Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2015. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

Posto vidim da je interesovanje za ovu temu jako veliko, mozda bismo mogli to da iskoristimo i preokrenemo ovu poprilicno sumornu diskusiju u jednu konstruktivnu raspravu. 

Za pocetak, mozda bi poznavaoci stanja u pojedinim eparhijama a koji su ovde pisali o raznim (ne)delima pojedinih vladika mogli da napisu nesto i o nekim mudrim i cestitim vladikama ciji rad i delo cene kao i da opisu koliko umeju i znaju sta je to lepo sto su oni uradili za svoj narod i kako su to postigli. Mozda bi to iskustvo moglo pomoci drugim vladikama/svestenicima/verouciteljima da dobiju nove ideje kako da se bore sa nekim novim situacijama i problemima koje imaju u svojim eparhijama/parohijama/zajednicama.

Ukratko, da se malo pozabavimo i lepim primerima iz SPC i da prodiskutujemo kako su uspeli da ostanu i opstanu tako "svetli" u ovim, za Srbe, izuzetno izazovnim i teskim vremenima.

Подели на овим сајтовима

važno je da je ispoštovana procedura. I da je monahu Artemiju dva puta pružena šansa...Još da je potpune volje i istrajnosti u Saboru da se odmah, po isteku datog perioda deluje, prema odluci Artemija...i jednom zauvek zatvoriti tu priču...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Najveća enigma je ep. bački Irinej.

nema tu nikakve enigme...čovek je zarad vlasti zaigrao na sve ili ništa...Al na kraju priče pokazaće se da "svi kockari gube sve"... 1324_womens

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

važno je da je ispoštovana procedura. I da je monahu Artemiju dva puta pružena šansa...Još da je potpune volje i istrajnosti u Saboru da se odmah, po isteku datog perioda deluje, prema odluci Artemija...i jednom zauvek zatvoriti tu priču...

I sta cemo time dobiti? Ljudi ce i dalje ici kod Artemija na liturgije. Ne znam koliko je tacno, cuo sam od brata koji nije kod Artemija da npr, u Arilju nase crkvu poluprazne a kod Artemija dolaze stotine ljudi.

Подели на овим сајтовима

nema tu nikakve enigme...čovek je zarad vlasti zaigrao na sve ili ništa...Al na kraju priče pokazaće se da "svi kockari gube sve"... 1324_womens

Mislim da ep. Irineju Buloviću pre svega treba pomoći. Toliko nas je zadužio ponevši jedan od najvećih tereta obnove crkvenog života.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

I sta cemo time dobiti? Ljudi ce i dalje ici kod Artemija na liturgije. Ne znam koliko je tacno, cuo sam od brata koji nije kod Artemija da npr, u Arilju nase crkvu poluprazne a kod Artemija dolaze stotine ljudi.

to je na lokalnom nivou i privremeno...Bog sve to vremenom dovede na svoje...Mnogi su rušili SPC, ali je nisu srušili... :good2:

Подели на овим сајтовима

Dr Miodrag Petrović je sada kod Artemija...Držao govor u Loznici u svrhu odbrane rukopolaganja od nekoliko sati...Izuzetno pametan i obrazovan čovek, mnogo ga poštujem i obožavam da diskutujem sa njime, ali ovo mu nije trebalo....

Подели на овим сајтовима

Mislim da ep. Irineju Buloviću pre svega treba pomoći.  

U kakvom smislu mu pomoci???

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

To se i ja pitam, nisam uopste znao da je vladika Irinej u nekoj nevolji ili problemu.

ako ne dobije većinu, javlja mi se da će biti u problemu.

Подели на овим сајтовима

U kakvom smislu mu pomoci???

Да превазиђе теолошке ћорсокаке.

Да ли је видео неко извештај богословског дијалога са католицима? Питање је шта се уопште прича.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

оплете он жестоко, ал се после поврати. причао ми један од његових великих противника- Миодраг Петровић. грмели су и свађали се око оног- Христ или Христос. после се срели у Хиландару. Таса му се обрадовао па све уз њега.

Тек то ми се не свиђа...прво ти проспе кофу помија на главу а после као да ништа није било...а и много, много пута сам у животу био присутан немилим сценама (извлачењу ушију, шутирању искушеника током богослужења, вербалним увредама итд,итд) чији је инспиратор вл. Атанасије, тако да...само ви уживајте у слици коју сте створили о човеку који је несумњиво велики зналац теологије, али остало...уживајте!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...