Jump to content

Прогон протојереја мр Велибора Џомића

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

On 7. 2. 2015. at 20:33, Жељко рече

Ајд добро сад после 11 страница да се вратимо на попа Џомића и ово протеривање.

Znaš šta, pošto je crnogorski narod mnogo religiozan, ne bi me načudilo da odemo van teme i da nađemo srž problema.

SPC ima ovo o čemu si pisao.Ne vidim zašto crnogorcima to ne nedostaje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 20:19, Rainmaker рече

Ne mlati,bio sam isprovociran .. znam da je i CG isto pretrpjela muke,ali je Sin poceo da spominje trudnice i majke a to NEMERE.

cekaj malo mene moze isprovocirati ko hoce ja necu nikada tako nesto protiv srbijanaca ili crnogoraca reci, sto ono kazu ne daj boze nikome. inace ja imam mnogo prijatelja crnogoraca i inace crnogorce smatram srpskom elitom sto su svakako bili ako nisu danas, ti si mene isto isprovocirao kad pod kapom crnogorca tako nesto protiv srbijanaca govoris , jel mi mozes reci koji su to fasisticki stavovi oca dzomica, vec sam te pitao ali si izgleda zaboravio da mi odgovoris....

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 20:56, kordun рече

cekaj malo mene moze isprovocirati ko hoce ja necu nikada tako nesto protiv srbijanaca ili crnogoraca reci, sto ono kazu ne daj boze nikome. inace ja imam mnogo prijatelja crnogoraca i inace crnogorce smatram srpskom elitom sto su svakako bili ako nisu danas, ti si mene isto isprovocirao kad pod kapom crnogorca tako nesto protiv srbijanaca govoris , jel mi mozes reci koji su to fasisticki stavovi oca dzomica, vec sam te pitao ali si izgleda zaboravio da mi odgovoris....

Zaboravio sam da ti odgovorim jer nisam znao kome prije da odgovorim.A Crnogorci i Srbi jesu bratski narod..A Dzomic ima neke radikalne stavove,ja sam napisao gore sto mi se ne svidja kod njega..
Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 21:11, Rainmaker рече

Zaboravio sam da ti odgovorim jer nisam znao kome prije da odgovorim.A Crnogorci i Srbi jesu bratski narod..A Dzomic ima neke radikalne stavove,ja sam napisao gore sto mi se ne svidja kod njega..

pa nisi mi ni sada odgovorio, ja sam zapazio samo da mu zamijeras sto na jutubu pjeva cetnicke pjesme, ja sam te i za to konkretno pitao sta tu ima lose, pa mi ni za to nisi odgovorio, mislim ako vec dzomica optuzujes da ima neke fasisticke stavove daj nas upoznaj sa njima, mozda zaista jesi u pravu...

inace ja mogu da te postujem kao crnogorca bas ko i njegosa, ti da budes neki drugi narod od njegosa meni nije prihvatljivo, previse trazis, po meni srbi i crnogorci su jedan anrod, a bratski narod nam je npr. ruski, vec si zamijetio da sam zaostao pa me valjda razumijes, ne priznam ti ja ove novokomponovane nacije i jezike....

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 20:29, Rainmaker рече

Viđi golube .. da ti kazem da ovo oko SKOJEVACA ne pije vodu jer prvo nisam tada bio rodjen i ne podrzavam komunisticku partiju a danasnji Dps u Crnoj Gori.A brada mi popovska ne smeta,vec cetnicka-to je moj stav i kraj price.Isto tako ne podrzavam ni komunizam jer je i zbog prvih i zbog drugih vise glava poslo nego od okupatora,to je moje misljenje,ne mrzim nikoga,ali ne volim nikakav radikalni stav.. Kapiras?

Виђи, кишни, да ти понешто објасним.

Не може окупатор бити онај који баштини традицију предака - Балшића, Црнојевића, Петровића. Напротив, окупатори су они који хоће то да униште и изврну историју, рушили цркве и забрањивали народу да иде у исте. Притом, мислим на идеологију, а не на прост народ који је подлегао тој идеологији. До прошле године нисте знали за Крста. Најлакше би ми било да ти објасни на примјеру мојковачких јунака. Данашњи "јунаци", а твоји истомишљеници, хоће да нам објасне да они тад нису знали шта раде. Даље, није историја почела 1918. Било је нешто и прије тога. Да погледамо "Земљопис Црне Горе", рецимо. Да погледамо те исте династије које су владале Црном Гором...

Кад смо код Крста:

Крсто Поповић је истакао важност Црне Горе у Српству написавши да је: „Црна Гора она земља ђе се чувала и сачувала искра слободе Србинове“

Следеће питање за вас који се залажете за "обнову државности". Како то да вам не смета заједница 6 држава, звана Југославија, а смета вам заједница Србије и Црне Горе?! Не смета ти вјештачка заједница са Хрватима, коју су те два пута масакрирали, а смета ти заједница са твојим народом, истим народом?!

