недело каиновског прогона и екскомуникације владике Артемија, тј. давање материјала бесомучно озлобљеном Атанасију Јевтићу, који ће као потпуни израз своје опсесивне мржње сачинити образложење за екскомуникацију владике Артемија. Позивају га да тражи опроштај и тиме преузме одговорност за сво безакоње које су починили и чине. Од циркузантског духа у коме се рад Сабора одвија и коме је Блиц постао службени гласник, ништа озбиљније се није ни очекивало."

Što se bre malo ne trgnu iz tog hejta tolikog. Alo ljudi, alo!! Nadam se da je ovaj administrator neki manje važan. Pa ovo je tako bezveze. Tolika ogorčenost.

Hrišćanski je pretrpeti nepravdu, administratore.  Hrišćanski je i tražiti oproštaj makar i posredno preko ovako pružene ruke koju ste tim vašim uigranim floskulicama već stigli da upljujete. De probajte, samo probajte, makar malo, makar eto kao neki test da vidite nešto lepo u tom pozivu, neku mrvu nade, svetlosti,  pa zašto da ne i ljubavi. Naravno, vi biste sad iz vaših topova odmah grunuli: koja crna ljubav kad ovo, kad ono... Dobro, u redu, bilo je šta je bilo. Evo pružene ruke. Hej , pružena ruka! Pružite se i vi malo, makar malo.

Подели на овим сајтовима

Ja мислим да смо сви ми дужни да се молимо за нашег заблуделог брата да се врати цркви, јесам ли у праву или грешим ? Ајде већ једном да се престане са овим расколом где има љубави има и воље....

Подели на овим сајтовима

Ako se pokaje i episkopska katedra Artemiju, zasto da ne... Velika su dela i jacanje vere i obnova manastira na dusi bivseg vladike rasko-prizrenskog Artemija. S pravca je skrenuo, ali ljudi smo, skloni gresci. Neka bi se Gospod blagi opomenuo predjasnjih dela i trgao brata Artemija!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ja мислим да смо сви ми дужни да се молимо за нашег заблуделог брата да се врати цркви, јесам ли у праву или грешим ? Ајде већ једном да се престане са овим расколом где има љубави има и воље....

Да, наравно да право говориш.

Подели на овим сајтовима

Mislis da ce mu dati preciscen tekst ovog sinodskog pisanija?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ako se pokaje i episkopska katedra Artemiju, zasto da ne... Velika su dela i jacanje vere i obnova manastira na dusi bivseg vladike rasko-prizrenskog Artemija. S pravca je skrenuo, ali ljudi smo, skloni gresci. Neka bi se Gospod blagi opomenuo predjasnjih dela i trgao brata Artemija!

Ko je pratio moja pisanja ovde od pre par godina (kad je ovo sa m.Artemijem krenulo) i sada (kada se sve izgleda finalizira), mogoa je da primeti koliko sam umekšao stav prema bratu Artemiju.

Slažem se sa ovim što si napisao, zašto da ne. Bila bi velika radost za Crkvu i Srbiju da se sve ove pravoslavne podele i gluposti završe, kao i da se zajedno okrenemo rešavanju suštinskih problema pred kojima se nalazi hrišćanstvo u svetu.

Подели на овим сајтовима

Је ли може неко ово да одштампа и проследи епископима?

О Божанском поретку

Отац у коме су Син и Свети Дух, прожима Сина у коме је Свети Дух над Божанском суштином; и прожима Светога Духа који је у Сину.

Син који је у Оцу и у коме је Свети Дух, прожима Светога Духа који је у Оцу; и прожима Оца у коме је Свети Дух над Божанском суштином.

Свети Дух који је у Оцу и Сину, прожима Оца у коме је Син над Божанском суштином; и прожима Сина који је у Оцу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...