Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Постављена слика

ОБАВЕШТЕЊЕ, 25.12.2009.

Суочени са, до сада невиђеном медијском кампањом против навијача, неселективним хапшењима и намерним, јавним блаћењем навијача од стране режима, полиције и медија, презентација српскатрибина, из солидарности са навијачима и навијачким покретом, после седам година присутноси на интернету, престаје са радом на неодређено време.

Од настанка навијачког покрета на овим просторима навијачи су осуђени да се боре са стереотипима које углавом намећу полиција и медији. Немогућност да схвате једну субкултуру претворила их је у борце против исте. Навијачи су научили на те стереотипе који су их пратили и били су свесни чињенице да ће их тешко изменити. Никада навијачи нису тврдили да не чине и грешке, али никада нису мислили да ће се борити са оваквим медијским манипулацијама.

Међутим, ово данас није борба против стереотипа, ово је борба против медија који сумњиче, суде и доносе пресуде без ваљаних доказа користећи се најпрљавијим медијским манипулацијама. Део ухапшених људи се налази у затвору само на основу медијске кампање, притиска медија, који се не либе кршења закона, па у својим информативним емисијама са намером објављују податке осумњичених да би нарушили њихов углед и угрозили егзистенцију без обзира што им кривица није доказана.

Навијачки покрет у Србији се тако суочио са највећом претњом од свог постанка, уз медиjску машинерију, полицију која се додворава режиму, уз режим који ће учинити све шта од њега траже страни амбасадори, другим речима знамо њихове намере. У Србији где је на снази потпуна искључивост неистомишљеника, где медији и режим креирају стање "са нама или против нас" , где царује мито, корупција, криминал, где партијска књижица вреди више од дипломе, главни проблем представљају навијачи, и све структуре режима су усмерене на борбу са навијачима. У Србији која на мала врата забрањује патриотизам, која националну свесност приказује као болест, у Србији у којој новинари и интересне групе приказују навијаче као оличење зла и главну кочницу као европској унији, у таквој Србији је тренутно на снази полицијски час усмерен ка неистомишљеницима.

Из страха да им управо навијачи не заљуљају фотеље кренули су свим средствима на нас, међутим треба да знају да се навијачи никад не повлаче и да Навијачки покрет никада нећете угасти. "Њих" водe новац и интерес, а нас идели и начин живота.

СЛОБОДА НАВИЈАЧИМА!

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Јел то она што води Инсајдер на U92?

Одавно бојкотујем поменуту телевизију, чак сам једно време гледао Лигу Шампиона на HRT-у, који такође бојкотујем.

Јел ово та водитељка?

http://www.youtube.com/watch?v=hsf2jCrcYnE&feature=player_embedded

А што се тиче вођа навијача, они су на истом платном списку као и та Бранкица. Не постоје никакве организоване групе било где на свету које нису под контролом неке владе.

Подели на овим сајтовима

Vidis kako je ljepa i pametna, taman za prizeniti 0104_cheesy

???????, ???' ?? ??? ?? ???????

??????? ?? ?? ????? ?? ?? ????????????? ? ????????????, ?????? ?? ???? ???? ?? ?????, ? ??? ??? ??????? ???????? ????? ?? ??????? ?? ????? ?? ???? ??????? ?????????? ???????.

? ???? ???????????? ???? ?????????? ?????: ???, ???, ???, ???...??, ??, ??...

?? ?? ?? ????????, ???? ?????????, ???????? ????????, ????? ????.

Подели на овим сајтовима

Е сад замислите да на стадиону певају ову песму Бранкици Станковић:

Лековита си ко вакцина

све растураш као мина!

Фацо Бранкице, фацо Бранкице!

Па ко би то уопште хтео певати,  мислим да ни најлуђи наркоман на врхунцу своје екстазе при предозирању не би хтео ово певати...   joooj joooj 319.gif

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Koliko je velika kazna kojom je Zvezda kažnjena sa 5 utakmica bez publike na svom stadionu.

Za sat vremena kreće tekma sa Čukom, a ne mogu da se zbog divljanja "momaka u crnom" iz FSJ, na čelu sa tata Toletom, nađem tamo i pružim podršku timu. Sve podseća na neka scenarija od ranije i neke nameštaljke. Toliko je bilo tih golova u zadnjim minutama na nekim utakmicama, toliko nelogičnih produžetaka, toliko smešnih sudijskih odluka - naravno sve na štetu Zvezde.

Neke bedne odluke od ranije, u ovom prvenstvu, pre svega smešna optužba za huliganstvo direktora Lukića (nosio navijački duks sa pesmom, koju oni koji mrze fudbal smatraju huliganskom), kažnjavanje utakmicom neigranja na početku kupa, i mnogo toga da bi sve kulminiralo pucnjem Hijene.

Ej bre. Kažnjavajte počinioce a ne klub i one koji ga vole.

Ako vam je u ličnom ili nekom državnom interesu da Zvezdu sprečite da bude najbolja, to nikada nećete uspeti.

Zvezda je uvek najbolja.

