Jump to content

Како штампани и интернет медији зарад популарности промовишу врачање и гатање

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Nešto sam pokupio od Kroulija, nešto od Jeana Bourrea, nešto sa paganforum.com...

Ок. Занима ме сад, ако кажеш да си читао Кроулија, зашто одбијаш "стуб и тврђаву Истине" (1.Tим. 3:15)?

То су речи апостола Павла. Зар и сам Кроули није рекао - "ко смо ми да се расправљамо са апостолом Павлом?", ако се не варам, у књизи "Магика"?

Подели на овим сајтовима

Али ајде, ово горе је био софизам. :) Не очекујем одговор на то. Само ми није јасно, зашто се људи трпају у окултизам, и то након мало Кроулија, мало Елифаса Левија, и евентуално мало Чарлса Картера... Као што такви људи сами кажу да су поједини православци пинк-православци, тако су и ови пинк-окултисти.

Окултизам је опасна ствар. Опаснија него што се мисли. Знам пар људи који су заглибили у окултизам, то је не знам, невероватно шта им се догодило. Језа.

Тако да, не намећем никоме ништа, али упозоравам - окултизам вас неће никуда одвести. Само у пропас'.

И бре, откад Србин да буде окултиста? Србин је литургијски Православац. Зна да ван Христа нема спасења.

Подели на овим сајтовима

Ja sam Srbin, ali sam ateista sa sklonošću ka paganizmu. Iz ugla pravoslavaca, paganizam se smatra okultizmom, Hekata je boginja iz perioda helenizma.

Је л' ти Muramasa, ти с' то шатро неки мракоња?

Кекеке, још се ја миси'м овог отимали ванземљаци, и тај неки зонфић, па га стакло 'вуда д'испољава знаке оте ванземљачке и'телигенције... кад 'но ти сирома нагор'о.

Ал' добро, није још страшно, "savrseno si zdrav i tebi je super".

Подели на овим сајтовима

O kakvoj ti epilepsiji govoriš? Samo sam ušao u artemitsku jazbinu i rekao da sam ateista, a sam posle sat vremena refreshovao stranu da vidim odgovore.

Добро, па јел бар знаш како се "dijagnostikuje đavoimanost", шта лапрдаш ту "posle sat vremena refreshovao stranu"? Мо'ш мис'ити...

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@зеленизуб,

Ах, нема потребе да му одговараш. Човек који је атеиста тролује сваку тему која се тиче озбиљне дискусије оних који желе да укажу на проблеме око нас, а тичу се управо живота у Цркви. Како он може да о томе говори и да његово мишљење буде валидно кад није "конзумент" црквеног живота?

За њега је ово све спрдачина.

Ја и не читам његове коментаре.  

Подели на овим сајтовима

...dakle fokusirajmo se na temu. Jedna stvar me cudi, zar nije, ako se dobro secam  :.mislise.  pre par godina donet neki zakon o tim  " Baba-Vangama  "  pa su ih hapsili...kao. Ne secam se da je ikada postojao niti da postoji zakon koji zabranjuje da se u medijima oglasavaju i reklamiraju isti. Cak se secam da sam nakon poraza Borisa Tadica na izborima, citala u nekim novinama, da je i on sam, konsultovao i trazio usluge neke vracare. Nije sad bitno ko je to objavio niti zbog cega, ni da li je to bio politickii potez da se diskredituje Tadic, ali je svakako bila savrsena reklama za sve vracare i vraceve. Zamislite prosecnog glasaca, bez vere, koji procita da je i njegov do juce voljeni predsednik isao po vracarama....pa normalno da ce brze- bolje da potrazi prvi oglas...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ајде, ајде, тема. :) Искрено, те врачаре и гатаре и астролози и црни магови и бели магови и шарени магови и остали... не знам, да ли само због новца то раде, или су острашћени што каже Шојић па уз то и зарађују добро. Пар ствари је мени ту лоше, јако лоше.

Кад кажу "ти си под црном магијом, ти си под проклетством, то је виша сила" итд. Да се усереш од муке. Прво, човек је ваљда сам одговоран ако му лоше иде, то је проста ствар. Зашто ирационализовати нечију неодговорност и нечију лењост око властитог живота - к'о фол неком црном магијом?

Или, "онај тамо или она тамо ти раде о глави, бацају ти лоше енергије" итд. Братееее. Па ствара ти лошу слику о некоме ко ти ништа није наудио нити жели да ти науди. Посебно ако некоме лоше говоре о његовим укућанима па на крају се и породица распадне због тога.

Знам случајеве кад су људи прекинули све контакте са комшијама, јер ће они као да им науде магијама. И онда погледаш то све са стране, ти људи су одсекли себе од света. Од дружења, заједништва итд.

А најгори су кад саветују својим наивним клијентима да иду да пале свеће у цркви. Или да се моле светој Петки и уз то да не-знам-ни-ја-шта посипају по кући, стављају неке шећерне водице и све те ретардираности. Где је ту здрав разум? Па, довољно је свакоме само да види шта се психички десило тим људима што су ишли по врачарама, па је довољно да им се згаде сви ти "магови, исцелитељи, пророци" и остали.

Подели на овим сајтовима

А медији вероватно у спрези са "исцелитељима", или због тога што ће им то продати новине или програм учинити гледанијим - то и пласирају. Али, оваквих ствари је увек било, нису само медији одговорни. Неки ће у ове надри-глупости веровати како год - и са медијима и без њих. Али, медији наравно знатно поспешују свакакве будалаштине, па и гатарске.

Подели на овим сајтовима

Ako pretpostavimo da su vaše dogme o duhovnom svetu tačne, vrlo je jasno zašto bi se neko pre obratio vračaru nego "stubu istine". Ako sarađuje sa demonima, traženo isceljenje ili rešenje će dobiti odmah, po ceni Pakla, a u Crkvi ga možda ne dobije nikada, jer Bogu to nije ugodno.

Ако претпоставимо да си ти атеистички трол, а не морамо јер то знамо, врло је јасно да твоје догме о немању ничега не служе ничему, стога би се неко пре обратио некоме ко служи нечему.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...