Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2015. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Па добро, народу служи онај његов ћосави ђакон који носи панталоне под мишком :)

..први с лева ;)

patrijarh_srpski_g_irinej_u_poseti_aleks

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

koji manastir?

manastir Soko eparhija Sabacka,kod episkopa Lavrentija koji je isto dozvolio ocu Branislavu Peranovicu da se bavi onim cime se bavio i gde je stradao jedan mladic, o drugim mahinacijama da ne pricam, o tom episkopu nikad neces cuti da je istraga u toku.

untitled.png?w=640

Sto se samoubistava svestenika tice slazem se sa nekim komentarom gore da za to ne moze episkop biti odgovoran,prosto tako je.

Ali sa druge strane znam da se svestenici i kod episkopa Grigorija bune,da je i u toj eparhiji previse politikanstva, episkop u besedama proziva protivnike Dodika u crkvi,gradi sa njim,postade neimar u izjavama za medije bavi se politikanstvom sto se drugim episkopima zamera,za tog episkopa nikada necete cuti da je istraga u toku

I jos ih ima dosta...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

11011284_1603936199860513_76939236180879

https://www.facebook.com/1575585399362260/photos/a.1588370978083702.1073741843.1575585399362260/1603936199860513/?type=1&theater

Sveti oče Pavle, moli Boga za nas. Za crkvu tvoju i narod tvoj, pastiru dobri. Za one koji ne svijetle, bilo laici ili klir; za one zbog kojih se 'huli na ime naše među neznabošcima', bilo laici ili klir, naročito one 'kojima je više dato' i čije sablazni teže pogađaju,  da ne sramote ni sebe ni nas ni Crkvu. Za one koji pljuju i sude 'tuđem sluzi', i za one koji sude tebi zbog 'slabosti' i 'nemoći' kojom si zacjeljivao raskole, rane i raspre, kojom si 'nemoći' divno smirivao duhove što sad razulareno muče sve nas... Za one koji su možda imali dobre namjere ili tačno sudili ali su unijeli duh razjedinjenja i raspre u narod i crkvu. Za sve gordeljive radoznalce koji bi svima i o svemu da sude i sve da znaju. NIje dobro, pomozi nam svetim tvojim molitvama da bude bolje. Za narod, koji grca u nevolji i grijehu. Moli se za sve nas, ništa ne valjamo, ali smo tvoji.

"Biće nam (svima sve) bolje kad mi budemo bolji". 

Подели на овим сајтовима

Па добро, народу служи онај његов ћосави ђакон који носи панталоне под мишком :)

Е, он је завио у црно све црномантијаше са или без панагије својим доброчињењима. 0510_music

Подели на овим сајтовима

Е, он је завио у црно све црномантијаше са или без панагије својим доброчињењима. 0510_music

Један одвратан,крајње приземан и површан човек.Мизерија од човека,једном речју.Сад ми жао,што му не рекох једном: Каже се добар дан,кад се улази у нечију кућу!(пошто  Помаже Бог,домаћине! у његовом случају је и онострана нереалност)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

koji manastir?

Манастир Светог Николаја Охридског, Соко Град:

https://www.pouke.org/forum/topic/31569-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

Што се тиче самоубистава свештенства, ја мислим да је епископ и те како одговоран, ако не и најодговорнији. Јер он треба да је духовни отац својим свештеницима. А поготово ако самоубиство изврши свештеник који има 33-34 године, физички здрав, веома активан у локалној заједници, а такође активан и на подизању црквене свести у својој парохији. Таква трагедија само говори о небризи владике за духовно стање својих помоћника и сарадника.

Што се тиче физичког злостављања попадије у истој епархији, врло добро знам да је жена помоћ тражила од владике, али да није било некакве помоћи ни разумевања. На крају је завршила у Ургентном центру са поломљеном вилицом, а после тога у сигурној кући.

Ово је репрезентативни пример добре епархије, барем по Сабору и Синоду, који и када владика изрази жељу да се повуче, инсистира да остане и настави да тако "добро" води епархију. Свештенство је овде задовољно и нема притужби јер могу да се коцкају, држе кафане, а видимо и туку попадије, али умерено, без тешких повреда, ма могу да раде шта год им падне на памет...

