Jump to content

Trebamo li se krstiti kao bebe ili kad odrastemo malo?

Cico

Препоручена порука

Zasto se deca jos kao bebe krste,kad jos nisu ni svesna znacaja krstenja?? Zar ne bi krstenje trebalo da se obavi onda kad “dete“ vec postane svesno pravog znacenja krstenja? Zasto se Isus nije kao beba krstio,nego tek kada je odrastao,tj. odrastao covek postao?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Крштење није исто што и "свесно прихватање вере". Ми Цркву не доживљавамо као "клуб читалаца Библије", него као "болницу за душу". Таква болница је потребна сваком људском бићу, без обзира на године. Као што је свакоме потребна храна и хигијена, без обзира на године. И зато бебе крштавамо у Цркви. Када одрасту, оне су наравно слободне да донесу одлуку да ли ће остати у Цркви тј. "прихватити веру" или не. То ничим не ограничава њихову слободну вољу.

Христос је, као и сви Јевреји, обрезан (што је старозаветна слика крштења, види Колошанима 2:11-12) у осми дан након рођења - дакле као беба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Крштење није исто што и "свесно прихватање вере". Ми Цркву не доживљавамо као "клуб читалаца Библије", него као "болницу за душу". Таква болница је потребна сваком људском бићу, без обзира на године. Као што је свакоме потребна храна и хигијена, без обзира на године. И зато бебе крштавамо у Цркви. Када одрасту, оне су наравно слободне да донесу одлуку да ли ће остати у Цркви тј. "прихватити веру" или не. То ничим не ограничава њихову слободну вољу.

Христос је, као и сви Јевреји, обрезан (што је старозаветна слика крштења, види Колошанима 2:11-12) у осми дан након рођења - дакле као беба.

Zanimljivo je to da cak i islam prihvata obred krstenja,ali ne onakav kakvim se hriscani krstavaju,nego onako kako se sam Isus krstio,sto ima simbolicko znacenje duhovnog prociscenja.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo je to da cak i islam prihvata obred krstenja,ali ne onakav kakvim se hriscani krstavaju,nego onako kako se sam Isus krstio,sto ima simbolicko znacenje duhovnog prociscenja.

Интересантно. Цицо, а одкуд они знају како се сам Исус крстио тј шта они мисле да знају да је другачије нег како ми?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Интересантно. Цицо, а одкуд они знају како се сам Исус крстио тј шта они мисле да знају да је другачије нег како ми?

Gohlub,

Подели на овим сајтовима

Najbolje se krstit par minuta prije smrti, tako ste sigurni da nećete imati nikakvog većeg grijeha na duši jer su svi krštenjem smazani i u nebo udjete čistoučki kao bijela lala, ne biste bili jedini takvi. No, jedino još kod tog ostaje strefit se tačno pri tom umiranju a ne promašit to, ako vas šta pregazi prije toga pa ne stignete to je onda propala stvar. Vrlo riskantno je to. Ne preporučujem to nikome. No ima ljudi koji sve rade u posljednji čas, jedan od njih sam i ja ali to radije u taj posljednji čas ostavio nisam, ko zna hoće li biti potom za to vremena i neki taj "posljednji čas" uopšte preostati. Tu se čovjek može grdno seknut a prevarit.

Подели на овим сајтовима

Ah, ja to nisam znao, mi se dakle samo tjelesno, da izvineš, onako čistimo. No, to je onda peh, smola, promašaj. Daj koji je to obred, odmah tamo idem upoznat tu dimenziju i metodu duhovnog čišćenja i očišćenja, čim se čiste oni tamo da su im dušičke potom tako čistoučke i duhovno pročišćene kako kažeš? Gdje se to da isprobat? A i Isus se tako pročistio, kažeš?

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да се Цицо бави исламским мисионарењем. Ако грешим, извињавам се. :bendoff:

А са светосавље.орг:

Чини ми се умесним да се најпре сетимо Христових речи: "Пустите децу к мени,
јер је таквих царство небеско"!

Уопштено говорећи, деца се сматрају чистима и неисквареним и она одлазе у
рај.

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

Испадох, по Цициним "стандардима" незнавен... Родио се 27. јуна, крштен 2. августа исте године...

Подели на овим сајтовима

slusao sam jedno predavanje Sejh Imrana o tome. Jako odmeren covek,strogo je PROTIV islamskog ekstremizma. Govorio je,izmedju ostalog,i o Jahji (kod nas je to Jovan Krstitelj) kod kojeg je Isus dosao,i koji je video da Jahja krstava ljude u reci,i zatim je Jahja krstio i Isusa. Mada je ovde “krstenje“ stavljeno pod navodnike,verovatnno se nisu setili bolje reči :) i obred krstenja je po njihovom propisu,onako kako se i sam Isus krstio. To je inace bio obred simbolickog znacenja duhovnog ociscenja pred Bogom,tako sto se krstenom “prospe“ voda tri puta po njegovoj glavi (po glavi onog koji se krsti) ,i to ima simbolicko znacenje duhovnog ociscenja. To su navodno,svi Boziji poslanici radili.

Подели на овим сајтовима

Cico, dete treba krstiti jer onda Bog mora da ga voli... doduše, on voli i nekrštene al nema to tu punoću - ovako je roditelj siguran da je obavio svoju roditeljsku dužnost a dete će onda i da se pričešćuje i uzrasta u pravoslavnoj duhovnosti. Znači, cilj krštenja bebe je usloviti Boga da voli  tvoje dete i ujedno imati lep osećaj o svom roditeljstvu. Naravno, moguće je i da dete više ne udje u crkvu osim za vrbicu ali jadni Bog je prinudjen da ga voli jer dete nosi pečat dara Duha Svetog i tu nema diskusije

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ти мене Цицо ниси разумео, алиии... добро.Интересује ме зашто мислиш( и кажеш) ово:

ali ne onakav kakvim se hriscani krstavaju,nego onako kako se sam Isus krstio, .....

то, по теби, значи и разумем као да се Хришћани не крштавају "како треба" .

О том сам те питала.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...