Да се вратимо на тему. Какав је то разлог "Промијенила се ситуација од 2006.?" Јесу ли Албанци који шире заставе Албаније и кидају дјелове Црне Горе непријетиљи? Што њих не протјерују?! Какво је зо мијешање у политику?! Није у питању странчарење. Црква је вјековима била уз свој народ, само што овдје људи не знају шта је Црква, него је гледају као неку грађевину која има неке своје законе и то је то, и нешто најнормалније је да ће да буде уз свој народ у оваквим неким случајевима. Није проблем што долази зликовац-кољач, него је проблем што се протестује против њега?! И то је (правна) држава?! То је та "обнова независности" која нема никакве везе са оном старом независном Црном Гором, али независном од Турака. Тадашњи народ је тежио да живи у једној држави са осталом својом браћом. На све то ћете да зажмурити, све док се тако чува "државност". Лицемјерје најгоре врсте. Толико је жалосно гледати данашњу Црну Гору, да тачно треба користи назив "Montenegro" док све ово не прође, а не Црна Гора, да не блатимо све оно што су нам преци оставили у аманет.

Имао бих доста тога да кажем, ал' немам пуно времена.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 21:26, Пг рече

Виђи, кишни, да ти понешто објасним.

Не може окупатор бити онај који баштини традицију предака - Балшића, Црнојевића, Петровића. Напротив, окупатори су они који хоће то да униште и изврну историју, рушили цркве и забрањивали народу да иде у исте. Притом, мислим на идеологију, а не на прост народ који је подлегао тој идеологији. До прошле године нисте знали за Крста. Најлакше би ми било да ти објасни на примјеру мојковачких јунака. Данашњи "јунаци", а твоји истомишљеници, хоће да нам објасне да они тад нису знали шта раде. Даље, није историја почела 1918. Било је нешто и прије тога. Да погледамо "Земљопис Црне Горе", рецимо. Да погледамо те исте династије које су владале Црном Гором...

Кад смо код Крста:

Крсто Поповић је истакао важност Црне Горе у Српству написавши да је: „Црна Гора она земља ђе се чувала и сачувала искра слободе Србинове“

Следеће питање за вас који се залажете за "обнову државности". Како то да вам не смета заједница 6 држава, звана Југославија, а смета вам заједница Србије и Црне Горе?! Не смета ти вјештачка заједница са Хрватима, коју су те два пута масакрирали, а смета ти заједница са твојим народом, истим народом?!

Да се вратимо на тему. Какав је то разлог "Промијенила се ситуација од 2006.?" Јесу ли Албанци који шире заставе Албаније и кидају дјелове Црне Горе непријетиљи? Што њих не протјерују?! Какво је зо мијешање у политику?! Није у питању странчарење. Црква је вјековима била уз свој народ, само што овдје људи не знају шта је Црква, него је гледају као неку грађевину која има неке своје законе и то је то, и нешто најнормалније је да ће да буде уз свој народ у оваквим неким случајевима. Није проблем што долази зликовац-кољач, него је проблем што се протестује против њега?! И то је (правна) држава?! То је та "обнова независности" која нема никакве везе са оном старом независном Црном Гором, али независном од Турака. Тадашњи народ је тежио да живи у једној држави са осталом својом браћом. На све то ћете да зажмурити, све док се тако чува "државност". Лицемјерје најгоре врсте. Толико је жалосно гледати данашњу Црну Гору, да тачно треба користи назив "Montenegro" док све ово не прође, а не Црна Гора, да не блатимо све оно што су нам преци оставили у аманет.

Имао бих доста тога да кажем, ал' немам пуно времена.

Pg brate moj,ja sam ovđe odma docekan na noz...Krsto je zelio da Cg udje u drzavnu zajednicu ali kao suverena drzava.. Nemoj me stavljat u kos sa ovim novim Milogorcima i sdp crnogorcima jer ja to nisam.. naravno da ne ppdrzavam sirenje zastava velike albanije u Cg.. ja imam rodbine u Srb i isto mislim da je bolje ovalo kad smo svi nezavisni.Svako svoj posa" ; a Jugoslavija je bila najjaca drzava,steta sto su je unistili USA i domaci izdajnici..
Подели на овим сајтовима

Срби су увек волели да имају сваки своју државу. То нам је у крви.

Пре Немањића је било безброј некијех држава и државица и области и мање више све под контролом Византије.

Посебна је прича што је у последње време томе и запад шуровао, ал да нису сами Срби томе склони запад би мање учинио.

Што се чудити црногорцима који су имали своју државу и лагали се ми или не и неки свој засебан идентитет иако српски али ипак засебан. 

Кад ево војвођанери оћеду државу, нит су је кад имали нит су кад имали идентитет.

Подели на овим сајтовима

imaju i srbi preko drine danas drzavu, nije 100% samostalna al je drzava i srpska je, ne zovu se novim narodom vec srbima, govore srpskim jezikom,nego cijim ce, pisu srpskom cirilicom, slave oca nacije svetog savu ne izmisljaju toplu vodu i ne rade protiv svojih oceva i djedova...

