Jump to content

Заборављени и напуштени јунаци отаџбине

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дарко је јуче добио епи-напад и пао на шпорет при чему је задобио озбиљне опекотине. У његово име позивам још једном на солидарност. Ко хоће могу да му пошаљем фотографију као доказ али знајте да није за свакога.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Када нам неко нешто затражи, не одбијајмо га, да би нама остало више. Њему ће Бог у сваком случају помоћи, наћи ће се неко други милостивог срца, али се ми, одбивши од себе убогог, уклањамо од части коју нам Бог даје, и одаљавамо од Његове благодати. Стога кад некоме дајемо, веселимо се речима: “Слава Ти, Боже, што си ме удостојио да нађем некога коме је потребна помоћ”.

А ако немамо ништа, опет се радујмо, благодарећи Богу: “Благодарим Ти Боже мој што си ми дао ту благодат и ту част да осиромашим ради имена Твога и што си ме удостојио да окусим невоље које се налазе на путу заповести Твојих – болест и сиромаштво, као што су окусили свети Твоји који су ишли овим путем”.

Будимо милостиви као што је милостив Отац наш небески. Ако имамо љубав у себи, имамо и Бога у себи, јер Бог је Љубав. А имати Бога у себи, значи да имамо и Живот Вечни у себи. Да ли нам треба више? И има ли више шта од тога?

из књиге “Божанствена Литургија”, СПЗ Шид, 2001.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 months later...

Прошло је годину и више откако смо први пут писали о Дарку. Од тада се ништа није променило. Суђење и даље траје, ушло је у 14. годину. На последњем рочишту, 5. јула, ново рочиште је заказано за новембар. Дарко и даље нема ни динара примања, има велике трошкове за лекове (поред епилепсије, и даље покушава да санира опекотине трећег степена које је још зимус зарадио тако што је током епи напада пао на усијани шпорет) и каже да се за ових годину и јаче нико није јавио да му понуди било какву помоћ.

Још једном молимо све који су у могућности да Дарку пошаљу макар 100, 200 динара, да то и учине јер би то њему пуно значило. Мислим да је већина људи у ситуацији да се одрекне једне кафе месечно, колико год била чињеница да се тешко живи.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

,,МОЈЕ СУ СНАГЕ СЛАБЕ, ТО СВИ ЗНАТЕ. ЈА СЕ У ЊИХ НЕ НАДАМ. НАДАМ СЕ У ВАШУ ПОМОЋ, КАЖЕМ И ПОНАВЉАМ, У ПОМОЋ БОЖЈУ КОЈОМ МЕ ЈЕ ОН И ДО САДА ДРЖАО !!!

Подели на овим сајтовима

ПОМОЗ БОГ ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ СВАКО ДОБРО ОД ГОСПОДА ВАМ ЖЕЛИМ !!!
ДА ЛИ ИМА НЕКО КО ЈЕ СРБИН И СРБСКОГ РОДА ДА МИ ПОМОГНЕ АКО МОЖЕ ???
НЕКА ВАС ПРАТИ РАДОСТ, СРЕЋА И БОЖИЈИ БЛАГОСЛОВ У СВАКОЈ СЕКУНДИ ВАШЕГ ЖИВОТА !!!

Подели на овим сајтовима

Podsjecamo dragi nasi forumasi i na ovu zalosnu temu u moru ovakvih tema, gdje je na ispitu ljudskost, gdje je nebriga drustva prevladala. Brat Darko se i licno obratio. 

Подели на овим сајтовима

КАДА НАМ НЕКО НЕШТО ЗАТРАЖИ, НЕ ОДБИЈАЈМО ГА, ДА БИ НАМА ОСТАЛО ВИШЕ. ЊЕМУ ЋЕ БОГ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ ПОМОЋИ, НАЋИ ЋЕ СЕ НЕКО ДРУГИ МИЛОСТИВОГ СРЦА, АЛИ СЕ МИ, ОДБИВШИ ОД СЕБЕ УБОГОГ, УКЛАЊАМО ОД ЧАСТИ КОЈУ НАМ БОГ ДАЈЕ, И ОДАЉАВАМО ОД ЊЕГОВЕ БЛАГОДАТИ !!!
Подели на овим сајтовима

Bratu Darku potrebna je zaista pomoć. Objavićemo opet ovde njegove nalaze. Desila mu se i nezgoda, kad je imao epi-napad pao je na šporet i ispekao ruke.

13728293_538902216293322_187900465_o.jpg

13839854_538902266293317_1247521903_o.jpg

13836031_538901986293345_253718189_o.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja sam poslala pismo organizaciji Srbi za Srbe, sa molbom da ga posete i vide, da li mu ikako mogu pomoci,

i staviti ga na listu potrebitih. Mislim da bi svako ko ovo procita, mogao to da uradi, ako ne moze novcano da pomogne,

moze odvojiti 5 minuta, i poslati molbu organizaciji Srbi za Srbe(kopirati ovu stranici i poslati zajedno sa pismom)

Moze se pisati na adresu     organizacija@srbizasrbe.org  u svakom slucaju, ako vise nas posalje pismo, mozemo se

nadati da ce nam uslisiti molbe, da ga barem posete, a ja verujem da hoce, jer oni su jedina velika organizacija,

koja vec godinama uz Boziju pomoc radi i uspeva da pomaze potrebitima, donacijama nasih ljudi iz celog sveta.

Mislim da mu je za sad(izmedju ostalog)najvaznije da mu neko pomogne, da dobije zdravstvenu knjizicu kako bi mogao da se leci.

Boze pomiluj i spasi naseg brata Darka!

Подели на овим сајтовима

НЕСТАЈЕ МИ СНАГЕ И НЕ МОГУ ДАЉЕ УМОРАН САМ, НЕ ЗНАМ ШТА ЗНАЧИ "КРЕНИ,, СУМОРНО ЈУТРО НАД ГРАДОМ СЕ БУДИ ЈУТАРЊИ ПРОДАВЦИ НА ПОСАО КРЕЋУ А ЈА КАО ПРОСЈАК НИЗ УЛИЦОМ ХОДАМ ИСПРУЖЕНОМ РУКОМ ТРАЖИМ СВОЈУ СРЕЋУ !!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...