Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Опрости.

Помало сам неука на овом спортском пољу и дешавањима. Некада је то било мало другачије.

Везано за лавове, хтјела сам рећи да Србија (власт), више, (макар у неким случајевима) поштује туђинце, него своје.

како мислиш нисам одавде? Ако мислиш на Србију, не нисам из Србије.

Слажем се за 80 људи, и за већу казну.

али сма опет свјесна да тога неће бити.

Подели на овим сајтовима

Опрости.

Помало сам неука на овом спортском пољу и дешавањима. Некада је то било мало другачије.

Везано за лавове, хтјела сам рећи да Србија (власт), више, (макар у неким случајевима) поштује туђинце, него своје.

како мислиш нисам одавде? Ако мислиш на Србију, не нисам из Србије.

Слажем се за 80 људи, и за већу казну.

али сма опет свјесна да тога неће бити.

Ништа страшно, научићеш се  greengrin ...

На жалост што се тиче кривичних поступака више поштује сваког него Србина, у осталом то и није "наша власт" у смислу да је наша, нашег народа...

Лепо је то што си свесна, али то не мења ништа.... Тако се са једне стране додворава ко зна коме, а са друге се млади људи којима смета таква неправда гурају у потпуно супротан табор, табор "хулигана" и осталих, а не користи се њихова енергија на начин на који би свакако могла да се искористи за добробит читаве заједнице...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Извор: www.delije.net

Урошу смањена казна!

Изрицањем коначне пресуде Апелационог суда Урошу Мишићу је смањена казна на 5.5 година затвора. Овим је окончан трогодишњи процес у којем је првостепени суд два пута доносио исту одлуку иако је суђење било поновљено враћањем предмета на основу одлуке Врховног суда због битних повреда одредаба кривилног поступка и нејасно и непотпуно утврђеног чињеничног стања.

Урош је у притвору од 05. децембра 2007, тако да ће на издржавању казне остати до 05. јуна 2013. године јер му се време у притвору урачунава у изречену казну.

1011_urosv.jpg

Затворска казна је смањена јер је Апелациони суд изменио квалификацију кривичног дела - уместо покушаја убиства осуђен је због напада на службено лице јер не постоје докази да је покушао да убије жандарма, односно да му "угура бакљу у уста" како је првобитно тврђено. Оно што је доказано је да је ударен бакљом по леђима што се на видео снимку јасно види. Такође, суд је био у обавези и да уважи године осуђеног у време извршења кривичног дела и чињеницу да раније није био осуђиван.

Урошев адвокат, Боривоје Боровић је овако коментарисао пресуду:

- Сматрам да се Апелациони суд понашао по Душановом законику, јер нема страха од власти већ се водио правним чињеницама. Судско веће је смогло снаге да се бави правом, а не медијским спекулацијама о кривичном догађају.

Писана одлука би у току следеће недеље требало да буде уручена странама у поступку.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

E sada Trajkovica na robiju zbog laznog svedocenja!

PRAVDA JE KONACNO POBEDILA!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Слава Богу. Гробар сам али се солидаришем са Делијама!Сви заједно, сви сложно, ради спасења Србије и Србства!

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Не могу да не примјетим, да, иако "независно судство" масакрира нашу омладину, постоји и други проблем, да та иста омладина очекује тек тако ослобађајуће пресуде, као да је убиство једног Француза или злостављање једног полицајца нешто што је нормално, ако се зна да је тај Француз провоцирао, имао хомосексуалне изливе у јавности, а полицајац што снима њих на простору навијачке слободе гдје је све дозвољено.

Урошу желим сваку срећу у животу и памет у главу, нек окрене нови лист послије одслужене казне и ако је могуће удаљи од навијања, јер његов статус жртве код навијача, може по изласку из затвора да постане статус хероја, а та улога је била погубна за многе навијаче.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Не могу да не примјетим, да, иако "независно судство" масакрира нашу омладину, постоји и други проблем, да та иста омладина очекује тек тако ослобађајуће пресуде, као да је убиство једног Француза или злостављање једног полицајца нешто што је нормално, ако се зна да је тај Француз провоцирао, имао хомосексуалне изливе у јавности, а полицајац што снима њих на простору навијачке слободе гдје је све дозвољено.

Урошу желим сваку срећу у животу и памет у главу, нек окрене нови лист послије одслужене казне и ако је могуће удаљи од навијања, јер његов статус жртве код навијача, може по изласку из затвора да постане статус хероја, а та улога је била погубна за многе навијаче.

Ja napisah na ovoj ili na drugoj temi da niko od nas navijaca nije ocekivao oslobadjajucu presudu. To moze primetiti i na vec dobro poznatom sloganu ''Pravda za Urosa''. Mi smo zeleli samo pravedno sudjenje i istu takvu kaznu. Sa ovim sam ja licno zafovoljan.