Постављена слика

Idemo bar 3 komada protiv Čuke.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

тако тако, удри 'де боли - хулигани праве ршум, удри по клубу  4chsmu1 srcee 0202_238

ја сам за драконске мере, што крвавије и бруталније, оперисати у једној генерацији од идолопоклонства  :)

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,88.msg157245.html#msg157245

Подели на овим сајтовима

a sta fali????

za to sto je bilo na zvezdinom stadionu ide i po cela sezona bez publike...... zvezda je jos i dobro prosla...

``Toliko je bilo tih golova u zadnjim minutama na nekim utakmicama, toliko nelogičnih produžetaka, toliko smešnih sudijskih odluka - naravno sve na štetu Zvezde.``

apsolutno se ne slazem s ovim...... a mislim da i zvezdasi znaju o cemu govorim.....

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ма тај гробар Српског фудбал аи даље ради против интереса Србског фудбала и омладине уопште...

Читам да се увелико договара са осталим Србским душманима око регионалне лиге...

http://www.vesti-online.com/Sport/Fudbal/79219/Srbi-i-Hrvati-ujedinjeni-u-fudbalu

Болесни умови.

НЕ, НЕ, НЕ тој лиги.

Толе молим те, не узимај и дјетињство мојој дјеци, ако сте ви узели нама нашу.. не желимо опет ратове, сукобе на улице,.. не желим да моје дијете бјежи по улици сваке суботе и недеље (тј. сваке друге).

Немојте молим вас.

Радијећу мој тим да пратим по шумама и горама и пашњацима ове наше земље и гледати како Милош трчи поред Лазара, а не поред Стипе..

Немојте људи, не можемо ми заједно и немојте опете то да нам радите.

Желим да сва дјеца одрастају у нормалним околностима, а да се макну ова два титова пионира...

Немогуће је да Делије, Гробари, БББ, Торцида, Варвари,..., гостују једни код других а да не долази до крвопролића..како мислите то да спријечите људи.. како??? тако што гостујући навијачи можда неће путовати на мечеве?? е па не желим то.. не желим да гледам мој тим само кући, желим и на гостовањима да га пратим....

ТУГАААААААААААА... 4chsmu1

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Sledbenice Meda, imas li objasnjenje kako to da se Milos i Lazar medjusobno kolju ovde na nasim

plocnicima bez da napreve korak van nasih granica?!

Zar ne postoji mogucnost da je problem u glavama jednog dela navijaca a ne u pitanju  nacije.

Da slazem se da bi ovo bilo visoko rizicno cak i nepozenljno ali zar mi zauvek planiramo ostati u odnosima

ovakvog tipa?!

Подели на овим сајтовима

Sledbenice Meda, imas li objasnjenje kako to da se Milos i Lazar medjusobno kolju ovde na nasim

plocnicima bez da napreve korak van nasih granica?!

А ко се то коље? ствар је у томе, што се на нашим стадионима не гине.. барем не гину наша дјеца...или ако се гине, онда је то једном у неколико година (Брис Татон, Аца Радовић, Дејан,..) али то је вјеруј ми премала цифра у задњих петнаест година у односу на оно што би се десило када би дошло до гостовања хрвата овамо, и обратно..

А одакле да се гине уопште..одакле да оде и један невини живот..па то је више питање за социологе друштва, за праве психологе, али моје мишљење је да су навијачи једини који смију данас јасно д аизнесу своје мишљење... да јесно кажу ако им нешто смета или засмета....па онда тако њима приступају они рођени бунтовници, који никада себе ни у чему нису пронашли сем у разним опијатима и тако праве разне проблеме...али свакако то није проблем навијача, него друштва у цјелини. Не кажем ја да у навијачима нема наркомана, па чак и дилера и убица..ал зар их нема и на литургијама? зар се често на славама не десе кобна пуцања и убиства..на Божић, на Васкрс... Боже им опрости, али...

Zar ne postoji mogucnost da je problem u glavama jednog dela navijaca a ne u pitanju  nacije.

Четрдесет година је то партија убјеђивала мога оца, и на крају га убиједила, па је он постао неким чудом југословен (код нас у цг се то поистовјећивало са Србином)... ал видиш, заблуда није вјечно трајала..дошло је до рата и крвопролића.. тешко свекрва и снаха се лијепо слажу ако живе под истим кровом (у заједници)... ал ако су под одвјеним крововима онда стварно није риједак случај да се лијепо слажу. Значи није питање у чијим главама проблем. Већ је питање има ли тог проблема и може ли да се ријеши. Одговори су свакако "ИМА ПРОБЛЕМА" и "НЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРИЈАТЕЉИ ПАС И МАЧКА. може понеко, ал сви не могу никако."

Da slazem se da bi ovo bilo visoko rizicno cak i nepozenljno ali zar mi zauvek planiramo ostati u odnosima

ovakvog tipa?!

Комшинским? ДА!

Браткси односи НИКАДА ВИШЕ!

Стварно не желим никада више са њима да сам у истој држави. Немој молим те да ме убјеђујеш да је то добро за мене и да ћемо тако бити сила. Толико је малих земаља у свијету, па се не спајају са другима у заједничке лиге. НЕ ЖЕЛИМ. НЕ ТРЕБА НАМ ТО.

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...