Jump to content

Oduševljenje duhovnom literaturom kao izazov... Prva i/ili omiljena duhovna knjiga

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости

Моја је била ова: Визија о рају и паклу- Душан Јовановић

http://www.4shared.com/office/L05JUxBY/Dusan_Jovanovic_-_Vizija_o_Raj.html

Када сам је прочитао, а био сам баш клинац, нисам могао данима да спавам..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 152
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мислим да је прва коју сам у целости прочитао Нови Завет (превод синод СПЦ).

После сам хтео да прочитам Стари завет и уђем у ону продавницу СПЦ, и пази мој резон, пошто сам већ имао Нови Завет, питам да ли има само Стари... ха ха ха, не могу да вам опишем тај израз лица продавачице

Подели на овим сајтовима

Ја сам се брате оженио са 40(1998) година,а жена родила прво дете са 38(2001) година.

Софронија сам читао са 30 и нешто,причестио се са 47,први пут.5.5.1996.

Толико о памти.

честитки Марио, некои работи не смее и не треба да се заборават.

се што наброи, мислам дека ти е виза за во рајот :)

Подели на овим сајтовима

apokalipsa.jpg

Sa 25 godina koliko sam imao kada sam se krstio,

ova knjiga, dobijena na dar od duhovnika, je bila najbolji pokazatelj mojeg tadašnjeg stanja, čemu je u stvari i služila

i Sada mogu da se sjetim nekih stvari:

knjiga je urađena tako da, u moru nekih informacija je postavljen, dio iz Pisma ili objašnjenje,

koje je tada meni, odavalo utisak, neprirodne i neovozemaljske oaze u vrevi života. Tako je kasnije i bilo.

Ne mogu zaboravit jedno izvođenje logike, kada je bilo riječi o Gospodu, kaže:

čovjek koji za sebe kaže da je Sin Božiji, je ili toliko lud pa je mogao da kaže i da je prženo jaje na oko,

ili je ono za što se predstavlja...

Svim polaznicima u vjeri u mladosti preporučujem ovu knjigu

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Monah Kalist

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

1994. - Поуке светог Антонија, коју сам добио после првог причешћа којег се сећам.

Утицала је мој на живот баш онако некрофилијски :)

Подели на овим сајтовима

"Моја прва Библија у сликама" Kenneth N. Taylor.

У почетку ми је мајка читала, а чим сам научио да читам, наставио сам сам. Одмах затим сам прешао на Свето Писмо, које сам на чуђење моје мајке невероватно "капирао". heaven Након тога сам се прилично изгубио у економији (средња школа), али Богу хвала па сам поново на овом путу 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Skroz prvo - Novi Zavet u Carnicevom prevodu (poklonila mi neka dalja sestra, a ona dobila od gideonita), a prva-bas-obicna-knjiga zbornik tekstova "Pravoslavni brak i porodica" u izdanju Svetigore... odma` posle toga neki brojevi casopisa Svetigora, Molitve na jezeru i Omilije od vl. Nikolaja, knjizica Cilj hriscanskog zivota - razgovor sv. Serafima sa Motovilovim (pozajmio mi onda drugar na citanje, secam se da sam je citao stojeci, nisam mogao da sedim, jer mi je razresila neke ondasnje vrlo vazne nedoumice)...

Ovoliko se secam, mada nisam bas siguran ni da sam ovo sve tacno naveo...

Da, sad sam se setio jos jedne jako vazne - Kazivanje jednog bogotrazitelja svom duhovnom ocu, Krnjevsko izdanje i prevod. Zaista sjajna knjiga, onda kad sam je citao bila mi je kao bunar zednome...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Obitavanje bezgranicnog u srcu" -Ala Selavri.

Knjiga mi je promenila zivot.

U stvari, bila sam spremna za promene a onda se knjiga pojavila ni malo slucajno da me usmeri gde sam zelela a nisam ni znala da bas tu zelim:)

Подели на овим сајтовима

"Мисионарска писма", светог владике Николаја Велимировића. Та ме је књига, а затим и потоње његове књиге које сам прочитао, "инфицирала" православљем.

Подели на овим сајтовима

1. Мисли о добру и злу (врло мало сам разумио док сам читао, али сам читао са великом жељом и вољом)

2. Вече у пустињи Свете Горе-Јеротеј Влахос ( врло мало сам разумио док сам читао, али сам читао са великом жељом и вољом)

3. Монах Калист

4. Нови Завјет

5. Људско срце Храм Божији или радионица сатанина (упознавао сам шта је врлина а шта гријех)

.....

Бачено сјеме се примило, али на закоровљену земљу, те је коров преовладао, али Бог је за такво стање отворио ми очи. Од жеље за одласком у манастир до брака, од почетног одушевљења и заноса до данашњег увиђања јаза између онога што би требао бити и онога што јесам, надам се да ћу доћи до истинског покајања и мира и радости у Духу Светом.

Подели на овим сајтовима

Моја је била ова: Визија о рају и паклу- Душан Јовановић

http://www.4shared.c...zija_o_Raj.html

Када сам је прочитао, а био сам баш клинац, нисам могао данима да спавам..

A испоставило се да је човек све слагао.

Опрости оче и брате.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...