Sto se tice Tatona, ostajem pri tome da treba da robijaju, ali ne SVI. Jer ga nisu svi ubili, a jedan od njih cak nije ni bio tu kada se sve to desilo. Ako sudski vestak kaze da nije bilo moguce da 10 ili vise osoba u isto vreme prebija jednu osobu i da je nakon toga baci sa visine od 10 metara, a sud se ne obazire na tvrdnje strucnjaka onda je sve vise nego jasno.

Ponavljam, trebaju da robijaju oni koji su zaista krivi, ali ne svi koji su osudjeni. Snimak sigurnosne kamere je pokazao sve, ali je tuzilac bio ocigledno Sasa Matic...

Meni je muka od ubijanja, prebijanja po stadionima i po ulicama. Ali mi je isto tako muka od ovakvih presuda, kao da se sudi psima, a ne necijoj deci-240 godina je mnogo, ali zaista mnogo...

Подели на овим сајтовима

Ja napisah na ovoj ili na drugoj temi da niko od nas navijaca nije ocekivao oslobadjajucu presudu. To moze primetiti i na vec dobro poznatom sloganu ''Pravda za Urosa''. Mi smo zeleli samo pravedno sudjenje i istu takvu kaznu. Sa ovim sam ja licno zafovoljan.

Sto se tice Tatona, ostajem pri tome da treba da robijaju, ali ne SVI. Jer ga nisu svi ubili, a jedan od njih cak nije ni bio tu kada se sve to desilo. Ako sudski vestak kaze da nije bilo moguce da 10 ili vise osoba u isto vreme prebija jednu osobu i da je nakon toga baci sa visine od 10 metara, a sud se ne obazire na tvrdnje strucnjaka onda je sve vise nego jasno.

Ponavljam, trebaju da robijaju oni koji su zaista krivi, ali ne svi koji su osudjeni. Snimak sigurnosne kamere je pokazao sve, ali je tuzilac bio ocigledno Sasa Matic...

Meni je muka od ubijanja, prebijanja po stadionima i po ulicama. Ali mi je isto tako muka od ovakvih presuda, kao da se sudi psima, a ne necijoj deci-240 godina je mnogo, ali zaista mnogo...

Апсолутно се слажем, али живим у студентском дому, и знаш колико њих ми је рекло за Татона: Требало је убити ђубре. Ја о томе причам. А пресуда за убиство Татона је највеће врхунац бруке судства у Србији, које је све, само није независно.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Апсолутно се слажем, али живим у студентском дому, и знаш колико њих ми је рекло за Татона: Требало је убити ђубре.

Ovo je strasno, zalosno... Izdrzi sa njima, sta da ti kazem.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Одбачени Звездини захтеви

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије на ванредној седници, која је одржана данас у Старој Пазови, очекивано је одбацио предлоге Црвене звезде за расписивање ванредних избора и реформу Суперлиге.

"Данас смо завршили причу о ванредним изборима. Заједнички закључак је да нико, ниједан појединац и ниједан клуб не може да буде изнад ФСС. Фудбалска Србија никад није показала веће јединство него по питању ове иницијативе", рекао је после састанка председник ФСС Томислав Караџић.

karadzic-fss2.jpg

Седница Извршног одбора одржана је после многобројних оптужби Црвене звезде на рад председника Томислава Караџића и захтева за ванредне изборе. Представника Црвене звезде, као што су и најавили, није било на седници.

"Сви релевантни чиниоци су се изјаснили и одговор је негативан. Жалим што представници Црвене звезде нису били присутни, иако су они тражили ванредне изборе и састанак ИО ФСС. Данас је била прва прилика за полемику, али се нису појавили. Што се мене тиче, стављам тачку на било коју даљу причу по овом питању", рекао је Томислав Караџић. Он је истакао да му је жао што постоји лоша комуникација ФСС и Црвене звезде.

"Комуникација је недопустиво лоша, а иницијатори тога су Лукић и Весић. У осталом делу Звездине управе  су сјајни људи, али их не срећемо, нити их чујемо. Убудуће ћемо са њима да тражимо комуникацију", рекао је Караџић.

Подсетимо, и Извршни одбор Заједнице суперлигаша на јучерашној седници одбацио је предлог црвено-белих за реформу такмичења у Јелен Суперлиги.

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/917310/%D0%9E%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8.html

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Не знам је ли се дискутовало о овоме :)

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/215247/Mihajlovic-udaljio-Ljajica-sa-priprema-jer-nije-pevao-himnu

Каква су мишљења?

Ја мислим да је добро форсирати да се пева химна, појачава заједништво и неко осећање за шта се игра. Опет, муслиману се не да певати "српску земљу, српски род". Можда да буде обавезно само за оне који се изјасне као Срби :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...