Jump to content

Чарлс Буковски - изреке и цитати

Оцени ову тему

Препоручена порука

6fd1758544644737ba2a1bea0a4ebec7.png

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 444
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 4 weeks later...

Photo

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Možda je urljanje jedini način na koji osetljivi ljudi mogu da se izbore sa neprijatnošću. Ja to ne radim. Kad se nešto loše desi ja samo ćutim.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

"Postoje stepeni ludila i sto si ludji to je drugim ljudima ociglednije. Najveci deo svog zhivota skrivao sam svoje ludilo, ali ono je tu. Na primer, neko mi govori o ovom ili onom, i dok me ta osoba gnjavi svojim bajatim opstim mestima, desi se da zamislim njegovu ili njenu glavu polozenu na panj giljotine, ili ih vidim na ogromnom tiganju kako se prze i gledaju me unezverenim ocima. U takvim situacijama najverovatnije cu pokusati da umaknem, ali ne mogu da izbegnem takve vizije kad mi se ljudi obrate. Ili, kad sam bolje raspolozen, mogu da ih vidim na biciklu, kako se brzo udaljavaju od mene. Jednostavno imam problem sa ljudima. Zivotinje... njih volim. One ne lazu i retko pokusavaju da te napadnu. Ponekad znaju da budu podmukle, ali se tolerise."

Bukovski -Ljubav i ludilo u L.A.-

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Jedan podatak:

kada je Bukovski napustio poštu, ostao je bez primanja. tad je predložio svom izdavaču Džonu Martinu sledeće: "slušaj, mogu da napišem više knjiga nego što možeš da objaviš, ali moraš neko vreme da mi plaćaš troškove života."
Džon Martin je počeo da razmišlja da li može da sebi priušti da daje Bukovskom određenu sumu novca mesečno kojom bi pokrio osnovne životne troškove kako bi mogao da piše.
izračunali su da mu treba 35 dolara za kiriju, 20 za hranu, 20 za pivo i cigarete, 10 za telefon i 15 za Marininu alimentaciju. bilo je to tačno 100 dolara mesečno - četvrtina Džonovih primanja. Martin je imao ženu i dete koje je morao da izdržava, pa je to bio ozbiljan poduhvat, jer je Buk mogao da propije sav novac i ne napiše ništa vredno. Ali Martin mu je verovao. nisu potpisali ugovor, bio je to džentlmenski sporazum. Buk ga nije izneverio...

Подели на овим сајтовима

To o čemu oni govore u biti su oni sami, samo smatraju da moj mehanizam treba da bude podešen na isti način. Meni ništa nije slađe od trenutka kada zatvorim vrata svijetu i ponovo dobijem zidove.

suicidesquad-harleyquinn-teacup-700x363.jpg.d12cf4f17d057b313162c88fd4024d97.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Screenshot_3.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...