Подели на овим сајтовима

Манастир Светог Николаја Охридског, Соко Град:

https://www.pouke.org/forum/topic/31569-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

Што се тиче самоубистава свештенства, ја мислим да је епископ и те како одговоран, ако не и најодговорнији. Јер он треба да је духовни отац својим свештеницима. А поготово ако самоубиство изврши свештеник који има 33-34 године, физички здрав, веома активан у локалној заједници, а такође активан и на подизању црквене свести у својој парохији. Таква трагедија само говори о небризи владике за духовно стање својих помоћника и сарадника.

Што се тиче физичког злостављања попадије у истој епархији, врло добро знам да је жена помоћ тражила од владике, али да није било некакве помоћи ни разумевања. На крају је завршила у Ургентном центру са поломљеном вилицом, а после тога у сигурној кући.

Ово је репрезентативни пример добре епархије, барем по Сабору и Синоду, који и када владика изрази жељу да се повуче, инсистира да остане и настави да тако "добро" води епархију. Свештенство је овде задовољно и нема притужби јер могу да се коцкају, држе кафане, а видимо и туку попадије, али умерено, без тешких повреда, ма могу да раде шта год им падне на памет...

Brate Djordje moras da izvuces koja je u pitanju eparhija.

Isto moram napomenuti jednu eparhiju oko koje svakako nece biti istraga niti ce episkop biti pod istragama i da dopunim gornji spisak. U jednoj eparhiji svestenici kako mnogi nazivaju njih "klan" prodaju po nekoliko puta ista grobna mesta na groblju u jednom gradu doslo se i do istrage i svega ali tu je stalo,takodje jos mali milion mahinacija finansijskih sto drugih,cak kao episkop na predlog doticnog episkopa na mesto njegovog vikara postavlja episkopa koji je sumnjive proslosti,toliko da moraju telohranitelji da se obezbede da bi proslo normalno postavljenje u tron tog novog episkopa,telohranitelji obezbedjuju crkvu... u pitanju je eparhija Backa.Taj episkop nikad nece biti pod istragom

Moj sabor su sv.Vasilije Ostroski,sv. avva Justin,sv.vladika Nikolaj Velimirovic,sveti starci... 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

1) Свештеници извршавају самоубиство.

2) Свештеници извршавају убиство.

3) Свештеници малтретирају попадије које се крију у сигурним кућама (јер поп ломи вилицу попадији), а после живи са љубавницом.

4) У манастиру се одвијају секташки ритуали (Темплари)

5) Манастир Илиње је “метох“ манастира Привине главе. “Свемоќни“ јеромонах Исаија чини небројна „чудеса“... Чак и код нас у МПЦ су послали део од овог братства, који среќом је сасечен у корену...

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

..први с лева ;) patrijarh_srpski_g_irinej_u_poseti_aleks
Један одвратан,крајње приземан и површан човек.Мизерија од човека,једном речју.Сад ми жао,што му не рекох једном: Каже се добар дан,кад се улази у нечију кућу!(пошто Помаже Бог,домаћине! у његовом случају је и онострана нереалност)

Дејан Накић, познатији као Тони Сопрано српске цркве. Доле у Нишу (одакле долази овај дон) се крсте кад га неко помене.

Подели на овим сајтовима

Прогласили га за свеца?

А не; то је онај други случај кад се наш народ крсти у смислу: Боже ме сачувај! Пу пу пу ... и тако то.

Подели на овим сајтовима

Ма знам брате, шалим се мало, пошто се превише озбиљно овде баве владикама, а не знају колико су они опуштени и млади духом, а и њихови помоћници, потомци и тако даље и тако ближе.

а и њихови помоћници, потомци и тако даље и тако ближе.

потомци

:))  :))  :))  :))

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Tesko!

Jedino ako im ovim postupkom peticije doticni gurnuo prst u oko pa su resili da pogledaju malo knjige i tu,ali cisto sumnjam.

Postoje nedodirljivi koji rade mnogo gore stvari (finansijske malverzacije,raznorazne mucke,politikanstvo,blud,revolt vernika,svestenika...) i postoje neadekvatni po tim nedodirljivima koji iako cine mnogo manje prestupe od tih prvih ce biti vazda pod pretnjom i istragom i verovatno na kraju bez eparhije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...