Jump to content

Архимандрит Рафаил Карелин - разне теме

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 215
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Морал је јако климав "доказ" за Божију егзистенцију. Из простог разлога - постоје  различити морални системи. Оно што је морално за нас, није за тамо неког Арапина. Ја бих пре рекао да је некаква "божанска честица" у нама слобода и љубав. Из тога се рађа нешто што бих ја пре назвао самилост него морал. Зато ми функционишемо, драги Мурамасо, другачије од "закона природне селекције". Иако постоје слаби, болесни, инвалидни, неспособни, нешто у нама нас спречава да их побијемо и тако прочистимо врсту и учинимо је бољом, снажнијом - јер ће преживети само најбољи њени примерци.

Подели на овим сајтовима

Архимандрит Рафаил Карелин

<3

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

По мени, највећи доказ да Бог постоји је тај што Црква Господња одолева насртајима разноразних империја већ више од 2000 година. Те империје су биле куд и камо моћније и дуже постојале од Јапанске. (нпр. Римска империја, Отоманска империја...)

Па како онда наша Црква постоји и дан данас, онаква какву је наш Бог оставио, ако не милошћу Његовом?

Значи да постоји нешто што се не уклапа у тај животињско - еволуциони ток.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

По мени, највећи доказ да Бог постоји је тај што Црква Господња одолева насртајима разноразних империја већ више од 2000 година. Те империје су биле куд и камо моћније и дуже постојале од Јапанске. (нпр. Римска империја, Отоманска империја...)

Па како онда наша Црква постоји и дан данас, онаква какву је наш Бог оставио, ако не милошћу Његовом?

Значи да постоји нешто што се не уклапа у тај животињско - еволуциони ток.

Pazi zamalo da krenem roman da pišem o Egiptu i kako su oni mnogo duže verovali u Ra, mora to malo bolje. :D

Подели на овим сајтовима

DEFINICIJA ATEIZMA:

DESIO SE VELIKI PRASAK I SVE SE OVAKO SAVRSENO POREDALO:)

VAZDUH,MINERALI,VITAMINI,ZEMLJA,SOLI,SRCE,NOGE,OCI,KTVOTOK,SUNCE,MJESEC,RAZMNOZAVANJE,OPLODNJA,PARADAJZ,BANANA,ZELJEZO ITD.....SVE SE POREDALO SAVRSENO.......SLUCAJNOST...I RAZUM DA RAZMISLIMO..:))

Подели на овим сајтовима

Јесте, оће то тако само од себе! :trtmilo: 

Pazi zamalo da krenem roman da pišem o Egiptu i kako su oni mnogo duže verovali u Ra, mora to malo bolje.

Господ је најављивао, месију Христа преко старозеветних, јеврејских пророка пре Египта, јер је чекао погодан тренутак када ће да Га пошаље нама. Исто интелигентни дизајн.

Такође треба знати да за Бога не постоји време, он је без почетка и без краја.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Чињеница је да свако у нешто верује, то нам је заједничко свима. Свако усмерава своју веру слободном вољом где хоће, атеисти верују да Бога нема, ми верујемо у Њега и трудимо се да му верујемо. Сви смо ми понекад атеисти, ја први, кад сумњам и ако то неби желео, а то ми  се дешавало кад сам покушавао да схватим више него што је могуће мом људском уму. ипак смо ми људи ограничени, са тим треба да се помиримо... А чини ми се да атеисти одбацују Бога баш зато што немогу да га схвате, а нико неможе поимати Бога,плашимо се да поверујемо у такво савршенство, неможемо ни сами свој ум да разумемо а камоли онога који нас је створио. Знамо само да нас воли и да је са нама и да хоће да нам да вечни живот ако ми то одаберемо.

Подели на овим сајтовима

krstic2.gif Ћорсокаци Атеизма krstic2.gif

krstic2.gif Архимандрит Рафаил Карелин krstic2.gif

8596281542_3cf7b3b385_b.jpg

Tekst sadrži uglavnom predrasude prema ateistima, koje mahom nisu utemeljene u realnosti... pa je malo i besmisleno odgovarati na svako pojedinačnu tvrdnju, budući da je nepoznato odakle autoru teksta ideja da ateisti imaju "pesimističan pogled na svet", baš takav odnos sa moralnošću, o čemu ne vole da razmišljaju, da ne mogu da nađu sreću i spokoj duha i slično...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dokaz je Inteligentni dizajn

И да јесте, то није доказ за Бога у којег ја и ти верујемо. Интелигентни дизајнер може да буде и Платонов демијург и Аристотелово "мишљење мишљења" и вавилонски Мардук и индијски Брама, а може да буде и некакав природни софтвер, безлично божанство :). Дакле, нејдаље докле можемо да одемо са тим силним "доказима" јесте да постоји "нешто" што је покренуло космос. Можемо да дамо суд да је космос, како и сама реч каже, лепо и складно уређен, те да закључимо да је то "нешто" мудро, или да се ради о одличном софтверу :). Даље од тога НЕ МОЖЕМО. Ми не можемо доказати да је то "нешто" Бог и Отац Господа нашег Исуса Христа. Ми можемо да ВЕРУЈЕМО да нам се Бог открио и да смо га САМО ЗБОГ ТОГА и познали. ВЕРУЈЕМО  да је Исус из Назарета оваплоћени Син Бога Оца, који Оца открива и кроз којег нам се дарује Дух Свети. То је ВЕРА. Зашто сам своје поверење поклонио Исусу из Назарета (а не, рецимо, Мухамеду), то је сад већ друго питање (на које имам одговор, али нећу да кварим тему).

Подели на овим сајтовима

Tekst sadrži uglavnom predrasude prema ateistima, koje mahom nisu utemeljene u realnosti... pa je malo i besmisleno odgovarati na svako pojedinačnu tvrdnju, budući da je nepoznato odakle autoru teksta ideja da ateisti imaju "pesimističan pogled na svet", baš takav odnos sa moralnošću, o čemu ne vole da razmišljaju, da ne mogu da nađu sreću i spokoj duha i slično...

Не могу се атеисти генерализовати. У смислу, ако си атеиста онда следи... Аутор текста вероватно пише о свом искуству сусрета са неким атеистима. А пошто се ради у руском искуству атеизма (СССР), онда ти је све јасно. Каквих сусрета сам лично имао са верујућим људима...Ух, мога би да напишем чланак који би био права антиреклама за веру и верујуће. Сва та силна суморност у животу, страхови и грчеви...патологија. И, шта? Да ли је то слика којом треба представити веру?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...