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 22:00, kordun рече

imaju i srbi preko drine danas drzavu, nije 100% samostalna al je drzava i srpska je, ne zovu se novim narodom vec srbima, govore srpskim jezikom,nego cijim ce, pisu srpskom cirilicom, slave oca nacije svetog savu ne izmisljaju toplu vodu i ne rade protiv svojih oceva i djedova...

Ма да немају такав притисак какав имају, и да нису прошли то што јесу, славили би тита ко и остали Срби, писали би латиницом, стидели би се својих предака и измишљали топлу воду.

А вако немају куд.

Јер такви су Срби и такви су генерално сви Словенски народи. Ено ти и Руси више нећеду да буду Руси, Пољаци беже у Енглеску, Хрвати ће трајати док запад има вајде од њихове мржње према Србима, Словенци су се извукли да се не пошвабе два пута у 20 веку, сад већ немају начина да се извуку тотално су под немачком шапом, само је питање кад ће проговорити немачки. И тако...

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 22:05, Жељко рече
Словенци су се извукли да се не пошвабе два пута у 20 веку, сад већ немају начина да се извуку тотално су под немачком шапом, само је питање кад ће проговорити немачки. И тако...

Za slovence čovek nikad ne može tačno tvrditi šta će biti.  

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 22:05, Жељко рече

Ма да немају такав притисак какав имају, и да нису прошли то што јесу, славили би тита ко и остали Срби, писали би латиницом, стидели би се својих предака и измишљали топлу воду.

А вако немају куд.

Јер такви су Срби и такви су генерално сви Словенски народи. Ено ти и Руси више нећеду да буду Руси, Пољаци беже у Енглеску, Хрвати ће трајати док запад има вајде од њихове мржње према Србима, Словенци су се извукли да се не пошвабе два пута у 20 веку, сад већ немају начина да се извуку тотално су под немачком шапом, само је питање кад ће проговорити немачки. И тако...

nije istina, srpski nacionalizam je duboko u srpskom narodu tu jedan komunizam nista nije mogao da ucini premda je nastojao iz petnih zila, ne more niko da prefarba srpstvo kad je ono svetinja vecini naroda premda to nece mnogi da kazu jer nije potrebno, farbaj ga ko ikonu kolko oces puta ono ce opet da izbija na povrsinu.

inace meni ne pada ni jedan slavenski narod na pamet koji je propao, ali ni jedan, dok su germani komplet svi propali ko i romani pa su se iznova pojavili sa nekim novim identitetom, kog danas vezu za moderne drzave jer nemaju za sta drugo posto bi ispali sicusni i nebitni u odnosu na konkurenciju, oni imaju krizu identiteta a ne mi, to sto oni uspijevaju da izmanipulisu odredjenu grupu ljudi u nekoj regiji , to je samo privremenog karaktera, bivalo u istoriji vise puta, to je neodrzivo

Подели на овим сајтовима

On 7. 2. 2015. at 21:45, Жељко рече

Што се чудити црногорцима који су имали своју државу и лагали се ми или не и неки свој засебан идентитет иако српски али ипак засебан. 

Они су људи луди, не знам шта раде.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је саопштио да протојереја Велибора Џомића прогањају безбожни „монтенегрини“, наследници комунистичке идеологије, која се данас огледа у новој монтенегринско-дукљаској идеологији.

„Чули сте ових дана да државне власти прогоне нашег оца Велибора Џомића. Нису то Црногорци, то су безбожни „монтенегрини“, који мисле да на прогону Цркве Христове и на распећу оних који њој служе могу да створе будућност Црне Горе. Данашњи прогонитељи Цркве и Велибора Џомића нису први и такви су били и њихови претходници. Они су духовна деца тих и таквих који су у Другом светском рату мученички убили митрополита Јоаникија и са њим више од 100 свештеника, претходника оца Велибора Џомића и осталих наших свештеника које је Бог подарио да у ово време служе Богу и роду и да служе овде у Црној Гори и проповедају име Христово, да настављају дјело светих апостола у Црној Гори“, рекао је митрополит Амфилохије.

Он је поручио Џомићевим прогонитељима у Црној Гори да је црква неуништива, непобедива и да је крв мученика семе за нове хришћане.

Протојереј Митрополије црногорско-приморске Велибор Џомић, је саопштио да ће испоштовати одлуку МУП-а Црне Горе и да ће данас изаћи из Црне Горе, рекавши да је ово наставак прогона свештенства Српске православне цркве.

МУП Црне Горе је раније донио одлуку да Џомић мора напустити Црну Гору данас до 18.00 часова, јер му није одобрен привремени боравак из, како су навели, разлога националне безбедности.

Он је подсетио да је за четири године МУП Црне Горе донио седам незаконитих решења, а да је Управни суд сваки пут пресудио у његову корист. „Ово је наставак прогона свештеника СПЦ-а, али црква је издржала много веће гонитеље него што је Коњевић“, поручио је Џомић.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...