Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Важи,јави ми...али не знам зашто би твом епископу неко од анонимаца са интернета прекидао Литургију, као и било ком епископу ?

Узгред твој епископ није ни екумениста , ни паписта,ни издајник.. :)

Напротив !

Подели на овим сајтовима

Такође из коментара се види да су ови који су писали већ обрађивани од стране екипе која "брани" Православље и "брани" Цркву од Патријарха и Епископа.

Буди конкретнији...од кога обрађивани они који су писали овакве коментаре ?

Od ekipe koja umislja neke novotarije i papske podvale.

Која је то екипа ?

Кукавице које се сакривају иза псеудонима и комплексе лијече углавном по интернету.

Код мене у РС је велика потражња за овима, па никако да себи набавим једног (отимачина к'о у Астериксу за Римљанима), али ако ми падне шака неки који би мом Епископу да покуша прекинути Литургију јер је екумениста, паписта, издајник и сл., јавићу ти.

ПС

Ево нађох, замијенили су једног Епископа за Христа Господа (иначе у Православној Цркви ова узречица оригинално гласи "Истина је само једна - Васкрсли Христос!".

Баш на тој страници нађох ликове који тврде најогавније ствари о Патријарху, Синоду, Сабору и свему што јесте Српска Црква. Секташи. Ево ти линк, имаш и списак имена брате Ђуро:

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/ISTINA-JE-SAMO-JEDNA-VLADIKA-ARTEMIJE/93589526605

али ако ми падне шака неки који би мом Епископу да покуша прекинути Литургију јер је екумениста, паписта, издајник и сл., јавићу ти.

jesi li htio da kažeš da je tvoj episkop u rs ekumenista, papista, izdajnik?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Важи,јави ми...али не знам зашто би твом епископу неко од анонимаца са интернета прекидао Литургију, као и било ком епископу ?

Напротив !

Не знам. Питај оне међеде што су направили класичну сачекушу в.Јовану Шумадијском

шта им је био прави повод да припреме камеру и инсценирају хаос постајући предводници

нове школе "послушања" која каже "знам све најбоље, џаба вам факултет и манастир".

Наравно да мој Епископ није ништа од наведеног (иако сам по тим ревнитељским сајтовима гледао да су постављали неке слике кад се рукује са Папом, или оно ономад кад се у храму св.Тројице молио заједно са муфтијом и ружно коментарисали), него ми нешто чудно што си то написао као да има неки Епископ СПЦ који јесте "издајник и паписта".

@timjancica

Довољно је да мало пажљивије читаш туђе постове па ће ти бити јасно.

Подели на овим сајтовима

Напротив !

A neko od ostalih episkopa jeste izdajnik?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Коментари су глупи , јер потичу од верски необразованих људи.

Они нису ни православци ни католици ни муслимани, они су једноставно везбожници ...но приде су и некултурни, невоспитани и горди, ал шта да се ради , то је нама наша борба дала...

Што се тиче патријарха, и наслова ове теме , прво сам мислио да се неко зевзечи , реко сад ћу лепо да побришем тему , баш ми нако гушт, кад ја тамо а оно међутим, хехехе, патријарх је легенда, кад је стигао још и спортом да се позабави, ово нам је иначе чини ми се први патријарх који се јавно позабавио спортом и спортским ( и параспортским/клупским ) дешавањима.

:)

Подели на овим сајтовима

Да ли је неко издајник није моје да судим...Господ је праведни Судија !

Има пуно епископа који папу римског сматрају епископом једнаким са православним епископима...

Е,сад да ли је правилно рећи да су они паписти или папофили или папољуби...не знам, не треба их вређати нити погрдно називати то се слажем.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Има пуно епископа који папу римског сматрају епископом једнаким са православним епископима...

Е,сад да ли је правилно рећи да су они паписти или папофили или папољуби...не знам, не треба их вређати нити погрдно називати то се слажем.

Можеш ли да наведеш који су то Епископи, где су то изјавили и како гласи њихова изјава?

Подели на овим сајтовима

Пошто римокатоличку цркву називају сестринском,папу епископом Рима ословљавајући га са највећим почастима итд... то говори у прилог мојој тврдњи.

Потражићу цитате....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Пошто римокатоличку цркву називају сестринском,папу епископом Рима ословљавајући га са највећим почастима итд... то говори у прилог мојој тврдњи.

Потражићу цитате....

Не, не пријатељу... треба да наведеш где га они сматрају равним себи. Ово што синавео је више ствар културног опхођења. Наведи где они то теолошки наводе. Узми на пример Владику Игнатија који се бави еклисиолошким темама. Можеш и неког другог.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Има пуно епископа

Ваљда неће бити проблем ако их је већ пуно да нам конкретно наведеш:

- када и којом приликом је било који Епископ СПЦ изјавио да је рара једнак њима?

Подели на овим сајтовима

Ово су коментари људи који не долазе на стадион због хулигана. Стандардни коментари људи са Б92. Не знам одакле ти уопште да су то хулигани који су то коментарисали на тај начин. Сада ћемо све који нам се не свиђају да називамо хулигани, дивљаци? Класична Б92 (медијска) манипулација.

