Jump to content

Oduševljenje duhovnom literaturom kao izazov... Prva i/ili omiljena duhovna knjiga

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 152
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

??? ??????????? ????? ???? ??? ??????????

?? ?? ???? ''??????? ? 365 ?????''. ???? ??? ???? 11,12 ???. ?????? ?? ??????...

??????.

????? ???? ...

?? ??? ?? ????? ????? ??????????? ? ??? ???????? ?????????????????????????

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • Гости

Која је ваша прва књига која је говорила о вери а да сте је прочитали? Да ли је утицала на ваш активан улазак у Цркву? Да ли вас је можда разочарала?

Подели на овим сајтовима

Na mene su najviše uticala dela vladike Nikolaja,konkretno Prolog...mislim da je on bio prva knjiga koju sam pročitao,a i ako nije onda je prva koje se sećam tako da predhodna nije ni bitna ;)

Подели на овим сајтовима

о.Тадеј, Духовне поуке српском народу

прочитала сам је на почетку свог црквеног живота...није ме разочарала...за почетак је била веома добра...а онда је кренуло даље...данас не могу без књиге...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Монах Калист, тад сам већ био куван :) али сам је прочитао у даху. И то у паузи учења за испит, само сам тражио излаз да не учим...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Ја се чак сећам прве четри:

1. Нема лепше вере од хришћанске - митр. Амфилохије, еп. Данило

2. Душа после смрт - о. Серафим Роуз

3. Младост и страсти - Владимир Димитријевић

4. Житије за Април - св. Јустин Ћелијски

Иако је пре свих био ипак Нови Завет.

Подели на овим сајтовима

http://static.kupindoslike.com/Simo-Ralevic-Znaci-Hristovog-dolaska_slika_O_2688443.jpg

nije baš pravoslavna ali je prvo što sam u 5. osnovne dobio free na kućnu adresu...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja sam tu knjigu uzeo od druga a on je dobio od ćaleta,jeste da su se razmahivali obojica sa njom.a ćale mu se triput ženio a ni ovaj nije bio baš cvećka.

I ta tvrda struja je obično takva ,puno priče,puno klimanja glavom ,poučavanja i sl...a sopstveni život totalna suprotnost...

Подели на овим сајтовима

Skroz prvo - Novi Zavet u Carnicevom prevodu (poklonila mi neka dalja sestra, a ona dobila od gideonita), a prva-bas-obicna-knjiga zbornik tekstova "Pravoslavni brak i porodica" u izdanju Svetigore... odma` posle toga neki brojevi casopisa Svetigora, Molitve na jezeru i Omilije od vl. Nikolaja, knjizica Cilj hriscanskog zivota - razgovor sv. Serafima sa Motovilovim (pozajmio mi onda drugar na citanje, secam se da sam je citao stojeci, nisam mogao da sedim, jer mi je razresila neke ondasnje vrlo vazne nedoumice)...

Ovoliko se secam, mada nisam bas siguran ni da sam ovo sve tacno naveo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

knjizica Cilj hriscanskog zivota - razgovor sv. Serafima sa Motovilovim (pozajmio mi onda drugar na citanje, secam se da sam je citao stojeci, nisam mogao da sedim, jer mi je razresila neke ondasnje vrlo vazne nedoumice)...

Е, то је та! :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kasijana i Molitve na jezeru Sv. vladike Nikolaja V. uporedo. Prosto sam ih gutala, mada nisu uticale na moj aktivan ulazak u crkvu, to se desilo pre čitanja. Ali su mi tako pale obe knjige, u pravo vreme, na pravom mestu što bi rekli :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...