И генерално тема је са овим коментарима "хулигана", како нам рече Евгеник, кренула потпуно у другом правцу.

А шта "хулигани", или ти навијачи, пре свега Делије кажу о православљу:

http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?t=7381&start=600

То је јако занимљива тема и види се борба тих младих људи ка Богу, које видимо сви одбацују, као и неки из цркве, под утицајем Б92 пропаганде. И нико не ради са њима. Један пост из те теме:

Ево примера. Наш омиљени део навијања, инциденти. Да ли би било могуће окренути и тај сегмент у корист нашег спасења? Тешко. Међутим, да ли може да се пореди овај данашњи стил који влада и у коме не важе никаква морална правила са рецимо оним стилом који је на снази у Русији? Ако бисмо туче претворили у поштене борбе и поштено одмеравање снага, сигурно да не би на своје душе товарили грехове као што данас чинимо. Данас се гледа само што јаче да се удари на противника, нема везе да ли је подмукло и јајарски или је поштено, важно је само да се оствари позитиван резултат. То су сигурно тешки греси. А ако бисмо увели поштење и витештво у целу причу, сматрам да би драстично преокренули причу. Здрав борбени дух сигурно није на штету душе. Тако да сматрам да би овај навијачки сегмент сигурно могли да преокренемо драстично, ако не на своју корист, оно бар да нам не буде на штету.

Са променом размишљања око инцидената, добили би још и на личном плану. Кроз тренинге који би сигурно били неопходнији људи би све више почели да воде здравије животе, ратосиљали би се полако дроге, алкохола и осталих ствари које су такоће саме по себи греси, а да не причамо што су корени многих других већих и озбиљнијих грехова. Кроз здравији однос према противницима млађи нараштаји би се васпитавали у много бољем и лепшем духу, постајали би бољи и поштенији људи, да не буду подмукли мали шакали него прави витези. А да не причамо о томе што нам Православље заповеда да "љубимо непријатеље своје", то поштовање непријатеља је много остваривије у здравим околностима него у данашњим.

Да ли би било ко ради са тим људима. Нико. Патријарху би боље било да је одредио неке свештенике који би ишли на стадионе и проповедали им Христа, него што се приклања медијској хајци, и сада се оглашава, и позива на мир. Кажем медијској хајци, јер се сада не дешава ништа горе, него што се дешавало пре неколико година, или пре 10ак година. Чак мислим да се на стадионима и те како дешавају боље ствари него тада, када су навијачи били контролисани (или несвесно радили) у интересу ових што их сада нападају.

А о чему размишљају навијачи, осим о тучама и навијању погледајта овде:

http://www.delije.net/forum/viewforum.php?f=16

Подели на овим сајтовима

Произвољан и злонамеран закључак,и намерно истргнут из контекста!

У свим вођеним дијалозима две цркве,и разговору о папином примату,православни су ово истицали као камен спотицања,јер по православном учењу,сви епископи су међу собом једнаки,тако да и папа може да буде само једнак другим епископима!

Али разни шалабајзери увек желе,тумаче  и доносе закључке,како њима одговара,притом не либићи се,да оплету по  нашим епископима,као папољубцима издајницима  вере,и сличним епитетима... prst ka dole

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ђорђе Р.,

рекао сам "хулигани" што није једнако навијачи.

И ја сам навијач, али нисам морон, нити криминалац који сарађује са дебеом

и који по потреби за лову брука свој народ плаћеним прекидима утакмица и убијајући гостујуће навијаче.

Олади, кеве ти роџене.

А, ако ћемо искрено, пола и искрених навијача су са становишта Цркве идолопоклоници,

и многи од њих више воле клуб за који навијају од Цркве, тако да немамо шта да причамо

у било којој опцији. Навијање за фудбалске клубове је одувијек служило државама

да вишак негативне народне енергије који би отишао на једну квалитетну револуцију и рушење власти

људи истресају урлајући по стадионима и учествујући у макљањима око утакмица.

Подели на овим сајтовима

Ђорђе Р.,

рекао сам "хулигани" што није једнако навијачи.

И ја сам навијач, али нисам морон, нити криминалац који сарађује са дебеом

и који по потреби за лову брука свој народ плаћеним прекидима утакмица и убијајући гостујуће навијаче.

Олади, кеве ти роџене.

А, ако ћемо искрено, пола и искрених навијача су са становишта Цркве идолопоклоници,

и многи од њих више воле клуб за који навијају од Цркве, тако да немамо шта да причамо

у било којој опцији. Навијање за фудбалске клубове је одувијек служило државама

да вишак негативне народне енергије који би отишао на једну квалитетну револуцију и рушење власти

људи истресају урлајући по стадионима и учествујући у макљањима око утакмица.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли сте чули вест,да ће дерби звезде и партизана,директно преносити 19земаља !

При том је акредитовано скоро стотинак страних новинара.

Уопште нећемо сумњати,да су они ту  само због игре коју ће пружити два најбоља српска тима... prst ka dole

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...